nrk.no

Google+ – hva tenker dere?

Kategori: Det sosiale nettet


I starten av juli fortalte Eirik om Snarveien til Google+ om du kjenner noen med tilgang, noe som førte til at hundrevis av dere (det er 795 kommentarer på saken) flokket til og vekselsvis ba om hjelp til å slippe inn og halte hverandre inn gjennom sprekkene i systemet.

Allerede etter to uker undret vi Hva blir egentlig Google+ ? og fikk samlet mange forhåpninger og foreløpige tanker.

Et par måneder har gått, vi har testet det litt i praktisk bruk og samlet endel erfaringer vi vil dele. Men først lurer vi på – hva synes dere? Hva bruker dere Google+ til? Og hvor mye bruker dere det?

Vi har laget en liten poll for å få svar på det siste. Den ble litt lang fordi vi måtte løse alt innenfor ett spørsmål, men håper dere forstår den likevel. Det vi spør om er (brettet ut i flere spørsmål):
Har du testet Google+?
Har du fortsatt å bruke det?
Hvilke andre sosiale medier har Google+ konkurrert med hos deg?
Hvordan har denne konkurransen gått?

I tillegg vil vi veldig gjerne at dere bruker kommentarfeltet til å svare på de to første spørsmålene. OK? Bra!

Her er de to spørsmålene i reprise: Hva synes dere om Google+? Hva bruker dere Google+ til?

54 kommentarer

 1. Google+ har teknisk høy kvalitet og med Google sin allerede høye integreringsfaktor er dette bra!

  Google+ er for meg i dag bare enda et sosialt medium – utfordringen med alt som er sosialt er mangelen på venner her inne. Slik var det jo med Facebook også til å begynne med. En av suksessfaktorene hos Facebook (for min del) var at dette var en ny måte å tilnærme seg det elektroniske sosiale møtestedet hvor jeg traff folk jeg faktisk har kjent og kjenner. Slik fungerer jo også Google+, men akkurat det er denne gangen ikke noe nytt?

  Det blir spennende å følge utviklingen videre etter at vi snart får bedriftsprofiler slik at markedskreftene kan være med å dra lasset i riktig(?) retning.

  🙂 Per

  Svar på denne kommentaren

 2. Toralf Sandåker

  Problemet med Google+ for meg, er at det er null interessant innhold der, eller slik var det iallfall da jeg etter noen uker ga opp å bruke det. På facebook skjer det noe hele tiden som både er relevant for meg i jobb og personlig. Jeg skjønner rett og slett ikke vitsen med Google + når vi har andre sosiale medier.

  Svar på denne kommentaren

  • Da må jeg nesten spørre meg om hvor mange mennesker og hvilke mennesker du følger på Google + Toralf? Og hvor mange mennesker og hvem du følger på Facebook. Det handler selvsagt 100% om hvem man følger på de sosiale mediene. For meg er det en soleklar fordel med Google pluss, for her kan jeg følge fagfolk innen mange ulike temaer, det kan jeg ikke på Facebook. Det er jo «teoretisk» mulig, men mye enklere på Google +. Twitter og Google pluss er i så måte forsåvidt like.

   Jeg er interessert i teknologil, søkemotoroptimalisering og søkemotormarkedsføring. Om jeg skulle hatt nytte av Facebook sånn sett, så måtte jeg funnet mennesker å «følge» der som igjen måtte godkjenne at jeg kunne følge dem. Sånn er det ikke på Google +.

   Men vi har alle våre egne preferanser selvsagt.

  • Tom Erik Støwer (svar til Toralf Sandåker)

   Slik var det jo med facebook helt i begynnelsen også. De første månedene jeg var på facebook skjedde det nada – og jeg så ikke vitsen. Men så tok det av. Kanskje det samme vil skje på Google+ ?

