nrk.no

Blindpassasjer: programskjema

Kategorier: Nett-tv,NRK & TV


NRKbetas fungerende programsjef Ole Martin Slotnes har bestemt at Blindpassasjer episode 2 og episode 3 skal sendes lørdag 30. oktober og onsdag 3. november.

På den måten kan vi gjenskape litt av 1978-følelsen av å gå og vente på et program som kommer. Vi har nå også satt noen tidspunkter som er litt i slekt med gamledagers TV-tidspunkter – her har dere sendeskjema, så da er det bare å springe ut og kjøpe Pommac og Mandelstang!

Onsdag 27. oktober 2010 (allerede lagt ut)
Blindpassasjer: Stjerneskipet ‘Marco Polo’ 1:3

Lørdag 30. oktober 2010 kl. 15:25
Blindpassasjer: Det fremmede romskipet 2:3

Onsdag 3. november 2010 kl 15:40
Blindpassasjer: Hvem av oss er den drepte? 3:3

BLINDPASSASJER PÅ NRK

Om Blindpassasjer:

Blindpassasjer: Kultserie fra 1978

Se Blindpassasjer:

Blindpassasjer i Nett-TV

Bakom Blindpassasjer:

Rekvisitør Sigurd Slembe forteller om design og effekter de skapte i 1978
Bakom Blindpassasjer: del 1 – hvordan interiørene ble skapt i Studio 2
Bakom Blindpassasjer: del 2 – om kjøkken, kretsløp og matforsyning
Bakom Blindpassasjer: del 3– om kontrollseksjonen og de private sonene
Bakom Blindpassasjer: del 4 – om Biomaten, Rossum og Det Fremmede Skipet

Medieomtaler fra 1978:

VG 3. november 1978: «Blindpassasjer» -TVs mest kompliserte produksjon
Programbladet nr 42/1978: Stjerneskipet Marco Polo og universets mysterier

Blindpassasjer-sak fra Filmpolitiet:

Lenke: Filmpolitiet Blindpassasjer 29102010

Dessuten:
Harald Eia ble vettskremt av Blindpassasjer

8 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Simon)

   Det er dessverre ikke så enkelt, nei. Det eneste materialet NRK eier alle rettigheter til, er programmer der det ikke er musikk, scenografi, skuespillere, kunstnere, eksterne folk i kreative stillinger, folk som har sluttet i NRK før 2000 osv osv osv, eller der NRK har fått kontraktsfestet at torrent er mulig. Slike kontrakter ble av naturlige grunner ikke inngått i 1978, da hullkort fortsatt virket som et helt OK lagringsmedium og plassen i en eneste TV-kanal var såpass trang at repriser kom sjeldnere enn folk kunne ønske…

   I våre dager inngår vi kontrakter med utvidede nettrettigheter oftere, men det kan gi høyere kostnader, så det er en avveining mellom hvor mange som har glede av det på den måten, versus at vi heller bruker pengene på andre produksjoner.

   Avtalene som er blitt inngått på produksjoner som Blindpassasjer fastsetter gjerne et honorar for første fjernsynsvisning, og så et honorar for reprise (i TV). Dette gjelder da for enkeltvisninger i TV og sier ingenting om nett.

   Blindpassasjer er klarert ut for nettvisning fra scratch og vi har spurt om få lov å gjøre det tilgjengelig også som torrent. Dette har vi ikke fått tillatelse til fra alle rettighetshaverne. Vi er likevel veldig glade for velviljen de har vist og at vi har fått lov å legge det i Nett-TV.

   Tenker forøvrig at rettigheter til TV-produksjoner er en kompleks affære vi muligens burde laget en sak om. Takk for at du satte oss på tanken.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Frode)

   Jo, det har du helt rett i! Virker som tidsinnstillingen har klikket. Jeg er glad den gamle nett-TV’en vår er EE-avfall om mindre enn et halvt år. Ser om vi får fikset det nå. Beklager på vegne av maskinen.

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Frode)

   Det viser seg nå at det er en front end-server som ikke oppfører seg som den skal. Det er folk på saken!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.