nrk.no

3D-rendring i browseren er i ferd med å bli voksen

Kategori: Snacks


3D-rendring i browseren ved hjelp av javascript har hatt en voldsom utvikling i den siste tiden. Spill, «musikkvideoer» og svært livaktige menneskemodeller er noe av det som nå er mulig å få til med moderne webteknologi.

Et av bibliotekene som brukes mye til 3D-rendring i browseren er «three.js«, som nå har samlet noe av de mest imponerende prosjektene sine.

Noen av prosjektene som er «featured» er rett og slett svært så imponerende.

Vi liker godt PlayMapCube.com, hvor du i 3D skal styre ei kule rundt i forskjellige kart fra Google-maps basert på samme prinsipp som det gode gamle «Labyrinth» spillet.

På Ellie Goulding nettside finner du en versjon av «Lights», som har fått en egen «musikkvideo» i javascript hvor du selv kan kjøre rundt i en slags lysverden ved hjelp av musen.

Ønsker du å sjekke ut programeringskunnskapene selv, og lage enkle 3D-modeller rett i browseren, kan dette gjøres hos sketchpad.net

Er du imidlertid i skikkelig fredagshumør, og synes at dette egentlig bare var veldig kult, men har mest lyst til å kjøre bilspill, vil vi anbefale at du tar en titt på triggerrally.com

Morsom fredagsunderholdning for nerdene i oss synes vi.

5 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.