nrk.no

Nrk.no-app nå også for Android

Kategorier: Apps,Nett-tv & NRK

skjermdumps av mer-sidene

I januar lanserte vi snarvei-applikasjonen til nrk.no for iPhone-brukere og fikk mye positiv feedback på denne. Nå er den også tilgjengelig for Android-brukere.

Skjermdump av forsiden, tv- og radiosiden og fullskjerm

Vår hovedambisjon er å tilpasse vårt innhold til alle skjermer og enheter du bruker automatisk. Men så er det også slik at mange leter etter vårt innhold i de forskjellige applikasjonsbutikkene i tillegg til å surfe via nettlesere. Vi lagde derfor denne enkle og raske tilgangen til det mest populære innholdet vårt på en enkel og brukervennlig måte, og nå er den også tilgjengelig for brukere med Android-telefon. Vi har arbeidet parallelt med en versjon for Windows Phone, den er på siste oppløpsside.

NRK.no-appen gir deg:

• Oppdaterte nyheter fra nrk.no
• NRK 1, NRK 2, NRK 3 og NRK Super direkte
• Alle NRKs radiostasjoner inkludert NRK P1s 15 distriktssendinger
• Muligheten til automatisk å velg lokale nyheter der du er / manuelt velge lokale nyheter for et annet sted
• Siste nytt fra NRK med vår nyhetsvarsler
• Tips oss med tekst, lyd og video

skjermdumps av mer-sidene

Appen finner du her i Google Play

66 kommentarer

 1. Fungerer fin på min Nexus S – Android versjon 4.0.4
  Eneste hittil er at hjelpeteksten (Trykk på tilbakeknappen for å lukke vinduet) i fullskjerm modus ser ut til å henge seg opp inni mellom.

  Svar på denne kommentaren

 2. Bjørn Gausdal

  Menylinja nederst på min HTC One S ødelegger inntrykket en del. Nye apper bør unngå sånt i 2012. Menyen er dessten ganske unødvendig: back har vi egen knapp for, dere kan bruke pull down to refresh, og forward brukes nesten aldri uansett.

  Svar på denne kommentaren

 3. Kjempeflott at dere har fått ut en app for Android også! Etter en rask runde med testing ser det rent «funksjonalitets-messig» veldig bra ut 🙂 Så *thumbs up* til NRK for det.

  Men, som også påpekt av et par andre også, så er designet et stykke fra optimalt. Jeg skal ikke henge meg opp i om det er for «iAktig» eller hvor vidt det er stygt eller pent. Det er jeg derimot mener er viktig, er at når man lager en native-app for en plattform så bør man følge designprinsippene for denne plattformen.

  Og årsaken til det er egentlig veldig enkel: møter brukere en kjent grensesnitt, så føles det mye mer naturlig og enklere å navigere seg gjennom det.

  Ta for eksempel meny-baren nederst på hvert eneste skjermbilde. Dette finner du ikke på en eneste «veldesignet» Android-app. Android-enheter har en dedikert meny-knapp (enten en fysisk en, eller en «soft-button» i OS-et) som er ment for slike ting.

  Et annet godt eksempel er bruken er bruken av tilbake: Når jeg står jeg på «Distrikt», navigerer til «TV og radio» og videre klikker på tilbake-knappen (altså den fysiske knappen på telefonen min), så forventer jeg å komme tilbake til «Distrikt». Istedenfor går jeg helt ut av appen. Og at på til, når jeg så går inn igjen i appen, så husker den ikke at jeg var på «TV og radio», men starter på nytt på «Forsiden».

  Så jeg vil bare anbefale NRKs designere å ta en titt på developer.android.com/design/index.html, og ellers det som finnes av ressurser der ute for hvordan man forventer at en native-app på Android skal oppføre seg.

  Og dette gjelder selvfølgelig ikke bare for Android. Det vil være det samme dersom dere skulle lage Windows Phone-appen uten å følge Metro-grensesnittet. Det bryter rett og slett med forventningene som brukerne har, og det er dessverre ingen god start 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Bjørn Gausdal (svar til Ole K)

   «Ta for eksempel meny-baren nederst på hvert eneste skjermbilde. Dette finner du ikke på en eneste “veldesignet” Android-app. Android-enheter har en dedikert meny-knapp (enten en fysisk en, eller en “soft-button” i OS-et) som er ment for slike ting.»

