nrk.no

NRK på bøljan blå i sommer

Kategorier: NRK,Radio & TV

MS «Sjøkurs», tidligere MS «Ragnvald Jarl», blir flytende NRK-studio og hovedkvarter fra 22. juni til 10. august. Foto: «Jarvin», Wikimedia Commons.

Oppdatering 10. april 2013:
Etter mange gode forslag og innspill har vi nå fastlagt en reiserute for sommeren. Du kan lese om reiseruten i denne artikkelen, og her kan se mer om dem som skal lede sommeråpent i 2013.

Opprinnelig artikkel fra 4. februar 2013:

I sommer tar vi med oss «hele» NRK til sjøs. Vi skal tøffe langs norskekysten i syv uker, og besøke havner, steder, øyer og fjorder mens vi produserer TV-, radio- og nettinnhold. 

Det blir ikke en eneste lang live-sending slik som under Hurtigruten minutt for minutt: idéen er heller å ha et stort, mobilt «studio», om man vil, som vi kan ta med oss dit vi vil langs kysten (så lenge det er dypt nok). Ønsket om å gjøre noe nytt med «Sommeråpent» er hovedgrunnen til satsingen, men toktet gir oss mange muligheter til å få med oss flere andre TV- og radioprogrammer når vi legger ut i slutten av juni.

MS «Sjøkurs», tidligere Hurtigruteskipet MS «Ragnvald Jarl», blir flytende NRK-studio og hovedkvarter fra 22. juni til 10. august. Foto: «Jarvin», Wikimedia Commons.

Skipet vi skal bruke heter MS «Sjøkurs», som er det tidligere hurtigruteskipet MS «Ragnvald Jarl». I dag brukes hun som en seilende videregående skole, og er dermed ledig for oss i sommermånedene. Skipet er forholdsvis stort med sine 659 dødvekttonn, og hadde i sine hurtigrute-dager plass til et mannskap på 80 og var sertifisert for 399 passasjerer.

Men hva skal vi lage?

Som nevnt er hovedpoenget å lage TV-sendingene fra andre steder enn der vi vanligvis lager dem. I stedet for å sende Sommeråpent fra taket av Operaen i Oslo, tar vi med oss hele programmet om bord i en båt. Hvilke andre programmer som kan og vil bli med er vi ikke sikre på ennå, men det blir garantert mer enn bare Sommeråpent.

Hurtigruten Nordnorge med en stim av småbåter etter
Hurtigruten minutt for minutt ble en stor suksess. Nå skal NRK ut på sjøen igjen, men denne gangen med et litt annet konsept. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde, NRK

På nett tenkte vi å legge ut en live videostrøm som skal surre og gå hele tiden. I tillegg vil vi forsøke å få til et kart á la Hurtigruten minutt for minutt, med så mye informasjon fra båtens navigasjonssystemer som vi kan få tak i. Vi vil også legge opp til en eller annen form for chat (cover it live eller lignende), og en metode for å hente inn publikums sommerminner fra tjenester så som instagram, twitter, flickr og youtube — her må vi legge opp til en hashtag og oppfordre folk til å bidra. Akkurat hvordan bidragene skal komme ut er vi ikke sikker på ennå, men vi ser for oss at de kan promoteres på nettsiden, og i programmet Sommeråpent, for eksempel.

Men hvordan skal vi sende?

Stratalink på dekk 7 av MS Nordnorge, 2011. For å sende fra ulike havner i ulike deler av landet vil vi nok av og til satse på NRKs eget sendenett.

I tillegg til satelittlink, slik som fra Hurtigruten, må vi skaffe oss link-muligheter der hvor vi ferdes. Vi vil også ha mulighet til å sende via internett (mobilnett i nødsfall), eller via Strata-linker, som vi også brukte under Hurtigruten minutt for minutt, der det er nødvendig.

Hva vil dere se og høre?

Som dere sikkert skjønner er det mye som ikke er ferdig planlagt ennå, og fortsatt mye vi kan endre på — og helt sikkert noe vi ikke har tenkt på i det hele tatt. Vi kan ikke love alt, men vi kan i alle fall love en annerledes og spennende sommer på NRK!

Vi er, som alltid, interessert i å høre hva dere synes. Hva vil dere se underveis, og hvilke TV- eller radioprogrammer dere kunne ønske var med oss? Hvordan bør vi legge opp nettsiden for det syv uker lange toktet?

