nrk.no

Raske nyheter

Kategorier: Journalistikk,Media & Webutvikling

Skjermskudd fra NRK Nyheter BETA.
Skjermskudd fra NRK Nyheter BETA.

I uke 48 i fjor hjalp dere oss å eksperimentere med et annet format på nyhetsformidlingen på NRK.no. Dere fortalte oss hva som funket på mobil og hva dere ville ha mer av. I går tok vi satsningen ett steg videre med en betalansering av raskere nyheter fra oss i NRK.no.

Skjermskudd fra NRK Nyheter BETA.
Skjermskudd fra NRK Nyheter BETA.

Det vi viser fram i dag er ikke ferdig. Det er starten på en læringsprosess hvor vi forsøker å servere ferskere oppdateringer i et nyhetsprodukt hvor vi følger de vesentlige nyhetene som skjer akkurat nå. Derav NRK Nyheter BETA.

Hvorfor betalansere?

Vi vet at formatet, journalistikken, teknikken og brukeropplevelsen er uvant for oss som står bak. Antakelig for dere også. Derfor vil vi tilpasse ting etter hvert, slik at vi ikke sementerer produkt, form og verktøy for tidlig. Det er dermed overhengende fare for at dere vil oppleve en del endringer i brukeropplevelsen ila. betaperioden som varer fram til sommeren.

Innholdet tilpasses formatet med en egen redaksjon satt sammen fra flere ulike nyhetsmiljøer i NRK. Vi bemanner spakene allerede fra kl. 06.00 helt fram til midnatt. Ergo håper vi at du i tillegg til å sjekke været på Yr og om verden står på Twitter også vil prøve Nyheter BETA i bussen til skole eller der du sitter med oppdateringslyst på kontoret gjennom dagen.

Hermer dere ikke bare Facebook og Twitter?

Jo. Nei. Vi inspireres naturligvis av andre plattformer som når bredt hos et publikum som blir mer og mer vant til å oppleve hva som skjer i sanntid. Vi vet at Dagsrevyen fortsatt står som en påle for de som ønsker et redigert og oversiktlig nyhetsblikk, men vi ser også at vi har et potensiale når det gjelder hvordan vi dekker spennet mellom nyhetspulsen på nett og bredde/dybde i grundige artikler på nrk.no.

Derfor trekker vi med dette delbarhet og fart inn i verktøykassa slik at vi kan se hvordan det fungerer – både hos oss som skal ”mate dyret”, og for dere som forventer siste nytt på NRK.no.

Hva kommer framover?

En av de viktigste funksjonene som kommer om kort tid er muligheten til å gruppere innhold i nyhetsstrømmen inn i emner, en enkel variant av Twitters hashtagstøtte. Observante lesere husker at vi lekte med dette allerede i testen i uke 48, men i full drift trenger vi en mer robust og bærekraftig motor som håndterer dette. Videre vil vi også spille bedre sammen med selve forsiden http://nrk.no, før vi etter hvert inviterer dere til å kunne fortelle historier sammen med oss i form av et bedre mottaksapparat for tips.

Vi er veldig takknemlige for engasjementet dere viser når vi prøver nye ting, og vi lover å komme tilbake med en fetere artikkel i mai om hva vi har erfart til da, og hvordan vi håper dere vil gjøre oss enda bedre.

62 kommentarer

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Brang)

   Takk!

   Vi er mange som har jobbet med dette i Nye Medier og i nyhetsmiljøet i NRK. Så deler vi om det her på NRKbeta 😉

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Tom Ø.)

   Hei Tom!

   Takk for meldingen!

   Vi ser at det er noen ytelsesproblemer på sveipedingser. Det handler om hvordan vi håndterer minne, og det merkes først på litt eldre dingser.

   Bug opprettet!

   -V

 1. Når jeg leste omtalen av opplegget tenkte jeg at det siste vi trenger er enda flere «raske» nyheter hvor ingen går i dybden og alt handler om youtube-videoer av søte kattunger og «HER SER DU»- eller «SLIK KAN DU»-nyheter.

  Men når jeg klikket meg inn var det jo rett og slett en helt fantastisk oversikt over alle de nyhetssakene jeg savner på forsiden av de vanlige nettavisene, saker som ikke nødvendigvis genererer klikk, men som er desto viktigere når man først skal forholde seg til verden og virkelige nyheter.

