nrk.no

Løsningen er som oftest bare en google unna

Kategori: Snacks


Etter å ha lavnivå-irritert meg i månedsvis over at jeg ikke lenger har kunnet åpne printerstyringsvinduet på en Windows 7-maskin hjemme, klarte jeg endelig å samle opp irritasjon nok til å google etter løsningen. Den var selvfølgelig der. I det øverste treffet, til og med. Kjapt og greit beskrevet på http://blog.hellreject.be/?p=140  Dermed kan jeg endelig få tilgang til å sette hva som skal være standardprinteren hjemme.

Med Google's autocomplete-muligheter, var det bare å begynne å skrive devices and printers windows 7, så kom ganske raskt alternativet devices and printers windows 7 hangs opp som forslag.
Er jeg den eneste som er så dust, eller opplever dere andre også av og til at dere ikke klarer å forestille dere at svaret på noe som har irritert dere i evigheter bare er en kjapp google unna?

8 kommentarer

  1. Roy Halvor Frimanslund

    Hadde du bare skrevet det første dagen problemet dukket opp… 😉
    Jeg blir ofte brukt som support for forskjellige ting i min omgangskrets og familie, i 95% av tilfellene de spør meg om noe så finner jeg svaret blandt de 1-4 første google treffene.
    Så vi kan jo spør et annet spørsmål: Er folk for slappe til å bruke de enkle vrktøyene som verdensvebben har gitt oss?
    Nettsidene so oftest har svarene: wikipedia, google, prisguide og et par andre som jeg ikek kommer på nå….

    Svar på denne kommentaren

    • Anders Hofseth (NRK) (svar til Eirik Garshol)

      Rett nok – å søke er en kunst. Men hvis man vet at problemet er å åpne Devices and Printers og husker at det skyldige operativsystemet heter Windows 7 så er det ofte nok.

      Det eneste er at det lønner seg å forlate adresselinjesøket i Google Chrome og gå til google.com proper, slik at man kan se autocompleteforslagene.

    • Hei Anders!

      Vel,bruker Google og andre nyttige tjenester aktivt eg og finner gode svar,oppskrifter eller diskusjoner på det eg lurer på.Så eg greier å forestille meg at svarert er noen tastetrykk unna.

      Litt av «problemet» for folk er nok at dei ikkje veit,gidder å søke,prøve å sette seg inn i korleis ein kan innhente informasjon øke,eller begrense antall treff/svar etc.Korleis stille spørsmål/eller kva ord ein bør prioritere for å finne det ein lurer på.

      Det finnes så pass mange mennesker på jorda at sansynligheten for at noen har tenkt på det samme/hatt samme problemstillinga som deg no, eller før er stor.

      EG har vært tilkoplet Internett fra det blei tilgjengelig for «en del folk» rundt 1995,og har brukt Google som søkemotor fra den blei født.

      Bruker skjelden aktive parameter i søkene mine,men finner stort sett det eg leiter etter blandt dei 3-4første treffa.Bare noen få ganger trenger eg å omformulere søkeorda mine.Så ein kommer langt med å konkretisere søkeorda,altså tenke over kva det egentlig ein lurer på.

      Ein kommer langt med «Den viktigaste informasjonen er å vite korleis ein skal få tak i informasjonen».Ein treng ikkje være allviter.Men,ein finner ofte informasjonen ein er ute ved å være selektiv og konkret ang. kva ord ein bruker når ein søker.

      I likhet med Roy Halvor Frimanslund (bruker som har svart på artikkelen din) blir eg også ofte spurt av familie/vennekrets om teknologi etc og det er noko som dei lett kunne funnet ut,ved sjølv å prøve å skrive gode ord i søkefeltet på t.d Google.

      Tenk på kor mange på dei forum ein er medlem eller leser der noen spør etter nokom,gjerne i ein egen topic uten å ha kunne prøvd eller skriver at dei har feilet ved bruk av forum søkemotoren eller Google etc.

      Det er mange år siden ein del brukere (meg sjølv inkludert) vart lei av å svare heilt utfyllende på spørsmåla men,gjerne hjalp,gir dei noen hint og ber dei prøve å finne ut resten via søkemotorar.Gir dei dog nok informasjon til at dei bør kunne greie å finne rett svar ganske fort.

      Noen blir også veldig utomodige i forum og ber om svar igjenn t.d 1 time etter dei postet det første innlegget.

      På den andre siden kan/er det litt skummelt om folk stoler blindt på Google,Wikipedia m.fl. og ikkje er litt kritiske (sjølv om ikkje alt trenger å være konspirasjonsteorier HEILTE tida.. :/ 😉 ) At Google/Wikipedia heile tida skal være vår felles hukommelse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.