   Dette er feil. Menyknappen ble fjernet i Android 4.0, og bør unngås, siden det blant annet skaper problemer for alle nye HTC-telefoner, og ser suboptimalt ut i telefoner med onscreen knapper (Galaxy Nexus). Ellers har du såklart rett i at appen burde ha fulgt offisielle designrettelinjer.

  • Monica Walter (svar til Ole K)

   Hei Ole

   Takk for konstruktive og gode tilbakemeldinger.

   Det viktigste for oss har først og fremst vært å få ut nrk.no-appen i en Android-versjon etter at vi lanserte iPhone-versjonen i januar. Vi er også klar over at denne versjonen bærer preg av at vi først utviklet for iPhone. I det videre arbeidet med Android-versjonen vil vi ha fokus på nettopp det du her tar opp med hensyn til å følge plattformens prinsipper. Dette gjør vi også i Windows Phone-versjonen vi snart er klare med.

   Takk igjen for gode innspill.

 4. Ole Martin Slotnes

  Hei;

  Min tur.

  Jeg har testet ut NRK appen for Andriod endel ganger over wifi – og jeg ser bort i fra funksjonene da jeg er mer opptatt av innholdet… pluss at funksjonene har blitt dekket ganske mye opp til nå.

  Jeg satt på bussen i Adelaide, Australia og kikket på det direktesendte barnetoget som passerte forbi slottet over ‘weak 3g signal’…. ca 15000 km unna Norge…Genialt. Takk skal dere ha.

  Mulighetene dere skaper er utrolige.

  Jeg har også brukt den nye beta tv (tv.nrk.no/) og jeg er i ekstase.

  Dermed kommer problemene inn….

  Med disse nye mulighetene kommer også begrensningene. Jeg er vant til at «Dette innholdet er ikke tilgjengelig utenfor Norge» og lurer egentlig litt på om det motarbeider NRKs arbeid for å «styrke norsk språk, identitet og kultur» ?

  Egentlig vil jeg bare ha mer innhold tilgjengelig da Norsk er et hyggelig språk.

  Takk.

  Ole Martin

  Svar på denne kommentaren

 5. Fungerer på min HTC Desire HD (android 4), men ikke på nettbrettet Asus transformer prime(android 4). Appen starter opp som normalt, helt til skjermen med NRK forsvinner, da får jeg en melding om at appen dessverre har stoppet. Synd, hadde håpet å kunne nyte nett-tv på en bedre måte enn tidliger, men de færreste apper er jo perfekte fra lansering. Er forøvrig enig i at en del designvalg ikke er så gode, den hadde hatt godt av å følge standarden nøyere, og kanskje kunne det å dra fingeren horisontalt over skjermen vekslet mellom «sidene».

  Eirik

  Svar på denne kommentaren

 6. Bjørn Egil Johansen

  jeg har i dag prøvd tv.nrk.no på min galaxy tab 10.1. Det fungerer prikkfritt. Tusen takk!
  Men så prøvde jeg den nye appen. Jeg ble riktig skuffet. Jeg oppfater at det er en middelmådig browser som viser m.nrk.no. Jeg er kanskje litt treig, men jeg skjønner virkelig ikke behovet for denne appen. Den gjør mye det samme somtv.nrk.no gjør i browseren min, bare dårligere.

  Svar på denne kommentaren

 7. Jeg håper at folk snart innser at utvikling av spesielle applikasjoner bare for å fremvise innhold fra nettet er et blindspor. En trend på villspor.
  Vennligst sett alle krefter inn på å bruke åpne standarer

  Svar på denne kommentaren

 8. Hans Petter Birkeland

  På min HTC Desire S med Android 2.3 har video i nyhetssaker en tekst som sier at jeg trenger Flash, og en lenke for å laste ned Flash. Det er bare det at jeg har selvfølgelig Flash, men det klarer visst ikke denne appen å oppdage. Og ikke virker den nedlastingslenken heller. Den burde jo funnet fram Flash på Google Play, men ingenting skjer. Bortsett fra det fungerer den jo fint.