88 kommentarer

 1. Jostein Nilsen

  Blir sikkert ett mye bedre sommeråpent enn bare å sende fra Oslo. En egen flickr konto må dere ihvertfall få der dere kan legge ut bilder og folk som tar bilder av dere kan tagge sine med feks sommeråpent

  Svar på denne kommentaren

 2. Gerd Bang Brevik

  Denne ide er kjempeflott. Endelig skal det bli et Sommeråpent som gjelder for HELE Norge. Kysten er spennende. Mange historier ligger skjult. Ta gjerne med sagnet om de sju søstre,(fjella ved Sandnessjøen). Dikteren Petter Dass ved Alstadhaug. Tjøtta,(krigskirkegården like sør for Alstahaug) Å herlighet, dette var vanskelig! Men kort sagt, fortell om kysten, naturmessig, folket som bor der, har bodd der, og ta med sanger av Trygve Hoff, Jack Berntsen, Kari Bremnes og andre artister fra Nord-Norge. Også Galleri Harr i Henningsvær.

  Svar på denne kommentaren

 3. Blir «hele» NRK med på turen? Ein samseilas i alle kanalar!

  Reiseradioen
  Super-redaksjonen med Sommermorgen
  Ekko-redaksjonen (med Abels tårn)
  Min-sommer i P2.
  P3 har jo vært på tur flere ganger før.

  Svar på denne kommentaren

 4. Tor Erik Hansen

  Dette kan bli spennende og nytt. Jeg er lei av all den ‘driten’ som sendes på de kommersielle kanalene i løpet av sommeren, og som delvis betales av kommuner og reiseselskaper. Nei, godt at NRK tar samfunnsoppdraget sitt på alvor også om sommeren.

  Svar på denne kommentaren

  • Sindre Skrede (NRK) (svar til Anja Hepsø)

   He he. Vi fikk vinket til dem under turen i 2011, men det er vel ikke utenkelig at vi stikker innom igjen!

 5. Odd Arne Halaas

  Fantastisk.
  Jeg er så fornøyd med kvaliteten på det som blir produsert i Norge for tiden av tv programmer der det er norske konsepter! Jeg synes det er virkelig flott at Nrk tar denne satsingen og drar ut til folket som også bor utenfor Oslo.

  Håper dette blir et program rikt på lokal kultur, lokal mat, næringsliv, dypere intervjuer, perspektiver og problemstillinger som man finner på sin vei.
  En annen sak er at det er en generasjon før oss som har historier fra båtliv og kystmiljø som kan fortelle ganske fasinerende historier til oss som kommer etter. Det hadde det også vært interessant å høre om.

  Gleder meg til å se programmet!

  Svar på denne kommentaren

 6. Vi gleder oss!
  Hurtigruten har oppdaget en «ny» fjord på Sunnmøre; Hjørundfjorden som skal ha anløp hver dag to måneder i høst. Kanskje får vi en avstikker inn denne fjorden – med en biltur i Norangsdalen. Den urørte naturen i Hjørundfjorden og passasjerenes behov for å slippe unna «kjøp-kjøp-maset», er grunnen til at Hurtigruten etter 20 år valgte å legge om ruteprogrammet. Et besøkt verdt og velkommen!

  Svar på denne kommentaren

 7. NRK på bøljan blå i sommer | Kystkultur i Norden | Scoop.it

  […] I sommer tar vi med oss “hele” NRK til sjøs. Vi skal tøffe langs norskekysten i syv uker, og besøke havner, steder, øyer og fjorder mens vi produserer TV-, radio- og nettinnhold. Det blir ikke en eneste lang live-sending slik som under Hurtigruten minutt for minutt: idéen er heller å ha et stort, mobilt “studio”, om man vil, som vi kan ta med oss dit vi vil langs kysten (så lenge det er dypt nok). Ønsket om å gjøre noe nytt med “Sommeråpent” er hovedgrunnen til satsingen, men toktet gir oss mange muligheter til å få med oss flere andre TV- og radioprogrammer når vi legger ut i slutten av juni.  […]

  Svar på denne kommentaren

 8. Der bør ta dere en tur ut i skjærgården i Os kommune. Skjærgården her kan være i ferd med å bli rasert med ny vei/broanlegg midt i den flotte naturen. I sjøveien finnes Ole Bulls lysøen, ærverdige Solstrand Hotel, Vedholmen, Oselver-verksted (trebåt) osv. osv. Mye dere kan lage program om akkurat her

  Svar på denne kommentaren

 9. Jeg ser frem til denne satsingen.
  Neste satsing må være BUSS-turer «minutt-for-minutt» på steder som ikke har havner, og heller ikke jernbane. E16 gjennom Valdres og videre over Filefjell peker seg ut.