 3. G+ er FB-kopien som ikke vil være FB? G+ er annerledes enn FB – er vel det eneste. Synes ikke det skiller seg ut. Ja, noen nye funksjoner og kanskje litt mer oversiktlig deling (enn så lenge),men ser ikke hva som evt er gamechanger

  Bruker det mest som et supplement til Twitter.

  Svar på denne kommentaren

 4. Google+ er fortsatt mye bedre enn facebook på å dele informasjon. Jeg kan fritt velge hvem som skal få se hvilken informasjon. Jeg kan også styre strømmen av informasjon, slik at jeg får informasjon av de jeg helst vil se informasjon fra, og ikke all informasjon fra alle. Så mine svar blir:
  1: Ja, jeg har testet Google + og jeg mener helt klart at Google erstatter både Facebook og Twitter for min del (men kommer til å beholde FB og Twitter en stund til)

  2: Ja, jeg bruker Google + fortsatt. Mer og mer informasjon blir delt «begrenset», nemlig til utvalgte sirkler/mennesker, så det blir mindre og mindre som jeg poster public. Dette fordi jeg ikke ønsker/trenger å spamme alle med hverdagsting, så det legger jeg ut til venner&kjente

  3: Alle andre sosiale medier konkurrerer med Google +. Twitter, Facebook, Stumbleupon m.m. Men jeg ser helt klart at Google + nok kan være nok for meg og at jeg ikke har behov for alle de andre. Her har jeg jo også gmail, google docs, picasa m.m. Da trenger jeg ikke Flickr eller andre tjenester.

  4: Google + er fortsatt veldig enkelt, lett å bruke og for meg gir det veldig gode resultater av informasjon i strømmen. Så Google + er en soleklar vinner for meg. Men selvsagt skulle jeg gjerne sett at flere hoppet av fra Facebook og Twitter og over på Google +.

  Svar på denne kommentaren

  • Jon Kristian (svar til Erik Thorsen)

   «Google+ er fortsatt mye bedre enn facebook på å dele informasjon. Jeg kan fritt velge hvem som skal få se hvilken informasjon. Jeg kan også styre strømmen av informasjon, slik at jeg får informasjon av de jeg helst vil se informasjon fra, og ikke all informasjon fra alle. Så mine svar blir:»

   Men du kan jo gjøre akkurat det samme i facebook, med friendlists og custom privacy. Det er jo egentlig akkurat det samme som Circles.

  • Erik Thorsen (svar til Erik Thorsen)

   Hei Jon Kristian, ja, jeg har prøvd denne funksjonen på Facebook. Det er mange likheter. Men hvordan kan jeg prioritere folk/venner på facebook, slik at nyheter/informasjon fra de jeg ikke er så interessert i vises mer sjelden/ikke så ofte?
   Det er en del likheter, men brukervennligheten til G+ er det som jeg synes gjør den bedre.
   Og selvsagt det at jeg kan «følge» hvem jeg vil på G+. Jeg kan velge å følge det som Sergey Brin sier public (google founder) eller Steve Jobs for den saks skyld (ikke at han poster noe, men) Poenget mitt er at for meg fungerer Facebook utmerket til venner og kjente for statusoppdateringer, men Google+ er genialt for fagutvikling, fagsamtaler og selvsagt også private samtaler. Jeg har ingenting imot facebook i seg selv, bruker det selv, men synes bare at G+ fungerer enklere og bedre og gir meg flere muligheter.

  • Jon Kristian (svar til Erik Thorsen)

   «Det er mange likheter. Men hvordan kan jeg prioritere folk/venner på facebook, slik at nyheter/informasjon fra de jeg ikke er så interessert i vises mer sjelden/ikke så ofte?»
   Du kan enten trykke på X/hide på en post av personer du ikke er interessert i, og deretter kan du velge «hide all by ….» Eller så kan du akkurat som circles bare poste eller vise i feeden en bestemt venneliste. Samme som circles.

   Også er jo twitter mye bedre til å følge folk man ikke kjenner. Og mange har jo public page på facebook også.

