nrk.no

Sniktitt på HBOs nye streamingtjeneste

Kategorier: Film & Streaming

Fra serien «Rome», HBO. Skjermdump: HBOnordic.com

Home Box Office lanserer i neste uke sin streaming-tjeneste i de nordiske landene. Vi har tatt en titt. 

HBO står bak mange populære serier og filmer, så som Broadwalk Empire. Skjermdump: HBOnordic.com

Noen skikkelig test har vi naturligvis ikke fått tid til, men vi har surfet litt rundt og gjort oss kjent med tjenesten — er den verdt å betale for?

Vi kan i alle fall si at den er enkel å bruke. Her er ingen overflødige knapper og kompliserte menyer. Velg mellom serier og filmer, og velg deretter det du vil se på. Etter å ha installert en plugin for avspilling (widevine media) kan du begynne å se det du måtte ønske.

Det vi stusser over er manglende søkefunksjon, og vi finner heller ingen steder hvor du kan velge kvalitet selv. I stedet velges kvaliteten basert på tilkoblingshastigheten din, og det later til å fungere bra. Likevel skulle vi ønske det fantes en funksjon lignende tv.nrk.no/innstillinger, der man kan sette hvilken kvalitet man vil ha. Så kunne vi heller tålt å vente en stund til filmen fikk bygget opp stor nok buffer. Har du god nok hastighet, tilbyr HBO full HD, og har du en Samsung smart-TV kan du også nyte 5.1 surround-lyd.

Søkefunksjonen er det ingen som vet når  — eller til og med om — kommer, i følge HBO kundeservice.

Innholdet du får servert er både filmer og serier fra HBO — alt fra gamle klassikere til de nyeste seriene og episodene. Her er med andre ord mye god film å grave seg ned i. Til ett abonnement kan du knytte maks fem enheter. Disse enhetene kan dog ikke se på film samtidig.

Fra serien "Rome", HBO. Skjermdump: HBOnordic.com

Sunn konkurranse?

HBOs innhold er så definitivt verdt pengene, og det at tjenesten nå blir tilgjengelig i Norge er positivt. Et abonnement koster 79 kroner i måneden; problemet oppstår om du allerede bruker tjenester som Netflix: vil du betale for både Netflix (som har serier og filmer fra flere forskjellige produsenter) og HBO, eller vil du holde deg til én av delene?

Hva tror du? Kommer du til å tegne abonnement hos HBO? 

41 kommentarer

 1. Ingen linux-støtte, du må installer drm-plugin, og dermed ingen mulighet for å bruker htpc, ingen surroundlyd, dårlig bildekvalitet sammenlignet med hdtv, du må ha ett abonnement per familiemedlem.

  Nei, tror dessverre jeg må ty til «gamlemåten» en stund til, dvs. laste ned ulovlig.

  Svar på denne kommentaren

  • Pinnedyret (svar til meh)

   Problemet ditt er vel da Linux og ikke HBO Nordic. At det er skralt med Linux-støtte rundt om visste du da du valgte et OS for spesielt interesserte.

  • Linux og ferdigopsatte løsninger som f.eks. OpenELEC er det eneste realistiske å putte på en HTPC, om en ikke vil knote evigmye og ha all verdens problemer. Å kjøre noe annet på den er ikke bare tre ganger så arbeidskrevende, det er dobbelt så dumt. ;)Dvs. Apple-TV er også en akseptabel løsning for HTPC-bruk, litt avhengig av behov. Windows, derimot, er knot og mere knot for å få satt oppp noe som MINNER om en akseptabel stuepc-løsning.

   Det som virkelig er idiotisker at denne Digital Restriction Managmentløsningen (DRM) ikke har MULIGHET til å hjelpe det fnugg mot piratkopiering. For det første er den en vits rent sikkerhetsmessig (tilbyr ingen reell sikkerhet) og for det andre er materialet tilgjengelig ulovlig i BEDRE kvalitet ande steder. Hvem i all verden gidder å knote med å kopiere innhold fra HBO ulovlig når det finnes ulovlige alternativer som attpåtil er ENKLERE og med LANGT bedre kvalitet? Det gir jo rett og slett ingen som helst slags mening…

  • Øystein Årsnes (svar til meh)

   Bruker windows selv, men sympatiserer likefult likevel… DRM er bare no tull. Hjelper ikke og har heller aldri hjulpet mot piratisering, og har aldri vært no annet enn til bry for de som faktisk har tatt seg bryet å betale for et produkt/tjeneste, eller kunne tenke seg det. Nå mister de vel ikke så veldig mange potensielle kunder pga dette siden så få bruker Linux, men det er jo et paradoks om DRM er det som hindrer de å støtte så mange plattformer som mulig, når DRM ikke fungerer slik som det er tenkt. Det representerer rett og slett bare en tap-tap situasjon.