  Svar på denne kommentaren

 10. Flott at Nrk vil bruke den vakre kysten vår !!
  Hadde vert artig med et helt eget program som handla om stedene dere besøkte, severdigheter, historie om stedet og intervjuer med lokalbefolkningen!

  Svar på denne kommentaren

 11. Torild Langklopp

  Veldig bra tiltak!
  Dere er hjertelig velkomne til å legge til kai i Stokkøy Marina (sossvika.no/), og besøke Stokkøya Sjøsenter og Strandbaren (www.stokkoy.no) – sjekk også ut prosjektet «Bygda versjon 2.0» (www.bygda20.no) som ligger rett ved siden av denne havna, kan bli spennende reportasjer om hva som rører seg av nytenkning i distrikts – Norge.

  Svar på denne kommentaren

 12. Gunhild Vevik

  Flott! Spennende opplegg som kan by på mange kjekke og smakfulle opplevelser! Ønsker dere velkommen til Stavangerregionen – vi byr på festivaler og kulturopplevelser, vandring langs strendene på Jæren eller opp til Preikestolen, fjordcruise i Lysefjorden og unike matopplevelser. Vi er klar for å vise dere regionen!

  Svar på denne kommentaren

 13. Lag Færdern minutt for minutt. Film heile seglasen med utgangspunkt i ein av dei deltakande båtane. Kan jo vere litt uforutsigbart ettersom den kan ta alt fra litt over ti timar til litt over to døgn.

  Svar på denne kommentaren

 14. Kåre R. Walvik

  Hei! Dette kan me liga, så me seie i Stavanger. Må jo vera kjekt å se kossen andre plasser enn Oslo også har det om sommaren. I Stavanger har me møje å visa fra, men tenk på Sanvolleykonkurransen og Gladmaten med tusenvis av mennesker i havnen. Dåkker e hjertelig velkomne.

  Svar på denne kommentaren

 15. Åge Johansen

  Vi vi treffe alminnelig folk, høre og se hva de driver med, hva som skjer i samfunnet der de bor. Totalt kjendisfritt. Lokal sang og musikk. En moderne utgave av Odd Grythes dirktesendinger på 60-tallet. Vi er møkkalei tv-programmer med stadig gjenbruk av kjentfolk fra Osloområdet

  Svar på denne kommentaren

 16. Nina Johansen

  Dette er musikk i ørene på en ekte østlending som elsker vest- og norvestlandet..
  Mitt tips er vei – og ikke hvilken som helst vei: Den ble kåret til Norges vakreste vei i konkurranse med atlanterhavsveien for noen år siden, og den slynger seg mellom øyene i Norges vestligste grendalag – mellom øyene på Bulandet og Værlandet rett ut i havet for Førde og Askvoll:-)
  Fantastisk å sykle – spesielt på sommeren.. I tillegg har Værlandet et fantastisk øl: Alden ølet, som er oppkalt etter øya Alden (Norskehesten).
  Selv om ikke vei og øl hører sammen, er de hver for seg en fantastisk opplevelse i dette øyriket!

  Svar på denne kommentaren

 17. Thormod Stordalen

  I dette konseptet vil det være naturlig at Reiseradion tar formiddagen på seilasen. Knytte lyttere og seere fra morgen til kveld. På syv uker burde det være mulighet for et tokt til Svalberg ?.

  Svar på denne kommentaren

 18. Even Jakobsen

  Vil gjerne se vesterålen, Melbu er et tettsted i Hadsel kummune med en unik historie fra gammel tid til idag. fra en av nordnorges størst gårder til et sterkt industrialisert sammfunn. har også en tro kopi av den gammle nordlandsjekten «Brødrene»

  plassen lever på en enorm dugnadsånd som har ført til bygging av stort sammfundshus og nå pågår bygging av basseng på dugnad.

  Svar på denne kommentaren

 19. Marit Røsand

  Dette blir topp, godt å få dette programmet ut av «Oslogryta». Dritt lei alle kjendisene. Bruk folk dere treffer langs kysten. Da blir det en flott tv sesong.Så må dere innom, Ålesund, Hjørungfjorden,Ona,Bjørnsund og selvfølgelig herlige Bud. Lukke til.