  Ser supert ut! Takk! 😀

  Svar på denne kommentaren

 2. Beklager så mye. Dette bli litt av et slit å utvikle til noe brukbart. En evig hummerogkanarinyhetsstrøm?
  Skal brukerne lese nyhetsstrøm hele dagen? Lese alt som journalister normalt redigerer bort? Ikke få ferdig redigerte (og sorterte) nyheter? Eller lese begge deler? Nyhetsstrøm og redigerte på annen side?
  Klikk på hovedsaker, fører til ny side? Og inn på side som jeg også finner på åpningssiden?

  Er dette et prosjekt for å senke produktiviteten i Norge? For å gjøre folk som har nesen ned i mobilen døgnet rundt, avhengige av enda en strøm som ikke kan fordøyes eller gi mening? Neste trinn er tweeting og like og reposting og RSS og egen app til alle mulige plattformer?

  Hvorfor? Hvilket behov var udekket? Hvilke fordeler gir denne kaskaden av nyhetsfragmenter?

  Hva med heller å rydde kronikksiden,og gjøre kronikkene lesevennlige?

  nrk.no har mange flotte sider, men det mangler et enhetlig uttrykk og navigasjon kan fortsatt bli bedre.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Jan)

   Hei Jan,

   Vi tror ikke dette er en hellig gral, langt i fra. Vi ønsker ikke at Norge skal sitte med blått lys i ansiktet 24/7.

   Det vi forsøker å teste ut, er å kunne nå folk på farten med innhold som er kronologisk og ferskt, for dem som liker det.

   Dersom du søker god innholdsmiks og dybde, tror jeg du vil like et mer redigert nyhetsbilde via vår eksisterende forside http://nrk.no.

   Så kan det hende at denne presentasjonsformen egner seg bedre når det skjer store hendelser som du vil følge løpende – raskere enn journalistene får samlet og pakketert ting inn i mer utfyllende artikler?

  • Det kan selvsagt hende at dette fører inn på et spor der det dukker opp helt nye ideer og løsninger som skaper noe nytt og bedre, men det må være noe helt annet enn det som er tenkt foreløpig.

   Større hendelser vil tjene på link til egen «side» der oppdateringer kan legges ut fortløpende og nedover siden, slik at du kan oppdatere deg fra det som er postert tidligere og helt frem til siste postering.

   Det må fortsatt være et ekstra tilbud. De aller fleste vil være tjent med reportasjer som er redigert, med utfyllende informasjon. Den reportasjen må fortsatt lages.

   Muligens livets rett, om det lages en forside, der sak kan velges, slik at oppdateringen kun gjelder den saken.

   Readability – lesevennlighet
   Å lese på nett bli mer og mer komfortabelt. Papir vil gå over i historien. Det dere må arbeide med er print på nett. Mye ryddigere og etter samme regler/lover som gjelder for papir. Det er fullt mulig, og til og med bedre enn papir, når det blir gjort riktig.

   Egen nyhetssending
   Liste over «dagsrevy-innslag». Velg ønskede innslag, klikk play. Med smart TVer er det nødt til å komme, og nrk ligger i forkant av alt, så det er bare å brette opp ermene…. )))

 3. Torstein Vindbo

  Gruppering etter emner er absolutt nødvendig for at dette skal bli en suksess. Liker designet, lay-outen og konseptet veldig godt, men det kommer desverre veldig mye uinteressant også.

  En annen ting NRK burde tenke på er såkalt «curated reading» eller anbefalte artikler / kronikker / kommentarer og meninger som legges ut i en fin layout tilpasset diverse tema, som integrerer fint med «Read-it-later» kulturen (Pocket, Instapaper, Readability etc)

  God inspirasjon er allerede

  readability.com/topreads/

  http://thefeature.net

  http://www.digg.com

  Men selvfølgelig med NORSKT innhold 🙂

  Håper på kommentar fra dere i Beta om hva dere syns om disse forslagene.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Torstein Vindbo)

   Hei Torstein,

   Enkel emnegruppering ligger høyt på lista vår, om en stund er det på plass.

   Dine øvrige forslag er også gode, uten at vi kan love noe om hva vi greier/prioriterer å løse i det formatet vi her tester ut 🙂

   -V

 4. Dette egner seg gjerne på mobilen, men på laptopen er denne layouten ubrukelig. Hver enkelt sak tar opp for mye plass, så man får bare sett et par saker samtidig, mens man med tradisjonelt ‘nettavis-oppsett’ kan se langt flere.

