nrk.no

Last ned Flåmsbana i 2D og 3D

Kategorier: NRK & TV


Opplev ei av dei mest spektakulære togreisene her til lands frå orkesterplass. Bli med minutt for minutt frå høgfjell til fjord.


Reisa startar på Myrdal stasjon på Bergensbanen og snor seg frå 866 moh. ned til Flåm ved Sognefjorden. Og no kan du laste ned heile produksjonen i anten to eller tre dimensjonar.

3D-versjonen

Dette er, som vi har skrive om tidligare, NRKs første 3D-produksjon. Vi har samarbeidd tett med produksjonsselskapet BUG, som har tilegna seg god kunnskap på dette området. Den ferdiggenererte tredimensjonale versjonen brukar teknikken 3D-parallell, som er støtta av dei fleste 3D-klare TVane på marknaden.

Ghosting

I denne versjonen kan du oppleve ghosting, som komposisjonsansvarleg hjå BUG, Francesco Cadoni, forklarar slik:

Ghosting, or «crosstalk» is a semi transparent double of some objects, shadows or halos around objects and that is making the stereo 3D experience less pleasant and comfortable for longer use. It happens when the 3d image is displayed and some part of the image intended for one of the eyes “leaks” into the image the other eye is seeing. Leakage may occur for 2 reasons:

– The eye separation is so large that the brain can’t fuse in one single image, and we still see 2 separated images overlapping

– The displaying system allows the right eye to see part of the left image and vice versa. This one is the most common reason.

And it’s due to the projection system we use to display 3d content. Virtually a displaying system that doesn’t produce any leakage or cross-talking between the 2 views doesn’t produce any ghosting. Each eye receives exclusively the intended view and nothing else.

In real life almost every system allows some leakage so can be affected by ghosting. The more leakage the more ghosting. One of the major reasons for having ghosting is when on the screen we have highly contrasting objects placed either in negative space or positive space – for example a very bright object on a dark background is quite likely to have ghosting. because high contrast images easily leak in the other eye Expecially if the separation of the two images is large.

So in theory not having highly contrasting objects displayed at the same time should greatly help to reduce ghosting.
Ghosting can be reduced by reducing the amount of contrast in the foreground and background objects. More about ghosting

«Ivo Caprino-effekten»

Når du ser togturen på ein 3D-kapabel TV, kan du fort få følelsen av å være midt inni ein Ivo Caprino-film. Det kan virke som om alt er miniatyrisert. Dette har vi i NRKbeta-redaksjonen dubba «Ivo Caprino-effekten»:

The miniature effect is due to an artistic choice: to recall the fascinating miniature train world and give more depth to the image. It was achieved by setting the stereo base to a slightly larger amount than it should have been if we chose to give a realistic 3D experience. I don’t remember now exactly how far apart I set the cameras. I was using 38mm lenses ( value refers to 35mm cameras) and probably the stereo base was set to 42cm.

For deg utan 3D-TV

Vi har óg tatt høgde for dei andre 99 prosenta av Noregs befolkning som enno ikkje har gått til innkjøp av ein 3D-TV: Det er generert både 720p- og 1080p-versjonar i 2D-format.

Last ned eller sjå på nettet

Vi har lagt ut fire BitTorrent-filer:

2D-torrents

1080p-torrentfil
720p-torrentfil

3D-torrents

1080p
Under våre tester på ein 55″ Samsung 3D-tv, viste det seg at vi oppnådde best resultat ved å overføre fila til ein minnepinne og koble denne direkte til TVen. Avspeling via PC med VGA-tilkopling fungerte relativt dårleg.

Left/Right
Ved å laste ned left/right-versjonen kan brukaren setje saman sin eigen versjon, eller berre sjå heile turen i full HD-oppløysing.

YouTube

Du kan óg sjå filmen i 720p 2D-format på YouTube.

Togturen vil óg bli vist på NRK1 førstkomande søndag klokka 20:05.

Oppdatering:

Ser ut som vi har gløymt å skrive noko om lisens. Alle filene blir delt med samme lisens som #bergensbanen. Du finn all info på nrkbeta.no/bergensbanen. Utdrag her:

Så kommer rosinen i pølsa: For at dere skal få kunne finne på fine ting med opptaket, har vi valgt å lisensiere det med en Creative Commons-lisens. Faktisk en lisens der du både kan bruke materialet til privat og kommersielt bruk så lenge du følger vilkårene:

http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/no/

Du har lov til…
Du har lov til å dele – å kopiere, distribuere og spre verket (så lenge du følger alle de andre vilkårene)
Du har lov til å remikse – å bearbeide verket (så lenge du følger alle de andre vilkårene)

Dette betyr at du kan klippe om verket, fargekorrigere det, legge på grafikk, spille det baklengs, hva som helst – så lenge du følger alle vilkårene i lisensen.

