nrk.no

Bok om fluer til 127 mill kroner

Kategorier: Moro & Snacks

Bokomslag som viser en flue

Bokomslag som viser en flue

Om du bare skal lese én bloggpost skrevet av en evolusjonsbiolog idag, bør det være denne som Henrik snublet over: Amazon’s $23,698,655.93 book about flies

Den forteller om boken The Making of a Fly av Peter A. Lawrence, som en periode var blant de dyrere bøkene fra moderne tid.

En pussighet godt og lærerikt beskrevet av Michael Eisen.

12 kommentarer

 1. Hei Anders!

  Det er ikkje noko nyhet lenger at det er roboter og algoritmer bak brukere på ebay og andre kjøp og sal nettsider.Det spesielle med denne var at prisen vart så høg.
  Kanskje opner dette augene til ein del som kjøper varer fra nettet.Det er lov å håpe.

  Denne måten å drive butikk på har økt i takt med at det å leige raske og store servere har blitt betydlig billigere dei seinare åra.Det er enormt med penger å tjene på ein god algoritme og servere som er logget på enormt mange kjøp og sal nettsteder verden over.Med mange 10 000 transaksjoner eller meir med litt fortjeneste per transaksjon pr dag,blir det fort penger av dette.

  Anbefaler folk å lese boka FTW av Cory Doctorow som ein kan laste ned som gratis epub på nettet.Som tar for seg denne type handler med meir.

  Svar på denne kommentaren

 2. Anders Hofseth (NRK)

  En ting som er ordentlig fint med NRKbeta, er at nær uansett hvilken bitteliten tass av en sak vi lager, så fyller dere ut med mer viten, lenker til andre kule ting og det hele 🙂 Takk takk takk.

  Nå mangler vi bare en XKCD som passer. Anyone?

  Svar på denne kommentaren

 3. Hei igjenn!

  Noen fleire refleksjoner fra meg, som eg var for trøtt,sliten (ikkje vært heit topp notch i det siste..) til å ta med i dei to korte innlegga mine over :

  Noen kan som sagt ha kjøpt eit dårlig bot-script men,kva om dette var gjordt for å teste ebay sine bakenforligende automatiserte kontrollrutiner?At ikkje ebay ser ut til å ha reagert, eventuelt ikkje før 127 millioner NOK er for meg urovekkende.Noen sine klokker/script burde ha ringt lenge før dei eventuelt gjorde det.Men,om noen ønskte å utnytte kontrollrutinene ville dei vel ikkje ha prisen gått så høgt opp?Før eller siden bør/elller må ebay finne ut av at det er noko som ikkje stemmer,eventuelt at noen sender dei ein epost eller snailmail om den mistenkelige summen.Og da vil dei få noen til å endre kontrollrutinene,om dei så må leige inn eksterne konsulenter.Og da vil informasjonen være ubrukelig for dei som eventuelt ville teste ut ebay,om dei ikkje vil bruke informasjonen til å utnytte andre kjøp/sal-nettsteder.

  Noko som «folk flest» kanskje ikkje tenker over at ebay og lignende sider,muliggjør å få pengeoverføringer til å sjå lovelige ut.

  Og som det blir nemnt i komentarfeltet til bloggen Anders henviser til i artikkelen, i tillegg til fleire kommentarer til denne artikkelen så er det dårlig at bot-scriptene til profesjonelle aksjehandlerene ikkje har hatt større fokus i avisene, kanskje finnes det ei forklaring på kvifor mediene kvir seg til å dra dette opp til overflaten? Om Anders eller andre har tilgang til atekst (elektronisk avishistorikk og søkemotor),er det kanskje mulig å finne ut om dette er nemnt? Eit stikkord kan være arbitrade?

  Er spent om denne bokhendelsen hos ebay fører til verdiøkning på dei som har eit eksemplar av boka,eventuelt at dei som eiger retttighetene bestemmer seg for å trykke opp fleire,noen som har eventuelt har boka gjer den om til pdf,epub eller biblioteker merker økt utlån.Int. om kva som står i den må no ha økt litt iallefall.

  Noen bilselger-firmaer på t.d på finn.no priser seg av og til ut av markedet på noen biler av og til for å generere treff.Og eventuelt int. for noen av dei andre bilene dei selger.

  Sjølv håper eg at det heile er ARG TINAG
  (http://en.wikipedia.org/wiki/Alternate_reality_game) for å vite om TINAG bruk F3 på wikien 😉

  Og da får vi vel ikkje vite sannheten :/

  ——————————————————-

  Onani er som morsmelk,begge deler gjer ein søvning.
  <-Mr.Hassan copyleft 28.04.11

  ——————————————————–

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.