  Et annet problem er at nettaviser, inkl. NRK, ofte publiserer flere artikler om samme emne samtidig, dette gjør at man gjerne må scrolle mye for å komme forbi de fem artiklene om én enkelt sak, og videre til den neste (eks. kl. 10.52, to svære saker om Øygard-rettssaken.) Når stadig nye saker legges ut om én nyhetshistorie som dominerer nyhetsbildet, så ‘druknes’ de andre sakene.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Vil)

   Hei Vil,

   Vi ser problematikken du peker på når det gjelder risikoen for at strømmen oversvømmes av ett (for noen uinteressant) tema.

   Hvordan ville du filtrert bort innhold du oppfatter som støy/uinteressant?

   Ellers har mobilen vært hovedutgangspunktet for oss sålangt. Hvilke grep vi gjør på større skjermer er noe vi vurderer framover 🙂

   -V

  • Karl Ove Hufthammer (svar til Eirik H)

   SVT si løysing var veldig fin. Mykje meir behageleg måte å lesa nettavisa på enn å måtta gå inn på ei ny side for kvar artikkel ein skal lesa (som er omtrent som om ein måtte bla om til ny side i papiravisa for kvar vesle notis ein skulle lesa, for så å bla tilbake igjen etterpå – tungvint).

  • Karl Ove Hufthammer (svar til Karl Ove Hufthammer)

   Har prøvd SVT-løysinga litt meir, og det eg saknar er å kunna trykka utanfor artikkelen (eks. kor som helst på tomrommet til venstre) for å lukka han. Det fekk meg til å tenka, kan ikkje artiklane leggast som på ei virtuell skjermflate til høgre for ingressboksane? Når ein trykker på ingressboksen eller til høgre for denne, glir denne (dvs. heile det synlege skjermbildet) til venstre, slik at artikkelen vert synleg. Når ein vil tilbake, trykk ein berre til venstre for artikkelen. Det er ein svært naturleg måte å organisera overskrifter/ingressar og artiklar på når ein har ei uendeleg virtuell skjermflate, i motsetning til den svært avgrensa papirflata i den verkelege verda.

   Det eg tenker på er altså litt som funksjonaliten på innloggingsboksane i den nye BankID-løysinga: http://demosite.knowit.no/bankid2.0/ Det ser ut som innhaldet i desse ligg stabla bortover, og glir inn når ein har bruk for dei. Ein fin visuell metafor.

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Eirik H)

   Hvordan vi løser inngang fra nyhetsstrømmen inn til artikler (og tilbake) er ikke nødvendigvis det riktige, men det er det vi starter med nå.

   Løsningen til SVT er fin den 🙂

 5. Simon Strumse

  En kommentar. Nyheter Beta er herlig, men jeg merker at det jeg hadde ønsket meg mest er at nyhetene ekspanderer innenfor tidslinjen når man klikker på dem. Synes det er synd å bli tatt helt ut av «applikasjonen» om man vil lese mer og miste plassen sin der. En mulighet til å ekspandere nyheter og deretter komprimere dem igjen hadde vært herlig, så kan man bli på nyheter beta hele veien.

  Svar på denne kommentaren

 6. Kim Åge Martinussen

  Dette tror jeg er noe jeg kan finne på å bruke en del, godt jobbet.

  Det største forbedringspotensialet jeg kan se er å redusere størrelsen på bilder når siden leser via PC. Slik det er nå kommer det opp for få saker om gangen til at dette skal være effektivt.

  Svar på denne kommentaren

 7. Noen forslag ved vanlig surfing.

  Større hendelser i venstre kolonne der man kan velge eller velge vekk disse. Ved å velge en sak fjernes alle andre saker. Velger man vekk en sak vises ikke disse i det hele tatt. Greit om man har lyst å få med seg hendelsesforløpet gjennom en hel dag for en enkelts sak uten å måtte bla seg gjennom mange andre urelaterte saker ala noen som nrk.no/direkte bare inkorporert i beta nyheter.

  Motsatt er det også greitt å kunne lese mer om de mindre hendelsene i løpet av dagen, og da er det greitt å kunne skjule de store hendelsene fra strømmen slik at disse blir litt lettere å finne fram til i jungelen av nyheter.

  Som nevnt over hadde det også vært fint om man ble værende i siden når man klikket på en link istedenfor å bli sendt videre.

  Ellers virker Nyheter Beta veldig interessant. Fortsett med godt arbeid.

