nrk.no

Last ned NRK P3 Urørts nye iPad-app

Kategorier: Apps & NRK


Urørt har jobbet med denne en stund og endelig er første versjon godkjent og lagt ut i Itunes appstore.

Last ned NRK P3 Urørt appen fra iTunes. Oppdatert: Fungerer utmerket på iPhone og iPod touch også selvfølgelig.

Illustrasjon: Urørts ios-app

Hør ny, norsk musikk – helt gratis! Urørt er en nettjeneste fra NRK P3 der norske artister laster opp og promoterer musikken sin. Applikasjonen lar deg oppleve den beste musikken fra Urørt på en ny og spennende måte.

– Velg blant populære, anbefalte og nye låter
– Søk blant 80.000 sanger fra 30.000 artister
– Lag din egen spilleliste
– Stem fram dine favoritter
– Del på Facebook

Før du laster ned denne applikasjonen bør du sjekke datatrafikkpriser med din teleoperatør, NRK anbefaler bruk av WLAN for denne tjenesten.

Appen er utviklet i samarbeid med Klapp Media.

Hjelp oss å forbedre

Vi er veldig spente på hva folk synes, bruk kommentarfeltet til å komme med innspill og ideer slik at vi kan gjøre den bedre, og gjerne til hvilke andre platformer vi bør lage app for.

23 kommentarer

  • Morten Skogly (NRK) (svar til Alf Storm)

   Ja akkurat nå er Urørts populært liste ganske så dominert av Kaizers-covers ja, ser unektelig litt rart ut 🙂 Men hiv på et sjangerfilter eller sjekk ut anbefalt, så blir det årnings.

 1. Harald Ulriksen

  Hva skjedde med «Denne siden vises best med Internet Explorer 5»?

  Har man ikke lært noen ting?

  Jeg forstår at det er kult å teste ny dingser, men jeg forstår ikke hvor man skal gå i samme fella en gang til.

  Hva med å lage det som en webside som kan fungere på andre enheter også?

  TWB har alt etterlyst en ligenden app for Android, hva med en til Xbox også eller for den saks skyld windows? For ikke å glemme Nokia, sikkert noen som vil ha app’en dit også.

  Kanskje planen er å sende ipad i posten til lisensbetalere, hva vet jeg.

  Svar på denne kommentaren

  • Enig i poenget, selv om jeg ville ordlagt meg litt anderledes…
   En leder i et «mellomstort norsk softwareselskap» fikk en briliant idè om å lage en iPhone app for de brukerene av aplikasjonspakken som ikke var på kontoret til en hver tid (en stor andel av kundene)
   2 av utviklerne i dette firma fikk med MYE overtalelse kranglet seg vekk fra denne idè en – og fikk starte på utvikling av en «app» basert på HTML5/js
   Fasit – I løpet av rekord tid hadde de en «app» som virker på alle relevante portable padder/smarttelefoner (som støtter HTML5/js vel og merke)
   De trenger ikke godkjennes av noen ekstern part
   De trenger ikke at kundene laster ned en ny app for å kjøre bug fix
   Og «appen «oppfører seg som en app (kinetisk scrolling- sideveis swipe- «tønne velging» av tall, etc.) og ser ut som en app

  • Senjatrollet (svar til Harald Ulriksen)

   Du skjønner jo ingenting, at nrk krever microsoftprodukter gjør dem ukule og treige, men når de krever facebooktilgang eller appleprodukter er de kule og frampå.

  • Morten Skogly (NRK) (svar til Harald Ulriksen)

   Urørt sine nettsider fungerer utmerket på de fleste enheter, men er ikke optimalisert for små skjermer og heller ikke på enheter uten flash, som feks apple sine produkter. Dette er noe vi jobber med.

   Mye av det arbeidet vi har gjort i forbindelse med denne appen har vært på backend og api biten, slik at vi nettopp kan bygge alternative versjoner. Apiet er også laget slik at vi kan tilby apikeys til eksterne utviklere. Interesserte utviklere kan ta kontakt på [email protected]. Fortell oss litt om hva du har lyst til å lage og gjerne litt om kvalifikasjoner.

   Android-versjon er på planlagt men ikke påbegynt.

 2. Veldig godt initiativ – at man utvikler tjenester for nye platformer – men merkelig hvordan man gang på gang slipper noe for iPhone og/eller iPad (hvor sistnevnte også må sies å være en svært marginal platform i Norge), og samtidig neglisjerer andre platformer – og da kanskje særlig Android?

  Det må da snart være flere Android-brukere i Norge enn iPhone-brukere?

  Hva skjer for eks. med nett-tv for Android?

  Svar på denne kommentaren

  • Morten Skogly (NRK) (svar til Petter)

   IPhone + ipod touch + ipad er sammenlagt ingen marginal platform, og Urørt-appen funker på alle tre. Web er vår hovedplattform, og har vært de i 10 år, men Urørt handler om å gi unge norske artister mye muligheter, og da er det riktig å utforske alle mye potensielle platformer samtidig som vi kontinuerlig forbedrer web-biten.

   Android er på vei og interesserte utviklere for andre platformer vil bli tilbudt samme api som er brukt på iOS-versjonen.

   Spent på å høre synspunkter på tjeneste, grensesnittet og brukeropplevelsen. Vi syns denne appen gjør det enklere å utforske Urørt, og tror det vil øke antallet lytt og last for alle artistene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.