nrk.no

Få bedre nyhetsoversikt på mobilen

Kategorier: Apps, Internett, Journalistikk, Mobil, Nettjenester & NRK


Slik lager du en app-knapp* til NRK Nyheter BETA – det tar ca 25 sekunder.

NRK Nyheter beta

FREMGANGSMÅTE:

(Oppskriften tar utgangspunkt i en iPhone. Fremgangsmåten er den samme på Android, og antagelig liknende på andre typer smart-telefon også)

Gå til nrk.no/nyheter i telefonens nettleser.

2 bilde nettleserlinje

Når siden har åpnet seg, velger du bokmerke-knappen i nettleseren:

3 bilde knappen

Så velger du Legg til på Hjem-skjerm (iPhone):

4 bilde meny iPhone

Eller Add shortcut to Home (Android):

5 bilde meny android2

Endre navn på knappen om du vil:

6 bilde sett inn navn

…og vips har du en direkte-knapp til en svært praktisk tjeneste:

7 bilde homescreen

…og det på under 25 sekunder!

8 bilde stoppeklokke

Mesteparten av tiden som gikk med, var tiden det tar å skrive inn nettadresse og klikke frem til riktig side. Det vil med andre ord si at det å lage denne app’en* sparer seg inn igjen etter at du har brukt den bare noen få ganger.

* Dette er selsagt ikke er en ordentlig app. Det er en snarvei til en nettside som ligger side om side med app’ene dine på telefonen. Bruksopplevelsesmessig er det imidlertid såpass likt en app at vi tillater oss denne unøyaktigheten. Håper dere kan bære over med det.

KAN BRUKES TIL MER

Fremgangsmåten virker selvsagt for enhver nettside mobiltelefonen din kan vise. Denne artikkelen er basert på en vi skrev for noen år siden om hvordan du kunne lage en snarvei til yr.no’s nedbørsradar. Men det viktigste akkurat nå, er som sagt at du lager en knapp til nrk.no/nyheter; vi har nemlig tenkt å be om litt feedback på tjenesten straks, så da trenger vi at dere begynner å bruke den. Rekruttér gjerne andre nyhetshunder dere kjenner, både unge og gamle – vi trenger så mange testere som mulig!

10 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Esso)

   Hei
   Beklager sent svar – lang dag. Jeg tror Android-chrome og IOS-chrome er relativt like. Til høyre for adresselinjen i toppen av siden finner du en omnibox (tre små horisontale streker som åpner en meny), øverst i den er det en stjerne. Det er bokmerke-knappen. På IOS får man (selvsagt) ikke lov å lagre noe til home screen, men mulig du får i Android?

  • Simon (svar til Esso)

   Legg til siden til bokmerkene dine, finn bokmerket og hold inne på bokmerket til du får opp en meny. Der finner du add to homescreen 🙂

 1. Espen Nodeland

  Hva med en widget, slik at nyheter kan komme fortløpende og kontinuerlig til mobilen, i et lite minivindu?

  Funker vel ikke på iphone, men på android burde det jo være en smal sak?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.