nrk.no

Fredagssnack: Jakten på en polfarerannonse

Kategorier: Det sosiale nettet,Markedsføring & Snacks


Annonseteksten «Men wanted for hazardous journey. Low wages, bitter cold, long hours of complete darkness. Safe return doubtful. Honour and recognition in event of success.» er en klassiker i markedsføringslitteraturen.

Den britiske irske polfareren Ernest Shackleton skal ha fått 5000 svarbrev på tross av de dystre løftene.

Vi skriver «skal ha fått», for selv om rubrikkannonsen er bredt nevnt både i biografier og av slektninger, er det foreløpig ingen som har funnet selve annonsen. Annonsen du ser i denne artikkelen — som mange har tatt for å være The Shit — er skapt av den grafiske designeren John Hyatt. At den ikke er ekte ser du blant annet se på at han staver ære på amerikansk måte honor og ikke engelsk honour.

Historien om jakten på annonsen og dusøren på $100 er en spennende liten fortelling om pol-historie, crowdsourcing og nål-i-høystakkjakt som har pågått over 11 år nå.

LES: The Antarctic Circle – $100 Contest!.

4 kommentarer

  1. Lillebjørn Nilsen gikk ut på Twitter med forespørsel om noen kunne fremlegge bevis på teksten «ikke nordlending» som skal ha stått i boligannonser på midten av forrige århundre eller deromkring. Jeg foretok et søk i Aftenpostens arkiver uten resultat. Kanskje dere kunne avholdt en konkurranse om å finne en slik annonse, eller «buste» myten.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.