nrk.no

Netflix – vil de endre mediehverdagen totalt?

Kategorier: Film,Internett,Nett-tv & TV


Natt til onsdag 17. oktober ble videostrømmetjenesten Netflix lansert i Norge. Men er den bra? Og hva får dette å si for mediebransjen?

Netflix begynte i USA som en abonnementstjeneste for DVD-plater som du fikk i posten. Men etter hvert utvidet de også til strømming av filmer, TV-serier og dokumentarfilmer på nett. Det er den sistnevnte delen som nå er lansert i Norge.

Hvordan virker det?

Tjenesten bruker internett som distribusjonskanal. De strømmer filmene med varierende båndbredde basert på hvilken kvalitet du har på nettforbindelsen og hvilken kvalitet de har på innholdet du skal se. Båndbredden er i skrivende stund fra litt over 1 Mbit/s og opp til ca 8 Mbit/s.

På Windows og Mac bruker du nettleseren og Microsoft Silverlight for å spille av. En teknologi som ikke på noen måte er like utbredt som for eksempel Flash. Dette fører til at mange må installere en ekstra plugin for å kunne bruke tjenesten. Det hadde vært smidigere om de kunne bygget tjenesten med direkte støtte i nettleseren, men desverre gjør innholdsleverandørenes krav om kryptering og digital beskyttelse dette vanskelig.

Når du først har installert Silverlight fungerer tjenesten svært bra. Den er rask, filmene starter fort og spiller i bra kvalitet. Omtrent akkurat så bra kvalitet at de som er vant til vanlig TV og DVD vil bli fornøyd, mens kvalitetsfrikene med stor BluRaysamling og superprojektor vil rynke på nesen over noe av innholdet. Vi har testet på diverse datamaskiner, nettbrett, smarttelefoner og på TV-apparater opp til 55 tommer. Innhold som er lagt inn i Netflix med HD-kvalitet ser meget bra ut på disse skjermene.

Netflix har bred platformstøtte og spiller på både i-dingser og androiddingser. Samt de mest populære spillkonsollene og en del TV-bokser som for eksempel Roku og AppleTV. Desverre har de ikke støtte for datamaskiner som kjører Linux.

Netflix husker hva du har sett og lar deg sømløst se videre der du slapp når du bytter mellom enheter.

Pris


Tjenesten koster kr. 79,- pr. måned. Og for det kan du se så mye du vil. Dette liker vi. Det er svært enkelt å forholde seg til og du trenger ikke å se ferdig det du har begynt på innen en viss tid slik du må med tradisjonelle utleietjenester. Mange av konkurrentene tar gjerne 29,- eller 39,- pr. film for 24 timers tilgang. Da er spill-så-mye-du-vil for 79,- langt fra ille.

Innhold

Når det gjelder utvalget får du litt følelsen av å være i en videobutikk som har et stort, men litt utdatert sortiment. For de fleste TV-seriene er det bare de første sesongene som er tilgjengelige og nyere toppfilmer glimrer også med sitt fravær. Går du i dybden savner du også fort en del storfilmer.

Men vi ble imponerte over at det allerede finnes et brukbart utvalg norske titler for barn. Og mye har norske undertekster og/eller norsk tale. Netflix har også et imponerende utvalg dokumentarfilmer. Det liker vi.

Totalt sett inneholder tjenesten nok til at jeg skal kunne finne underholdning verd kr. 79,- pr. måned, men vi skulle gjerne sett at utvalget ble vesentlig bedre. Spesielt på større filmklassikere og nyere TV-serier. Men vi er i en overgangsperiode. Bransjen vil nok tviholde på tidsvinduene sine for å melke mest mulig penger ut av innholdet så lenge de kan. Og det handler om posisjonering. Vi kommer ikke til å få se HBO sitt innhold i Netflix med det første. De vil nok heller tilby sine godbiter i sin egen tjeneste HBO Go. Som også er på vei til Norge.

Foreldrekontroll

Som nevnt har Netflix et fint utvalg for barn. Og en egen knapp som heter «Kun for barn». Men vi som er foreldre vil jo da gjerne kunne låse ute alt det andre innholdet og la barna få velge selv hva de vil se innenfor det som egner seg for dem. Du kan stille inn filter i kontoen din slik at tjenesten bare viser for eksempel innhold for barn, men det går desverre på kontonivå og ikke på selve enheten. Så om jeg gir nettbrettet til poden og slår på foreldrekontroll så låser jeg meg selv ute fra neste episode av Dexter på laptopen. Det burde vært mulig å låse løsningen til barnesiden på en enkelt enhet slik at du trengte en kode for å komme tilbake til alt den andre innholdet.

