nrk.no

Android-spiller klar for betatesting

Kategorier: Mobil,Nett-tv,Nettbrett,NRK,Streaming,Video & Webutvikling


Første betaversjon av Android-spilleren er klar til utprøving, og nå trenger vi hjelp fra dere Android-brukere til å teste spilleren mer omfattende.

Spilleren er laget som et alternativ til Flash-avspiller for at Android-enheter som kan spille av video fra oss direkte i spilleren. Spilleren er derfor ment i hovedsak å fungere på Android-versjoner lavere enn 4.0.

Begrensinger i spilleren

Det er noen elementer i spilleren vi ikke klarer å gjøre noe med, uansett hvor sterkt vi ønsker det.

Oppstartstid
Ved oppstart av videoavspilling, skifte av bitrate og spoling tar det ca 10 sekunder før videoen starter å spille. Det er ikke på grunn av feil i spilleren, men henger sammen med hvordan HLS-distribusjonen leverer video

Video i opptak i lave kvaliteter
Noen Android-dingser kan ikke spille av video som er kodet med B-frames bra. Derfor vil ikke programmer i opptak kodet med høyere kvalitet enn 410 kbps spille av godt noen telefoner. Dette fordi de høyere kvalitetene er kodet i høyere H.264-profiler som ikke alle Android-dingser støtter. Grunnen til at vi har tatt i bruk B-frames enkoding på videostrømmene våre er for kunne tilby dere best mulig videokvalitet på PC-plattformen.

Kjente feil

Selv om vi har brukt tid på å utvikle spilleren og testet den på de telefonene vi har tilgjengelig her på huset ser vi fortsatt at den ikke fungerer helt optimalt for alle telefoner. Jeg har tidligere beskrevet utfordringene vi har møtt når det gjelder video på Android-telefoner og Android-testingen dere hjalp oss med rundt avspilling i mobilens egen telefon viser også at det er en imponerende mengde ulike Android-dingser der ute.

Så langt har vi selv observert noen feil. Vi ønsker nå å kartlegge omfanget av dem, og om noen av dem går igjen på de samme telefonene. Man får opp litt debug-info ved å swipe. Det kan være greit å sjekke «measured bandwidth» før dere rapporterer dårlig kvalitet. Prøver man å spille av høyere kvalitet enn det nettet klarer så vil det naturlig nok bli en dårlig videoopplevelse. Dette er feilene vi kjenner til så langt:

 • Spilleren re-bufrer (enten på grunn av nettverk eller fordi det er gjort manuell bitrate endring) og begynner aldri å spille igjen.
 • Programmer i opptak kan ikke spilles av over 410k bitrate på en del telefoner på grunn av manglende B-frames støtte.
 • Det er rapportert at enkelte mobiler ikke klarer høy kvalitet på live strømmer selv om de sitter på god wifi.
 • Noen få mobiler klarer ikke å detektere at app’en er installert og man kommer hele tiden til siden der app’en skal lastes ned. Vi ønsker å kartlegge omfanget av dette.

Hva må du gjøre for å få spilleren?

Når man laster ned en vanlig applikasjon fra Google Play så lastes denne ned og installerer automatisk på mobilen. Spilleren som vi har laget sammen med vår videodistributør ligger i betaversjon på våre egne servere. Siden betatestingen blir gjort utenfor Google Play må telefonen settes opp til å godta applikasjoner fra ukjente kilder. Når du laster ned spilleren fra tv.nrk.no så blir den bare lastet ned og ikke automatisk installert på telefonen din. Gå inn i toppmenyen og klikk på NrkBetaAndroid.apk for å installere spilleren på telefonen din.

 1. Gå til http://tv.nrk.no/innstillinger og velg «Android beta app
  Innstillinger for nedlasting av betaspiller

 2. Rull litt ned på siden og trykk på lagre endringen
  Lagre innstillinger

 3. Gå tilbake til http://tv.nrk.no og velg ett program eller live kanal. Du kommer da til en side som ber deg om å laste ned spilleren
  Nedlasting av Android-spiller

 4. Trykk på «Last ned spilleren» og legg merke til nedlastningssymbolet i toppstripen på mobilen din.

 5. Dra ned statusmenyen og klikk på «NRKBetaAndroid.apk» for å installere denne. Denne blir nå installert
  Nedlastet Android-spiller

 6. Trykk på «Åpne» og du kommer direkte til http://tv.nrk.no

 7. Velg et program eller en live kanal og du får beskjed om å spille av strømmen enten i nettleser eller NRKTVspiller. Velg «NRKTVspiller».
  Valg av avspiller

Spiller video bra på din mobil, opplever du en eller flere av de nevnte feilene, eller ser du andre feil vi ikke har oppdaget vil vi gjerne vite om det. Fyll ut tilbakemeldingsskjemaet vårt. Testingen dere gjør for oss vil bidra sterkt til at vi kan lage en enda bedre spiller.