  Svar på denne kommentaren

 20. Torstein Vitsø

  Kjæmpeide!
  Vi har et fantastisk land og kyst. Å se kyst-Norge fra sjøen gir et helt annet perspektiv enn fra land. Her kan dere ta oss med på enn fantastisk reise. Vis de innerste fjorder og de ytterste øyer. Ta med historie, vis området og lokale kulturpersonligheter. Ikke gå for fort fram. Det kommer flere sommere. Lykke til!

  Svar på denne kommentaren

 21. Når dere kommer oppover mot Helgeland, slipp av en feltreporter på motorsykkel og la han/henne kjøre FV17 (gamle Kystriksveien) hele veien opp til Saltstraumen. En helt fantastisk tur for motorisert tohjuling — en skjult skatt for de aller fleste og vel verd en rekke innslag fra det utrolig skiftende terrenget oppover.

  Svar på denne kommentaren

 22. Silje Elisabeth

  Hvis dere skal til Nord-Norge må dere ikke gå glipp av den vakre Kvænangsfjorden og alt den har å by på. Det bør være obligatorisk med et stopp på perlen Spildra hvor det vi finner puben Baksia. Baksia sitt slagord er: «antagentligvis Norges minste pub, men garantert verdens vakreste utsikt». For mer info. sjekk: kvanangen-adventure.no/

  Svar på denne kommentaren

 23. Dagrun Gunnarson

  Kjempegod ide – dette blir kjekt!
  Vi ønsker dere gjerne velkommen ytterst på den nøgne ø: Fedje – landsbyen i havet. Her klorer ca 600 fiskere, revyentusiaster, sangere, oljearbeidere, helsearbeidere, luringer og hyttefolk seg fast på en holme ute i havet med egen kommune og det hele (Norges vestligste kommune og en av de minste). Et strålende sted for å dekke siste nytt om miljøbomba U864 som ligger rett utenfor her, Havsportveka på Austrheim rett innenfor fjorden, månelandingen på Mongstad (Regjeringens CO2-prosjekt), for ikke å snakke om Nordhordlands rike kulturliv og kjekke folk:-)
  Særegen kystkultur og vakkert landskap i et lite, tett samfunn. Sjekk ut hele øya her: youtube.com/watch?v=oBHiUjmJ_B4
  (Roy har tatt seg en Harleytur:-)

  Ta gjerne kontakt, vi kan hjelpe med det meste!

  NB – Kongeskipet fikk plass på Vågen, så da får vi sikkert plass til dere også:-)

  Svar på denne kommentaren

 24. Reidar Helliesen

  Flott om dere tar turen innom Sandefjord – byen som er kjent som hvalbyen, men som har mye annet spennende å tilby. Nylige utgravninger av en vikinglandsby der gull, mynter, redskaper er funnet ikke langt fra der det berømte Gogstadskipet ble utgravd. Noe dere absolutt bør komme og se på.

  Svar på denne kommentaren

 25. Hvis dere er i Trøndelag i slutten av juni kom innom St Olavsloppet. Det går fra Nord-Trøndelag til Trondheim fra 28-29 juni. Det er en folkefest og det største idrettsarrangementet i Midt-Norge. Over 6.000 deltakere i 2012, tipper det ville blitt en suksess 🙂

  Svar på denne kommentaren

 26. Tormod Ellingsen

  Anbefaler på det varmeste en tur innom Tustna og Halsa. Kanskje dere kunne følge opp hva som skjedde med Keiko-effekten? Ny E39? Eller besøke en familiedrevet Kveite-oppdrett i Engdal?

  Svar på denne kommentaren

 27. Ran Seilforening

  Hei
  Jeg er en seilforening fra Litle-Sotra utenfor Bergen som skal arrangere Verdensmesteskap i seiling for ungdom fra 1-7. august. Siden dere er i Bergensområdet da, kunne det passe godt med innslag fra VM. De 100-130 seilerne kommer fra 8-10 ulike nasjoner, er fra 13-19 år og båtene er enmannsjollen Zoom 8.