 5. Eg har brukt Google+ ein del, men brukar det lite no, samanlikna med kor mykje eg brukar Facebook og Twitter.
  Eg skulle gjerne brukt det meir, men problemet er at det er få eg kjenner som brukar g+. G+ sin fordel er også det som gjer at tenesta fell litt mellom to stolar. Muligheten til å fylgja folk du ikkje kjenner er kul, men det er eigentleg betre på Twitter, og det blir litt mykje. Funksjonaliteten er svært god, men FB er meir innarbeidd, og eg saknar t.d. muligheten til å merke folk i innlegg/bilda. Måten FBs «sider» er integrert funkar også svært bra. Ein får ei god blanding av oppdateringar frå vener, og frå bedrifter/band/offentlege personar i straumen sin.
  Til sjuande og sist er det eit spørsmål om å bruka den tenesta der folk er. Eg ser ikkje bort frå at eg kjem til å bruka G+ meir, men då trur eg integrasjonen med FB og Twitter må bli betre. T.d. muligheten til å poste statusar på FB og G+ samstundes. Dette er jo ting eg håpar kjem, og eg heier verkeleg på G+. Vi ser allereie forbetringar på FB etter at konkurransen frå G+ kom, og dette er positivt!

  Svar på denne kommentaren

  • Erik Thorsen (svar til MrLockertsen)

   Må nesten kommentere litt her også? Det er mulig å tagge mennesker i bilder på Google + også. Men kun bilder som du selv har. Andre kan ikke tagge seg selv eller andre på bilder. Men bilder du legger ut selv kan du tagge andre i. Så funksjonaliteten er der, men ikke hvem som helst som kan tagge. Jeg har ikke testet det 100% i forhold til at om noen legger det ut public, så kan det hende andre kan tagge også, det skal jeg ikke si for sikkert. Men det er mulig å tagge mennesker i bilder, så lenge det er du som har lagt ut bildet ihvertfall. 🙂

 6. Cassiel Agrippa

  Jeg synes G+ har et bedre grensesnitt – mer oversiktlig, og har forbedret flere funksjoner man finnei på andre SoMes, som f.eks. bedre støtte for bilder (større, bedre kommentarfunksjon), og bedre og enklere gruppering av mottakere (Circles).
  Men fortsatt virker hele G+ uferdig på enkelte områder, mye også fordi det er langt færre brukere fra mine egne nettverk tilstede (pga. ßeta).
  Jeg bruker G+ delvis som en parallellkanal til FB og Twitter, men på mange måter fungerer også G+ som Twitter+, eller det beste fra både FB og Twitter.
  Én av mine hovedbruksområder for øyeblikket er å følge interessante personer innen ulike fagdisipliner. Da har jeg hele tiden tilgang til innhold og bilder som de poster. Dette er info jeg ellers ikke har samlet noe annet sted, eller like brukervennlig. En strøm av insiderbetraktninger og tips fra akkurat de jeg vil følge.
  Når etterhvert flere fra eget nettverk blir å finne vil det være naturlig å skille i større grad på innhold man legger ut selv – noe public og noe til utvalgte kretser. Selv med FBs nye grep rundt hvem man publiserer til er G+ fortsatt mye enklere å bruke.
  Dersom ikke G+ skal ende opp som den største hypede blaffen må de åpne dørene veldig snart!
  En annen stor fordel med G+ er jo at du er i ett økosystem for alle andre Google-applikasjoner, enten det er Gmail, Docs eller søk m.m.

