nrk.no

Et nytt konsulentselskap blir født

Kategorier: Media & NRKbeta


Oppdatering:
Som mange har skjønt har denne saken noe med dagens dato å gjøre. Det har blitt en morsom dag både på twitter og i kommentarfeltet her på NRKbeta. Og vi beklager at dette er første og eneste gang vi har moderert et kommentarfelt her på siden. Nå godkjenner vi alle kommentarene og skuffer beroliger dere med informasjonen om at alt er som før på NRKbeta. Takk for mange ytterst humoristiske innspill. Dere skal ikke se bort fra at vi beholder SosialMedia.no som et meta-byrå og tema på Twitter en stund til.
Opprinnelig sak:

For nøyaktig syv år siden ble en av nettets største suksesser lansert: Gmail.

Og i dag ser nettet lanseringen av en ny suksess. Flere av nøkkelpersonene bak NRKbeta har bestemt seg for å starte et eget konsulentselskap innen sosiale medier.

Eirik Solheim blir CEO for det nye selskapet og avslører med en gang navnet:

«Vi har tro på enkelhet og har kalt selskapet SosialMedia.no«

Solheim tar med seg Anders Hofseth som seniorstrateg og forskningsleder, Jon Ståle Carlsen som seniordirektør for innholdsutvikling og Henrik Lied som CTO.

Hofseth mener tidspunktet er perfekt. Han har analysert bransjen. Og har tro på at det er plass til flere eksperter innen sosiale medier:

«Det er mange aktører der ute, men det er først nå kundene har blitt krevende nok for vår ekspertise. Jeg har fulgt med på prisutvikling og behov gjennom flere år. Bransjen har vært preget av lettvektere. Vi skal inn i toppsjiktet og jobbe direkte med ledelse og styre.»

NRKbeta videre

Selv om mange nå har valgt å forlate skuta på en gang, mindre enn et år etter at forrige redaktør gikk ut i næringslivet, vil alle fremheve at NRKbeta er et svært godt sted å være og at det har vært noen gode og lærerike år med mange fine og hyggelige dialoger med verdens beste lesere på de mest usannsynlige tider av døgnet.

Marius Arnesen er konstituert redaktør fra idag og kommer til å starte arbeidet med rekruttering av nye skribenter såsnart alle formalia er ordnet med personalkontoret.

I mellomtiden ønsker han kontakt med freelancere og gjestebloggere; send en mail til nrkbeta @ nrkbeta.no

85 kommentarer

  • Anders Hofseth (svar til shabby)

   En av Innsiktene vi har fått, er at vi er alle private.

   Så det er ingen forskjell på deg på facebook og en bedrift på facebook, bortsett fra at bedriften kanskje har flere ansatte. Vi har en prisstruktur som gjør at vi også kan håndtere kunder med færre ansatte, som vi kaller det hos oss, blant annet med Tirsdagskaffe-konseptet vårt, der Buzz-trainees og juniorpartnere deler innsikter og svarer på spørsmål. Denne sessionen er drop-in, men det er også mulig å reservere sitteplass for de første 50 til en hyggelig pris.

   Send oss en tweet med #tirsdagskaffe, så holder vi av en plass.

  • Anders Hofseth (svar til Grinebiter)

   Vi gikk en runde med redaktørene i NRK i forkant og ble enige om at det var relevant å omtale dette på NRKbeta ettersom det er et vesentlig nytt selskap som kommer til forandre måten sosiale medier brukes på i Norge og som allerede før vi har startet er blitt vurdert til å omsette på linje med Opera Software det første året – det ville vært rarere å ikke skrive om det.

   Anders Hofseth
   Senior VP of Strategy and Research
   sosialmedia.no

 1. Nils Fredrik Gjerull

  Skal ut å profittere på ‘sosiale medier’ rushet, hehe :). Likte at stillingsannonsene på sosialmedia.no krevde at du kunne operere en to-/tregruppers Rancilio-espressomaskin :). Eller at ‘Lead developer’ krevde at du ‘kunne de første 42 desimalene av PI i hodet’ og ‘kunne bistå sosialmedia.no’s WoW-guild’.

  Svar på denne kommentaren

 2. Strålende april-spøk av NRK! | Popklikk

  […] april-spøk av NRK! by Herman Berg on apr 1, 2011 • 08:42 Ingen kommentarer NRK Beta annonserer i dag på sine egne sider at fire nøkkelpersoner forsvinner for å starte eget konsulentselskap innen sosiale medier. […]

  Svar på denne kommentaren

 3. noen som sjekka datoen artikkelen ble publisert?
  😉

  fra sosialmedia.no
  «Våre medarbeidere kan holde kurs i Social Media, og gi ut Gold Standard Certified Social Media Expert-oblater.»

  er nødt til å være bull dette her.
  en bra en sådan iogforseg.

  synes at «vi har startet er blitt vurdert til å omsette på linje med Opera Software det første året – det ville vært rarere å ikke skrive om det.» var litt heftig 😛

  Svar på denne kommentaren

 4. Strålende april-spøk av NRK! | Popklikk

  […] april-spøk av NRK! by Herman Berg on apr 1, 2011 • 08:42 Ingen kommentarer NRK Beta annonserer i dag på sine egne sider at fire nøkkelpersoner forsvinner for å starte eget konsulentselskap innen sosiale […]

  Svar på denne kommentaren

 5. Vidar Daatland

  😀

  Jeg er utdannet innen gudekompleks og kan twitre med hendene i lommene. Jeg har også et barn født på facebook, som ble unnfanget på Myspace og ellers går jeg kun med klær merket med Creative Commons. Dessverre ser jeg ingen Lead Bergenser-stilling ledig.

  Svar på denne kommentaren

 6. Nydelig aprilspøk. Gikk på limpinnen, inntil jeg klikket meg inn på Sosialmedia.no. «Våre sertifiserte Social Media Experts kan hjelpe din bedrift med å sette opp en sosial mediekampanje på Facebook». Veldig bra!!!

  Svar på denne kommentaren

 7. Hallvor Engen

  Sosialmedia.no ville jeg seriøst vurdert å beholde når dere først har kjøpt det. Et domene koster ikke så mye å ha, og dere som jobber så mye med sosiale medier kan fort finne bruk for det igjen til et eller annet prosjekt.

  Den websiden som ligger der nå har vel gjerne begrenset levetid, men jeg må si jeg var litt imponert over at dere gadd å lage en tilsynelatende full webside for dette.

  Svar på denne kommentaren

 8. Dårlig gjort å oppdatere/avsløre saken før 1. april er over da :p Føler meg snytt for muligheten til å bli lurt trill rundt!

  Selv om jeg selvfølgelig er alt for smart til å skulle ha gått på noe slikt da… *host* *kremt* 😉

  Svar på denne kommentaren

  • Hr.Eriksen (svar til Ole K)

   Ikke like ille som dagbladet.
   Skulle lese nyheter i 10-tida på db.no den 1.april og ble møtt med «Se de elleville aprilspøkene!!».
   Innimellom går det litt for langt den konkurransen om å være først…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.