Takk for hjelpen!

59 kommentarer

  • Are Tysnes (svar til ernst)

   Takk for tilbakemelding ernst,

   Kan bekrefte at det samme skjer på min HTC Desire. Fungerer fint og flott i nativ browser, men ikke i Dolphin Browser.

   Vi ser på dette.

   Mvh; Are Tysnes
   NRK

 1. Eg fekk iallfall ikkje noko spørsmål om å lasta ned appen på Firefox (HTC Desire), men den trauste gamle Android-nettlesaren fekk lasta det ned.

  Kvifor krev appen rett til å lesa «telefontilstand og -identitet»? Berre for å skru av lyd?

  Svar på denne kommentaren

  • Elles fungerer avspeling òg, så lenge eg opnar tv.nrk.no i den vanlege nettlesaren. Eg ser ikkje noko pause- eller skrolleknapp, men det finst kanskje ikkje enno?

  • Are Tysnes (svar til k)

   Hei k,

   Kommer ikke spillremenyen opp når du trykker på skjermen ? Dersom du swiper (drar fingeren over skjermen) så skal det også komme opp et debug-vindu øverst.

   Mvh; Are Tysnes
   NRK

  • Are Tysnes (svar til Martin)

   Hei Martin,

   Takk for tilbakemelding. Kan bekrefte at nett-tv’en oppfører seg litt snodig på min HTC Desire i Opera.

   Vi ser på det.

   Mvh; Are Tysnes

 2. Jeg sitter med en Nexus 10, Android 4.2.1.
  Her er noen tanker så langt:

  -Ikonet for appen mangler.
  -Menyen er ikke linket til Androids globale menyikon, hvertfall ikke i mitt tilfelle, men kan bare nås via appens eget menyikon.
  -Når skjermen går i sort/låses, lukkes appen, og man må starte alt på nytt. Altså blir det umulig å pause, gjøre noe annet, for å fortsette litt senere.
  -Kvalitet er standard på 240Kbit, må velge høyere kvalitet hver gang..
  -Høy kvalitet får bildet til å hakke/fryse, mens lyden fortsetter som normalt. Med en 12Mbit linje, burde alle strømmer gå knirkefritt, men her funker ingenting over 720Kbit
  -Tidsikonet virker klikkbart (i og med at den gir en respons ved å skifte farge), men ingenting skjer. Burde være mulig å hoppe til ønsket tid e.l.
  -Nedre meny (med søkeren og avspillingsmenyen) går ikke vekk automatisk, men må klikkes vekk.
  -Debug-menyen virker også klikkbar da den skifter farge.
  -Nedre Android-meny (hjemknapp etc) bør gjemmes ved fullskjemsavspilling.

  Det som er av ikoner og generelt design er utdatert/basert på gammelt Android utseende. Med nye apper er det forventet at designet er i tråd med resten av operativsystemet, hvertfall for grunnleggende funksjoner:
  -Loading-sirkelen (developer.android.com/design/building-blocks/progress.html)
  -Stream-hastighetsvalg (developer.android.com/design/building-blocks/switches.html)
  -Ok og tilbake (developer.android.com/design/building-blocks/buttons.html)
  Det hele ser rett og slett gammelt ut før det er lansert.

  Bruker Chrome som standard nettleser

  Holder meg til link til HLS-avspilling til neste app-revisjon

  Svar på denne kommentaren

  • Are Tysnes (svar til Simon)

   Takk for grundig tilbakemelding Simon,

   Det er et bevisst valg at den alltid starter på 240Kbit. Dersom du sitter på dårlig linje vil det gå utrolig lang tid å starte spilleren på høy bitrate for så å kunne stille den ned. Vi har håp om å komme med en versjon på nyåret som har automatis bitrate switching (slik som pc spilleren).

