nrk.no

Push to add drama: Lansering av TNT i Belgia

Kategorier: Markedsføring & Snacks


I Belgia har de tydeligvis et potent markedsføringsmiljø.

Når den amerikanske TV-kanalen TNT skulle lanseres i Belgia, gikk de svært kreativt til verks. Midt på en åpen plass, sentralt i en belgisk by, plasserte de en stor rød knapp, og ventet på at noen skulle gå bort og trykke på den. Sånn gikk det:

Dette er mildt sagt en superartig form for promotering, og videoen er nok i stand til å gå som en farsott på sosiale medier. Men etter å ha sett videoen et par ganger, er vi i NRKbeta-redaksjonen litt usikker på om dette er reelt, eller om hele greia er et stort filmsett. Hva tror du?

12 kommentarer

  • Wilhelm Francke (svar til Dan)

   Jeg er enig i at det ikke ser ut som om det er brukt noen dukker osv. her, men hva med at alle, inkludert publikum er skuespillere?

   Jeg håper det er ekte, for det hadde vært noe av det kuleste jeg har sett, men jeg er litt skeptisk

  • Nareas Sae-Khow (svar til Wilhelm Francke)

   Tänkte det samma, men den verkar inte vara fake.

   ajour.se/arets-mest-virala-reklamfilm-redan-har-den-dramatiska-knappen/

   «Den nyfikna cyklisten i filmen är metallarbetaren Rudy Zoet.

   – För 14 dagar sedan cyklade jag hem på kvällen efter jobbet i Aarschot. Ovanför marknaden stod en stor pil med ”push to add drama” och nedanför en röd knapp. Jag är ganska nyfiken så jag tryckte, säger Rudy Zoet till Neuwsblad.

   – Jag såg inte kamerorna någon gång, trots det kändes det overkligt. När allt var över kom en tjej fram och förklarade att det var en reklamfilm för TNT. Hon frågade om jag ville skriva på ett kontrakt så de kunde använda bilderna de tagit. Det är klart jag ville, säger Rudy Zoet.»

 1. Tor Steinar Nilsen

  Problemet med å gjøre ting som dette i virkeligheten er jo nettop publikum. Hva om noen av dem springer inn for å hjelpe til akkurat når en av bilene kommer kjørende inn og blir påkjørt.

  Det er denne type uforutsigbarhet som gjør at jeg tviler på at de har turt faktisk å gjøre dette. Uansett så er det jo bra lagt og jeg vil gjerne se mer av denne type reklame, også i Norge.

  Svar på denne kommentaren

 2. Syns det var litt for påfallende at alle står i en stor sirkel rundt og at kun en kom frem til knappen. I en normal by ville vel folk ha vært spredt over hele plassen?

  Stiller meg også tvilende til at de ville fått lov til en slik type skuespill som involverer (simulert) skuddveksling midt i byen.

  Men for all del, en morsom video 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.