nrk.no

Ledige stillinger i NRK som systemutviklere .Net

Kategori: NRK


NRKs avdeling for nye medier søker .NET-utviklere som ønsker å lage brukervennlige og nyskapende tjenester på nett. NRK Nye Medier har ansvar for alle NRKs satsninger på internett, og utvikler blant annet tjenester som nrk.no, yr.no, ut.no, dit.no, NRK beta og NRK Nett-TV.

annonse

Vi vil tilby deg en mulighet til å være med i ett av følgende ambisiøse og samfunnsnyttige prosjekter – fulle av kreative og faglige utfordringer:

Dit.no er et samarbeid mellom Statens vegvesen, Ruter og NRK, og er en ny tjeneste som samler rute- og trafikkinformasjon for bil og kollektivtrafikk for hele Norge. Målet er å skape trafikkens svar på yr.no. Foreløpig har vi lansert mobilnettsider i beta og et åpent api, og vi jobber for fullt med å utvikle nye løsninger for alle slags skjermer.

UT.no er landets største nettsted for tur- og friluftsinteresserte. UT er et samarbeidsprosjekt mellom NRK og Den Norske Turistforening. Tjenesten er et planleggingsverktøy og en inspirasjonsbank for friluftsliv i Norge. Sommeren/høsten 2013 bygger vi UT.no på nytt, helt fra grunnen av, med enda rikere funksjonalitet og helt nytt design.

NRK TV og NRK Radio er blant NRKs største nettsatsninger. Vi som jobber med disse tjenestene brenner for å levere det beste innenfor nett-TV og nettradio, og vi er med på å sette nye standarder for hva strømmetjenester skal være i 2013. Teamet har fokus på innovasjon, følger med på trender i bransjen, og samarbeider tett på tvers av fagområder for å skape de beste brukeropplevelsene. Akkurat nå utvikler vi en egen nett-TV for barn, og fra høsten av vil vi jobbe med hvordan NRK TV kan bli enda mer personlig .

Kvalifikasjoner

Vi leter denne gang etter tre utviklere med universitetsutdannelse (master / siv. ing), men gjerne med ulikt erfaringsgrunnlag. Vi trenger både den drevne tekniske arkitekten med 4 år eller mer arbeidserfaring med webutvikling, .Net-utvikleren som er opptatt av å utvikle arbeidsprosessen i teamet og det unge nyutdannede talentet. Du bør ha god erfaring innen webutvikling i .Net og interesse for systemarkitektur. Du har stor teknisk forståelse, og det er fint om du har tidligere erfaring som f.eks. scrummaster, prosjektleder eller systemarkitekt. Din rolle vil være sentral i veivalgene vi gjør videre, og dine ideer vil bli lyttet til.

NTsOCnalCytuU_XL5-LyQy_qTysy0gR0J4rIzCfvpe4,SflN5gw9__BklPtRM2mV4q24wg-Kmc3_1M6jkRJgb8Y,Zymn9gFnVQszjnQbF5wceRtoACA3J5XCvat8tmO35WU

Miljøet vårt er faglig sterkt, og vi praktiserer kunnskapsdeling og nyskaping. Løsningene våre utvikles i .Net/ MVC 4, med hosting i Microsoft Azure og bygg og deploy ved hjelp av TFS. Vi eksperimenterer hele tiden med ny teknologi, og velger fortløpende de mest hensiktsmessige rammeverkene og verktøyene for arbeidet videre. For øyeblikket utforsker vi for eksempel push-teknologi (SignalR) og velger verktøy for å støtte testdrevet javascriptutvikling (Jasmine/ Grunt).

Hvordan vi jobber

Alle våre prosjekter jobber etter smidig prosjektmetodikk, og våre team er selvorganiserte og består av fra 8 til 17 dyktige fagpersoner. Vi går sammen om konseptarbeid, design, interaksjonsdesign, testutvikling og systemutvikling. Fokuset holdes hele tiden på brukeren, og begreper som universell utforming, responsivt design og mobile first er naturlige for oss. Vi stiller høye krav til oss selv og arbeider kontinuerlig med å forbedre arbeidsprosessene og produktene våre.

Som person ønsker vi at du er utadvendt, initiativrik og ikke redd for å ta ansvar. Forhåpentligvis synes du at all systemutvikling bør skje testdrevet, og du har SOLID-prinsippene i ryggmargen. Du må også beherske engelsk og norsk både skriftlig og muntlig. Vi er en inkluderende og sosial arbeidsplass, og vi ønsker å ha medarbeidere med ulik alder, kulturell bakgrunn og kjønn på laget vårt.

lunsj

Ditt arbeidssted vil være i lyse og trivelige lokaler på Marienlyst i Oslo, hvor du vil finne et
et ungt, sosialt og uformelt arbeidsmiljø. I tillegg kommer gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdstilbud og konkurransedyktige betingelser.

Vi gleder oss til å møte deg!

Søk på stillingen via Webcruiter – Søknadsfrist: 20.mai.2013

8 kommentarer

    • Jens (svar til Pelle)

      Godt spørsmål. Ved lansering av Ut.no fantest det allerede en rekke godt etablerte liknende sider på nett, tilsvarende ved yr.no. Ved sistnevnte fokuserte de i alle fall litt på åpne API, som kan forsvare det noe.

      Argumentet for Dit.no kjøper jeg i alle fall ikke, at det i dag «tilbys trafikkinformasjon på mer enn 60 ulike norske nettsteder», skyldes at trafikanten i stedet for å fokusere på portaler har åpnet API-ene sine og latt private utviklere gjøre jobben. Skulle gjerne sett at vegvesenet hadde gjort det samme, istedet for å lage en portal sammen med NRK.

    • Ingrid Støver Jensen (NRK) (svar til Jens)

      Hei Jens

      Vi som lager Dit.no tenker at det ikke er noe enten eller, men heller et både og. Vi tenker at de mange trafikkinfo-nettstedene fortsetter å levere tjenester, og at Dit.no lever side om side med disse. For brukeren vil det være vesentlig enklere å reise på kryss og tvers i landet med én tjeneste, – du slipper å måtte kjenne til og lære deg mange forskjellige nettsteder når du skal planlegge en reise, enten du er har behov for kollektivruter, avvik, trafikkoversikt, vegvære etc. Vi ønsker å tilby én tjeneste med ruter og reiser for hele landet til hele landet. Med all relevant informasjon for reisen.

      Vegvesenet har forøvrig flere åpne API som du finner på Difis portal for offisielle data i Norge.

      Ingrid Støver Jensen
      Prosjektleder Dit.no

  1. Det er lurt å ha kunnskap før man kommenterer. NRK er lisensfinansiert og har forpliktelser. De er nøye beskrevet i offentlige dokumenter. Alle NRKs tjenester er basert på hva NRK skal være for folk som bor i Norge. Internett er bare en variant av alle de etermediene der NRK skal finnes uten reklame. Alle nåværende og framtidige tilbud fra NRK er riktige (og viktige) å realisere. Så enkelt er det faktisk.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.