 2. Det kritiske for meg blir platformstøtte. Det er helt uaktuelt å sitte foran Macen og se på TV…

  For meg er støtte for AppleTV viktigst (liten og lydløs), men det kan vel muligens gå med støtte for PS3 eller Wii U. XBoxen er for bråkete. I tillegg må det være støtte for iPad.

  Svar på denne kommentaren

  • Frank Eivind Rundholt (svar til TE)

   Hos meg er det Xboxen som er stille som en mus, mens PS3 høres ut som en støvsuger.

   Så vidt jeg vet vil det dukke opp app’er for ulike enheter etter hvert.

 3. Kjetil Endresen

  Nei, det er ikke dette vi vil ha. Det siste vi trenger er at hver tv-produsent lager sin egen abbonementstjeneste slik vi skal abonnere på et vell av tjenester.

  Ikke har det linuxstøtte heller, så det blir uaktuelt for meg. Det har forsåvidt heller ikke Netflix heller (som jeg tester ut på telefonen for tiden), og Voddler har bare et knippe filmer tilgjengelig til linuxbrukere.

  Det bør jo være mulig, på et tidspunkt i ikke alt for lang fremtid, å også få til noe spotify-lignende på filmfronten. Et gigantisk og voksende bibliotek av film, alle platformer, god brukervennlighet og rimelig pris.

  Svar på denne kommentaren

  • Det er strengt tatt ikkje heilt sant; HBO Nordic har nemleg også kjøpt innhald frå andre, amerikanske kanalar av typen Premium Cable – som Starz. Mellom anna får vi den glimrande serien Magic City med mellom anna Danny Houston. Korvidt også desse seriane blir tilgjengelege dagen etter amerikansk premiere (som HBO sitt eige materiale blir – og som aleine er verdt pengane) gjenstår å bli sett. Å få full tilgong til nokre av verdas beste seriar – som Carnivale, The Wire og Deadwood, samt rykande ferske episodar av Game of Thrones, True Blood og anna, er noko eg absolutt ser fram til. Og tilbodet vi får, ja det er til og med betre enn den nettløysinga HBO sine amerikanske abonnentar har tilgong til. Det er rett og slett overraskande kor bortskjemte vi serieelskarar no blir. Dei opnar angjeveleg med 1500 episodar og filmar, og innhaldet blir fylt på fortløpande. Det er definitivt det eg vil ha.

   Det eg derimot er spent på er om det kjem PS3-app, for min lille HTPC er så pinglete at den ikkje taklar å streame HD (den speler derimot heilt fint av lokalt innhald), så PS3en er streamingboks for Netflix.

 4. Har testet tjenesten litt i kveld. Kjørt den både på en Samsung tab 8.9, fungerte helt greit. Og jeg har kjørt den på mac med airplay mot tv. Kvaliteten på tv var da ok, men ikke helt perfekt. Mulig noe kommer av at linja mi topper ut på 8mbits.
  Det morsome er jo at nå etter midnatt får jeg ikke spilt av noen ting, fordi jeg må «betale». Men det har jeg jo alt gjort, og når jeg prøver å trykke på betal, ja da kommer jeg til en side som forteller hvilket abonnement jeg har. Venter på svar fra kundeservice.

  Svar på denne kommentaren

  • Bjørn (svar til Stig)

   Har det samme problemet, og får ingen tilbakemelding fra HBO verken på telefon eller mail, har det ordnet seg for deg Stig.

 5. Venter til det får Linux-støtte. Gidder ikke bytte til idiot-OS bare for å se på dette.

  Netflix fungerer greit i Linux nå, men den tjenesten har rett og slett for dårlig utvalg i filmer. Nesten bare Hollywood-filmer. Fant bare én av de 5-6 filmene jeg søkte på, og det er håpløst å finne noe kvalitetsfilm ved å bla seg gjennom kategoriene. Kommer til å si opp abonnementet før prøvetiden er ute.

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg har så langt ikke funnet et eneste sted hvor man har en oversikt over biblioteket HBO tilbyr. Eneste vi har å støtte oss på er «dere vet hva dere får med HBO».

  Nei, jeg vet ikke det for det er ikke noe sted jeg kan sjekke hva dere faktisk tilbyr! Det er uaktuelt å binde seg for et år uten å vite hva man får.

  Enn så lenge, så venter jeg.

