nrk.no

Fredagsstas: 71 stykker synger Adele

Kategorier: Det sosiale nettet & Musikk og lyd


OK. Mange har fått en overdose Adele det siste året. Men det vi vil vise dere idag er ikke Adele. Det er 71 YouTube-brukere fra hele verden som synger sin versjon av Rolling in the Deep – sammenmontert til et større hele av Zapatou:

YouTube-lenke

Her er noen ord om Zapatou fra ham selv:

I really love to discover other people. I’m the kind of person who thinks that you can grow up from other people’s experience.

I have an unconditional passion for video editing, because by this medium I can share my emotions, my feeling to my audiences. By this medium, i can get you into my world.

Luc Bergeron (Zapatou) på YouTube

NRKbeta synes denne videoen er fin av tre grunner:
Nummer en: Redigeringsjobben er imponerende. Dette er folk som synger i ulike tonearter og tempoer og med den stemmen de har, likevel høres det ut som et hele.

Nummer to: Det å skape noe nytt av våre eksisterende kulturprodukter – enten det nå er de som i første instans la ut sine coverversjoner på YouTube eller Zapatou som videreforedlet det til denne miksen – er vår nye folkemusikk. Det er en massekultur hvor massene selv deltar, bygger videre på hverandres bidrag i rasende fart, interagerer, og hvor grensene mellom kulturproduksjon og kulturkonsum viskes ut. Dette er et lysende eksempel på det.

Og nummer tre: Istykkerspilt eller ikke; det er en bra låt – og vi er fortsatt svake for Adele.

PS: Vi kom på et eksempel til på nummer to, dette at mange av oss er blitt deltagere et sted på skalaen mellom utøver og publikum. Kommentarfeltet på NRKbeta. Det er jo ofte der det beste med NRKbeta dukker opp. Men det er i og for seg greit at dere ikke synger der 😉

Tidligere har NRKbeta nevnt Kutiman, som står bak perler som denne, og vi har muligens også vært innom YouTube Symphony Orchestra. Har dere noen fine mashup-favoritter?

15 kommentarer

  • det er for mange videoer som bryter reglene til at youtube gidder det. men alle som coverer får jo creddss da 🙂

  • Jan Robert (svar til Morten Skogly)

   Imponerende lydarbeide ja – særlig jentene kommer bra ut, sikkert enklere å få det til å stemme med høyere pitch, men meget bra uansett. Et mer og mer vanlig fenomen på nettet som jeg virkelig setter pris på – det ligger noe dypere i slike initiativer som er veldig rørende og positivt for menneskeheten….

   Ja – det er fredag og jeg er litt sliten 😉

 1. neil friestad

  «go on and sell me out and i’ll lay your shit bare» synd adele for ikke lov å singe origonal lyrikk nå.
  på radio singer hun «go on and sell me out and i’ll lay your «WHISH» bare. og her på vidio vi få lov å ser en 10 åring sier «shit»

  Bad shit if you ask me.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.