nrk.no

Skrekkelig humoristisk og vakkert

Kategorier: Design & Konferanser og messer


Hva skjer når du kombinerer det sjarmerende med det ekle? Eller det humoristiske med det vakre? Eller om du ved hjelp av form, farge og materialer klarer å gjennskape følelse og lengsel? Det enkle svaret er at du får kunst som engasjerer.

Keetra Dean Dixon er utdannet grafisk designer. Men ser på seg selv som en slags eksperimentell koreograf. Eller kunstner. Eller interiørarkitekt. Hun var nettop i Norge for å presentere på Grafill Edit. En konferanse som i utgangspunktet er satt sammen for grafikere og illustratører. Men som tiltrekker seg foredragsholdere med så spennende prosjekter og historier at de fleste ville funnet både nyttig og engasjerende lærdom om de hadde tatt turen innom Røros denne helgen.

Keetra presenterte noen av sine prosjekter og tanker rundt det å skape visuelle uttrykk, følelser og engasjement ved hjelp av ting. For eksempel noe så uskyldig som en pute av fløyel.

Vi fikk en prat med henne på Røros og her forklarer hun selv hvor inspirasjonen kom fra.

Og hvordan kan noe så harmløst som en fløyelspute bli ganske skremmende? Det kommer helt an på hvordan du former puten:

Lyden av undring

Men det går også an å leke med mer enn det rent visuelle. Hva med lyd? Går det an å fange den ekte lyden av undring? Keetra’s Wonder Capsule prøver å gjøre akkurat det.

Når du åpner den gir den en liten bonuslyd før den så umiddelbart begynner å gjøre opptak av det den hører. Neste gang den åpnes spiller den av lyden fra førstemann som åpnet den.

Link til video på YouTube.

Anonym klem

Det neste prosjektet hun snakket om utforsker grenselandet mellom følelse og fysisk møte. Den anonyme klemmeveggen. På grensen til skremmende og ekkel. Men likevel på en måte innbydende. Keetra forklarer litt av tanken bak.

Absurd konversasjon

Keetra mener at kunsten bør legge til rette. Og at publikum selv lager selve verket.


Link til video på YouTube.

Hun liker møtet mellom mennesker og har i sitt prosjekt «objects of co-dependency» prøvd å skape ting som vil sette igang en konversasjon. Noen av objektene er fullstendig ubrukelige, men setter fantasien i sving. Andre kan du faktisk bruke.

Om kreativitet

Keetra gjør også prosjekter sammen med kommersielle selskaper og har gjort utsmykning på alt fra flyplasser til store hotell i Las Vegas. Og hvordan er det mulig å holde kreativiteten oppe? Jo, ved å lytte til andre og utfordre seg selv.

Så da er det bare å sette en grense på 24 timer og utfordre deg selv!

8 kommentarer

 1. Angela Morelli

  Extremely creative work. The talk was great and this article helps us not forget such an inspiring designer. Thanks! Hope there will be more to come :-), Edit has been a wonderful event!

  Svar på denne kommentaren

 2. Så moro med en positiv artikkel om noen som får til noe bra. Mer av det i norske aviser! Hun er rett og slett imponerende. Alt det morsomme hun har funnet på og kvaliteten av reultatet. Vanligvis har jeg ikke stort slingringsmonn til «kunst», b-shit filteret mitt er ganske strengt, men dette passerte med glans.

  Jeg har alltid syntes at «free hugs» har vært creepy og kunne aldri tenkt meg å gå å få en. Men denne gjorde det mindre ekkelt og igjen er bare det koselige med klemmen.

  Svar på denne kommentaren

 3. De har visst hatt et liknende konsept som den klemmeveggen på diverse saunaer i Oslo. De hadde også en langt mer stilren design i form av et hull på veggen, fremfor en fleksibel stoffvegg. Det var kanskje ikke en klem man fikk, men det var fysisk kontakt fra en ukjent person. Mye det samme. :p

  Svar på denne kommentaren

 4. Keetra Dean Dixon |

  […] Dean Dixon who is a graphic designer from the start but works within art mostly. According to this norwegian article she calls herself an experimental choreographer. After seeing the films (they are in English, […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.