  Svar på denne kommentaren

  • Det dei refererer til er vel det meste på denne lista her (Sex and the City er garantert med, og starta i 1998, så i alle fall sidan det, då) pluss ein del premiumseriar frå andre amrikanske kabelkanalar. Dei har vel sagt rundt 1500 episodar og filmar til å byrje med, og sidan dei stort sett opererer med ca, 12 episodar per sesong på HBO blir det ein del. en.wikipedia.org/wiki/List_of_programs_broadcast_by_HBO

 7. Ja takk begge deler! Jeg syntes ikke 160.- totalt i måneden er spesielt mye for å ha tilgang til godbitene som ligger i både netflix og HBO. Det blir jo bare som å bytte kanal! Jeg betaler feks mye mer for et utvalg jeg ikke får velge selv og når med Canal Digital. En annen ting er at dette er tjenester jeg ihvertfall har ønsket meg i mange år. støtt opp under utviklingen så vi får mer og etter hvert enda mer bruker vennlige utgaver. Jeg savner «playlist» funksjon og favorittlister dog.

  Svar på denne kommentaren

 8. Da har jeg prøvd tjenesten litt mer denne helgen. Og utvalget er slik jeg forventet. Selv om jeg håper det blir bedre, så mener jeg at det vil være verdt 79,- i mnd. Men den tekniske løsningen har et lite stykke å gå:

  – Hvor er HD?
  – Apple TV
  – Stabil tilgangskontroll

  HBO Nordic har gjort mye klønete i oppstarten, og de har et stykke å gå før de er der de bør være. Men så lenge de klarer å lage gode serier, og får orden på teknikken, Ja, da kommer vi til å glemme alle tabbene.

  Svar på denne kommentaren

 9. Frank Eivind Rundholt

  Bildekvaliteten er foreløpig for dårlig. Det føles som å se gjennom et smårutete vindu. Bilde-eksempel

  Nettlinja mi er mer enn god nok til å takle full HD.

  Støtten for enheter nå ved lansering er jo mildt sagt dårlig. Da Netflix kom tidligere i høst hadde jeg 7 enheter jeg kunne bruke denne tjenesten på (PCer ikke medregnet). Hos HBO har jeg 1 enhet som støttes.

  Men jeg har tegnet abonnement og satser på at app’er dukker opp til de forskjellige dingsene mine snart.

  Svar på denne kommentaren

 10. Men NRKBeta da! «Har du god nok hastighet, tilbyr HBO full HD» «Full HD»? Hva skal de være for slags kvalitetsangivelse? Hva med bitrate? Hva med opplevd bildekvalitet? Hva med litt specs? Dette var det Blabla-teknonivå på!

  Svar på denne kommentaren

 11. Jeg gleder meg til HBO kommer, skal starte med Game of Thrones sesong 1 og 2. Får se om jeg fortsetter som abonnent etter det, kommer litt an på hvem som har best utvalg av Netflix og HBO. Kommer garantert til å ha en av dem, og supplere med enkeltleie fra bl.a. Voddler.

  Vi har ikke vanlig fjernsyn, men PC og projektor. I bunnen ligger NRK Nett-TV, TV2 Sumo (uten sport) og TVNorge sitt Nett-TV. Tror hele herligheten koster oss 260 kr/mnd (Sumo 99, TVN 79 og Netflix 79). Det er mindre enn de fleste kanalpakkene på parabol, og vi kan se det vi vil – når vi vil.

  Lineær-TV er dødt, Fjernsyn 2.0 er her. Jeg er min egen kanalsjef og kringkastingssjef.

  Svar på denne kommentaren

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Nissemann)

   Høres ut som en god løsning.

   HBO har 3 måneders oppsigelses tid. Dette gjelder ved både 12 måneders bindingstid (79 kr/mnd) og ved løpende abonnement (129 kr/mnd).

  • Nisseman, du har trufft spikern på hodet. Hvem gidder og bruke 3-4 timer for å se 1 fil som varer 1,5-2 timer. Reklame dreper hele TV titting. La oss alle gå over til digitalt slik som du har gjort.
   Veldig bra, eksempel til etterfølgelse.

 12. Jeg synes dere burde få med det faktum at i følge vilkårene til HBO Nordic så er det 12 måneder for 79,- pr. mnd. Denne kan sies opp mot et oppsigelsesgebyr som er oppgitt i prislisten.

  Det eneste problemet er at det ikke finnes noen prisliste på nettstedet (noe kundeservice har bekreftet). Dette betyr at som kunde har man ingen oversikt over potensielle kostnader ved oppsigelse. Noe sier meg at det ikke kan være i henhold til gjeldende lover og regler.