Landegrenser

Litt av problemet med slike tjenester er at rettighetssystemene for medieinnhold opererer med landegrenser. Det virker lite logisk på en forbruker som er vant til at internett ikke kjenner landegrenser. Netflix fungerer slik at innholdet blir tilpasset basert på IP-adresse og ikke på nasjonaliteten til den som eier kontoen.

Så dersom du logger deg på med din norske konto i England vil du få det engelske innholdet osv. For de teknisk kyndige betyr det at du kan utvide tilbudet ved å trikse litt med IP-adressen din. Tiden vil vise om dette er et «hull» som Netflix kommer til å tette. Løsningen er nok uansett å få orden på et rettighetsregime som idag ikke er tilpasset den nye teknologien. Både når det gjelder kunstige tidsvindu og landegrenser. Dette er også viktig å få orden på dersom bransjen ønsker å bli kvitt ulovlig nedlasting.

Fremtiden

Vil Netflix endre TV-markedet i Norge? Ikke med det første. Tradisjonell TV-titting på tradisjonelle TV-kanaler er en medievane som endrer seg sakte. Det er ikke noe som tyder på at folk kommer til å kutte forbindelsen til sin vante leverandør av TV-innhold satt opp i de gode gamle programskjemaene.

Men Netflix er absolutt en ekstra spiker i kisten til videoutleiefirmaene. Og kan komme til å påvirke folks vilje til å betale ekstra for filmbestillingstjenestene til kabel-TV-selskapet eller internettleverandøren. Og for TV-kanalene konkurrerer Netflix mer med videotilbudet på nett enn med den tradisjonelle kringkastede kanalen.

Det viktigste er at de blir enda en aktør som kjemper om noe det mest verdifulle vi har: fritiden vår. Uansett hvordan du vrir og vender på det betyr noen ekstra timer foran Netflix hver måned noen færre timer foran noe annet.

Brukervennligheten og den sømløse tilgjengeligheten på mange plattformer er en stor fordel for Netflix. Men de må utvide tilbudet om det skal bli en skikkelig konkurrent til mye annen mediebruk. Jeg fikk en kort prat med gründeren og sjefen for selskapet, Reed Hastings etter at vi hadde vært i studioet til Dagsnytt 18. Han kunne melde at de var stolte over innholdsmengden i Norge på lanseringsdagen, men at en del av strategien også er å analysere hva folk vil ha når de begynner å bruke tjenesten. For så å fylle på med innhold basert på popularitet og etterspørsel.

Det blir spennende å se hvordan det utvikler seg.

Oppdatering:
Det viser seg at Netflix har gått på en smell når det gjelder brukervilkår. Ser ut som de mer eller mindre ordrett har oversatt vilkårene fra USA. Noe som gjør at de blir direkte ubrukelige i Norge. Du kan lese mer på NRK.no og forbrukerrådet kan melde at vilkårene er så fjernt fra norsk virkelighet at de sansynligvis ikke vil gjelde i en norsk rett.

Hva er deres erfaring med Netflix? Tror dere dette blir en suksess i Norge?

85 kommentarer

 1. «en del av strategien også er å analysere hva folk vil ha når de begynner å bruke tjenesten. For så å fylle på med innhold basert på popularitet og etterspørsel»

  Koselig det, men det høres ut som en god, gammel taktikk for å trekke ut tiden. Alle er fullstendig klare over «hva folk vil ha», og det er ikke noe man trenger å analysere: folk vil ha nye serier og filmer. That’s it. Magic bullet, right there.

  Vi er smarte nok til å skjønne dette, så er det for mye forlangt at Netflix slutter å behandle oss som småbarn som aldri har sett en nettjeneste før?

  Svar på denne kommentaren

 2. Frank Eivind Rundholt

  Tradisjonell TV-titting står vel fremdeles ganske trygt enda en stund. Men jeg tror Netflix vil være med på å ta brukere fra andre nettstreamingtjenester som leier ut enkeltfilmer, i tillegg til filmtjenester til kabelselskapene.

  Viaplay reduserte f.eks månedsprisen sin fra 99 til 79 kroner i dag, så Netflix (og HBO) har allerede gjort noe.

  Imponert over at alt er tekstet på norsk. Dog er det ikke all teksting som kan slåes av.

  Selvfølgelig hadde det vært fint med enda mere nytt innhold, men jeg har ingen problemer med å finne noe å se på for å forsvare de 79 kronene Netflix koster i måneden.

  Svar på denne kommentaren

 3. Simon: siden Linux ikke har noen offisiell støtte for Silverlight som er leveransemekanismen Netflix bruker så vil ikke Linux være støttet. Siden nesten «ingen» i målgruppen til Netflix bruker Linux vil de naturlig nok heller ikke prioritere dette. Mye jobb og lite å tjene på det, desverre.