  Svar på denne kommentaren

 7. Jeg er ikke blitt kjempebegeistret av G+ ennå. Jeg har opprettet sirkler og lagt til en del folk jeg allerede følger på Facebook og/eller Twitter. I tillegg har det kommet til en del andre folk jeg ikke har hatt på FB/Tw tidligere. Flere sier de treffer flere nye bekjentskaper her enn på Facebook. Det opplever ikke jeg. Men jeg har lenge hatt åpen profil på Facebook og brukt det som nettverksbyggende sosialt medium . Derfor liker jeg FB veldig godt fortsatt. Har brukt liste-funksjonen til FB lenge og veldig fornøyd med det.
  Har ikke prøvd Hangout ennå.
  Foreløpig har jeg brukt G+ til å søke opp lærere som er opptatt av sosiale medier i opplæring. Gjennom det kom jeg borti en tråd om GTD og fikk vite om et webinar på temaet. Så hittil har jeg fått ny kunnskap og nye kontakter. Dog ikke mere eller flere enn på FB/Tw.

  Svar på denne kommentaren

 8. Jeg var i utgangspunktet veldig skeptisk til Google+ og tror fremdeles at det kommer til å forsvinne etter hvert. MEN, nå er en del av mine venner der og da funker det veldig fint som en gruppeside. Jeg bruker Google+ for mine «nerdevenner» og kollegaer – og der legger jeg private bilder/filmer og beskjeder + lenker til nye ting jeg syntes er spennende (FB og Twitter bruker jeg for å følge med på folk og er mer selektiv med hva jeg legger ut).

  Svar på denne kommentaren

 9. Jan Erik Gulliksen

  Hva jeg synes om Google+ er at det er en lett og oversiktlig komunikasjonsplattform, der man lett kan følge folk og tjenester raskt. Dele mange type innhold. Lett å holde oversikt over samtaletråder og følge andre?

  Hva jeg bruker Google+ til er å dele ting jeg finner innteresangt og følge folk som gir meg innsikt i ting jeg ikke kjenner til osv..

  Svar på denne kommentaren

 10. Ang. alternativene: None of the above. I begynnelsen brukte jeg G+ mye, og hovedsakelig på bekostning av Twitter. Men G+ er veldig teknologitungt (ift fokus), som er fint for meg, men det betyr at det ikke på noen måte erstatter Twitter, og nå bruker jeg Twitter mer igjen og G+ mindre. Så for meg har G+ blitt et supplement til Twitter og FB, spesielt bra for fagdiskusjoner. Jeg har vært inne i en lyttefase et par uker fordi jeg har vært syk, dvs lest mye og delt lite, og selv om det er en overlapp ift folkene jeg følger er Twitter, FB og G+ som lyttepost som tre forskjellige verdner

  Svar på denne kommentaren

 11. Jeg synes Google+ bare er en veldig dårlig facebook-kopi. G+ har jo nesten ingenting som facebook ikke har, og G+ har jo kun de mest grunnleggende facebook features.

  Noen som skjønner hvorfor Circles ble så lovprist av medier i starten? Circles er jo bare akkurat det samme som facebook friendlists, og custom privacy!

  Svar på denne kommentaren

  • Jeg prøvde å bruke vennelister for å oppnå det samme som kretser i google, lenge før G+ kom. Det funket svært dårlig. Mulig det er bedre nå, vet ikke, for jeg har slettet facebook-kontoen nå, hehe.

 12. Ingjald Pilskog

  Google+ har et stort potensiale. Jeg liker spesielt godt sirklene som gjør det lett å skille grupper fra hverandre. Problemet er nok heller volumet av brukere. Det er for få av mine venner som har g+ til at jeg går vekk fra fjesbok, og utvekslingen av meninger er ikke like kjapp som twitter. Sistnevnte er bra integrert i mobiltelefoner og ubuntu, noe som gjør det enkelt å bruke ofte.

  Ellers fungerer g+ bra med e-post om ting til dem som ikke er der enda.

  Så g+ har en fremtid, men kritisk masse er ikke oppnådd.

  Svar på denne kommentaren

  • men Circles er jo akkurat det samme som facebook friendlists og custom privacy. Google+ har jo nesten ingenting som ikke facebook kom med først!

