nrk.no

En svært nerdete vibrator

Kategorier: Internett & Open Source


Det er ikke ofte vi skriver om seksuelle stimuliprodukter på NRKbeta, men denne historien involver så mye avansert teknologi, at den fortjener en liten sak – uansett hva den hadde handlet om.

Micah Elizabeth Scott er nok ikke langt unna internettets mest nerdete jenter, og skriver blant annet om saker som å hacke digitalvekter, bygge RFID-lesere og andre saker som i bunn og grunn er på grensen til å være utenfor kompetansefeltet til samtlige her i NRKbeta-kroken.

Micah er heller ikke så redd for å legge ut om sine seksuelle vaner, som i stor grad involverer leketøy: vibratorer, dildoer og lignende. Men som den nerden hun er, hadde hun problemer med å finne hyllevarer som var gode nok. Hun tok dermed saken i egne hender.

En bedre vibrator

En av Micahs ankepunkter med sin nåværende vibrator, LELO Lyla Cerise Egg Vibe, var at den medfølgende trådløse fjernkontrollen var knotete; Pan/tilt for å regulere intensitet fungerte dårlig, og responstiden var alt for høy.

I første omgang gjorde hun det meget enkelt: Alt ble byttet ut med et lite potentiometer, som hun enkelt kunne bruke til å styre vibrasjonsintensiteten med. En pot er antagligvis godt nok for folk flest, men for Micah ble det for minimalistisk. Hva med en ultrasonisk sensor?

Berøringsfri fjernkontroll

Ideen bak å bruke en ultrasonisk sensor er genial: Kontrollenheten er dermed berøringsfri, som hygienemessig er veldig fordelaktig. I tillegg er vibrasjonsintensiteten langt mer følsom – beveg hånden raskt frem og tilbake over sensoren for å få en rask av-på-puls, beveg opp og ned for å få en gradvis økende/synkende intensitet.

Resultatet blir noe sånt:

Det ligger langt mer bak denne historien, som reverse engineering av trådløsfrekvensene til fjernkontrollen, CAD-modellering av fjernkontrollkasse, samt 3D-printing. Men det er nok Micah langt flinkere til å forklare enn undertegnede: Making a Vibrator That Listens to Your Body

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.