  Svar på denne kommentaren

  • Hei Hans Petter Birkeland!

   Prøv dette :

   Gå inn i innstillingene på nettleseren som følger med på HTC Desire S din.Gå så inn i innstillingsmenyen til nettleseren,aktiver å godta javascripts og t.d informasjonskapsler på forespørsel.

   Deretter finner du Flash i appliksjonslisten din og velger opne.Da får du opp valg om du vil lagre innhald lokalt eller på ein sentralserver etc.Vel,alternativet som passer deg best.

   Så når det er gjordt starter du NRK.no appen på nytt og prøver å starte videoen:)

 9. Hei. Jeg har problemer med å streame video, både gjennom denne appen og gjennom tv.nrk.no med min nye SGS3. Videoen vil spille i veldig dårlig kvalitet i 5 til 6 sekunder, før den stopper helt. Etter ca. 10 sekunder får jeg feilmelding om at videoen ikke lar seg avspilles.

  Prøvde også med opera browseren, den spilte av helt fint med bra kvalitet i ca 20 sekunder før den lukka seg. Men så er opera på mobil notorisk ustabil…

  Youtube fungerer forresten helt fint.
  Dette er over wifi, har ikke prøvd mobilnettet enda, da jeg ikke har fått sim-kort enda.

  Svar på denne kommentaren

  • Roy Erik (svar til Roy Erik)

   Tester nettopp litt mer. Live-tv fra rettsaken på tv.nrk.no fungerer. Har det noe med DRMen å gjøre kanskje?

 10. Veldig flott med egen NRK-app for Android!

  Den er mange styrker, men den er på langt nær helt ferdig. Det som er mest relevant nå under OL er video og den er alt for hardt komprimert og har en elendig oppløsning. Det er forsåvidt greit, den blir sikkert bedre etter hvert. Og vi kan kanskje bruke andre alternativer mens vi venter?

  Her er vi i kjernen av problemet. Det fantes nemmelig en veldig god streamer, «NRK TV». Gratis, enkel, god oppløsning, god kvalitet. Denne har NRK har krevd fjernet fra Google Play! For så å erstatte den med en langt dårligere løsning.

  Ta en titt på omtalene på Google Play for denne nye appen:


  5 star 28
  4 star 26
  3 star 14
  2 star 34
  1 star 210

  Og ikke minst, les kommentarene. Dette er en skuffende aggressiv handling fra NRK som strider mot alt jeg trodde de stod for. Bra initiativ, men mageplask under gjennomføringen.

  Jeg håper virkelig NRK tenker seg om, både for sitt eget rykte og for at vi som liker NRK skal få et skikkelig produkt mens de forbedrer sitt.

  Svar på denne kommentaren

 11. tor egil fagerland

  Nrk1 og 2 kan som kjent ikke streames med Android 4.0 på Samsung galaxy tab 2 10.1 enda.

  Når tror dere at dere vil ha det klart?

  Ps. OL kanalene (utenom Nrk1 og 2) streamer fint.

  Svar på denne kommentaren

 12. det var en privat laget app som fungerte meget bra på HTC DESIRE, men NRK nye app fungerer ikke. Den henger og når en skal se ol, så får jeg beskjed om at videoen ikke er konfigurert for mobil. Dette var i alle fall bra.

  Svar på denne kommentaren

 13. Utviklet for en tid tilbake en app (som tok nytte av den gamle nett-tv-løsningen) som forsøker å følge design guidelines for Android. Skuffende å se at Android (og andre) nedprioriteres så mye i forhold til Apple iOS. Kan ikke tenke meg at flertallet av smarttelefonbrukere har iPhone i dag. Dette er desverre en trend man ser flere steder, og viser seg når NRKs «apper» først og fremst utvikles for iPhone, og Android-brukere sitter igjen med en dårlig kopi.

  Noe designavdelingen kunne vært interessert i? imgur.com/a/Gyfn3

  Svar på denne kommentaren

 14. Gang på gang dummer NRK seg ut i sine forsøk på å mestre ny teknologi, denne gangen ved å kreve en godt fungerende avspillingsapplikasjon fjernet for så å erstatte den med dette uferdige slurveverket.

