nrk.no

Mail som bærebjelke i film

Kategori: Snacks


Sånn apropos den nye filmen om Facebook, The Social Network, kom vi til å tenke på at det ikke er første gang noen prøver å lage en blockbuster-film der teknologiske nyvinninger spiller en viktig rolle. 

Vi kom på You've got mail, som vi fniste litt av allerede i 1998. Nå, 12 år senere, er traileren et herlig gjensyn hvor disse nymotens EDB-greiene virker rimelig påklistret. Kommer dere på andre filmer hvor noen prøver å skohorne inn noe moderne?

12 kommentarer

  1. Ein må jo hugse at You’ve got Mail er basert på ein film der dei to hovudpersonane er brevvener!

    WALLSTREET2SPOILER

    Eg følte at den relativt nye Wall Street: Money Never Sleeps delvis shoehorna inn individuell leftwing blogging og viral spreiing av nettsider som den «heilage» makta som hjelp til å øydeleggje dei onde kapitalistane.

    WALLSTREET2SPOILERSLUTT

    Svar på denne kommentaren

  2. Trond Michelsen

    Sånn i farta kommer jeg på «Disclosure» fra 1994 (Demi Moore / Michael Douglas) og TV-serien «Profit» fra 1996. Jeg mener å huske flere fantasifulle GUIer i disse filmene.

    Jurassic Park («It’s a UNIX system! I know this!») bør kanskje også nevnes.

    Jeg er også litt svak for TV-serien Automan fra 1983. Serien hadde en holografisk politimann, og en bil som helt tydelig prøvde å være tøffere enn K.I.T.T fra Knight Rider.

    Svar på denne kommentaren

  3. Frank Eivind Rundholt

    Noen som husker TV-serien VR.5 på midten av 90-tallet?

    Litt på siden om det det spørres etter:
    TV-serien The IT Crowd må jo være midt i blinken for NRKbeta sine lesere, flott britisk humor. Episode 5 i sesong 3 ‘Friendface‘ er en fantastisk parodi på … Facebook.

    Kan jo nevne at South Park episode 12.6 Over Logging tar på kornet hvor avhengige vi er blitt av internett og hvor desperate folk kan bli når internett er nede i noen dager.

    Svar på denne kommentaren

  4. Stian A. Giltvedt

    Vet ikke om filmen er kjent nok til at noen burde ha nevnt det, men hva med «Brainstorm», 1983, med Christopher Walken?

    Synes det var artig å se at de hadde primitivt GUI å jobbe med, samtidig han, Walken, får skarp HD oppløsning fra jobbens server gjennom telefonlinjen hjemmefra.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.