  • @Jon Kristian, joda, du har rett i at circles er omtrent det samme som facebook friendlists. Men på en litt mer elegant måte. En funksjon som circles har er jo at rekkefølgen du setter dem opp, feks familie først, deretter venner, slektninger, kollegar, perifere folk, kjendiser m.m har en betydning. De sirklene/kretsene du har øverst/først vil vektlegges mer i strømmen av informasjon som vises, ergo forsvinner mange av innleggene som du da har definert som mindre viktig ved å legge dem lenger ned på lista. På den måten får jeg ikke de 100 meldingene til den ene fyren som har mye interessant, men han spammer ikke hele innstrømmen min. Men det som er mest populært av det han skriver havner i min strøm. Ergo får jeg med meg det viktigste. På facebook må jeg enten blokke ham eller godta at alt han skriver kommer i strømmen min. En bagatell, ja sikkert, men en av flere ting som gjør at jeg synes G+ er bedre.

   Men kankje mitt fagfelt passer bedre i forhold til G+ også, noe som sikkert også påvirker min preferanse.

  • @Jon Kristian

   Den store forskel er implementeringen.
   På Google+ må du hver gang du poster tage stilling til, hvem du vil dele indholdet med. Det er gjort let og overskueligt.
   Udgangspunktet for Facebook er at alt er tilgængeligt for alle. Så er det dit problem at begrænse. Friend lists og custom privacy er alt for langt inde i indstillingerne. Ekstremt mange brugere af Facebook evner ikke eller orker ikke at sætte sig ind i det.
   Jeg brugte friend lists og custom privacy aktivt på Facebook, men stadige ændringer gjorde mig til sidst så irriteret at jeg tog konsekvensen og slettede min konto. Det var forøvrigt langt lettere at finde Facebook-siden hvor man kan slette sin konto (ikke deaktivere) via Google end på Facebook…

   En anden ting Google + har over Facebook er direkte kontakt til brugerne. Jeg følger en del af de personer, som arbejder på udviklingen af Google+ og det er rent faktisk muligt at få svar på spørgsmål og komme med idéer.

   Og lad os ikke begynde diskussionen om ejerskab af indhold.

  • @erik thorsen ja, bra poeng! Var ikke klar over den funksjonaliteten. Har noen ganger irritert meg litt over det på facebook og twitter at man må velge alt eller ingenting! Kan bli litt irriterende på twitter med noen som kommenterer det meste som skjer i en fotballkamp du ikke har interesse av for eksempel 🙂

   @Bob bra analyse, facebook friendlists og custom privacy har vel blitt mest for avanserte brukere, og virker som mange ikke er klar over mulighetene.
   Frientlists og custom privacy var jo ikke i facebook i strten, og sikkert mange som ikke gidder å begynne å sortere når de har 700 venner.

 13. Hva synes dere?
  Er begeistret, mye mer oversiktlig med oppdeling i kretser enn hva andre løsninger har.

  Hva bruker dere Google+ til?
  Erstattet Fjesbok bruken min for det meste, for daglige oppdateringer og deling av daglige bilder.
  Samt at Snakkeboble funksjonen på mobilutgaven er hyppigst i bruk både som kontakt med tverrfaglige kolleger og interessekretsen min i forbindelse med foto.

  Og hvor mye bruker dere det?
  Innom strømmen flere ganger daglig og snakkeboblen når noen henvender seg via eller jeg skal dele informasjon.

  Svar på denne kommentaren

 14. Thomas Gundersen

  Google+ har absolutt potensiale. Pr. i dag er det for min del mindre attraktivt å bruke, da veldig få av mine venner og «venner» er der… Dersom folk får opp øynene for Google+, ser jeg absolutt sjarmen, men sliter litt med å tro at det vil erstatte FB.

  Svar på denne kommentaren

 15. Jeg kunne godt tenke meg å teste Google+, men så lenge det ikke støttes via Google Apps-konto, blir det med tanken. Noen sier nok «Du kan jo bare bruke en annen Google-konto», men det er akkurat det jeg vil bort fra. Jeg har slutta å bruke min gamle GMail-konto, gidder ikke å vedlikeholde flere kontoer hos en leverandør og vil fortsette å ha det sånn.