  Svar på denne kommentaren

 8. Sakene tek stor plass. Ofte er det eit digert bilete som tek halve skjermen utan å tilføre saka noko. Akkurat no tek eit digert bilete av Barack Obama all synleg plass på lista til høgre, med teksten «NRK har ikke lengre rettigheter til å vise dette programmet» nede til venstre. Same sak med same bilete og same tekst er nummer 3. Andre stader er det store bilete med teksten «Du trenger Flash for å spille av denne videoen» nede i venstre hjørne. Du får ikkje folk til å installere Flash for å spele desse videoane uansett, so berre dropp det for oss som ikkje har Flash. Ein del saker har eit mindre bilete på høgre side, og det er mindre forstyrrande.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Sturle Sunde)

   Sturle!

   Problemene du refererer til med video er forsåvidt mer generiske enn at de gjelder akkurat NRK Nyheter BETA.

   Feilmeldingen du refererer til med rettigheter mistenker jeg skyldes at innholdet i en kort periode lå ute med feil georettighetsinnstilling, før det redaksjonelt ble satt riktig.

   Hvilken dings besøkte du oss fra? Du skal ikke trenge ikke Flash for å spille av video fra oss 🙂

   -V

 9. Karl Ove Hufthammer

  Denne var fin. Oversiktleg måte å visa nyheiter i tid, men eg saknar noko tilsvarande for å visa sakene i rom. Altså for eksempel eit kart som viser all nyheitene (+ ei tidslinje for filtrering). Dette krev georeferering av alle relevante artiklar.

  Og når eg snakkar om georeferering, meiner eg ikkje den simple løysinga som nokre nettaviser har, der ei sak er markert med eitt punkt på kartet. Nokre saker dekker større område, som området Nordmarka, kommunen Bergen, landet Sverige eller verdsdelen Europa (med andre polygon, eller referansar til ein geodatabase). Og nokre saker har fleire tilhøyrande geografiske plasseringar.

  Hadde vore kjekt å kunna sjå alle saker som er publisert i nærområdet i ein viss tidsperiode. Om ein er på jakt etter ein ny plass å bu, hadde det for eksempel vore fint å fått oversikt over alle saker i det potensielle nabolaget siste fem åra (her måtte ein sjølvsagt filtrera ut saker som gjeld på kommune-, lands- eller verdsdelnivå, sjølv om desse geografisk sett gjeld nabolaget òg).

  Og den geografiske informasjonen kunne godt vera publisert som offentleg metadata, slik at andre kunne laga alternative kartløysingar, for eksempel med metadata frå fleire nettaviser.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Karl Ove Hufthammer)

   Interressant tanke – det forutsetter primært et effektivt merkesystem for posisjonering, men er slettes ikke umulig 😉

  • Helge Nareid (svar til Vegard Storstad)

   I tillegg til geografiske valg, hadde det vært veldig bra å kunne ha en mulighet til personlig profilering av innhold. I mitt tilfelle hadde det vært flott å kunne velge bort uvesentligheter som sport og kjendiseri.

 10. Jon Aalborg

  Hvordan lager jeg en snarvei på hjemmesykepleien av denne? Finner ikke noen lenke eller mekanisme for å gjøre det. For dette vil bli førstevalg for nyheter framover!

  Svar på denne kommentaren

 11. Roy Halvor Frimanslund

  Veldig mye samme sak om og om igjen uten at det er noe nytt, kan ikke heller like saker slås sammen (gamel fjernes fra strømmen) istedefor at samme overskrift står flere ganger, ser rart ut og nyhetsbildet blir ensformig. Denne gangen var det at 3 nye var arrestert i USA, og det kommer 3 tette oppføringer på rad.

  Ellers liker jeg at det brukes bedre overskrifter som ikke lurer en til å tru en sak er noe annet enn det den er slik overskrifter på forsiden til nrk fra tid til annen er. Blir bedre språk av det.

  Bildebruken er også bedre, liker at det kun brukes bilder som er direkte relevante for en sak, om det ikke finnes bilde fra saken så ikke bruk bilde i strømmen, ser ut som det stort sett er slik nå.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Martin)

   Hei Martin,

   AP-lenken fungerer fint for kronologisk liste over artikler.

   Vi forsøker bl.a. å utfordre artikkelformatet og melde siste nytt som enda ikke er redigert som artikler.

   Spraakraad har talt – emneknagg it is 😉

 12. paul hofseth

  meget utmerket. mitt nye nettleserbokmerke for å få mer støyfri informasjon når man ikke kan få tak i aviser-

  Slik det ser ut slipper man fjollete pseudonyheter og egenreklame for kommende programmer.

  slik sett nærmer det seg BBCs nyheter, men når enda ikke helt opp til «Die Zeit».