Navngivelse — Du skal navngi opphavspersonen og/eller lisensgiveren på den måte som disse angir (men ikke på en måte som indikerer at disse har godkjent eller anbefaler din bruk av verket).

Det som alltid skal merkes er verket er lagd av NRK – og du skal alltid lenke til denne adressen: http://nrkbeta.no. Om du lager noe på nett skal lenken være klikkbar. Om du lager video skal lenken være med i teksten som beskriver verket, med en klikkbar lenke. Om du lager noe for medier som ikke er klikkbare (tv, lyd, trykk) skal du skrive:

“Flåmsbanen” – NRK

http://nrkbeta.no/

Brudd på dette er brudd på lisensen.

Del på samme vilkår — Om du endrer, bearbeider eller bygger videre på verket, kan du kun distribuere resultatet under samme, lignende
eller en kompatibel lisens.

Dette betyr at alt du lager må deles videre på samme vilkår som det vi beskriver her. Så om du lager en ny film der du klipper om Flåmsbanen, legger på grafikk, egen musikk osv, så må du dele denne med samme Creative Commons-lisens. Det betyr da også at du ikke kan legge på andres musikk (som du ikke har rettigheter til), fordi du ikke kan dele denne videre med denne lisensen. Det betyr også at vi kan bruke det du eventuelt lager på nett eller tv uten å spørre deg om lov, så lenge vi også deler videre det vi lager.

Kommersiell virksomhet

Legg også merke til at du faktisk kan bruke opptakene våre fra Flåmsbanen i kommersiell virksomhet, så lenge du følger vilkårene. NSB eller reiselivsbransjen kan da lage reklamer basert på dette, så lenge de deler reklamen sin videre med samme lisens.

Oppsummering lisens

Så den korte oppsummeringen er at du kan dele verket videre og bearbeide det selv – også kommersielt – så lenge du krediterer NRK og lenker til nrkbeta.no/bergensbanen og putter samme Creative Commons-lisens som oss på det du lager. Og som det står i lisensen: I forbindelse med all gjenbruk og spredning skal du gjøre lisensvilkårene for dette verket klart for andre.

89 kommentarer

 1. Oddgeir Auklend

  er det ikke slik at alle tv’er/skjermer med en hvis oppdateringsfrekvens kan brukes til 3D?
  har lest at en skjerm med oppdateringsfrekvens på f.eks 120Hz kan halveres ned til to bilder på 60Hz. Men så trenger man vel også briller(?)

  En anaglyfisk version må vel noen kunne mekke sammen? En steroskopisk version burde vel heller ikke være vanskelig å få til. Noe slikt som dette??
  engadget.com/2005/02/04/the-ipod-photo-stereoscope/
  Noen som har en ipod classic (denne generasjonen som selges nå) til overs?

  Mange spørsmål, men håper på mange svar 🙂

  Laster ned 1080p versionen. uploaden er på 1mb 🙂

  Svar på denne kommentaren

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Oddgeir Auklend)

   Jeg har en anaglyph versjon liggende klar, lagde for eget bruk og fungerer veldig fint. Denne versjonen kan jeg laste opp på YouTube, men gjør det kun hvis jeg får tilatelse av NRK.

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Mitt navn)

   Jeg forsto lisensen, men NRKbeta hadde ikke skrevet noe om det da jeg skrev min kommentar. Det om Creative Commons kom i ettertid, da de hadde glemt å skrive om dette.

  • Sindre Skrede (NRK) (svar til Oddgeir Auklend)

   Det stemmer at enhver skjerm med oppdateringsfrekvens lik eller høyere enn 120 Hz kan brukes til dette. Da må man ha en stereoskopisk avspiller, og ja – man må ha briller. Men det funker! Det var nettopp slik NRK og BUG viste fram Flåmsbanen i 3D første gang i Grieghallen tidligere i år.

  • Oddgeir Auklend (svar til Sindre Skrede)

   er det video båndbreddenn som gjelder?
   sitter med ein macbook tilkoblet en eizo 2233.
   Eizoen har Video-båndbredde 150 MHz

   hvilke briller trengs? har noen RealD briller som jeg feilkjøpte på ebay.