  Har dere vurdert å leie inn profesjonell hjelp? Det er åpenbart at dere ikke mestrer selv de enkleste oppgaver selv.

  Svar på denne kommentaren

 15. Thomas Halvorsen, NRK

  Når det gjelder videokvaliteten i appen er denne ikke dårlig pga. hard komprimering eller dårlig oppløsning. Videoen som benyttes for live-kanalene er den samme som på iOS, som er en adaptiv HLS-strøm med 3 timers livebuffer. Strømmen gir veldig god kvalitet også på Android dersom den dekodes riktig.

  Android 4 (og 3 i teorien) kan i utgangspunktet hardware-dekode HLS i nativeavspiller og gir et veldig godt bilde. Avspilleren på referansetelefonen til Google, Galaxy Nexus, spiller av strømmene helt fint. De andre telefonprodusentenes (Samsung, HTC, osv.) «native»-avspillere er ofte skrevet om og avviker ofte fra standarden og støtter bl.a. dermed ikke 3 timers bufferet. Avspillerne spiller av fra starten av strømmen og dermed får man 3 timer gammelt innhold. Når produsenter lager hver sine «forbedringer» er det vanskelig å dekke alle variasjoner.

  Derfor trengs det en egen HLS-dekoder som støtter bufferet. En egen hardware-dekoder er under utvikling, men per dags dato benyttes en software-dekoder, som er stabil på bekostning av kvalitet. Den stabile versjonen av hardware-dekoderen er forventet i løpet av høsten.

  For best opplevelse frem til da benytt http://tv.nrk.no for TV-titting.

  m.nrk.no/m/nett-tv kan fremdeles benyttes, selv om strømmene her ikke er oppgradert til “nett-brett-kvalitet», og de kjører rtsp-protokollen som egner seg bedre for mobil på farten.

  Noen tips for tv.nrk.no på Android

  Direkte kanalene NRK1, NRK2, NRK3 og NRK Super
  Spiller i dag av med rtsp som standard for Android, for bedre videokvalitet bruk native-nettleser (ofte kalt «Internett») og sørge for å ha siste versjon av Flash installert fra Google Play. På noen telefoner/nettbrett må Flash skrues på eksplisitt i innstillingsmenyen til nettleseren. Gå så til tv.nrk.no/innstillinger og velg Flash, klikk endre innstillinger.

  Arkiv/programmer: Bruk enten flash som på direkte-kanalene, eller forsøk HLS/HTML5-valget på tv.nrk.no/innstillinger. Arkiv-programmer har ikke livebuffer, slik som direkte-kanalene, så problemene rundt akkurat dette forsvinner. På noen enheter må man trykke fullskjerm og/eller spole litt frem eller tilbake for å tvinge frem bilde. Ser du ikke fullskjerms-ikonet så dobbeltklikk nederst til høyre.

  Thomas Halvorsen
  Mobilutvikler i NRK

  Svar på denne kommentaren

  • Mange takk for utfyllende svar. Jeg tviler ikke på at NRK jobber hardt med å utvikle og forbedre løsningen sin, at dette er utfordrene på Android og at når den er ferdig blir det er fullgod løsning som har mange flotte funksjoner. (Som livebuffer!) Her har dere virkelig min fulle tillit!

   Men jeg vil fortsatt veldig gjerne forstå hvilken hensikt NRK hadde da de krevde den utmerkede appen «NRK TV» fjernet fra Google Play? Hvilken skade gjorde det som førte NRK til en så dramatisk beslutning? NRK sin egen app vil uten problemer på et tidspunkt utkonkurrere «NRK TV» uansett – som kun kan spille NRK1, NRK2 og NRK3 live, that’s it – men de kan ikke stille opp i konkurransen om kjernefunksjonaliteten med sin nivårende versjon. Så i praksis har NRK redusert kvaliteten på tilbudet for Android-brukere. Hvorfor?

 16. Monica Walter

  Jeg skjønner godt frustrasjonen.