  Svar på denne kommentaren

 28. Jahn Tharaldsen

  Sending fra Rørvik 26.7!!!!!!! Hva passer bedre? Rørvikdagan 2013 pågår!!
  Konsert med ÅRETS SPELLEMENN!!! Kaizers Orchestra i Rørvik sentrum (Pollen) 25.7. Her må dere virkelig sende ut en satelitt dagen før, 3000 fan midt i sentrum, 200 meter fra der båten ligger. Masse underholdning fredag på dagtid, bl.a. barneforestilling Vennebyen, politisk debatt med nasjonale topp-politikere, fest med Askepop, Hefner og Creedence night fredag kveld. Og om ikke det er nok, 30 års gjenforeningskonsert med Quingra (lokal gruppe med «norsktopp-plager»). Her ligger de ved kaia, i Nærøysundet, mens Quingra spiller «måne over nærøysund» på direkten!! Jo da, her skal det bli liv folkens 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Jahn Tharaldsen (svar til Jahn Tharaldsen)

   Glemte en ting: Anders Jektvik spiller selvfølgelig også på lørdag kveld! Hører du Strømøy, Anders Jektivk 🙂

  • Jahn Tharaldsen (svar til Jahn Tharaldsen)

   Glemte en ting: Anders Jektvik!! spiller selvfølgelig også på lørdag kveld! Hører du Strømøy, Anders Jektivk 🙂

  • Sindre Skrede (NRK) (svar til Marie)

   Vi kommer garantert til å ha med oss forskjellige artister, ja, alt etter hvor vi er i Norge.

  • Sindre Skrede (NRK) (svar til lars adriaan)

   Hei! Båten kommer til å være full av teknisk utstyr, kabler, kameraer og lignende, så vi har dessverre ikke mulighet til å ta om bord publikum, siden vi ikke kan ta ansvar for sikkerheten til alle oppi alt rotet vårt.

   Vi lover derimot å lage litt leven på kaien der vi kommer, så vi vil selvsagt at folk kommer og besøker oss der vi ligger.

  • Sindre Skrede (NRK) (svar til Kaare K. Johnsen)

   Hei! Det blir i teorien 1200 timer med materiale, så vi har rett og slett ikke ressurser til å legge ut alt dette. Ting må kodes, rekodes og klargjøres for opplasting og nedlasting, og det tar tid.

   Vi har derimot laget en flott nettside, med fine kart, bilder og informasjon som vil fortsette å være tilgjengelig også etter at sendingene er over: nrk.no/nrksommer/

 29. Ståle P. Fremnesvik

  Nå har jeg lett i en halvtimes tid på nettsidene deres etter en e-postadresse, for å sende tips/informasjon til Sommeråpent om et unikt sted med både nasjonalhistorisk sus og nyhetsinteresse på seilingsruta i Troms nordover.
  1. Hvilken e-postadresse bruker man for tips?
  2. Er tips fortsatt av interesse, eller er seilingsled og program spikra?

  Svar på denne kommentaren

 30. Kaare K. Johnsen

  Hei! Jeg har et spørsmål om siden for direktesending (nrk.no/nrksommer/). Kan jeg legge inn en tidskode (dato og klokkeslett) i adressen for å gå til et bestemt klokkeslett? I mange programmer på nett-TV er det jo inndelinger som man kan hoppe til, og da får adressen f.eks. et slikt tillegg: #t=5m17s. Kan jeg skrive noe lignende etter nrksommer-adressen for å gå til et bestmt klokkeslett? Og senere i sendingen, når det blir forskjellige datoer – noe lignende med en dato foran?

  Svar på denne kommentaren

  • Akkurat nå fungerer ikke dette, men neste uke skal vi få på plass noe funksjonalitet vi ikke rakk å implementere til lansering, dette er en av tingene som står på listen min.

  • Nå er dette implementert, så nå kan man linke direkte til tidspunkter i videoen.
   Bruk delingsknappen for å få riktig lenke.

 31. Kaare K. Johnsen

  Jeg er veldig glad for at NRK lager disse sendingene, men jeg må også komme med et kritisk spørsmål: Hvorfor stiller dere alltid frontkameraene så lavt, slik at det filmer mye uinteressant av sjøen og baugen, og lite av himmel og landskap over horisonten? Dere gjorde det også i Hurtigruten minutt for minutt og Telemarkskanalen – hvorfor?

  Svar på denne kommentaren

  • Sindre Skrede (NRK) (svar til André)

   Hei! Artikkel kommer, men jeg har vært veldig opptatt her på båten hittil. Snart kommer det dog en fridag i Kristiansand, så jeg får kanskje tid da 😉

 32. Leif Henriksen

  Som Eirik Solheim har promotert, både på direkte Sommeråpent-sending og på nettet, er Marinetraffic.com et svært nyttig nettsted for de av oss som liker å følge med i skipstrafikken. Imidlertid er det dessverre dårlig AIS-dekning langs store deler av norskekysten. Dekningen er vesentlig basert på at frivillige entusiaster setter opp en mottaker som videresender data til Marinetraffic.