   Er det program i opptak du ikke kan spille høyere enn 720Kbit ? eller er det live sendingene ? Som artikkelen nevner så har vi utfordringer rundt b-frames for alt som ikke er live.

   Design innspillene tar vi med oss og jeg er enig. App’en ble primært laget for eldre android versjoner (derav «gammelt» design), men vi ser at nyere devicer også kan ha nytte av app’en. Spesielt når vi får på plass teksting.

   Mvh; Are Tysnes
   NRK

  • Har Nexus 7, Android 4.2.1, og opplever noe av det samme som Simon. Ved kvalitet over 410 kbps går bildet i sakte film, mens lyden fortsetter som normalt. Har ikke samme problem på direktestrømmene, der fungerer alt knirkefint på høyeste bitrate.

   Konstaterer også at «Link til HLS-avspilling» og MXPlayer er den beste kombinasjonen. Har dere tenkt på muligheten til å bare bruke ekstern videoapp i fremtiden når folk kommer over på nyere Android-versjoner? Er jo svært enkelt å mate .srt som undertekstformat inn sammen med streamen for apper som støtter det.

   3.partsappen som ble fjernet fra Google Play var soleklart den beste løsningen for Android-utgaver fra i hvert fall versjon 4.1 og oppover. Den virket med undertekster og alt.

  • Herman Hassel (svar til Are Tysnes)

   Har en Samsung Galaxy Nexus med Android 4.1.1 og Chrome. Jeg opplever også at alt over 410Kb medfører at bildet og lyden avsynkroniserer. Får så kanskje en til to bilder i sekundet mens lyden fortsetter som vanlig.

   Min «LastMeasuredBandwidth» i debug vinduet ligger mange Mb over «CurrentBitRate».

 3. Hahaha. Dere utvikler en «ny nett-tv» i det utgående formatet flash, og så en androidklient primært for androidversjoner som er mer enn ett år gamle. Har nett-tv blitt en stående vits hos NRK? Prøver dere å se hvor lenge dere klarer å pushe «framtida» fra fortida?

  Svar på denne kommentaren

 4. NRK nett bruker

  Det er beklagelig at NRK bryker så mye tid og ressurser på å få spilleren til å virke på alle gamle, rare Android spillere. Hvorfor ikke bruke ressursene på en god app til IOS og de tre til fire viktigste Android spillerne? Det er ingen menneskerett å kunne bruke gamle, rare telefoner til å se NRK. De betaler jo ikke engang NRK avgift. Lær heller av BBC og deres iPlayer, og lag en bra app – det har NRK ikke klart tidligere, og nå er app strategien helt forlatt. Om et halvt år så er vel uansett nesten alle disse ubrukelige Android telefonene som ikke virker mot NRK byttet ut med nye, moderne spillere. Denne strategien er en stor feilprioritering

  Svar på denne kommentaren

  • Jørgen Bremnes (svar til NRK nett bruker)

   Det finnes ca. 3 997 ulike Android telefoner i skrivende stund:

   techcrunch.com/2012/05/15/3997-models-android-fragmentation-as-seen-by-the-developers-of-opensignalm…

   Verden er ikke enkel nok til at man kan forlate Flash, eller «velge» seg ut noen få modeller.

   Gamle apparater utgjør (kanskje desverre?) en nokså betydelig andel av dagens internett trafikk, og fordi noen ivrige få har en flottere apparat enn de fleste betyr nok ikke at det dermed er slik at alle må ha «the latest and greatest» for å kunne bruke denne typen tjenester.

   Nye, rimelige apparater støtter også video forskjellig, med litt hardware støtte her, ingen der, og blandet borti der.. Det er strengt tatt ikke flertallet som kjøper toppmodellen av telefoner her til lands – man må ta hensyn til de som har rimeligere apparater også

   I tillegg kommer nettleserforskjeller; Chrome, FF og Opera tolker fremdeles html på hver sin måte. Det er mye moro å ta tak i på Android, kan du tro!

   Skulle ikke forundre meg om Android som platform koster dobbelt så mye å lage nett-tv til som de andre platformene tilsammen.

