Screen Shot 2012-06-07 at 17.13.34

Postet til: Snacks

3D-rendring i browseren er i ferd med å bli voksen


3D-rendring i browseren ved hjelp av javascript har hatt en voldsom utvikling i den siste tiden. Spill, “musikkvideoer” og svært livaktige menneskemodeller er noe av det som nå er mulig å få til med moderne webteknologi.

Et av bibliotekene som brukes mye til 3D-rendring i browseren er “three.js“, som nå har samlet noe av de mest imponerende prosjektene sine.

Noen av prosjektene som er “featured” er rett og slett svært så imponerende.

Vi liker godt PlayMapCube.com, hvor du i 3D skal styre ei kule rundt i forskjellige kart fra Google-maps basert på samme prinsipp som det gode gamle “Labyrinth” spillet.

På Ellie Goulding nettside finner du en versjon av “Lights”, som har fått en egen “musikkvideo” i javascript hvor du selv kan kjøre rundt i en slags lysverden ved hjelp av musen.

Ønsker du å sjekke ut programeringskunnskapene selv, og lage enkle 3D-modeller rett i browseren, kan dette gjøres hos sketchpad.net

Er du imidlertid i skikkelig fredagshumør, og synes at dette egentlig bare var veldig kult, men har mest lyst til å kjøre bilspill, vil vi anbefale at du tar en titt på triggerrally.com

Morsom fredagsunderholdning for nerdene i oss synes vi.

5 Comments

 1. Hei!

  Vil trekke fram denne perlen :

  link to pouet.net

  Dog kjører den ikkje i nettleseren og du må laste ned fila ha eit litt kraftig dedikert grafikkort men,for å ta endre litt på eit kjendt Bill Gates sitat ” 64KiB ought too be enuf for everybody”

  For dei uten kraftig grafikkort til å rendre koden så kan dere sjå videoen her :

  Svar på denne kommentaren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>