 2. Modelljernbane » Opplev Flåmsbana

  […] stasjon (2 meter over havet). Ikke bare kan du se hele turen på Youtube, men du kan også, via NRKs nettsider, laste ned videoen i Full-HD og i ekte 3D. God tur!!! =) […]

  Svar på denne kommentaren

 3. Roy Halvor Frimanslund

  Hva lisens deler dere filene med?

  Dette kjempe bra, gleder meg til jeg får det som trengs til å se 3d versjonen, har tidligere bare sett bilder av turen, så etter en (rask) kikk gjennom youtube filmen så fikk jeg en litt mer følelse av hvordan denne togturen er 🙂

  Vil gjerne se mer bruk av 3d og andre kreative løsninger for produksjon av film materiell 🙂

  Svar på denne kommentaren

 4. Rune Møklebust

  Ser ut som vi har gløymt å skrive noko om lisens. Alle filene blir delt med samme lisens som #bergensbanen. Du finn all info på nrkbeta.no/bergensbanen. Utdrag her:

  Så kommer rosinen i pølsa: For at dere skal få kunne finne på fine ting med opptaket, har vi valgt å lisensiere det med en Creative Commons-lisens. Faktisk en lisens der du både kan bruke materialet til privat og kommersielt bruk så lenge du følger vilkårene:

  creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/no/

  Du har lov til…
  Du har lov til å dele – å kopiere, distribuere og spre verket (så lenge du følger alle de andre vilkårene)
  Du har lov til å remikse – å bearbeide verket (så lenge du følger alle de andre vilkårene)

  Dette betyr at du kan klippe om verket, fargekorrigere det, legge på grafikk, spille det baklengs, hva som helst – så lenge du følger alle vilkårene i lisensen.

  Svar på denne kommentaren

 5. Geir Arne Brevik

  NRKs første 3D-produksjon? Jeg kjøpte 3D-briller på Narvesen under Lillehammer-OL i 1994 og så/myste på Roald Øyen mens han presenterte ikke-så-veldig-tredimensjonale klipp av kulekjøring …

  Svar på denne kommentaren

 6. Prøvde på ein 3D-klar Sony-TV, men han vil ikkje spela av fila, og i BluRay-spelaren får eg dei to perspektiva på sida av kvarandre. Nokre tips om kva som kan løyse problemet? Vil det vere mogleg å brenne ut filmen på ein BluRay-disk?

  Svar på denne kommentaren

  • Erlend Myrstad (svar til Gunnar)

   Hvis du skal få dette til å fungere på Sony TVen, må du spille filen via bluray spilleren din. Når du får opp de to perspektivene ved siden av hverandre, må du trykke på «options» knappen på fjernkontrollen og velge «side by side 3D». (dette forutsetter selvfølgelig at du har brukt den dedikerte 3D knappen på fjernkontrollen til å aktivere 3D, og at du har deaktivert «simulert 3D».

 7. Last ned Flåmsbana i anaglyph 3D | Frank Eivinds verden

  […] Og som vanlig ved slike togturer, legger NRK ut videomaterialet med Creative Commons by-sa 3.0. Det betyr i korte trekk at hvem som helst kan gjøre hva som helst med videoen så lenge man følger betingelsene gitt av NRK. […]

  Svar på denne kommentaren

 8. Rune Møklebust

  Sony: det skal gå med minnepinne i bluray. Skal få ein frå Sony til å svare.

  120hz tv: du må ha ein 3D-klar tv. Feks ny samsung, sony el panasonic. Skal du bruke feks RealD-briller (polariserte), må du etter det eg forstår ha 120hz skjerm. Anaglyph 3D kan du sjå på kva som helst skjerm.

  Musikk: Dag Arnesen. Frå platene Norwegian Song 1&2.

  Svar på denne kommentaren

 9. Jens-Petter Salvesen

  Det var da merkelig at det skulle være så utrolig mye blaute piksler i skyggene? Det er virkelig få detaljer i skygger etc mens sporet er veldig skarpt. Pixelgraut i skauen. Men filen er jo rimelig diger (3.7gb for 1 time), så ble selve opptaket gjort med litt lav bitrate? Jeg har sett 2D-versjonen i 1080p, forresten.

  Svar på denne kommentaren

 10. Har ikke youTube «ferdig» opplegg med alle mulige versjoner av 3D format? Kunne dere ikke dumpa det rett ut der i disse formatene? Jeg har riktignok ikke sjekka grundig hvem/hva/hvordan man gjør det, men har notert meg at YouTube har starta med 3D versjoner av div…

  Svar på denne kommentaren

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Mitt navn)

   Det stemmer. Men for å se 3D på YouTube, må du være inn på YouTube siden. Når du integrerer en YouTube 3D video på en nettside, får du bare venstre-høyre bildet ved siden av hverandre.