  • NRK bett bruker (svar til Jørgen Bremnes)

   Fragmenteringen av Android er, som du skriver, svært stor. Men er ikke poenget at når man velger en billig telefon eller velger å ikke bytte ut en gammel telefon med en ny modell, så følger det som regel noen begrensninger med det? Hvorfor skal NRK bruke sine begrensede ressurser på å få absolutt alle tenkelige modeller til å virke med Nett-TV. Dette er ressurser de kunne brukt på å lage bedre apper på de modeller som betyr mest. NRK vinner i noen tilfeller på innholdet de kan tilby, men de burde vært i forkant når det gjelder apputvikling også. NRK forsøker istedet å vinne en kamp om å være den som tilbyr en løsning til flest antall ulike telefonmodeller. Om et par år er dette problemet løst uansett, og NRK sitter da fortsatt igjen med en underutviklet nettløsning i forhold til sine konkurrenter, når det gjelder funksjonalitet, brukervennlighet. Tar man en kikk på brukeranmeldelsene i App store av NRKs app, vil man se en mengde negative kommentarer, basert på bugs, manglende funksjonalitet etc. Appen presterer å få 2 1/2 stjerne av 5 fra brukerne. Og likevel skal man altså prioritere å få marginale Android telefoner til å virke. Det ironiske her er at selv om de får det til å virke, vil de fleste ikke av disse ikke ville bruke løsningen uansett, siden den ikke er god nok.

  • BBCs iPlayer er ikke noe annet enn deres løsning for nett-tv. Det ble sluppet en ny versjon av deres iPlayer for Android i går, og hele BBCs løsning for nett-tv er langt dårligere enn hva NRK tilbyr nå. Noen forskjeller som jeg har erfart med Nexus 10:
   -iPlayer-appen tar deg kun til deres nettside (som NRK), men nettsiden er på ingen måte tilpasset til nettbrett eller tilpasser seg skjemformatet.
   -Når man skal spille av en fil må enda en app («BBC Media Player») lastes ned for å få iPlayer appen til å fungere.
   -BBC har ingen alternativer til Flash på nettsidene. NRK ligger langt foran ved å tilby HLS.
   -iPlayer-appen (etter å ha installert alt som trengs) støtter undertekster, og ser ut til å automatisk velge videokvalitet. Det er ingen instillinger som gjør det mulig å overstyre dette.

 5. Martin Marstrand Aas

  Hei, takk for dere gjør dere beste for at nrk tv fungerer på android. Jeg har samsung galaxy note 1 med 4.0.3 og jeg har fulgt instruksjonene og har lastet ned spilleren men da jeg åpner den kommer bare browsere som muligheter og ikke spilleren. I browseren er det ikke mulig å se tv. Takk for at dere fikser det.
  Martin

  Svar på denne kommentaren

  • Takk for hyggelig tilbakemelding Martin,

   App’en er ikke en selvstendig app, men en «driver» for å spille av HLS strømmer hardware akselerert på telefonen. Når du går inn på tv.nrk.no og trykker på et program eller live sending så skal du få opp en «app chooser» der du kan velge NRKTVspiller for å spille av strømmen.

   Hvilken browser benytter du på telefonen ? Får du ikke opp play-ikon når du trykker på et program ? Hva skjer eventuelt om du trykker på dette play-ikonet ?

   Dette skal vi finne ut av 🙂

   Mvh; Are Tysnes
   NRK

 6. Thomas Midtsian

  NRK TV fungerte helt fint på den app’en som het «NRK TV», som var laget av en utenfor NRK, og som nå tydeligvis har fått beskjed om å pelle seg vekk. (På min HTC Desire, med Android 2.2.2.)

  Hvorfor får ikke NRK til det som en utenforstående fikk til for ett til to år siden?

  Svar på denne kommentaren

  • Dette var med bruk av gamle nett-TV-standarder/protokoller (bl.a. rtps/mms) for avspilling. Med HLS – «…implemented by Apple Inc. as part of their QuickTime X and iPhone software system» (Wikipedia) – er ikke dette lenger en løsning som tilbys. Sistnevnte standard har erstattet tidligere løsning for Live-sendinger.