  Svar på denne kommentaren

 13. De som ønsker billig posemat eller fabrikatpizza fra frysedisken kan gjerne spise det hvis de ønsker. Skal jeg se film og serier i kvalitet ser jeg de på Blu-ray, alternativet er å ikke se de. Streaming og nettbasert er ikke et alternativ for meg.

  Svar på denne kommentaren

 14. Og vi ventar framleis på ei betalingsteneste som er like bra eller betre enn snart ti år gamle The Pirate Bay. I det minste noko som kan brukast på noko av det utstyret eg har i heimen. Eg forstår ikkje kvifor HBO, Netflix osv nektar å gi meg noko eg kan bruke for pengane mine. Kanskje dei ynskjer å gi The Pirate Bay betre vilkår for å presse ned prisane frå produsentane? Det er mykje svineri i den bransjen.

  Svar på denne kommentaren

 15. Jostein Austvik Jacobsen

  Jeg ringte HBO Nordic siden jeg kludret det til litt med verdikoden jeg fikk. I samme slengen så spurte jeg om de ville støtte Linux og Wii.

  Det de hadde fått vite var at målet var å også støtte Linux samt alle spillkonsoller, men at de ikke hadde noe umiddelbart fokus på dette.

  Svar på denne kommentaren

 16. Terje Gulbrandsen

  Her er en liten liste jeg satt i sammen på noen minutter som jeg la ut på HBO sin fb vegg.

  Min lille kjappe liste over Netflix vs HBO  Grunnen til at jeg har laget listen er for å vise andre som vurderer å bli HBO kunde at om du binder deg til HBO nå så binder du deg som betalende betatester, ikke noe annet.
  Det er mulig noe på listen ikke stemmer da den er skrevet hastig sammen.

  APPER:

  iOS App: Netflix=Ja, HBO=Nei (kommer)

  W8 App: Netflix=Ja, HBO=Nei
  Android APP: Netflix=Ja, HBO=(kommer)
  Xbox/PS3/Smart TV App: Netflix=Ja, HBO=Nei (bortsett fra samsung smart tv)

  Funksjoner:
  Søkefunksjoner: Netflix=Ja, HBO=Nei
  Rating: Netflix=Ja, HBO=Nei
  Anbefalinger basert på hva du tidligere har sett: Netflix=Ja, HBO=Nei
  Filtere (Komedie, drama, osv): Netflix=Ja, HBO=Nei
  Fortsette der man avsluttet sist: Netflix=Ja, HBO=Nei
  Sosial deling: Netflix=Ja, HBO=Nei
  Spille av innehold på flere enheter samtidig: Netflix=Ja, HBO=Nei

  Innehold:
  Netflix=Timesvis med både serier og filmer, HBO=47 Serier og noen veldig få filmer (foreløpig)
  HBO har mye nytt innehold, men fryktelig lite utvalg

  Lyd og Bilde:
  5.1 Lyd: Netflix=Ja, HBO=Nei (Samsung TV)
  HD opp til 1080p: Netflix=Ja, HBO=Nei (Samsung TV)

  Binding:
  Netflix har ikke binding og koster 79 kr i måneden.
  HBO har minst 3 måneders binding, men da er månedprisen 129 kr i mnd
  Om man binder seg i 12 måneder hos HBO blir månedprisen kr 79

  Svar på denne kommentaren

 17. Jeg opprettet HBO-abonnement i går og kommer til å si opp i morgen.
  Årsaken er fravær av HD og flerkanals lyd (5.1)
  samt fravær av støtte på PS3.

  Netflix er eneste som duger mtp lyd -og bildekvalitet når man ikke har en god BluRay-film på lur.

  Svar på denne kommentaren

 18. Tove Michaelsen

  Jeg ventet lenge på dette tilbudet, men da det først kom var det ikke helt som ventet. Jeg tror jeg lar dette være til de får støtte for Apple.TV, AirPlay og bedre kvalitet. En mere ydmyk holdning til det nye markedet ville heller ikke være å forakte…

  Svar på denne kommentaren

 19. Min plan var å se hbo nordic på fjernsynet via en google TV boks (MK808, android 4.1), men det fungerer ikke. Hbo appen lar seg innstallere, men den klarer ikke spille av innhold. Svært skuffende. Tror det har med manglende hdmi-ut støtte i android appen å gjøre. Er hevist til å strømme til nettbrettet (nexus 7), og det er i minste laget dersom flere enn en skal se…

  Svar på denne kommentaren

  • heikkih (svar til Skjora)

   Jeg kjører HBO Nordic på min Google TV (Sony 2nd gen).

   Var litt pes å få installert, men nå fungerer det.

   Ikke akkurat tilrettelagt for d-pad, men med en mix av knapper og touchpad på fjernkontroll virker det tilfredsstillende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.