  Svar på denne kommentaren

  • Kalle Kanin (svar til Kalle K)

   (Kalle K er ikke Kalle Kanin–jeg kommenterer så og si aldri her, så sorry hvis jeg tok ditt vanlige nick uten å vite om det)

   Men altså, 1.5% er da ingen ting. Jeg bruker Linux selv, og liker det godt, men la oss være realistiske her. De $22 millionene dine går ut fra at ALLE som besøker Wikipedia fra Linux globalt ville kjøpe seg Netflix-abonnement hvis Netflix hadde et Linux-tilbud, og i tillegg at det ikke ville koste noe for Netflix å bytte teknologi som ville gjøre dette mulig. Det høres lite sannsynlig ut. Hvor mange % av totale Windows/Mac-brukere bruker Netflix?

   Når det er sagt, så tror jeg muligens Linux vil få et oppsving i antall brukere om ikke så alt for lenge (takket være Windows 8 og Valve’s storsatsing på Linux), og ellers virker det jo som om selv Microsoft har mistet troen på Silverlight.

  • Kalle Kanin (svar til Kalle Kanin)

   Klarifisering: Det er selvfølgelig ikke alle som bruker Windows eller Mac som bruker Netflix heller, men er prosenten lik for både Windows og Mac? Vil den være lik for Linux? Du kan si at bare fordi 1.5% av Wikipedia’s brukere bruker Linux vil det automatisk bli sant for Netflix.

  • Uten å tråkke for mange på tærne, vil jeg hevde at Linux er for nerder. Tror disse nerdene i større grad enn den vanlige Windows XP brukeren er mer opptatt av film og streaming, kople til TV’er og projektorer og dermed ville utgjøre en langt større brukergruppe, enn de 1,5% som besøker Wikipedia. Denne brukergruppen er også de som hjelper andre i bekjentkretsen med valg av IT-produkter. Mener derfor det er en stor tabbe å utelukke Linux brukerene.

   Det tragiske her er jo at filmselskapene fremdeles skal gjøre det vanskelig å kjøpe ting lovlig, med bra kvalitet, mens det er enkelt å skaffe seg filmer i super kvalitet lovlig. De har fremdeles ikke skjønt hvordan man «konkurerer mot gratis».

   Tingenes tilstand minner om det tidligere forbudet mot å selge Melk&Brød på søndager, mens cola og potetgull var lovlig vare.

  • MissFantastic (svar til Andreas Røssland)

   Jeg har Sony Bravia og fikk Netflix på den. Alt du trenger å gjøre er å gå på innstillinger -> nettverk -> oppdater internett-innhold. Deretter fant jeg Netflix i listen over applikasjonene (internett-innhold eller SEN). Håper dette hjelper =)

  • Petter Kvalsvik (svar til MissFantastic)

   På min KDL-40NX700 får jeg ikke opp Netflix etter å ha oppdatert internett-innholdet. Sendte såklart sporenstreks en e-post til Sony teknisk support om dette. Kan du opplyse hvilken modell du har?

  • MissFantastic (svar til Petter Kvalsvik)

   Jeg har KDL-46HX855. Så den er jo temmelig ny. Har du prøvd å oppdatere programvaren på tven først? Evt. lurer jeg på om du kanskje må registrere tven din for å få tilgang til Netflix

  • Petter Kvalsvik (svar til MissFantastic)

   Ja, har oppdatert og er registrert, men den gang ei; fikk denne fra Sony i går:
   This feature is only available on 2012 years platform, more information can be found on our homepage sony.no/netflix
   The application is launched by Netflix and is a newer version which is only compatible with 2012 models.

   The App in the US is an older version and are only launched in the US and not in EU. If customers refer to the English website they are usually talking about the US homepage and not UK.
   In UK the app is only available on 2012 years model as here in the Nordic.
   The official information from Sony UK: presscentre.sony.co.uk/content/detail.aspx?ReleaseID=7570&NewsAreaId=2

   For all markets outside the US, Netflix is only using the latest version of their app which is specifically built by Netflix for the latest TV/Blu-ray models. This is solely a choice of Netflix. To get Netflix on to the big screen we can recommend either one of Sony’s 2012 Blu-ray players, like BDP-S590 with integrated WiFi, or the PlayStation3. For the full range of Netflix compatible Sony Home Entertainment models, please visit sony.xx/netflix.»

   After checking other brands Nordic homepage the information is the same. It’s only for the 2012 years lineup.

   I praksis leverer dermed ikke TV’n det reklamen lovet, ser at det ikke er unikt for Sony: dinside.no/904401/smart-tven-din-er-dum

 4. Torbjørn G. Dahle

  Rart dette med at en del innhold har tvungen teksting. Lurer på om dette er ren latskap eller noe kontraktsgreier og avtaler med rettighetshavere.