 7. Firefox gir ikkje nedlastingsmuligheit verken på Huawei honor (Android 4.0.3) eller Asus tf300 (Android 4.1.2)
  Funker på chrome

  Videoappen er ubrukelig på asusen – video og bilder går i forskjellig hastigheit i lav kvalitet. Blir tydelig etter 5 min. I høg kvalitet går bildet i «slow motion», medan lyden er normal. Ikkje testa på tlf

  Svar på denne kommentaren

 8. Odd Karsten Hanken

  Både galaxy note 10.1 (4.01 og Chrome) og LG 4X HD (4.03 og standardspiller) fungerer. HD 4X spiller ikkje over 410 i opptak, direkte klarer den iallfall 720.

  Forøvrig morsomt å sjå furtinga frå dei som er på i-kjøret og er lei seg over at andre òg får tilgang til NRK 😀

  Svar på denne kommentaren

 9. Har testet på en Samsung Xcover (GT-S5690), som ikke akkurat er det hotteste når det gjelder HW, men det fungerer greit på den også.
  Begrensningen er at maks bildekvalitet er 410Kbit, men siden skjermen på denne ikke har særlig høy oppløsning (320×480), så er det like greit 🙂
  Denne telefonen kjører:
  Android 2.3.6
  Native browser
  800 Mhz cpu

  Svar på denne kommentaren

 10. Testet på ASUS Transformer Prime TF700T

  Android 4.1.1, 1920 x 1200, NVIDIA Tegra 3, firekjernet 1.6Ghz.

  TV-avspilleren fungerer ikke noe særlig. Live-sendinger er uten lyd, og opptak er som andre har påpekt over 410 ubrukelig.

  Bruker jeg native avspiller kan jeg fint se opptak (hvis jeg velger «Link til avspilling med HLS»). Live er selvsagt ikke mulig native, jf. valg av Apple-standard.

  NRK-spilleren ser også ut til å overstyre «del til»-menyen, slik at jeg bare får opp «Browser» og «NRK-avspiller», i stedet for mine andre avspillere/send-til i del-menyen.

  Jeg forstår dette er en beta, men løsningen blir som fryktet halvhjertet. Dette er ikke noe som fungerer som reklamert på TV. Der er riktignok 9 av 10 enheter Apple-enheter. Planen var en Android-tablet til foreldre til jul, men bruk av NRK blir for kronglete. Siden NRK velger å benytte Apple-standarder for sin Nett-TV, er bruk av Apple-enheter beklageligvis fortsatt soleklart beste måte å se NRK-programmer via nett-tv. Til og med Windows-brukere er dømt til å benytte Flash.

  Problemet med denne «løsningen» er god støtte for Apple-produkter, og et lappverk av løsninger for de fleste andre.

  Svar på denne kommentaren

 11. Hvorfor er det slik at Youtube, samt andre videotilbydere klarer å få HTML5 til å vise video på min wp8, men at det ikke fungerer her i NRK?
  Flash er vell på vei ut nå,uansett plattform, om jeg har forstått det rett.

  Svar på denne kommentaren

 12. Ingvar Hagelund

  Funker på min Samsung Galaxy Tab 7″ GT-P1000 (første generasjon Galaxy Tab) på Android 2.3.3 Gingerbread. Må riktignok gå litt ned i kvalitet for å unngå problemer med hakking og lipsynk. Noe som egentlig er litt rart, siden den fint klarer å spille offline video i fullskjerm (1024×600).

  Svar på denne kommentaren

 13. tv.nrk.no/innstillinger du! Den var ikkje dum.

  Eg streva verre i går for å laste ned Dagsrevyen frå fredag, sidan kona skulle bruke han til undervisning i dag. (Skulen har alt for tregt nett til å spele av direkte, i alle fall i skuletida, og raskare er ikkje mogeleg i området.) Endte med å setje user-agent i Firefox til å emulere iPhone for å få ut lenka til ei m3u8-fil som eg kunne parse og få lasta ned alle delane og limt saman til ei mp4-fil.

  Neste gong sparer eg litt bry ved å endre innstillinga til «Link til avspilling med HLS», men det hadde vore veldig praktisk med ein enkel «last ned»-knapp på sida.

  Svar på denne kommentaren

 14. Har testet litt på dette med en ASUS Transformer Prime TF700T.
  Med den nye NRKTVSpiller er oppløsningen MEGET dårlig. Ikke kan jeg spille av lagrede opptak. Så denn er pr i dag ubrukelig. Når jeg bruker Appen som ligger på Play virker alt bra. Men den er ikke i synk mellom bilde og tale på lagrede opptak. Ser veldig fram til at dette blir rettet.