  Da MS Sjøkurs i dag hadde en fascinerende seilas gjennom den trange Alverstraumen, nådde ikke signalene frem til en mottakerstasjon (og det gjør de i skrivende stund fortsatt ikke, selv om skipet nå ligger i åpent farvann midt i Fedjefjorden). Det er ingen grunn til å tro at dekningen vil bli bedre etterhvert som ferden går videre nordover, heller tvert i mot.

  For å avhjelpe dette, kan kanskje NRK sette opp en kanal for å sende data fra skipet til Marinetraffic? Det er for så vidt ganske enkelt dersom man kan tappe data fra skipets eget AIS-utstyr, alternativt kan man lett rigge opp en egen mottaker. Dere har så flinke folk som vet hva som skal til, så det burde vel kunne la seg gjøre. Se gjerne marinetraffic.com/ais/addyourarea.aspx?level1=150#11 for detaljer.

  Ellers må jeg ønske dere god tur videre!

  Svar på denne kommentaren

  • Leif Henriksen (svar til Leif Henriksen)

   Hvis man begrenser seg til å sende data om sitt eget skip, kan det for så vidt gjøres enda enklere. Dere har jo allerede aktuelle data for posisjon, kurs og hastighet i deres systemer, og hvis noen vil bruke en halv times tid på å skrible sammen et script som sender dette ut som en e-mail med passende mellomrom (to minutter?), så vil dere vises på Marinetraffic.

   Mer om dette her: marinetraffic.com/ais/selfreporttext.aspx

   Lykke til i vakre Sognefjorden, må dere også bli velsignet med litt bedre vær!

 33. Rolf M. Jacobsen

  Hornelen – er helt speiell:
  Jeg sendte en e-post til MS Sjøkurs og NRK, men ingen respons.
  Jeg er en mann på 77 år, bosatt å Radøy. Da jeg var 8 år ( i 1944)kjørte jeg med rutebåt mellom Bergen og Måløy. Min mor viste meg en fjellformasjon oppe i fjellet Hornelen, som båten passerte imorges. Hornelen hadde dere på barbord side. Det er en unik fjellformasjon, som fra rette stedet viser en fjellformasjon med en kone som holder et barn på armen. Dette har jeg aldri kunnet glemme. Jeg kjørte forbi Hornelen for 5 år siden med min egen båt og kunne skue den imponerende formasjonen der oppe i fjellet. De var faktisk enda bedre enn jeg kunne huske fra barndommen. Det merkelige er at selv folk som bor i Måløy og som ofte passerer med båt, aldri har hørt om denne formasjonen. I 1944 sto vi alle passasjerer og skuet opp i fjellet. I dagens program, ved passering, hadde heller ikke NRK fått med seg denne denne serverdige fjellformasjonen enda jg hadde tipset både NRK og båten pr. e-post.
  Ellers takk for et fint program. og ser frem til Hornelen igjen på sørgående, dersom dere passerer på dagtid.
  Rolf M. Jacobsen

  Svar på denne kommentaren

  • Sindre Skrede (NRK) (svar til Rolf M. Jacobsen)

   Hei!

   Vi har nok fått med oss Hornelen, men på live-sendingen på TV er vi utenfor dekning av satellittskygge. Derfor kunne du ikke se Hornelen ved passering i dag, og sannsynligvis heller ikke når vi seiler sørover.

   Du kan se litt her, men vi kommer inn i satellittskyggen nokså fort.
   nrk.no/nrksommer/?t=1373086908000

   Det går også an å se litt fra Hurtigrute-sendingen i 2011: nrk.no/hurtigruten/#t=30700

 34. Open for Summer in Norway: NRK Travels the Coast | Connective Visions :: Connective Visions

  […] Hurtigrute vessel MS Ragnvald Jarl, converted into a sailing high school under its new name, into a mobile, floating studio for the popular program as well as for other radio and television […]

  Svar på denne kommentaren

 35. MS Sjøkurs: bak kameraene på sommerbåten

  […] dere sikkert har fått med dere har NRK i år flyttet Reiseradioen til landeveien og Sommeråpent til sjøveien. NRKbeta har vært om bord på MS Sjøkurs i tre uker, og vil her gi dere et lite innblikk i […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.