  Jeg tror 79 er et bra prisnivå, særlig sett i forhold til det litt dårlige utvalget. Fjernsynet blir nok ikke skadelidende i første omgang, men de få videosjappene som ennå finnes kjenner kanskje dødsstøtet nærme seg i disse dager.

  Svar på denne kommentaren

  • Torbjørn G. Dahle (svar til Urban Svensson)

   Rart på én måte, men jeg har sluttet å la meg forbause over tilsynelatende idioti og bakstreverskhet i ting som har å gjøre med rettigheter til film/TV. Imidlertid er nok tvungen teksting ikke et avgjørende problem for så veldig mange av Netflix’ potensielle kunder, så det er vel tilsvarende viktig for Netflix å forhandle frem noe annet.

   HBO Nordic bekreftet forresten overfor meg på Twitter at de ikke vil tvinge teksting på innholdet deres.

 5. Sliter med å få ting til å spille av i HD, og det virker ikke som det hjelper å pause for å la det laste, og finner ingen funksjon for å tvinge på HD. Fram til det funker er netflix helt ubrukelig for meg, nest beste kvalitet ser veldig dårlig ut.

  Svar på denne kommentaren

 6. For meg (19 år) er «tradisjonell tv-titting» helt ute fra før. Jeg er veldig avhengig av tilgjengelighet, og derfor går jeg via andre kanaler (!), noe de fleste kan tenke seg allerede. Som stor forbruker av tv-serier, er dette problematisk både etisk og rent praktisk. Problemet er ikke at jeg ikke vil betale, men at jeg vil betale for noe som fungerer.

  Derfor er jeg veldig glad for NRKs nett-tv, også fordi jeg ser mange NRK-programmer, bl.a. de kulturelle. I tillegg har muligheten til å kunne se f.eks. HBO-programmer i flere dager etterpå gjort at jeg har ventet med å se disse til NRK sendte dem. Ellers følger jeg amerikansk sendeskjema, eller enkelte ganger andre norsk tv-kanaler. NRK med Downton Abbey nå, TV2 med Homeland eller FOX Crime med The Walking Dead er eksempler på sendeskjema overkommelig nært USA/Storbritannia.

  Dermed har lang ventetid på norske rettigheter og ikke minst: dårlig tilgang ETTER norsk visning (DVD-ene kommer nesten ikke før neste sesong begynner i Norge), vært det som har frustrert meg. Hvis jeg kommer borti Downton Abbey sesong 3 på NRK1 nå, og ønsker å se de tre første episodene – skal jeg vente til den kommer ut på dvd om et halvt år?

  Derfor er jeg positiv til – selv om dette er her er så på overtid, at det til å bli sprø av – at Netflix kommer til Norge. Jeg tror, som grunnleggeren sa på Dagsnytt 18 i dag, at Norges høye dingstetthet er med å trekke dem hit.

  Når det kommer til Netflix, tror ikke jeg at det er noe jeg henger på umiddelbart, på grunn av utvalget. Jeg ønsker raskest mulig tilgjengelighet, og derfor er HBOs 24-timers ventetid fantastisk – i tillegg leverer de absolutt på innhold – både nåværende og arkivet som blir tilgjengelig. Netflix er spennende, og med videre utvikling har de min interesse – men for meg blir det i utgangspunktet HBO-abonnement, og dessverre status quo på resten.

  Prisen mener jeg er helt ypperlig, men innholdet holder meg unna enn så lenge.

  Svar på denne kommentaren

  • takk for en helt grei oppsummering.

   de stakkarane i tv-bransjen som er i ~40 års alderen og ikke helt har fått ungane opp i denne alderen vet ikke hva som vil treffe de.

   som mange påpeker tar det tid å endre tv-vaner, men for dagens oppvoksende generasjon 20something og nedover, så får man ett tilnærmet uendelig vanskelig publikum.

   de er vant til å se det de vil når de vil, linjær tv er omtrent ett ubegripelig konsept. i tillegg har de av forskjellige grunner IKKE betalt for dette.