  Svar på denne kommentaren

 15. Huawei U9000 Nero med stock 2.2.2 fungerer med Native browser. Undertekster (i f. eks. «Lykke») er fraværende.

  Opera Mobile 12.10 fungerer ikke.

  Prøvd ved å sette til Android App på tv.nrk.no/innstillinger.

  Sliter litt med å få opp play/pause/innstillinger. Noen ganger kan jeg trykke vilt for å få opp nevnte valg, andre ganger holder det med en lett tapping på skjermen.

  Opp til 410 kbit fungerer OK, over det faller frame raten

  Svar på denne kommentaren

 16. Bruker Asus Transformer tf300 med android JellyBean 4.1

  nrk nett-tv er ubrukelig..både på android og på litt eldre windows maskiner.. Videoer bruker evigheter på å bufre, og vist de i det heletatt klarer å bufre tar det maks et minutt eller to før bildet forsvinner igjen.. Android appen er hakket bedre, men der virker det som om bildet ikke går i samme hastighet som lyden og det blir bare verre jo lenger man ser. dessuten savner jeg automatisk bitrate switching (men det leste jeg at dere allerede jobber med)

  Mitt forslag er at dere teamer dere opp med noen som har greie på streaming av video på forskjellige platformer. Netflix er et godt eksempel på noen som klart klart nettop det.. Hva med å få litt hjelp derfra? Kanskje i bytte mot rettighetene på diverse programmer dere har?.. bare en tanke..

  Svar på denne kommentaren

 17. Jeg har en Samsung Galaxy Tab 10.1 (P7500). Den kjører på Android Icecream Sandwich OS. Den nye Android spilleren fungerer veldig bra på høy bitrate og HD kvalitet på direkte TV. Men alle opptak klarer den ikke mere enn rundt 400kbps. Det er en dårlig kvalitet.

  Når jeg velger høyere enn denne så hakker lyd og bilde så mye at det er umulig å se på.

  Bruker dere en annen kodek ved lagret innhold på tv.nrk.no ? I forhold til live tenkte jeg på.

  Svar på denne kommentaren

 18. Hei!
  Jeg vil bare si at jeg irriterer meg over at det ikke vises den tiden du skal spole til, når jeg skal spole. Det er veldig irriterende å ik v ite hvor jeg havner når jeg spoler, så det er nesten umulig å spole. Det hadde vært fint om dere kunne fikse det.

  Svar på denne kommentaren

 19. Frank Eivind Rundholt

  Om man velger ‘HTML5-avspiller med HLS’ i nettleseren på Nintendo Wii U, så fungerer nett-tv som bare det.

  Er det mulig å få teksting på opptakene også? Nå virker det bare på direktesendingene.

  Svar på denne kommentaren

 20. Jeg har Samsung galaxy tab 7.7 med android 3.2. Den nye spilleren virker dårlig: bildeoppløsning elendig og småhakking stort sett hele tiden, i.e. småhopp fremover. I tillegg ser det ut til at den norske underteksten forsvinner ved spoling.

  Håper dette blir rettet opp fort. Ventet lenge på å få nett-tv til å fungere på brettet.

  Svar på denne kommentaren

 21. Ok.. No har eg også testa på HTC one s med android 4.1, Huawei Honor med 4.0 og Asus tf300 med 4.1. Alt fungerer som det har gjort heile tida, dvs lite tilfredsstillande
  Androidspelaren gjev kun revva bitrate. Skrur ein opp bitraten, går bildet i «slow motion» medan lyden går normalt.

  Link til HLS og «den andre» HLS fungerer også kun i lav kvalitiet. (Firefox/Chrome/nativ nettlesar)
  I innstillingane ovom, får ein god kvalitet i ca ti sekund, før det vert ein pause med svart skjerm i ca 15-20 sek, og videoen startar på ny i lav kvalitet. Dette skjer på alle einingane. Lyden og bildet er i det minste i synk, men det er også det.

  Tok forøvrig ein referansetest frå BBC. Gjekk inn på BBC entertainment, trykka på ein video og, utan nokon omvegar: Det funka med ein gong i høg kvalitiet.

