nrk.no

Slik eksploderte the «Harlem Shake»

Kategorier: Det sosiale nettet,Idag prater vi om,Moro,Nettkultur & Video

The Harlem Shake in action
The Harlem Shake in action

De siste dagers Internett-snakkis har uten tvil vært the «Harlem Shake».

The Harlem Shake in action / Skjermdump YouTube
The Harlem Shake in action / Skjermdump YouTube

The «Harlem Shake» kan best beskrives som en kort video bestående av låta «Harlem Shake» fra artisten Baauer og to «dansescener» klippet etter hverandre.

Såpass enkelt og såpass absurd. Fenomenet har på få dager fått svært god fart på YouTube, og i dag publiserte videogiganten en blogpost som beskriver litt av hvordan the «Harlem shake» har spredt seg i rekordfart.

Fenomenet startet med en video lastet opp av bruker ved navn «Filthy Frank» 2. februar, og derfra har fenomenet trett og slett eksplodert.

Mellom den 5. og 11. Februar har det blitt lastet opp 12.000 «Harlem Shake» videoer hos YouTube, noe som har gitt tilsammen 44 millioner visninger. Som tabellen fra YouTube under viser, blir det i snitt lastet opp 4.000 videoer hver dag, et tall som er ventet å stige ytterligere.

Harlem Shake opplasting hos YouTube
Harlem Shake opplasting hos YouTube

De beste fra YouTube Trends

YouTube Trends har satt sammen en spilleliste med et utvalg av de flere tusen «Harlem Shake»-videoene som allerede er lastet opp til nettstedet. Her finner vi også det mest berømte norske bidraget «Harlem Shake ) original army edition», som i skrivende stund har 2,6 millioner visninger.

Enkel form

Den orginale videoen skiller seg imidlertid i form fra videoene som nå produseres og etter hvert definerer konseptet.

Ifølge YouTube var det brukeren «SunnyCoastSkate» som slapp den første videoen som følger formen vi nå kjenner som «Harlem Shake». Hjelmen, Jump Cutet og den plutselige massen med mennesker som danser utagerende.

Mange vil hevde at vi her står ovenfor 2013-versjonen av the «Gangnam Style» og at vi bare har sett starten på internett meme the «Harlem Shake».

Hvordan går det med de norske bidragene der ute? Hvilket er det feteste bidraget fra Kongeriket? Når får vi se et kommunestyre danse the «Harlem Shake»?

Ønsker du å forsøke deg selv finner du låta hos Spotify. Bare sørg for å legg igjen linken i kommentarfeltet så vi alle får glede av den! 🙂.

18 kommentarer

 1. Do the Harlem Shake! | Miljøpartiet De Grønne bader

  […] vi elsker deg! Først gir du oss “Gangnam Style”, og nå dette! Eksperter peker på Harlem Shake som “the next big thing” på internett, og vi grønne liker jo å se for oss det neste store på alle viktige samfunnsområder, så det […]

  Svar på denne kommentaren

 2. For den som ikke vet: Harlem Shake er så vidt jeg vet en dans som kommer fra Harlem (!) ca 70-80 tallet. gjøres så her: youtu.be/4_cO0Y6jJoA
  du har sett det før, men ikke tenkt på det.. Sånn ser det ut når det gjøres «ordentlig» youtu.be/az7pn5zfUsU
  (sjekk han lille kidden tre min ut)
  For litt over ett år siden kom artisten Baauer ut med låta «Harlem Shake» open.spotify.com/track/0kSgECIEu3ARlKI5M6Z30E
  låta tok ikke riktig av før disse gutta lagde sin egen versjon av dansen. Mulig det skal være morsomt, men det gjøres jo narr av den orginale dansen; youtu.be/8vJiSSAMNWw
  Det var starten på «epidemien» ala «planking» eller Gangnam Style Nå skal alle lage sin egen versjon av denne 30-35 sekunders snutten: youtu.be/MzrXSFriDmo
  her er noen av mine favoritter:
  norske tuttegutta: youtu.be/4hpEnLtqUDg
  Matt&Kim: youtu.be/DABphlXEyW8
  SistMenIkkeMinst: youtu.be/4vqnSwTXAAc
  Så til slutt til hva folk fra Harlem faktisk syns om denne epidemien….
  youtu.be/IGH2HEgWppc
  lool!
  håper det hjalp litt! ;D shake it!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.