   å lure opp i mot 500,- eller mer pr. måned av en som flytter hjemmefra, ikke ser på linjær tv for å å få inn noe kabeltv el. vil være tilnærmet umulig.

   man ser denne utviklingen på de forskjellige statistikker som gjelder tv-vaner, når man bryter det ned på alder, og om jeg ikke husker feil, har man begynt å se en alvorlig knekk på forbruksvanene rundt 2002-2003 med en reduksjon opp i mot 20%. ser man det over tid så ser man at vanene henger i og fortsetter å synke.

   netflix alene er ikke nok, det er tilbudet som er styrende, og får man ikke det man vil ha når man vil ha det lovlig og betalt, så finnes alltids tpb.

   er ganske merkelig at man velger å oppdra en hel generasjon til å ikke betale, samt forsøker som man best kan å gi de dritt når de først betaler. det er ikke slik man skaper en lojal kunde så vidt jeg vet…

 7. Dette er begynnelsen på slutten for tv-‘kanaler’ og ‘sendeskjemaer’. Takk og pris! Nå er det bare å kjøpe seg inn i de arkivene man vil, eller ønsket live events. Streaming er kommet for å bli. Hvis noen har vært i tvil, så er radio det første gamle mediet som kommer til å forsvinne. Ingen som gidder å høre på oppgulp fra teite pratmakere og musikk som andre har valgt. Tror også at reklame i tradisjonell form vil forsvinne. Det er brukerne som bestemmer. Reklamepauser tolereres ikke, og vinnerne blir de som tilbyr reklamefrie tjenester! Så enkelt er det, fremtiden er her! Ta den ibruk!

  Svar på denne kommentaren

 8. Hva med Apple TV, vil Netflox være tilgjengelig der? Har sett at de er tilgjengelig om du har en amerikansk Apple-ID på iTunes.

  Ellers vurderer jeg å vente på HBO Nordic. Noen som har noe inntrykk av utvalg der, sammenliknet med Netflix?

  Svar på denne kommentaren

 9. Jeg brukte Netflix på PS3 et par måneder via Amerikansk proxy, og jeg satt igjen med samme følelsen der. Et meget lovende konsept, men det var altfor ofte at jeg søkte etter en film eller TV-serie som ikke var der. Kvaliteten på strømmen var heller ikke alltid på topp. Det ga en ganske annen følelse enn hva Spotify gir. For å trekke folk bort fra nedlasting må tilbudet føles like bredt, det må være minst like kjapt å finne det man er ute etter, og kvaliteten må være tilsvarende god.

  Jeg likte forresten veldig godt at den husket hvilken episode man var kommet til i TV-serier!

  Svar på denne kommentaren

 10. Et spørsmål jeg nesten aldri finner svar på i forbindelse med denne typen tjenester er om det støtter 5.1 surround (digital eller analog) – spesielt på PC.

  Jeg regner med at når man benytter tjenesten via en konsoll som PS3 (hvor det er en dedikert «app») støtter det digital surround. Men hvis PC-versjonen kjøres via nettleser og Silverlight blir vel dette rimelige identisk som NRK Nett-TV, som IKKE har noen form for surround.

  Og da er vi – rent subjektivt – like langt. De episodene jeg finner til nedlasting via torrents er i HD-oppløsning, og har innebygd digitalt surround lydspor – noe som øker opplevelsen betraktelig.

  Jeg er bekymret for at den kommende HBO Nordic vil ha samme begrensning på lyd. Og da er fortsatt nedlasting en høyst preferert alternativ – dessverre.

  Svar på denne kommentaren

  • KongK (svar til Tommy)

   5.1 lyd er IKKE tilgjengelig på PS3, og det er vel den største nedturen for meg, og noe jeg virkelig håper de fikser opp i kjapt.

  • KongK (svar til Tommy)

   5.1 er IKKE tilgjengelig for meg på PS3, og det er skikkelig skuffende. Håper de får ordning på det ASAP.

  • Bjørn (svar til KongK)

   5.1 lyd er tilgjengelig på min «fat» PS3 80GB kjøpt i 2009, og det dukker opp helt perfekt på innholdet som er i det formatet. Det dukker også opp i minste kvalitet, altså ikke bare i «X-High HD».
   Forresten er hjemmekinoanlegget er forresten et Sony DVD-anlegg fra 2009 som kostet 4000, og det har ikke støtte for HD-lydformatene, men DD 5.1 tegnet dukker opp. 🙂

  • Lars T (svar til Tommy)

   Hei, har en Apple TV med XBMC, NRK streaming og ICE. I går dukket nettflix opp og måtte selvfølgelig prøve. Og til min store overraskelse så sender de det meste av HD innholdet med DD 5.1.

   Den mest stabile streamingtjenesten jeg har prøvd så langt 😉

  • Ole-Martin (svar til Tommy)

   Jeg fikk 5.1 på PS3. Krever at receiveren din støtter Dolby Digital Plus, og du må klare å få den høyeste hastigheten fra netflix (Tror den heter X-high/HD) I tillegg tror jeg ikke «fat»-ps3 er støttet.

