nrk.no

So, you think you can play?

Kategori: Snacks


Er du en av de som sier at det er umulig å få noe fornuftig ut av en iPad hva musikkproduksjon angår?

Slapp av! Du er bare gammel og grå!

Vi oppfordrer selvsagt NRKbetas lesere til å matche eller eventuelt sende oss et bedre bidrag fra egen iPad 🙂

9 kommentarer

 1. Hein Haraldson Berg

  Hehe, sykt imponerende!

  Var på konsert med Ulver på Kvarteret i Bergen her for noen uker siden. Ikke en veldig imponerende konsert i så måte, men vokalisten brukte iPad en del til å legge på synth og «atmosfære», så visst går det an! 🙂

  Svar på denne kommentaren

 2. Synes det blir veldig rart (og bakstreversk) å absolutt måtte spille etterligninger av andre instrumenter på en Ipad. Det er jo imponerende, men et OK band hadde nok spilt samme stykke bedre. Spesielt gitarfingerspillet høres unaturlig stakkato ut.

  Jeg har spilt en del på Bebot selv. Er noe ganske annet å spille på noe som ikke utelukkende etterligner fysiske instrumenter.

  Ellers kan jeg anbefale MorphWiz:
  http://www.youtube.com/watch?v=8OI46zvcmWo

  Edit:
  Enda en stilig MorphWiz-video: http://www.youtube.com/watch?v=qQlneYvY0jQ&feature=relmfu

  Svar på denne kommentaren

 3. Videoklippet viser ikke akkurat en amatør, vedkommende ser ut til å vite endel om gitarspilling, men en smule nerdete å bruke en iPad istedenfor ekte gitar, og lyden/timingen blir litt «unaturlig». Jeg har sansen for å bruke moderne lydutstyr for musikkinnspilling, slik som Line6 og lyd-modellering for gitar, men å bytte ut selve gitaren men en ipad kommer jeg aldri til å gjøre! 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Hans (svar til Kjell)

   Totalt enig
   Ok og leke med, men seriøst – nei nei nei
   Man kan ha det morro uten at bli kallt musiker og komponist.

 4. Jeg syns den mest interessante dimensjonen ved padda er alle metainstrumentene den muliggjør. Selv har jeg blitt ganske glad i ThumbJam, både som live-instrument og til «hjemmebruk» for å legge lyder jeg aldri i livet hadde hatt tilgang til på annen måte, for eksempel noe sånt som dette.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.