  Når publikum finner tjenester merket NRK, forventer de at det er NRK som står bak. Vi har redaktøransvar for alt innhold og vi har behov for å ha kontroll over både eget innhold, egne rettigheter og eget varemerke. Det innebærer at ingen andre kan bruke NRK (eller andre av NRKs varemerker) uten tillatelse.

  Dessverre medføre dette at gode, ikke-kommersielle tjenester fjernes, men vi håper på forståelse for at NRK må stå bak NRK-tjenester og at brukere og utviklere der ute i stedet kan bidra til at NRKs egne tjenester forbedres – som for eksempel gjennom tilbakemeldinger og innspill til NRKbeta.

  Monica Walter
  Prosjektleder mobil, NRK

  Svar på denne kommentaren

  • Hvorfor skal vi ha forståelse for at NRK må stå bak alt når dere ikke gidder å forklare hvorfor engang. «Vi har redaktøransvar for alt innhold og vi har behov for å ha kontroll» Du har åpenbart ikke prøvd appen engang, men fjernet dem alle i blinde. Eneste de gjorde var å presentere deres innhold! Makan til PR-bull! Vet du hva, jeg finner hele denne «begrunnelsen» deres provoserende

 17. Hei! Jeg bruker både androidtelefon og iPod touch daglig. Elsker appen deres til iPoden og bruker den ukentlig. Jeg er interessert i å bruke appen for å se programmer i arkivet og ikke direktesendinger, da kan jeg like godt bruke nettopp tv’n. Jeg bruker ALLTID iPoden for å se programmer men opplevde å gå tom forbatteri. Tenkte da å fortsette å se programmet på telefonen. Ikke fant jeg en lignende app i «butikken» (skjønner ikke hvorfor det skal være problematisk å lage en lik app som til iPod) og ikke fikk jeg tv.nrk.no til å funke. Prøvde å se ved å bruke nrk.no/nettv, noe som funka i nøyaktig 4 min og 30 sek. Da jeg prøvde å starte programmet på nytt stod detenmerkelig beskjed om at innholdet ikke kunne vises på mobil.

  Hva i svarte skal jeg bruke NRK nettv til som jeg betaler en god posjon penger 2 ganger i året når jeg ikke får se nettv i utlandet eller på mobilen? Er jeg hjemme skrur jeg vel like godt på tv’n og betaler heller et annet selskap for å få mulighet til å ta opp program jeg ønsker å se. Håpløst med nettv når det ikke funker på mobil!

  Svar på denne kommentaren

 18. Hei,

  Jeg prøvde å se 2. episode av «Vera» (egentlig bare slutten, fordi programmet var blitt forskjøvet 20 minutter og GET-boksen min hadde ikke slutten), på en Galaxy Tab 2 7.0 (Android 4.0 «Ice Cream Sandwich»).

  Jeg ble fortalt at jeg trengte nyeste Flash og ble dirigert til google play, som kunne fortelle meg at denne appen ikke var tilgjengelig for mitt land (selv om andre norske tydeligvis hadde fått lastet den ned ut fra kommentarene der).

  Så prøvde jeg meg på nrk.no-appen. Men «Din enhet er ikke kompatibel med denne appen» og ingen måte å laste den ned på for å prøve allikevel.

  Så hva gjør jeg?

  Svar på denne kommentaren

  • Ola Nordbryhn (svar til Stig)

   Nexus 7 svarer negativt på om den har kamera selv om den har et på fronten. Vi løser dette nå, prøv igjen i kveld, så skal vi nok ha fikset det.

   Ola
   Mobilutvikler, NRK

  • Helge (svar til Stig)

   Hei Stig!

   Ola hos NRK har tatt seg vann over hodet …
   Hvis du har nrk.no appen på en telefon fra før av kan du bruke f.eks. APK Extractor appen til å lage din egen nrk.no APK-app. Denne flytter du over til internminnet på Nexus 7 og installerer vha. filbehandler. Det fungerer, minus TV avspilling. Den støtter åpenbart bare Flash og selv om jeg har sideinstallert Flash 11.1 så detekterer ikke appen dette (Android 4.x skal ikke støtte Flash …)

   Men så til det beste:
   Om du fra din Nexus 7 laster ned oppdateringen til Chrome browseren som ligger ute nå (versjon 18.0.1025308 rapportert etter install) og installerer SB HLS Player appen (versjon 1.42) fra Google Play, og deretter kanskje en omstart er greit, så kan du se opptakene på tv.nrk.no i HTML5 !!! (Dvs. slik iPhone brukerne ser det).
   Husk!: Gå først til tv.nrk.no/innstillinger og velg HTML5 og Standard hastighet er greit og velg Lagre!
   Fungerer veldig bra hos meg, takk NRK!