 11. Hvis Netflix, HBO osv skal kunne ta over tradisjonell TV-titting så må tilgjengeligheten blir vesentlig bedre. Per idag så er utvalget for de som foretrekker å se film/serier på mob/pad/PC vesentlig bedre enn for de som vil se dette på sin egen TV. Jeg har f.eks ikke kjøpt 64″ Plasma og full surround for å se film på en bærbar PC!

  SamsungTV’n, som er 2011-modell, går for å være smart, men har ikke Netflix-app. I alle fall ikke enda. Ikke finnes det app for NRK NettTV heller og nettleseren støtter ikke avspilling av video.
  Ser ikke helt for meg at Canal Digital kommer til å legge inn støtte for Netflix/HBO i sine dekodere og da må man enten ha PS3, som støtter noen av tilbyderene, men ikke NRK osv.

  Det er et virrvarr av tilbud og man må ha mye elektronikk og en god del kunnskap om man skal kunne klare å streame noe som helst opp på en stor skjerm. Inntil det er på plass så er det ingen fare for at tradisjonell TV-titting blir nedprioritert for min del.

  Svar på denne kommentaren

  • Anders (svar til Morten)

   AppleTV er vel langt på vei dingsen som både er enkel nok og priset riktig til dette formålet? Spesielt om man allerde er dypt i Apple-myra, og dermed får alle mulighetene som AirPlay gir.

  • Morten Otterstad (svar til Anders)

   Det er mange kameler som skal spises hele i min husholdning før det havner et Apple-produkt inn i stua 😉

   Men ja, det er nok en mulighet. Problemet er at det bør være grenser for hvor mange dingser man skal trenge for å se på TV når man allerede har en såkalt SmartTV!

  • Prinsipielt enig, men AppleTV har vært populært hjemme hos oss takket være sinnsykt enkelt grensesnitt og høy WAF 🙂

   Egentlig vil vi jo ikke ha noen dingser og ledninger i det hele tatt. Men man må nå engang forholde seg til virkeligheten 🙂 Selv i 2012.

  • Kjell Gunnar Haddeland (svar til Morten)

   Inntil videre trenger man her i Norge å stille Smart TVene fra Samsung på modellene fra 2011 over i den amerikanske utgaven av Smart HUB, men går da glipp av alle de norske appsene som Viaplay, Canal Digital Go, SF Anywhere og norske nettaviser med mere. Grunnen skal visstnok ha noe med at vi kjører et annet TV system enn USA og derfor må Appen reprogrammeres om sier Samsung til alle som klager på at man ikke finner NetFlix på Samsung Smart TVene fra 2011. Jeg har også denne bra toppmodellen fra Samsung som kom sommeren 2011 og var vinteren 2012s mest populære TV i Norge. Samsung melder om at de jobber intenst med å få på plass den nordiske appen i løpet av de neste dagene. Ellers kan man jo som meg inntil videre bruke Playstation 3 der NetFlix blir automatisk lagt inn og havner under video tjeneste menyen. NetFlix funker helt strålende på Playstation 3.

  • Urban Svensson (svar til Morten)

   Om du har en relativt ny laptop (2-3 år) och inte en budget modell så borde du ha HDMI utgång på den. HDMI kabel från laptop till TV och du kan se på din 64″ utan problem 🙂

 12. Takk Tommy.
  Dette savner jeg også veldig, halve opplevelsen for mange er lyden. Hvis ikke 5.1 finnes i enten DTS eller DD så er det fullstendig uinteressant for min del. Da blir det dessverre nedlasting. Jeg har vært villig i mange år til å betale for innholdet, men ofte så er kvaliteten dårlig på lydsiden.

  Svar på denne kommentaren

 13. Dere som tror at dere noensinne kommer til å få alt av nye TV-serier og nye filmer tilgjengelig ubegrenset for 79 kr måneden, lever i en drømmeverden. Gitt prisen, er Netflix meget bra.

  Jeg er selv fornøyd bruker av amerikanske Netflix. For meg er det først og fremst en suveren suveren kilde til smalere innhold, som f.eks. dokumentarfilmer. Netflix er mye bedre enn Pirate Bay og tilsvarende på smalt innhold.

  Svar på denne kommentaren

 14. Med «gammel» amerikansk Netflix-konto kommer jeg rett inn på norsk utvalg dersom jeg dropper DNS/IP-spoofing. Interessant å se forskjellene i utvalget.

  Det amerikanske utvalget er langt bedre på seriesesonger, og føles generelt større. Her er det åpenbart endel norske(/skandinaviske/europeiske?) rettigheter som ikke er på plass.

  Til gjengjeld fant jeg en god del nyere filmer i Norge som ikke finnes i USA. Streaming-
  rettighetene til disse filmene eies muligens av tjenester som ikke er finnes her hjemme?

