nrk.no

Morgendagens episode av Tekno i dag

Kategorier: Gadgets, TV & Video


Til alle som ikke er redde for BitTorrent. Her er morgendagens episode. Den siste for sesongen. I HD til dere som ikke kan vente med å se den i standarddefinisjon på NRK2 i morgen kl 21:30.

Episode 4 i 720P: tekno.s05e04.1280×720.h264.NRK.torrent
Episode 4 i 1080P: tekno.s05e04.1920×1080.h264.NRK.torrent

Vi snakker om nettskyen, virituelle kjeks, 3D-printing og mye mer. Dessuten får jeg vist frem min siste høykvalitetsdings. Et mikroskop for mobiltelefonen.

Og jeg må innrømme at jeg oppga feil pris. Det kostet ikke hundre kroner. Det kostet ca. seksti kroner. Eller litt over 10 dollar inkludert frakt…

Bilde: iskrystaller i mikroskop.

Kommer tilbake senere med en artikkel om forskjellige typer høykvalitetsoptikk du kan sette på mobiltelefonen din. 🙂

11 kommentarer

  • Trond M. (svar til Dan)

   Jeg jobber ikke i NRK, så du får ta det jeg sier med en stor klype salt.

   Så vidt jeg har skjønt, så skal NTV bygge ut flere muxer på DVB-T nettet nå som det analoge TV-nettet er helt fjernet. Når dette er ferdig, er det meningen at NRK skal ha en mux for seg selv. Jeg har forstått det slik at det er meningen å gå over til å sende i HD på alle tre kanaler når dette er klart.

   Hvor lang tid dette i så fall tar, aner jeg ikke.

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Trond M.)

   Du trenger ikke så mye salt, for dette høres riktig ut. Jeg er usikker på tidsplanen, men når mer båndbredde blir tilgjengelig legges NRK2 og NRK3 over til HD.

 1. Tack för dessa 4 program och tack för att ni lagt upp dem på er blogg. Så skönt att bara att bara ladda hem och se i full HD 🙂

  Dessa 4 program har varit mycket intressanta att se på och jag har fått mycket att fundera och tänka på!

  När det gäller 3D skrivare så är det himla coolt tycker jag, och har min WoW avatar utskriven i 3d i en liten glaskupa i bokhyllan.

  Jag ser framemot nästa säsong redan 🙂

  God Jul till er!

  /Henrik

  Svar på denne kommentaren

  • Eirik Solheim (NRK) (svar til Anders Prytz)

   Vi følger nøye med på de fleste nye plattformer. Det er ugunstig at TV-leverandørene ikke klarer å bli enige om en standard for widgets, men når vår nye Nett-TV kommer på plass til neste år blir det lettere å bygge inn støtte for flere dingser.

   Så vi kan ikke love noe, men vurderer fortløpende…

 2. Dette er vel for mye å håpe på, men dere har vel ikke tenkt på å slenge disse opp på usenet samtidig? (da får jeg streamet det)

  Min mobiltelefon er forøvrig komplett når jeg kan få TELEskop.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.