  Så nå er det bare å vente til G+ dør eller at Google får fingeren ut og gir Google Apps-brukerne (mest sannsynlig de mest lojale Google-brukerne) støtte for G+.

  Svar på denne kommentaren

 16. Jeg bruker ikke Facebook fordi jeg vil skille av hvem jeg vil dele hva med. Det kan jeg på Google pluss, men der er det jo nesten ingen jeg kjenner.

  Google+ med alle facebook brukerene hadde vært veldig kjekt.

  Svar på denne kommentaren

 17. Sjekker G+-kontoen fra tid til annen, men det er veldig ensomt. FB har en enorm brukermasse, og det er en stor utfordring for Google å få mange av disse til å bytte. Så jeg bruker FB som før og har G+ på vent inntil det eventuelt kommer flere brukere dit.

  Tror det ville hjulpet betydelig om det ble en integrasjon mellom G+ og Facebook, slik at man delvis kunne bruke G+ som et grensesnitt mot Facebook. Men Facebook ville kanskje ikke like denne idéen…

  Svar på denne kommentaren

 18. Google+ har ennå ikke blitt stedet der jeg får oppdateringer av typen: «jeg kjeder meg» – eller «dagens første røyk», og det er fint.

  Strømmen på Google+ er overraskende ofte bra. Virker som at Google hadde en algoritme som sjekker hva jeg klikket på – og forer meg med oppdateringer som passer _det_ mønsteret.

  Legger ut svært lite offentlig. Når man deler lite offentlig, stiller det litt «krav» til hva man deler.

  Svar på denne kommentaren

 19. Jeg føler at hovedforskjellen mellom Facebook og Google+ er at på Facebook er det mye mer fokus på markedsføring av deg sjøl og dine meninger, mens på Google+ så er det mer fokus på sak og å diskutere temaer.

  Det kan jo ha litt med hvem som bruker hva, men jeg er i hvert fall mye mer positiv til G+ enn til FB nettopp pga. dette.

  Svar på denne kommentaren

 20. Etter at G+ har kommet har jeg brukt det ganske aktivt og etterhvert mye mer enn Facebook. Mye av grunnen er nok at jeg har en del «nerdete» venner som er opptatt av siste nytt på sos.med fronten, og at jeg føler facebook mer og mer inneholder hvit støy.

  Konseptet med circles kan jeg og filtrere ut mye av «støyen». Og ikke minst ignorere folk jeg ikke liker uten at de skal tro jeg ikke vil være venner med de. Det er funksjoner jeg digger!

  Men hvor +1 knappen her?

  Svar på denne kommentaren

 21. Jeg synes Google+ er strålende. Jeg slettet facebook-kontoen, således bruker jeg kanskje Google+ litt som en facebook-erstatning. Familien er på G+, og det var 95% dem jeg pratet med på FB uansett.

  I tillegg har jeg blitt litt kjent med en noe storkjeftet lokalpolitiker fra hjembyen, som er artig å prate med. Et par teknologikyndige eks-medstudenter til å dele anekdoter og geek-humor er det også.

  Twitter har jeg fortsatt å bruke litt sporadisk.

  Jeg krysset altså av på «bruker google+, bruker twitter mindre». Det var litt dårlig formulert, nrkbeta, for en kunne tolke implisitt i det både «bruker facebook like mye» og «bruker ikke facebook». Det er altså det siste jeg mener.

  Svar på denne kommentaren

 22. Jeg er kjempeglad for at G+ er kommet. Den har gjort det så utrolig mye enklere å kontrollere hvem jeg deler med. Og nettopp det: Jeg legger inn hvem som kan se hver enkelt post.

  Googles løfte om personvern er også langt å foretrekke. Mulig jeg er litt naiv, men jeg tror på at jeg slipper at ansatte kommer til meg og lurer på om jeg vet at profilen min ligger åpen, en opplevelse jeg har hatt litt vel mange ganger når Facebook har endret instillingene mine.

