nrk.no

Er dette deg?

Kategori: SnacksSe for deg at du er på skitur i en snødekt Brooklyn Prospect Park. Midt under skituren finner du en rull med 35mm film liggende i snøen.

Nysgjerrig som du er tar med deg filmen og fremkaller den. Innholdet viser seg å være 40 bilder tatt av noen totalt ukjente mennesker på deres vandring gjennom et snøstorm-herjet New York.

Akkurat dette scenarioet utspilte seg i wannabe-eventyreren Todd Biebers liv, en helt vanlig dag i jula 2010. Todd bestemte seg for å forsøke å finne ut hvem disse menneskene som hadde tatt bildene var, og snekret sammen en YouTube-video med historien.

Som i en slags moderne en-til-mange-flaskepost er videoen nå sett av i overkant av en million mennesker på nettet, uten at eieren enda har meldt seg.

Siden Todd selv også spekulerer i om personene på bildene muligens er skandinaviske, slår vi et slag for de fascinerende mulighetene nettet gir, og slenger oss på dugnaden:

Er det du som har mistet denne filmrullen i Brooklyn Prospect Park?

I så fall må du sende en mail [email protected] og få tilbake filmen din 🙂

Diskusjonen rundt videoen på YouTube vil ingen ende ta, og selv om mange mener filmen er en eller annet form for stunt, kan mye tyde på at dette faktisk er ekte vare.

Vi lar oss fascinere av filmen. Mest kanskje fordi konseptet rundt en «etterlyst»-video for noen man ennå ikke har møtt, men gjerne vil møte, får tankene våre til å vandre tilbake til de mange flaskepostene vi i løpet av barndommens år kasta på sjøen, og hvileløst gikk og ventet på svar fra.

Aller mest liker vi den likevel rett og slett fordi det er en fantastisk god, varm og underholdende historie Todd forteller oss gjennom sin egen søken etter spenning og noen fremmede menneskers bilder…

(Takk til @tomivar for tips)

19 kommentarer

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Øyvind)

   Beklager. Et eller annet veldig uforklarlig må ha skjedd. Har lagt inn link og embed igjen.

  • Marius Krinnan (svar til Alexander Evensen)

   Joda, men når man først er inne på diskusjonen om mediestunt, hadde jeg nesten regnet med at folk lurte på det. Det hender jo familiemedlemmer til kjendiser prøver seg i liknende yrker, og da trenger de kanskje et stunt for ikke bare bli stempla «broren til Bieber», for eksempel.

 1. Mysteriet er løst. Filmens eier er funnet.

  […] gjør oss oppmerksom på at eieren av den mystiske filmrullen som ble funnet i New York er funnet. Og Todd Bieber poster nok en svært gjennomført liten video om et møte i […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.