Internett & Open Source

En svært nerdete vibrator


Det er ikke ofte vi skriver om seksuelle stimuliprodukter på NRKbeta, men denne historien involver så mye avansert teknologi, at den fortjener en liten sak – uansett hva den hadde handlet om.

Micah Elizabeth Scott er nok ikke langt unna internettets mest nerdete jenter, og skriver blant annet om saker som å hacke digitalvekter, bygge RFID-lesere og andre saker som i bunn og grunn er på grensen til å være utenfor kompetansefeltet til samtlige her i NRKbeta-kroken.

Micah er heller ikke så redd for å legge ut om sine seksuelle vaner, som i stor grad involverer leketøy: vibratorer, dildoer og lignende. Men som den nerden hun er, hadde hun problemer med å finne hyllevarer som var gode nok. Hun tok dermed saken i egne hender.

En bedre vibrator

En av Micahs ankepunkter med sin nåværende vibrator, LELO Lyla Cerise Egg Vibe, var at den medfølgende trådløse fjernkontrollen var knotete; Pan/tilt for å regulere intensitet fungerte dårlig, og responstiden var alt for høy.

I første omgang gjorde hun det meget enkelt: Alt ble byttet ut med et lite potentiometer, som hun enkelt kunne bruke til å styre vibrasjonsintensiteten med. En pot er antagligvis godt nok for folk flest, men for Micah ble det for minimalistisk. Hva med en ultrasonisk sensor?

Berøringsfri fjernkontroll

Ideen bak å bruke en ultrasonisk sensor er genial: Kontrollenheten er dermed berøringsfri, som hygienemessig er veldig fordelaktig. I tillegg er vibrasjonsintensiteten langt mer følsom – beveg hånden raskt frem og tilbake over sensoren for å få en rask av-på-puls, beveg opp og ned for å få en gradvis økende/synkende intensitet.

Resultatet blir noe sånt:

Det ligger langt mer bak denne historien, som reverse engineering av trådløsfrekvensene til fjernkontrollen, CAD-modellering av fjernkontrollkasse, samt 3D-printing. Men det er nok Micah langt flinkere til å forklare enn undertegnede: Making a Vibrator That Listens to Your Body

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *