nrk.no

Nå kan du tegne i løse lufta

Kategori: Gadgets

3D-printer-pennen 3Doodler / www.the3doodler.com
3D-printer-pennen 3Doodler / www.the3doodler.com

Opp med hånda de av dere som er av typen som sitter å tegner krusseduller på notatblokka når møtene blir i lengste laget! Som bare lar fantasien og kreativiteten løpe løpsk på det blanke arket.

Eifell-tårnet og fugl tegnet med 3Doodler. / www.the3doodler.com
Eifell-tårnet og fugl tegnet med 3Doodler. / www.the3doodler.com

3Doodler heter oppfinnelsen som garantert vil få resten av møtedeltakerne til å sperre opp øynene, og høyst sannsynlig ikke vil gå fullt så upåaktet hen som den tradisjonelle krussedulltegninga. Ved hjelp av en penn som faktisk fungerer som en 3D printer, kan du nå tegne i 3D i lufta.

Konseptet er foreløpig et Kickstarter-prosjekt, men fikk i løpet av få timer inn de 30 000 dollarene de hadde satt seg som mål, og har etter dette samlet inn over fem ganger målsummen.

3D-printer-pennen 3Doodler / www.the3doodler.com
3D-printer-pennen 3Doodler / www.the3doodler.com

Pennen bruker ABS-plast som materiale og ifølge nettsiden til skaperne bak produktet, kan hvem som helst som er i stand til å «vifte en penn i luften», vil være i stand til å tegne i 3D skal vi tro de samme skaperne.

Prinsippet er enkelt. Etter hvert som du tegner i løse luften, smelter pennens 270 grader varme tupp ABS-plast, som så kjøles ned ved hjelp av en vifte og størkner i «løse luften».

Ta en titt på videoen fra produsenten og døm selv. Er dette framtidens krussedullmaskin?

Produktet forventes å være i salg via produsentens hjemmeside, så snart Kickstarter-kampanjen er ferdig.

Har dere trua kjære NRKbeta-nerds?

15 kommentarer

 1. Du vet en idé er god når den virker helt selvsagt med en gang du hører den! Dette bare må bli en slager blant diverse kreative fagmiljøer slik som arkitekter og produktutviklere, gleder meg!

  Svar på denne kommentaren

 2. Selv om dinosaurer visstnok skal ha vært fjærkledde back in the day, så tror jeg fremdeles det blir mer riktig å kalle 3D-tegningen ved dens rette navn. Særlig om dere ønsker å appellere til nerder.

  Jeg sikter til samsvaret mellom billedteksten og bildet, dersom det skulle være noen tvil om hva jeg mener.

  Svar på denne kommentaren

 3. Tror dete er kan være fantastisk til det som gjør at jeg egentlig ønsker meg en 3d-printenr: Alle gangene du mangler en eller annen liten dings til noe. En klemme. Et reguleringshjul/mutter til kontorstolen. En «produkthack» der det ville gått med alt for mye dyr sguru. Fester, tilpasninger osv.

  Lage det grovt med denne pennen, pusse det/skjøre et till etterpå. Vips, ny harddiskholder, skuffeste, m.m.

  Men til å «LAGE ting» som modeler av eifeltårnet, skuffknotter eller andre ting som skal synes er nok denne fullstendig uaktuell for MEG, med mine penneferdigheter. Da måtte nok en printer til.

  Svar på denne kommentaren

 4. Spar penger og få gratis medie til 3D printeren din.

  Invester i en omsmelter/ekstruder for restplasten. Du får slike enheter hvor du slenger i restplast (helst av samme type og farge) i et kammer, det smeltes og trykkes ut som en slik plaststreng mange 3D-printere bruker. Bare å rulle opp og bruke på nytt. Da er du både miljøvennlig og sparer penger.

  Evt kan du bygge en selv. De er ikke akuratt superkompliserte.

  Svar på denne kommentaren

 5. Tom Øyvind Hogstad

  Her skal du ha en seriøst stø hand for å lage noe nyttig. ABS lukter smeltet plastikk og gir meg seriøst vondt i hodet når jeg har hatt nesa for nærme 3D printeren, så dette produktet feiler også der. I tillegg så trenger en godt med strøm for å presse plasten gjennom dysa samtidig som den smelter, så i tillegg til at den er klumpete så trenger den også strømledning og adapter. Antageligvis så blir det hele også for varmt.
  Når det gjelder gjenbruk av plastikk i hjemmet, så håper jeg folk snart skjønner at det er ganske meningsløst. Tilfeldig plast vet man lite om hva inneholder og en risikerer nokså farlige gasser. Det er heller ikke mulig med en skrivebordskværn å få et helt homogent blandingsforhold. Hver batch vil få helt tilfeldige egenskaper slik at en må bruke mye tid for å finne ut parameter for printing, i tillegg vil det variere gjennom rullen så det blir helt håpløst å bruke. I praksis så kan det være mulig å resirkulere en farge av samme plast om gangen. Men så mye feilprint at det skal ha noe for seg har man ikke.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.