nrk.no

Nye episoder av Tekno klare for nedlasting

Kategorier: Fildeling,NRK,TV & Video


På torsdag var vi innom alle tabloiders favorittoverskrifter: sex og porno. I tillegg pratet vi om 3D-tv, krigsspill og fikk fløyet en drone rett i det ene kameraet i studio.

I kveld snakker vi blant annet om blogging, avanserte kamera, spillavhengighet og design. Kveldens episode kan du se på NRK2 klokken 21:30 eller laste ned i HD med en gang her.


Tekno sesong 5 episode 3:
Nå trenger du ikke lenger være så nøye når du tar et bilde. Uklare bilder og motiv ute av fokus kan rettes i redigeringen. Programleder Hanne Kari Fossum og ekspertpanelet viser deg hvordan ny teknologi gjør det mulig å fikse bildefeil etter at bildet er tatt.HD.
tekno.s05e03.1920×1080.h264.NRK
tekno.s05e03.1280×720.h264.NRK

Tekno sesong 5 episode 2:
Tekno: Sex eller surfing? Har vi sluttet å ha sex fordi vi er så opptatt av mobilen og pc-en vår? Bruk av mye tid på blant annet internett går utover sexlivet vårt, hevder eksperter. Programleder Hanne Kari Fossum tar debatten om nettbruk og seksualitet.
tekno.s05e02.1920×1080.h264.NRK
tekno.s05e02.1280×720.h264.NRK

10 kommentarer

 1. Tekno har for min sin del løfta seg sidan førre sesong. Ida Aalen og Eirik Solheim er for meg ein viktig del av dette. Dei forklarar ut ifrå eigen kvardag, og brukar eit godt og forståeleg språk, medan ein skjøner at dei faktisk snakkar av erfaring. Dei kjem også til sin rett i dette «debattprogrammet».
  Denne debattforma fungerer også særs godt for folk.

  Problemet med debattkonseptet er at flyten av og til ikkje er på topp, og særleg starten kan virke litt for registyrt. Slutten (med programleiaren sin framvisning av mobil) er eit døme på det eg ser på som for manusbasert.

  Men, Tekno har tatt store skritt sidan førre sesong, og eg ser fram til neste nyvinning.

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim (NRK)

  Takk for hyggelig tilbakemelding! Det er redaksjonen i Trondheim som lager hele konseptet. Og jeg må si meg enig. Syntes at dette formatet fungerer bra.

  Det var morsomt å være med sammen med spennende og flinke folk. Og jeg tror vi har endt på noe som kan favne vidt men likevel går akkurat nok i dybden til at de spesielt interesserte henger med.

  Svar på denne kommentaren

 3. I 1997 (tror jeg det var) sendte NRK en serie TV-programmer om datateknologi. Husker ikke navnet på serien, men det hadde vært kult (i dobbel forstand) om noen i NRKbeta eller andre har noe info om dette. (Tror den ble produsert av NRK Troms og at programlederen var en kvinne.)

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.