nrk.no

iZettle er tilbake — med Visa

Kategori: Gadgets


Det har gått litt opp og ned for iZettle, betalingsløsningen for deg med kort og smarttelefon. I juli mistet iZettle Visa som samarbeidspartner i Norge, Finland og Danmark. Visa er et av de aller mest utbredte betalingskortene, spesielt i Europa, og bruddet gjorde tjenesten langt mindre interessant for både eksisterende og potensielle brukere. 

Nå skal derimot Visa være med på laget igjen — men har bruddet med Visa skadet iZettles omdømme? 

iZettle i bruk. Foto: iZettle
iZettle i bruk. Foto: iZettle

Visa har tidligere uttrykt skepsis mot iZettles løsning, og har vært bekymret for sikkerheten. Visa har gått med på å tillate transaksjoner via iZettle, men kun så lenge transaksjonen foregår på korteiers mobiltelefon. Det betyr at det er du som kjøper som må stille med telefonen; iZettles kortleser er faktisk ute av bildet når det kommer til Visa-transaksjoner (mens selger kan stille med selve kortleseren). Det som skjer nå er at kjøpers telefon tar i mot en SMS, med en link til iZettles betalingsløsning for web. Telefonen trenger dermed ikke nødvendigvis være en smarttelefon, men den må ha en web-browser. Her må kunden selv taste inn kortnummer, utløpsdato og sikkerhetskode for å få betalt.

Alt i alt blir det ganske ulikt det enkle konseptet iZettle var da det kom; kan betalingsløsningen fremdeles ta av?

 

Vi har tidligere omtalt iZettle, både da det kom og da Visa forsvant. I følge iZettles pressemelding fra i går kveld, er interessen for tjenesten stor i de nordiske landene.

iZettle er, av naturlige årsaker, glade for å få løst problemene med Visa før julehandelen for alvor kommer i gang, i følge medgrunnlegger og administrerende direktør Jacob de Geer.

10 kommentarer

 1. Dette er desverre ingen løsning på VISA-problemene. Alt for kronglete og komplisert, og ikke minst: det tar for lang tid i en salgssituasjon.

  Før VISA-kort kan svelges direkte av kortleseren slik det var tidligere er desverre iZettle på veldig tynn is.

  Svar på denne kommentaren

 2. Alt for kronglete ja. Dette kan kanskje slå an blant venner som skal overføre penger til hverandre etter en delt middagsregning eller noe sånt. Men som en del av små bedrifter som skal selge ting eller lignende, vil nok dette bli alt for kronglete, spesielt siden det kreves at man har en smarttelefon (ja, jeg vil karakterisere en telefon med nettleser som takler visatransaksjoner en smarttelefon)

  Svar på denne kommentaren

  • Bent Stamnes (svar til henriko)

   Jeg tviler egentlig på at det blir noen særlig hit blant venner, siden man må ut med 2.75% som faktisk blir litt om det er snakk om større beløp. Hvis det er små beløp bryr man seg neppe på transaksjonskostnaden, men da er jo også beløpene såpass små at man bare gir det i cash eller sier «Jeg tar den neste gang». Ser ikke helt hvor iZettle skal leve i en slik situasjon.

 3. European Express

  Lurer på hva som gjør at de ikke tillater det. Det er sikkert mange ting, men tenkte selv da vi brukte det, at her må det jo enkelt gå an å finne kortkoden ved å se på fingeravtrykkene på iPhone skjermen eller lignende.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.