nrk.no

Er kredittkortet ditt stjålet?

Kategori: Snacks


Av og til kan det være greit å få sjekket om kredittkortet ditt er stjålet. Tjenesten ismycreditcardstolen.com gjør akkurat dette.

Det eneste du trenger å gjøre er å velge hvilket kort du har, skrive inn kredittkortnummeret ditt, utløpsdato og navn på kortet. Praktisk og svært nyttig for den som lurer på om kredittinformasjonen er stjålet.

Vi stoler selvsagt på at ingen av våre lesere på NRKbeta er kunnskapsløse nok til å gå på en slik tjeneste.

Nå har det seg da også slik at tjenesten ismycreditcardstolen.com på ingen måte er farlig, men rett og slett er satt opp for å øke folks bevissthet rundt akkurat phishing og tyveri av kortinformasjon.

Fyller du ut skjemaet, eller bare trykker på «check» uten å fylle ut noe, kommer du til en side som forklarer deg hva du akkurat har gjort, og en liste med punkter om hvordan du kan unngå å ramle i fella.

Dette er veldig vår type humor… og når det i tillegg fungerer som folkeopplysning stiller vi oss bak.

10 kommentarer

  1. Finn Kredittkort

    Det er svært mange som ikke tenker over ting på nett og ellers i livet. Å dele kredittkortinformasjon med andre er ikke en god idé for å si det mildt. Skremmende at folk ikke tenker over dette.

    Svar på denne kommentaren

  2. Thomas Skogestad

    Snakket forresten med engelsktalende indisk windowssvindler per fasttelefon i dag. Visste ikke at de fortsatt holdt på. La fort på, så ikke poenget med å kaste bort tiden.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.