  Ellers er jeg enig i sammenlikningen med en utdatert videobutikk. Men komplettert med f.eks. en amerikansk iTunes-konto får man tilgang til både nytt og gammelt, og sammen utgjør de et sterkt alternativ til piraterier.

  Kun norsk Netflix er ennå litt for snaut.

  Svar på denne kommentaren

 15. Bjørn Asle Valde

  Jeg kunne tenkt meg en to-delt innlogging, for eks en pinkode eller noe annet kjapt og greit etter standard innlogging. Netflix blir åpenbart superpop blant familiens Jnrs men vanskelig å filtrere innhold for voksen/barn/ungdom som nå.

  Svar på denne kommentaren

 16. Jeg synes at Netflix sine ‘Vilkår for bruk’ er noe suspekte.

  I vilkårene står det slikt som: «DU SAMTYKKER I AT DU FRASIER DEG ENHVER RETT TIL RETTSLIGE SKRITT for å hevde eller forsvare rettighetene dine under denne kontrakten […] Netflix forbeholder seg retten til å kunne endre disse vilkårene for bruk til enhver tid og etter eget skjønn, med eller uten varsel til deg, inkludert personvernerklæring og EULA»

  Kanskje noe NRK burde lage en sak på..?

  Svar på denne kommentaren

  • Den skal i utgangspunktet være der.. Prøv å gå inn på Playstation Store også ut igjen, og sjekk at du har de siste oppdateringene.. Så skal den komme opp av seg selv under TV Streaming eller noe liknende på selve hovedmenyen.

  • Det er pga. at Netflix må forholde seg til nordiske importører for innholdet de viser i Norge. Ikke Tono.

 17. Kvar gong mediebransjen inviterer meg til å prøve ei betalingsteneste vert eg avvist i døra. Kvar einaste gong sender dei meg attende til Piratbukta. Kvifor ynskjer dei ikkje å gi betalingsvillige folk eit tilbod vi kan bruke?

  Eg har ingenting som eg kan bruke Netflix på. Ingen av datamaskinene i huset, ikkje PopcornHour, ingen MP4-spelar eller PDA. Alle kan spele film. Mange er lagd spesielt til filmavspeling, men Netflix vil ikkje støtte dei. Dei ynskjer at eg skal bruke The Pirate Bay i staden.

  The Pirate Bay har fungert på alt saman sidan 2003. Snart ti år! Kvifor skal det vere so innihampen vanskeleg å lage ei betalingsteneste som fungerer like bra i 2012 som The Pirate Bay gjorde i 2003?

  Svar på denne kommentaren

  • Netflix sin filosofi er å levere et ‘godt nok’ produkt til en billig penge, framfor å ha alt og støtte alt. Om du ikke har en eneste PC med verken Windows eller OSX, og heller ingen moderne spillkonsoller i huset, så er det jo egentlig ikke så rart. Det er ikke sånn at Netflix ikke VIL støtte dem, men de er nødt til ha DRM-beskyttelse på innholdet sitt, og det finnes ikke spesielt mange passende valg for dette, de har valgt Silverlight, og det fungrerer kjempebra på alle plattformene de støtter.

  • De følger i fotsporene til IE6-er-godt-nok-gjengen da, forstår jeg på deg. Fint for dem, enn så lenge.

  • Sturle Sunde (svar til Vegard)

   Nei, Netflix er ikkje nøydde til å ha DRM på innhaldet sitt. Spesielt ikkje eigenprodusert innhald. Det er heilt frivilleg. NRK har ikkje DRM på noko. Lillyhammer låg ope for nedlasting frå NRK i lang tid. DRM er uansett placebo. NRK bør snarast lage ein ny episode av Folkeopplysningen med fokus på DRM.

   Eg har òg til gode å sjå Silverlight fungere bra nokon stad. Korleis lastar du ned ein film du ser på for å sjå han seinare når du sit på bussen? Då kan du ikkje bruke det der, men må ty til The Pirate Bay eller andre brukarvennlege tenester. Nei, dette er berre dårleg når ein samanliknar med konkurrentane.

  • Nei, man får ikke norske tekster, og en del særnorske ting (Lillyhammer, Klovn osv) forsvinner. Men man får sinnsykt mye mer å velge mellom! Ser ikke ut som kontotypen har noenting å si i det hele tatt, faktisk.

  • Espen Olsen (svar til Vegard)

   Lillyhammer finnes i den amerikanske utgaven, da Netflix faktisk har vært med på finansieringen av Lillyhammer. Lillyhammer kom samtidig på amerikansk netflix som på NRK i Norge.

