nrk.no

Imponerende flygende pingpongroboter

Kategorier: Snacks & Video


Andreas H. Opsvik skriver på twitter:

Du veit #framtida er her når flygande maskiner kan trikse pingpongballar like bra som ein 6-åring: http://youtu.be/3CR5y8qZf0Y?hd=1

Og hva skal man si? Imponerende!

Her er en video som sier litt om selve testrommet de bruker. Og enda mer informasjon finner du på FlyingMachineArena.org.

22 kommentarer

 1. Prowl McMagne

  http://www.indect-project.eu/files/deliverables/public/Deliverable%202.5.pdf/view

  snart kommer vel en slik en og banker på døra og ber deg rapportere inn på politikammeret innen 2 timer for samtale ang. uønsket adferd på internett herunder politiske ytringer som kan tydes kritisk til autoriteter samt uklar/mangel på informasjon ang. siste bevegelser grunnet manglende informasjon om eksisterende eller ikke-eksisterende mobilabonement. å ikke ha mobiltelefon regnes som skjellig grunn til mistanke. UAV har tatt bilde av deg og vil følge dine bevegelser til du ankommer politistasjonen. ethvert angrep eller skade på UAV vil regnes som angrep på offentlig tjenestmann og vil oppfølges likedann.

  velkommen til fremtiden.

  Svar på denne kommentaren

 2. Prowl McMagne

  Hva er de positive greiene vi kan bruke UAVs til da? Se på at de spiller ping pong?

  Syns ikke det er overflødig i dagens DLD klima å faktisk diskutere hvorfor disse universitetene får støtte til å utvikle disse maskinene og til hvilket formål.

  Er klar over at det antageligvis kan finnes «positive» formål til disse teknologiene, men «positivt» er jo i øyet som ser. Og formålet per idag er jo «positivt» i den forstand at overvåking av samfunnet kanskje redder noen fra fremtidig kriminalitet.

  «Geeks» har blitt utnyttet av militæret i alle tider, hvorfor lar «geeks» seg forføre så voldsomt av teknologien?

  Curiosity killed the cat.

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Prowl McMagne)

   Jeg kan se for meg at UAV (unmanned aerial vehicle) kan brukes positivt blant annet innen transport. Ved krisesituasjoner, ved farlige steder osv.

   Men jeg tenkte egentlig litt mer overordnet enn bare UAV. Hvordan mange av teknologiene som prøves ut her kan brukes positivt. Til andre typer roboter. Deler av teknologien kan for eksempel være med å øke sikkerheten i biler.

   Under katastrofen i japan nå benyttes roboter for å ta seg frem inne i ødelagte bygninger osv.

   Men du har helt rett i at vi også bær være kritiske og følge med. Det var derfor jeg la ved linken til Bill Joy. Artikkelen hans har blitt sammenlignet med Albert Einsteins advarsler om hvordan kjernekraft ville kunne benyttes galt…

  • Prowl McMagne (svar til Eirik Solheim)

   Helt enig. Er klar over min dystopiske vinkling. Men det trivielle kan alle andre ta seg av;)

   Jeg er ikke redd for at fremtiden ikke skal trenge oss pga teknologien vi lager, det blir litt sånn «geek» forførerisk.

   Men jeg er mye mer redd for at fremtiden ikke skal trenge visse typer mennesker og at teknologien andre typer mennesker bruker som verktøy til å bli kvitt disse typene mennesker er blitt så effektive at det 3dje riket ikke bare går på tv3 under navnet paradise hotel, men er virkeligheten vi alle lever i.

   Savner kanskje en artikkel her på nrkbeta som omhandler dette temaet i disse tider hvor verden ser ut til å være på det ene vippepunktet etter det andre. «Geek» moral og hvordan de opp gjennom tidene har latt seg forføre av den ene og den andre, kanskje gjennom sin nyskjerrighet.

  • Mr.Hassan (svar til Eirik Solheim)

   Hei Eirik!

   Vel,ofte er det nettopp KRIG som driver den teknologiske utviklingen.Forskningsbudsjetta virker omtrent utømmelige ved KRIG.

   Etter ei stund blir gjerne teknologien m.m som var meint for å bekjempe fienden,brukt og /eller modifisert for deretter å bli brukt til «allmennyttige» formål..

  • Pastor Manders (svar til Mr.Hassan)

   Jeg syns det kan bli litt voldsomt med DLD motstandernes katastrofering på alle landets tekniske og politiske nett-arenaer for tiden. Jeg forstår at folk er engasjerte men det hadde vært veldig fint om man kunne holde seg til de mange diskusjonene som alt foregår om overvåkning,dld, krig etc rundt om kring og ikke spredde seg ut over alt. Jeg forstår at mange ikke personlig har gjort dette, men summen av alle de engasjerte kan bli litt mye.

 3. Christian Leon Christensen

  Nå mangler det bare at de lager et skall på den slik at den blir seende ut som disse fotokopterne i Half Life 2. Da ville det blitt en instant epic win på internet 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Vel folkens, sorry to say men fremtiden er allerede her. Dette helikopteret styres av iPhone og har kamera. Jeg ser for meg kida som kjører dette opp i nabohuset for å spionere og legger strømmen ut på facebook. Og dette kan skje idag. Øyvind, si ifra om jeg skal kjøpe med en til deg, koster 299 EURO i amsterdam 🙂

  Svar på denne kommentaren

 5. Det burde vel gå å utstyre en sånn med en gønner? En MQ-9 Reaper, som USA bruker for å knerte talibanere, koster $10 mill. En liten AR.Drone koster 3.000 med moms, så da bør det gå å lage seg en fin liten sjølgående hobbyreaper til under ti lapper om en er litt hendig. The future’s so bright, I gotta wear shades.

  Svar på denne kommentaren

  • Morten Skogly (svar til K. B. Moe)

   Stilig det Hardanger-klippet. UAVs åpner definitivt opp for endel spektakulære fotovinkler! Personlig vil jeg ha en liten luring som stikker på rema for meg og kjøper melk og brød, så slipper jeg de sure trynene 🙂

 6. Imponerende teknologi. Håper bare at det ikkje blir dradd så langt som med all den andre teknologien vi omgir oss med. Da ender det bare som giftig avfall i Afrika etter et års leketid i Norge. Spekulative produsenter har jo ingen skrupler med å forgifte mennesker for egen vinning. Og dette til tross for at man i dag burde være i stand til å lage teknologiske produkter med kvalitet som gjorde at de varte i hundrevis av år.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.