Det er ikke lett å konkurrere med Google. Norske Sesam og høyprofilerte Cuil har fått erfare det. Men om du først bestemmer deg for å konkurrere med den dominerende giganten kan det kanskje være lurt å gjøre det ved å tilby noe ganske annerledes.
QWIKI prøver på det. De presenterer søkeresultatene på en temmelig annerledes måte. Ikke i form av en liste med linker, men i form av et lite medieshow med stemme og bilder.
Mengden materiale de har er ganske begrenset og mye av innholdet hentes fra Wikipedia. Men til en del søk og en del tema er de inne på noe. Kanskje spesielt lovende når de får fart på en versjon som støttes av mobiltelefoner og lesebrett.
Men vi måtte jo prøve, og fikk en grei oppsummering av egen bedrift:
I lengden kan nok robotstemmen bli litt monoton, men en mer tilbakelent og enkel presentasjon av informasjon er alltid velkommen. Blir spennende å se hvor bra de får systemet sitt etter hvert som det utvikler seg. Og som vanlig med ny teknologi må vi nok vente veldig, veldig lenge før vi får en versjon på norsk.
Siden dere kanskje har litt begrenset interesse for NRKs historie lest av en robot er det passende å legge ved en liten smakebit til. Med et tema som egner seg bedre for høytlesing av robotstemmer.
Harald
Qwiki er en utrolig god måte for å få en oversikt over et emne, har brukt det i noen uker og de har forbedret det en del. Det blir spennende å se hvordan Qwiki vil utvikle seg. Spesielt om man kan få dette vimeo.com/15829153 tilpasset norske forhold.
H@r@ld
QWiki er et interessant eksempel på gjenbruk av innhold fra Wikipedia, en gjenbruk som er mulig pga at artiklene er underlagt fri lisens. Mest interessant som forsmak på hva som kommer til å bli mulig når en kobler linked data til artikler slik at det blir mer interaktivt enn å lage lysbildeshow av artikler.
Hvis en ikke vil ha maskinopplesning av Wikipediaartikler, finnes det et prosjekt for mp3-versjoner av wikipediaartikler lest av mennesker:
en.wikipedia.org/wiki/Category:Spoken_articles
Marion
Fantastisk. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har tenkt «Usj, må jeg lese alt dette? Kan ikke noen bare fortelle meg hva det er for noe?» etter å ha funnet en artikkel om et emne.
Og med det må jeg innrømme at jeg føler meg skammelig lat. :’)
Jørgen Berntsen Leangen
Denne synes jeg var ganske fin da
spezify.com/ – du skriver inn søkeord og får en oversikt over twitter, youtube og andre plasser som har med søkerordet å gjøre.