  Sortering i Norge/Europa/Verden ville vært enda bedre.

  p.

  Svar på denne kommentaren

 13. Denne var veldig smart. Men jeg merket noe rart.

  På min Nexus 4 og 7 vil den automatisk refreshe seg, og klokken tikker som den skal. Når jeg kom på jobb i dag, satt jeg opp strømmen på min andre skjerm i en Chrome «app», men den vil ikke vise klokken eller automatisk oppdatere seg. Da var jo litt av hensikten (for meg) borte. Hva er grunnen til automatisk oppdatering på noen enheter, men ikke på PC’n?

  Svar på denne kommentaren

  • Jonas Berg (svar til Jonas Berg)

   Glem det, det var faktisk chrome tilleget «Better Pop Up Blocker», usikker på hvorfor denne blokket den funksjonen.

 14. Helge Nareid

  For å være ærlig liker jeg hverken den gamle eller den nye forsiden.

  Hva den nye angår, er den kronologiske listen etter min ringe mening lite brukbar, siden det ikke er noen prioritering eller sortering av nyhetene – og selv om jeg sjekker nrk.no opptil flere ganger om dagen kan det lett hende at noe jeg er interessert i flyr forbi før jeg ser det. Jeg er nokså gammeldags av meg, og jeg leser for det meste nrk.no på en PC med rimelig stor skjerm, og jeg har ikke særlig sans for brukergrensesnitt som er optimalisert for skjermer av frimerkestørrelse.

  Hva den gamle forsiden angår, finner jeg det høyst irriterende at det ikke er noe klart skille mellom nyheter og pekere til programmer som sendes på TV. Jeg er bosatt i Skottland, og jeg kan ikke motta norsk fjernsyn, og i de fleste tilfelle kan jeg heller ikke se programmene via internett (jeg er etterhvert nokså vant med å få vite at NRK kan ikke vise dette eller hint utenfor Norge). Som nordmann er jeg selvfølgelig interessert i hva som skjer i Norge, og når lenken sier «Nyheter» er det NYHETER jeg vil ha, og ikke trailere til kveldens sendinger i Norge.

  Svar på denne kommentaren

 15. Min umiddelbare mening etter å ha kikket på sida i dag. Jeg har Samsung Galaxy3 og har prøvd den ut i nettleseren. Vil denne etterhvert bli integrert i NRK-appen, som jeg forøvrig er kjempefornøyd med?

  Men tilbake til saken.Hvis intensjonen er å kunne raskt oppdatere seg på nyhetene, forventer i alle fall jeg at jeg bruker kort tid på å skrolle meg laangt nedover for å finne det jeg er interessert i.

  Jeg synes bildene var for store, de tar opp ca halve skjermen slik at det bare er plass til to nyhetssaker per skroll, og tre uten bilder. Dessuten er mange av notisene for lange, jeg likte best de notisene med 3-5 linjer utenom overskriften. Dersom en ønsker notiser uten egen artikkel som det linkes til, burde det la seg gjøre å lage en «Les mer»/utvidelses-funksjon, slik at man kan utvide teksten dersom den er interessant, og med et enkelt trykk forkorte den.

  Jeg er også enig i at det kunne gjort seg at man trykker på overskriften/notisen og sendes til en artikkel, og på en enkel måte komme seg tilbake til samme plass i nyhetsstrømmen.
  Dette vil bli et flott supplement til den vanlige NRK-sida

  Svar på denne kommentaren

 16. Frode Fredriksen

  Hvorfor er ikke denne lenken øverst på forsiden? Man må bla seg nedover gjennom alt «se og hør»-innholdet på forsiden som overhodet ikke har interesse.

  Jeg savner også boksen med nyheter for valgbart distrikt? Idiotisk at denne skal vike plassen for den økende mengden med sladder fra for eksempel P3. Få orden på forsiden!!!!

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Frode Fredriksen)

   Dersom du er på web-versjonen, ligger det i skrivende stund lenke helt øverst til venstre NRKs nye nyhetsstrøm (Beta), men det aller enkleste er å bare lage seg et bokmerke rett inn til nrk.no/nyheter både på datamaskin og mobil.