  Kjære NRK: Kan de vere så snill å tilsette nokon som kan faget, og levere videoteneste også til oss som brukar det mest brukte mobiloperativsystemet. Det ser iallfall ut som dei fleste andre videoleveringsnettstadar klarer det utan problem.

  -Arne
  Skuffa og oppgitt.

  Svar på denne kommentaren

 22. Samsung galaxy tab 2

  Undertekst mangler på samtlige opptak. Får ikke høyere enn 410 på kvalitet, da blir filmen saaaaaakte og i usynk Med lyd. Men denne appen fungerer bedre enn internett streamingen. Der er det dårligere bufring og ganske hakkete.

  Svar på denne kommentaren

 23. oppgitt lisensbetaler

  Jeg har lenge vert en tilhenger av denne lisensfinansierte kanalen, men nå er jeg i ferd med å våkne..
  Siden NRK ikke er avhengig av å tilfredstille kundene sine for å overleve i markedet, blir tilbudet elendig!
  Det gjelder spessielt nett-tv.

  Alle andre leverandører av streaming tjenester på nett jeg har vert borti har klart å levere brukbar streaming på tvers av alle plattformer, men ikke NRK.
  Jeg snakker om tv2 sumo, viaplay, vg, dagbladet, netflix, youtube…osv

  Ta dere sammen!

  Svar på denne kommentaren

 24. kyrre meyer lugg

  Vizio co-star google tv /chrome browser. Spilleren skal til å laste men krasjer med «android uventet stans»- melding. Ved back prøver den å laste på ny. Kan da bli stående og henge på laster-animasjonen.

  Svar på denne kommentaren

 25. Fungerer ikke på ZTE Blade med Cyanogenmod 10(Android 4.1.2). Blir bare svart skjerm og den svarer ikke etter en stund. Loggen sier at appen «dies» etter en stund.

  Youtube, Vimeo, MXplayer, TED osv fungerer på samme telefon.

  Hva med å legge inn en innebygd rapporteringsfunksjon som kan sende logg med nødvendig informasjon(hvis den ikke allerede gjør dette)?

  Svar på denne kommentaren

 26. På tide med støtte for Win8 og WinPhone8? Jeg ser jo at f.eks VG og Netflix har bra løsninger her.

  Det er forståelig at man ikke har de samme ressursene som Netflix, men VG bør vel være innen skuddhold?

  Svar på denne kommentaren

 27. Hans Reier Sigmond

  NRK Nett tv fungerer på android 3.2 galazy tab 8.9.

  Kvaliteten er imidlertid så elendig at det hele blir helt ubrukelig. Jeg har sammenliknet f.eks. med VG TV eller mye av det nyeste som ligger på You Tube. Skarpheten er helt elendig i forhold til hva nettbrettet egentlig takler. Ser man litt skrått på skjermen blir det enda værre. Jeg har trådløst nett koplet til fiber 20 Mbit/s og det er ikke det trådløse nettet som er årsak til noe dårligere båndbredde.

  For meg får spilleren ikke godkjent. Det er mulig at den fungerer bedre på en liten mobil med mindre skjerm. Er den angitte mulige maksimale båndbredden for spilleren alt for liten i forhold til det som er praktisk mulig på dette utstyret?

  Svar på denne kommentaren

 28. Marte Radmann

  Kjære alle tålmodige Android-brukere av NRK TV og NRK Radio.

  I går, 2. mai, la vi ut en ny NRK TV-app for Android. Appen er foreløpig uten støtte for teksting, men dette er noe vi jobber med å få på plass.

  Vi har testet appen på de Android-dingsene vi har her i huset, men vil gjerne ha tilbakemelding fra dere om hvordan den nye spilleren fungerer på din Android-dings.

  En NRK Radio-app for Android vil komme før sommeren.

  Hilsen Marte Radmann
  Prosjektleder for NRK TV og NRK Radio

  Svar på denne kommentaren

 29. Bruker selv Nexus 7, synes dessverre ny avspiller ikke fungerer optimalt.

  – Ble «tvunget» til å bruke nrk TV spiller istedenfor integrert eller MX player som fungerer bedre med flere funksjoner.
  – Går ikke automatisk i sleep etter endt avspilling av program.
  – «Auto rotate» fungerer ikke, tvunget til å ha Nexus opp ned i forhold til etui og støttebein.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.