nrk.no

Har dere et app-tips til Torkild?

Kategorier: Nettbrett & NRK

Fire personer rundt et bord med mikrofoner, kabler, et miksebord - radiosending
Skjermskudd fra YouTube – Abels Tårn-sending. Torkild lengst til høyre

Torkild i P2 trenger en app til å hjelpe ham under sending. Vet dere om noe?

Fire personer rundt et bord med mikrofoner, kabler, et miksebord - radiosending
Skjermskudd fra YouTube – Abels Tårn-sending. Torkild lengst til høyre

Torkild Jemterud er reporter i Ekko på NRK P2. Der leder han blant annet det faste innslaget Abels tårn, der eksperter svarer på lytterspørsmål om naturvitenskap, for eksempel:

Han spør oss i NRKbeta om vi vet om en app som kan løse en utfordring han har under sending; vi sender spørsmålet videre til dere; tusen hoder tenker bedre enn ett:

Noen som veit om en slags meldings-app som kan brukes på følgende måte: Jeg har en ipad stående foran meg, produsent følger med på mail/facebook, når det kommer noe relevant kopierer hun det ut, eller skriver kortversjon og sender til meg. Jeg får det opp på skjermen min i stor og klar skrift, uten masse greier rundt. (dvs uten å måtte forholde meg til overflødig informasjon).

Dvs at han nærmest er på jakt etter enslags chat-walkie-talkie med rask oppdatering fra produsentens maskin og stor skrift – en slags Autocue. Noen som har noen tips?

21 kommentarer

 1. iMessage? Kan sendes fra mac til iPad og med en tilgjengelighetsfunksjon på iPaden som heter stor skrift kommer hver melding opp i relativt stor størrelse samtidig som det er lett å skille meldinger fra hverandre.

  Svar på denne kommentaren

 2. Erik Vesteraas

  Vet ikke om noen helt UI-fri app som gjør dette, men høres for meg ut som noe man lett fikser selv med litt PHP, HTML og Javascript. Burde være ganske enkelt å fikse og da kan man få det nøyaktig slik man vil. F.eks. kan man fikse slik at teksten til kun den siste beskjeden fyller hele skjermen samme hvor kort/lang den er, forskjellig UI for input og avlesning, eller andre løsninger som gir liten mening i en chatte-app e.l. men likevel er det man ønsker.

  Svar på denne kommentaren

 3. Har dere et app-tips til Torkild? | Sosial direkte | Scoop.it

  […] Torkild i P2 trenger en app til å hjelpe ham under sending. Vet dere om noe? Skjermskudd fra YouTube – Abels Tårn-sending. Torkild lengst til høyre Torkild Jemterud er reporter i Ekko på NRK P2.  […]

  Svar på denne kommentaren

  • Ole K (svar til Ole K)

   … og nettsiden er i seg selv dynamisk tilpasningsdyktig til alle typer store og små skjermflater, men det finnes også egne apps for diverse nettbrett og telefoner.

 4. John Korsnes

  Dette er forøvrig også mulig å få til uten iPad apps. Har laget et lite eksempel på lenkene under. NB: Eksempelet vil ikke lagre hendelsene, så om man lukker nettleseren så forsvinner informasjonen.

  Studio:
  studiomsg.apphb.com/

  Produsent:
  studiomsg.apphb.com/Produsent/

  Kan testes ved å åpne to nettleservinduer; ett i studio- og ett i produsent-skjermbildet. Enten på samme maskin, eller forskjellige maskiner/nettbrett.

  Svar på denne kommentaren

  • Torkild Jemterud (svar til John Korsnes)

   Hei John Korsnes. Her kommer en litt sein respons på det du laga. Ser igrunnen som om det ville være midt i blinken! I hvertfall hvis loggen på studiosida blei en logg over tidligere beskjeder, og ikke innutlogginger. Kan vi få bruke dette?

  • John Korsnes (svar til Torkild Jemterud)

   Hei Torkild,

   Ja, bare å bruke og modifisere det som dere ønsker. Det kan nok også være lurt å legge på funksjonalitet slik at ikke alle i verden kan leke «produsent», enten ved at nettsiden legges på NRKs intranett eller bak innlogging på internett. Kildekoden til demoen finner dere iallefall på github.com/johnkors/studiomsg

   Tipper at Marthe R. og Steinar A. i NRK Nye Medier kan ta dette videre for deg.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til John Korsnes)

   Tusen tusen takk!

   NRKbeta-leserne er verdens beste lesere, og du er et fremragende eksemplar av arten 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.