  Min Facebook konto er historie når flertallet av vennene mine er inne på G+.

  Svar på denne kommentaren

  • Hei, det er jo en del som har misforstått denne navnetingen. Ser her at du kaller deg Roy, vet ikke om det er ditt rette navn. På Google pluss kan jeg kalle meg Stian Hansen uten at Google bryr seg filla. Men jeg kan ikke kalle meg nissemann eller tullebukken eller andre ord som ikke er navn. Google har ingen krav på at du MÅ bruke ditt eget riktige navn, men du må bruke et ordentlig navn…

  • Roy G. Øvrebø (svar til Roy G. Øvrebø)

   (Kan jeg ikke svare direkte på dine kommentarer?)

   Og hva er et «ordentlig navn»? Det er etterhvert mange folk som har blitt sperret fra hele Google _inkludert Gmail_ fordi navnet deres ikke er «ordentlig» nok, selv om det er det navnet de har vært kjent under i årevis.

 23. 1) Hva synes dere om Google+?

  Fantastisk alternativ til Facebook. Ble lei av Facebook og venner/slektninger som postet uendelige mengder uinteressant møl, foreløpig er Google+ med sine sirkler for enkel styring av deling samt noe mer «opplyste» brukermasse en oase i forhold.

  Det er også HERLIG at det ikke finnes noe verktøy som kryssposter den samme elendige statusoppdateringen til Facebook, Buzz, Twitter og Google+ samtidig. Håper det aldri kommer, så kan disse skrullingene som poster på tvers av alt som finnes i frykt for at det finnes et menneske i verden som ikke fikk med seg at de nettopp drakk en kopp kaffe holde seg til Facebook o.l.

  2) Hva bruker dere Google+ til?

  Stort sett det samme som Facebook, med litt større vekt på deling av diverse linker, videoer etc. Statusoppdateringer a la Twitter.

  Bruker fortsatt Twitter til ting jeg vil holde noenlunde anonymt, det er den største svakheten til Google+, at man nettopp som Facebook er nødt til å poste alt under fullt navn. Derfor vil jeg fortsatt komme til å bruke Twitter, mens jeg bare har logget på Facebook to ganger etter at Google+ ble lansert.

  Svar på denne kommentaren

 24. Jeg bruker Googles søkemotor mye. (Gjør ikke de fleste av oss det?) Når jeg er innlogget på Google, gir søkemotoren meg kun 10 resultater pr. side, og det er helt håpløst. Det skal gå an å endre det, men når jeg har brukt en evighet og endelig funnet siden deres for innstillinger, så hjelper det ikke å prøve å endre – resultatet blir det samme. Dermed er det ikke mulig for meg å være innlogget samtidig som jeg gjør søk, iallfall ikke i samme nettleser.

  En venn av meg inviterte meg inn på Google+, så jeg har prøvd det. Facebook er ikke perfekt (er noe egentlig perfekt?), men på Google+ føler jeg at jeg ikke har kontroll på personverninnstillinger i det hele tatt. I tillegg har Google for sikkerhets skyld begynt å slette kontoer med det de mener ikke er ekte navn, og dermed mister man enda mer kontroll. Man må selvsagt være forsiktig med hva man sier og gjør på Facebook også, der jeg i likhet med de fleste andre ligger under fullt, ekte navn, men jeg har likevel bedre kontroll der.

  Dermed hjelper det ikke at to venner som jeg setter stor pris på er på Google+ og ikke på Facebook, Google+ er for meg helt uaktuelt så lenge det ikke er brukervennlig og så lenge Google i så liten grad respekterer personvernet.