   Det ser ut til at NRK har en jobb å gjøre med undertekstingen, den kommer nemlig som en lang liste på samme måte som programinformasjonen vises, dvs. ingen testing «i videoen».

   Min Nexus 7 er original 4.1.1, ikke unlocked, ikke root’et!

   Mvh
   Helge

 19. Hei,

  Får beskjed at appen er ikke støttet på noen av Android enhetene mine.

  «Denne appen er inkompatibel med alle enhetene dine.» – Android Play

  Har en Galaxy Tab 2 10.1, med Android os 4.0.4.

  Når vil dere lage støtte for nyere tablets?

  Svar på denne kommentaren

  • Ola Nordbryhn (svar til Tomas Lyngen)

   Thomas lover, og vi leverer. Det ligger en ny versjon og venter på Googles godkjenning nå, dette pleier å ta et par timer, som etter alle solemerker skal funke på Galaxy tab 2 10.1, Nexus 7 og mer eller mindre alle andre devices som har kommet ut de siste par årene. Som vi har skrevet om flere ganger tidligere er det litt trøblete med video på Android, men devices med JellyBean ser ut til å virke veldig bra. Ellers er det dessverre litt så som så om man ikke bruker flash.

   Appen skal nå ha adressert mange av de største problemene, så vi håper dere liker denne litt bedre nå.

   Ola, mobilutvikler NRK

 20. For at jeg skal kunne se på programmer på nrk både via nettside og nrkbeta som jeg lastet ned til min asus transformer tf700 får jeg beskjed om å laste ned flash player, og siden jeg blir henvist til, adobe flash player, sier at den ikke støtter min maskin. Det er android versjon 4.0.3 jeg har. Men skal jeg se tv direkte funker det, da spiller den av via videospilleren som fulgte med så jeg skjønner ingenting.

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Halvorsen (svar til Helene)

   Hei.

   Jeg ville oppgradert brettet, da slipper du flash i det store og det hele. TF700T har offisielt fått versjon 4.1 av Android. Dersom du ikke har fått melding om å oppdatere kan du sjekke manuelt nederst i innstillingsmenyen eller laste ned oppdateringa direkte fra asus. -Unzip fila i root på brettet så får du melding om at oppdatering er oppdaget.

   -Thomas
   Mobilutvikler

  • Hei, og takk for hjelp.
   Jeg får nå spilt av nrk- filmer fordi jeg forandret på instillingene til nrk vha av det andre svaret jeg fikk. Så problemet er de andre stedene som krever flash. Jeg gikk inn på linken du la ved, men jeg er ganske grønn på elektriske duppedingser av noen slag og henger meg sikkert opp i unødvendige detaljer. Da jeg kom inn på siden fikk jeg alternativer jeg ikke aner hva betyr. Tenker kanskje at «firmware» er riktig, men der er det noen alternativer jeg ikke vet om jeg skal velge, og særlig siden de sier at de «kun er for android 4.1.1» med forskjellige trivielle navn som TW SKU, CN SKU osv, og jeg har 4.0.3 i følge det ser i informasjonen om nettbrettet. Som sagt, jeg er komplett idiot på det her, så jeg kom meg ikke videre. Klarte vha av youtube å laste ned flash, men da må jeg alltid åpne den applikasjonen før jeg kommer inn på siden jeg skal på som krever flash, noe jeg ønsker er unødvendig med et så fancy nettbrett som det her.
   Uansett, takk for kommentar 🙂

  • Thomas Halvorsen (svar til Helene)

   Det er «ASUS Transformer Pad TF700T Firmware: V10.4.4.20 Only for WW SKU (Android 4.1.1)» du skal ha
   (WW = world wide, CN = Kina, JP = Japan, osv)
   -Benytt lenka merket Global.
   Sørg også for nok strøm på «padda» før du setter igang 🙂

   -Thomas

 21. Fredrik Jakobsen

  Jeg digger NRK nett-tv slik det har blitt, men fortsatt er det mange som ikke kan bruke Android-appen. Jeg har selv eldgamle LG P500, og jeg kan bare glemme å få innstallert appen Deres.