 18. har en panasonic vt20 serie plasma som vitterlig skulle kunne ta netflix. de amerikanske utgavene har det installert. krysser fingrene for at panasonic ser nytteverdien i å få dette ut til det norske markedet og at noe dukker opp i viera market snart 🙂

  noen andre som fått årnings på dette? ville sette stor pris på om info ble delt med feks meg 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Martin Bore (svar til MrM)

   Jeg har en panasonic bluray-spiller (BDT220). Der dukket netflix-appen opp helt av seg selv etter at jeg stilte inn at jeg var i Norge. Fungerer utmerket.

 19. Hei dere. Er det noen av dere som har funnet ut hvordan man sletter/skjuler «sist sette»? Det virker som om at alle filmer du har startet legger seg på en evindelig lang liste som vises på forsiden.

  Jeg har googlet litt, men den eneste løsningen jeg ser er å slette kontoen og begynne på nytt!

  Svar på denne kommentaren

 20. Streaming / IP broadcasting endrer Tradisjonell TV titting. Netflix i seg selv er bare en aktør i denne serien av endringer vi lever oppe i. NRK er selv aktør og bidragsyter i denne sammenhengen, med sitt arkiv. Tradisjonell broadcasting har vært og er tildels svært konservativ, men den «mobilrevolusjonen» vi nå ser bidrar til å øke hastigheten på endringene vi ser. Jeg tror vi kan gi tradisjonell TV noen år til, men ikker så alt for mange.

  Svar på denne kommentaren

  • Espen Olsen (svar til Morten)

   Prøv med å holde inne «select»-knappen på fjernkontrollen på apple TVen, da skal du få opp menyvalg for undertekster.

 21. Ser absolutt en fordel med Netflix her. Man slipper å ha hyllene fulle av dvd’er som man kanskje ser av og til. For å ikke snakke om alle pengene man sparer ved å ikke kjøpe de.

  Skal være enig at innholdet ikke er siste nytt, men kjekt å se noe man ikke har sett på lenge.

  Svar på denne kommentaren

  • MrSeljestad (svar til Sturle Sunde)

   Den einaste måten du kan gjere piratkopiering like brukarvenleg og enkelt som Netflix er ved å ta ein veldig enkel og god mediaserver som nokon andre fikser og held styr på for deg.

   Personleg likar eg det mykje betre enn eg hadde trudd at eg kom til å gjere.

 22. Personleg er eg særs nøgd med Netflix. Fungerer fantastisk enkelt og godt via PS3, android appen fungerer veldig fint på både telefon og tablet.
  I tillegg kan tabletversjonen brukast som kontroll for PS3-appen (noko som og burde leggast inn i telefonappen og)

  Ja, tilbodet er ikkje heilt oppdatert, men det er mykje her eg kan tenkja meg å sjå. Og så enkelt som Netflix er, så er det veldig lett å få sett det.
  Gler meg og til å sjå korleis HBO kjem til å gjera det, sjølv om dei nok ikkje kjem til å ha godt av at Netflix har kome dei i forkjøpet..

  Svar på denne kommentaren

  • Ørjan Lothe (svar til MrSeljestad)

   Hei! Eg og er veldig godt nøgd med Netflix!

   Eg betalar 8 USD per mnd for eit amerikansk Netflix-abonnement! Utvalet er mykje betre! Norsk teksting er og i den amerikanske utgåva!

   Framgangsmåte:

   1. Knytt deg opp til ein VPN-servar i USA
   (eg brukar: overplay.net/r.php?i=4284615090, men det finst mange andre).

   2. Registrer deg her: signup.netflix.com/

   Om du betalar med VISA kort, bruk ein «Zipcode» i USA, f.eks: 90071. (Om du vil betala med PayPal, så må PayPal-kontoen vera oppretta i USA.)

   Lukke til!

   Vennleg helsing

   Ørjan

 23. «Så dersom du logger deg på med din norske konto i England vil du få det engelske innholdet osv. For de teknisk kyndige betyr det at du kan utvide tilbudet ved å trikse litt med IP-adressen din. Tiden vil vise om dette er et “hull” som Netflix kommer til å tette. »

  På samme måte som man får inn nrk på internett i utlandet om man benytter en norsk åpen proxy 🙂

  Svar på denne kommentaren

 24. Om fjernsynets død

  […] lagringsplass og betaling burde være fristende for enhver innholdsleverandør, men veien frem til en fungerende tjeneste for film “der du er og når du vil” har vært lang. Alt for […]

  Svar på denne kommentaren

 25. Hva nå for Netflix? | Digitalix

  […] disse tilbyderne? Har noen unikt innhold, eller finner man stort sett det samme de ulike stedene? NRK har alltid hevdet at de ikke er redd for internasjonal konkurranse av Netflix eller HBO fordi folk stort sett ser på […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.