nrk.no

Ekstremt sakte i Syndens by

Kategori: Snacks


Under et oppdrag for tv-kanalen FOX i Las Vegas fikk fotograf Tom Guilmette muligheten til å leke seg med det ekstreme slow-motion-kameraet Phantom Flex i et døgn inne på hotellrommet sitt.

Phantom Flex er et spesialkamera for slow-motion, og kan skyte FullHD-video med opp til 2570 bilder i sekundet. Resultatet er en svært fascinerende liten film med ekstreme bilder fra et ordinært og i utgangspunktet «kjedelig» hotellrom.

Les mer om brukens av Phantom Flex på Guilmettes blog.

18 kommentarer

  • Skeptisk (svar til juba)

   Brukte vel vanlig EVS HD til avvikling, som alle andre slower på tv.
   Er vel en slags sdi modul de bruker for å mate 3 av ingangene på EVS`en med samme signal. Og dette avvikles vel i 33% hastighet ?
   Superslow tror jeg det kalles.

  • Jan-Erik Stette (svar til Skeptisk)

   Det må ha vært litt av en bilderate, for vi fikk se kulene gå glatt inn i blinken. EVS blir matet med 50 (og av og til 75P) bilder i sekundet (norsk fotball). Det NRK hadde tilgjengelig da, må ha vært heftigere. Vi ser jo ikke slike slowmoer lenger. Kanskje vi får noe spennende i sommer til friidretten.

  • Ser ikke på sport, mye mulig de har fått noe bedre.
   Og i så fall er det på tide.

   10 år siden jeg leste at de brukte evs….

   Kanskje noen fra nrk kan tegne og fortelle hva de bruker ?

  • Må nok skuffe «Skeptisk» og si at EVS har cirka 98% markedsandel på verdensbasis på repriser av sports ting. De har hengt med i utviklingen mens ingen andre har klart å ta de igjen…

   Og for da å oppklare litt:
   Det som kalles «superslow» er kameraer som filmer med 3x hastighet, ergo 75 bilder istf 25 (evt 150 fields istf 50)
   Dette krever spesialkameraer, men en forsåvidt standard EVS, som tar opp 3x SDI-signal i paralell med bildene fra kameraet sendt sekvensiellt. (eks 1+4+7+10/2+5+8+11/3+6+9+12 osv)
   Ved å spille av dette i 33% hastighet da i rekkefølge 1-2-3-4-5-6 osv…, så blir det veldig pene slow-motion bilder. Dette brukes på nesten ALLE idretts arr. du ser på TV.

   Under OL i Vancouver og endel andre «høyprofilerte idrettsarr.» så brukes «HIGH-SPEED» kameraer som i videoen over. Disse gjør stort sett opptak til RAM-brikker internt i kameraet i en fart av kanskje 500 bilder/sek. Disse kobles så mot en EVS som får inn dette som filer via høyhastighet nettverk for avvikling. Dette tar litt tid, derfor får du sjelden denne «high-speed» reprisen med en gang, men som «krydder» litt senere i sendingen.

   Vanlig superslow-slower er klar fra det øyeblikket hendelsen skjer.

   ARNE

  • Andreas (svar til Johan)

   Obs, større forskjell på Fox og Fox News enn som så: Fox sender Simpsons, Family Guy, House M.D., Bones, Glee, osv osv, mens Fox News sender nyheter (med et konservativt tilsnitt) og «personality programs» (Les: propagandaprogrammer) som The O’Reilly Factor, Glenn Beck, Hannity, Huckabee, Fox & Friends, osv. De er imidlertid begge del av Rupert Murdochs store medieimperium.

  • Virkelig? Det var der det skurret for meg. Synes de ble litt mye, og var litt simplistiske i grunn samtidig. Det er jo i grunnen godt gjort det, om av uønskede grunner. Lyder som var for pompøse og ulik handlingen, til å være så lik handlingen. Når det først var sånne eventyr lyder, kunne jo hele verket hatt litt mer sammenheng i lydbildet fra sted til sted.

 1. High Speed-Blitz gir Slo-Mo-bilder

  […] har jo snakket om slow motion-video tidligere på NRKbeta. Og for å friske opp teorien: Det som får slow motion-video til å fryse øyeblikket, er at hvert […]

  Svar på denne kommentaren

 2. Slow motion with Twixtor: A how-to | hausnes

  […] If you want a more extreme effect, like say Time Warp on Discovery Channel, you would prefer a camera that can shoot lots and lots more fps. Some of the cameras that have this possibility can take as much as several thousand frames per second. Phantom Flex is and example of a special camera intended for slow motion, and can shoot full HD (1920×1080) with up to 2570 fps. […]

  Svar på denne kommentaren

 3. Verden i sakte film

  […] som går i ekstrem sakte film er nesten alltid fascinerende. Phantom Flex heter et kamera som er i stand til å skyte film opp til rundt 2500 bilder pr sekund […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.