  Ikke for å reklamere for noe som helst, men bare for å hjelpe de som ikke får spilt av NRK nett-tv på Android på noen annen måte selv etter oppdateringene:
  Jeg bruker innstillingen «Link til avspilling med HLS» og åpner linken i MX Player. Det fungerer supert, selv på antikke Android-mobiler med prosessor på kun 600 mhz!

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Halvorsen (svar til Håvard)

   -er bare å trykke en gang på skjermen under videoavspilling, så dukker pauseknapp og scrubber opp

   -Thomas
   Mobilutvikler, NRK

  • Dette stemmer ikke på Galaxy Tab 3 10.1. Her kommer det ikke noen kontroller opp, så dette er definitivt en bug. På min Galaxy S4 derimot ser det OK ut.

   PS: Kan dere også vurdere å legge inn mulighet for å gjenoppta avspilling av program? Utrolig irriterende å måtte lete frem programmet og spole til der man var dersom man f.eks. får en telefonsamtale eller må avbryte for å sende en tekstmelding etc.

  • Thomas Halvorsen (svar til Einar)

   Chromecast støtter ikke HLS/HDS som er strømmestandard valgt for NRK TV på nett. Hvis vi får nyss i at cast etterhvert støtter HLS eller nett-tv leverer ny, støttet transportstrøm skal vi se på det asap.

   -Thomas
   Mobilutvikler, NRK

  • Annette De Freitas (svar til Michaelwy)

   Hei Michael,
   Hvilken telefon har du? Hvis du også kan si meg hvilket operativsystem og hvilken versjon av dette du er på, samt om du pleier å foreta deg noe spesielt før den fryser (f.eks. kanalbytte, innkommende samtaler), så kan våre teknikere forsøke å reprodusere feilen for å finne ut av problemet.

   //Annette
   NRK Mobil

 22. Vegar Jenssen

  Hei, kjøpte en samsung galaxy tab 3 10.1 i går. Jeg byttet ut ipaden min med denne, for å få skikkelig stereolyd. Men finner ut det smamme som de over her at funksjoner under avspilling ikke virker. Det være seg lyd, tekst, spoling, pause. Muligheten for å sjekke en annen ting uten å måtte starte hele episoden på nytt.

  Hadde håpet at NRK ikke var korrupte, men det viser seg da at Apple har kjøpt dere også. Er meget skuffet over dette, og håper inderlig at dette er fikset før mitt 30 dagers åpent kjøp går ut. For deres app er pr. Nå ubrukelig for meg.

  Svar på denne kommentaren

 23. Hei,

  Både NRK Radio appen, og NRK P3 appene på min Samsung S4 Active stopper kontinuerlig. Av og til stopper bare lyden og jeg må trykke stop og så på play igjen, eller så fryser hele programmet seg og jeg må starte det på nytt. Har hatt dette problemet i mange måneder nå. Slitsomt. Finns det en annen app som fungerer godt til å streame NRKs radiokanaler?

  Svar på denne kommentaren

 24. Nå passer tv.nrk.no bedre til mobil og nettbrett!

  […] for gammelt operativsystem forvanskes ytterligere av noe utvikler Thomas Halvorsen i NRK har satt fingeren på; at produsenter som Samsung og HTC lager egne «forbedrede» spillere som ikke følger […]

  Svar på denne kommentaren

 25. Hvorfor stopper NRKs app til Android etter 20 minutter når en streamer en tidligere sendt radiosending? Skjer både på min mobiltelefon og på nettbrettet. Den siste har nyeste versjon av Android (4.4.2). Skjer med alle de sendingene jeg har testet. Både Ulrix på lørdag og Museum. Etter 20 minutter er det stopp og app-en må startes helt på nytt. Hvorfor?

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.