  Svar på denne kommentaren

 25. Innholdet på FB/G+ = OSS.
  Med det vil jeg si at jeg storkoser meg om dagen med G+. Det er fordi de som på Facebook…

  1) Kopierer status av hverandre i mangel på noe mer kreativt
  2) Sier godnatt når de går og legger seg
  3) Spiller alle slags spill (som må blokkeres av ikke-spillende)
  4) Inviterer til arrangementer over en lag sko (misbruk?)
  5) Deler «festlige» festbilder
  6) Bruker dagen på å dele Youtube-videoer til alle
  7) Lager avstemninger om hvilken bil som er best
  8) Fyller nyhetssidene med gratulasjoner

  … ikke har kommet til G+ ennå… enn så lenge.

  Svar på denne kommentaren

 26. Jeg synes G+ har stor potensiale. Men det er absolutt rom for videre utvikling, noe jeg absolutt tror vil komme. Men nå synes jeg det er på tide de åpner den for alle, før gnisten går ut. Om den kommer opp og gå for alle, viulle jeg ikke stusset på å bytte ut FB for den. Det er absolutt en bra ting at FB har fått konkurranse på dette:-)

  Svar på denne kommentaren

 27. Jeg liker hele utformingen på G+ veldig godt. Problemet mitt med G+ er at jeg ikke har et aktivt nært nettverk der. De fleste kontaktene mine som er aktive på G+ er profesjonelle bekjentskaper.

  På Facebook kan jeg veksle mellom profesjonalitet, politikk og privat, og selv om jeg ikke har like god kontroll på hvem kommunikasjonen når så utløser det reaksjoner etter innholdet.

  Så konklusjonen er at mitt nære nettverk fortsatt er på facebook og det er de som driver meg til å bruke sosiale medier.

  Svar på denne kommentaren

 28. Google+ er i mine øyne et fantastisk hjelpemiddel som kombinerer de gode sidene fra både facebook og twitter. Jeg liker det at man kan følge «hvemsomhelst», og at man ikke misbruker begrep som «Friends/Venner» som på facebook. Google+ oppfordrer til gode diskusjoner og til deling av innhold på en helt annen måte enn facebook og twitter.

  Så i mitt hode er:
  * Facebook stedet for trivialiteter og «random crap» som: «4th wedding of the year!», «Flying to Bangkok and on to Kuala Lumpur :-)», «Finse – Rallarvegen – Sykkelferie!», «Bruk stemmeretten din på mandag!», «Syk igjen…», etc… Med andre ord mye støy.

  * Twitter stedet for korte «rop» ut i verden. Ofte mye fornuftig skrevet på få ord, men diskusjonen er fraværende. Avhengig av hvem man følger så kan man få mye «random crap» der også.

  * Google+ stedet for «all of the above», inkludert gode diskusjoner og mer utfyllende og informative innlegg. Ofte er det viktige det som blir skrevet i selve posten, ikke samme behov for link-vedlegg som på twitter og facebook. I tillegg så er det bedre filtreringsmuligheter på Google+. Er det en kompis av deg som bare legger ut fyllevrøvl så oppretter du en egen sirkel for ham, så slipper du at han spammer de viktigere sirklene dine.

  Jeg er superhappy med Google+, og det blir bare bedre og bedre. (Er fortsatt i beta)

  Svar på denne kommentaren

 29. Google+ er dritbra, men desverre er det få innen min sosiale radius som gidder å lage seg en bruker, og derfor har jeg heller ikke mye å gjøre der. G+ kunne blitt en superdrøy dominant ovenfor f.eks. Facebook, men de har desverre vært litt sent ute med idéen; de fleste er allerede på «Facer’n».. Google+ kunne for all del sanket brukere ved idiotsikker promotering, men jeg er åpenbart den første i verden med den tanken. Google+ har herlige løsninger som gruser Facebook noe så til de grader med tanke på det sosiale (sirkler, kretser), men de har også et minus med tanke på et litt fremmedliggjort brukergrensesnitt med tanke på å poste bilder osv. Hadde vært fantastisk om flere kunne begynt å bruke Google+ med tanke på at de har en rekke finurlige løsninger Facebook og Twitter ikke tilbyr.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.