 17. Bjørn Tømmerbakk

  Er veldig begeistret for NRK generelt, men dette tilfører ingen tilleggsverdi for oss som er på PC. Det er forvirrende – hva er nyest – det på venstre eller det på høyre siden?
  Dere burde heller gruppert innhold i mye større grad, lignende artikler, interesser etc. Kanskje man også kunne prøvd ut segmentering, f.eks kjendisstoff for seg, sport for seg, etc.
  Det handler om å gi hver enkelt bruker en best mulig opplevelse – mest mulig interessant stoff – lettest mulig tilgjengelig.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Bjørn Tømmerbakk)

   Det du ser er work-in-progress og vil gå seg til litt om etpar uker.

   Slik det er på PC, er det på venstresiden en oversikt over sakene som er viktigst, det på høyresiden er en strøm av det nyeste.

   Foreløpig har vi ikke fått skrudd på emnekategorisering, så det er idag ikke noe som knytter oppdateringene i en sak sammen, og det er ingen direkte sammenheng mellom det på venstre og det på høyre – viktigst-oversikten leder deg i øyeblikket til artikler, ikke til en kronologisk samling av «nyest»-oppdateringer innenfor én nyhetshistorie. Håper det vil virke bedre for deg når dette er på plass.

   Når det er sagt, er primærmålet vårt at dette skal fungere på mobil. PC kommer i annen rekke. Vi vil pusse på PC-visningen også etterhvert, men førstepri er å gi dere det beste mulige mobilproduktet.

   Kjendisstoff og mesteparten av sporten vil du nok måtte finne på andre sider; hovedformålet med dette tilbudet er hard news.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Vegard Storstad)

   samtidig må vi vel for selvfølelsen si at vi besøkte ITV etter at vi hadde vært oppe med vår egen test i november 2012. 😉

  • Jonas Berg (svar til Anders Hofseth)

   Det har ingenting å si om noen har gjort noe lignende tidligere, eller kanskje NRK ikke kan ha nyheter fordi CNN allerede har hatt det? 😛

 18. Vegard Storstad (NRK)

  Kort oppdatering:
  – vi har kortet ned tiden det tar å laste siden, og introdusert «Last fler»-knapp i bunnen
  – om du velger å i strømmen klikke på en artikkel, vil du nå komme tilbake til samme posisjon i nyhetsstrømmen når du går tilbake

  -V

  Svar på denne kommentaren

 19. Thomas Kjøglum

  Er geomerking blitt en realitet? Ser på NRK-Trøndelag at det bare er nyheter fra Trøndelag der.
  Vil det med tiden komme noe form for API, eller løsning for å integrere nyheter på hjemmesider, hvor det vil være mulig å velge hvilke nyheter man ønsker.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Thomas Kjøglum)

   Nyhetene på NRK Trøndelag (og en del andre distriktskontorer) bruker samme system, men foreløpig kun lokalt. Vi har tenkt å prøve å sy dette sammen på et vis etterhvert, men foreløpig er det uavhengige strømmer. Vi har enn så lenge bevisst valgt å ikke koble for mange ulike utviklingsløp sammen – da blir det fort til at man aldri blir ferdig. Teknologien under panseret er den samme for nrk.no/nyheter og Trøndelag &co, men foreløpig skjer det ikke noen geo-filtrering, det du ser er to ulike strømmer som ikke har noen kontaktpunkter foreløpig.

   Å lage et API er en tanke vi innimellom har oppe, men for øyeblikket er fokus å få det redaksjonelle samspillet til å virke og å få på plass grunnfunksjoner.

 20. Frode Fredriksen

  Kanskje dokkar kunne satset litt mindre på mobil og brett og ryddet kraftig opp i se&hør-forsiden NRK.NO. For den er blitt for jævlig uoversiktlig og totalt uvesentlig.

  Svar på denne kommentaren

  • Vegard Storstad (NRK) (svar til Frode Fredriksen)

   Hei Frode,

   Hvordan ser den ideelle NRK-forsiden ut sett gjennom dine briller?

   Vi vet at mange liker miksen som i dag regjerer vår (og andre norske mediehus’) forside, mens andre mener det er utydelig og ufokusert.

   Hva ville du plukket bort? Lagt til?

   Å satse mindre på mobil og brett kan vi ikke love, all den tid publikum flytter seg i den retningen.

   -V

 21. Vi pusser opp nyhetene

  […] Bruker du NRK Nyheter BETA for nyheter på mobil? I dag slipper vi noen justeringer, samtidig som vi fjerner «BETA»-merket som har stått der siden vi introduserte tilbudet 30. april 2013. […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.