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Mitt navn)

   Jeg forklarte meg kanskje litt krøkkete.

   Du har helt rett i at du kan velge mange ulike formater for visning av 3D. Men dette kan bare gjøres på YouTube sine sider.
   Når du skal integrere et YouTube 3D-klipp på f.eks en blogg (slik jeg gjorde da YouTube startet med dette, se blogg.frankeivind.net/2009/07/21/3d-video-pa-youtube/), får du bare opp venstre-høyre bildet ved siden av hverandre.

   Håper dette var litt mer oppklarende når du også kan se hva jeg mener.

  • Kaare K. Johnsen (svar til NHB)

   Til NHB: Stemmer nok det – ingen lyd! Og den anaglyfe 3D-filmen som Frank Eivind Rundholt har laget ut ifra Left/Right-versjonen (se ovenfor), har heller ingen lyd. Hvorfor har ikke Left/Right-versjonen lyd?

 11. Kaare K. Johnsen

  Jeg ønsker tips om PC-programmer – gratis og betal – for å:
  – Legge blå- og rød-toner på Left/Right-videoene.
  – Kombinere de to videoene (legge dem oppå hverandre).
  – Lagre resultatet i ulike videoformater.
  Ønsker dessuten generelle hjelp til å lage anaglyf 3D-video av Left/Right-videoene – kanskje det finnes en god nettside med forklaringer? (Jeg har allerede googlet en del.)
  Kan noen hjelpe?

  Svar på denne kommentaren

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Kaare K. Johnsen)

   Jeg har skrevet en et lite innlegg på bloggen min om hvordan jeg lagde anaglyph 3D versjon av videoen fra NRK. Beskriver også hvordan du kan konvertere en 2D video til 3D.

   Håper den kan være til hjelp. Spørr gjerne om det er noe som er ulkart, så skal jeg prøve å svare.

  • Tusen takk! Veldig ålreit gjort av deg! Takk også for tips om redigeringsprogram!
   Jeg har bare ett spørsmål: Du skriver «rød-blå (cyan)», og det er forvirrende, fordi – som du sikkert vet godt selv – cyan er blå + grønn. Jeg har lest en del på nettet og funnet ut at rød-blå gir monokrom 3D, mens rød-cyan gir 3D i farger, såvidt jeg har forstått. Derfor: Mener du blå, eller mener du cyan? Det finnes videoer på nettet som krever rød-cyan-briller, og det finnes andre som krever rød-blå. (Alle eksemplene i Wikipedia-artikkelen om «anaglyph image» krever f.eks. rød-cyan.)
   Du skriver jo i tutorialen din at man skal fjerne både grønn og blå (= cyan) på venstre spor, så dermed virker det som om du egentlig mener rød-cyan, og ikke rød-blå.
   Hva sier du?

  • Frank Eivind Rundholt (svar til Kaare K. Johnsen)

   Jo, jeg mener cyan. Skreiv vel blå fordi jeg alltid har ‘tenkt’ at det cyan er blålig. Dessuten er jo ikke cyan et ord som er brukt mye i dagligtalen.

   Men for å ikke forvirre, skal jeg endre alt rød-blå til rød-cyan i blogginnlegget mitt.

   Hyggelig at du likte innlegget.

 12. Jeg ble «sjøsyk» av å se på flamsbanen.hele.turen.1280×720.h264.Nrk.mp4

  Enten så dirrer/vibrerer kameraet pga hvor(dan) det er festet, eller så er noe galt med bildestabilisatoren eller noe. Nokså irriterende. Man ser det spesielt godt i sakte fart rett før eller etter stopp på stasjoner, f.eks. de ti siste sekundene av filmen. Kunne vært interessant å visst hva årsaken er, og hvilken type kamera som ble brukt.

  Svar på denne kommentaren

  • Thomas Hellum (svar til Bart Simpson)

   «tungt» kamera ble brukt, et Sony 800, XDCam HD, irriterende med vibrasjoner fra loket innimellom, enig. For godt forankret i loket. Neste gang et liggeunderlag i mellom. Ble ikke oppdaget på de små monitorene vi hadde med oss. Vi lærer stadig 🙂

 13. Tutorial: Lag video i anaglyph 3D – konverter 2D til 3D video | Frank Eivinds verden

  […] NRK filmet Flåmsbana i 3D og lagt ut video fra venstre og høyre kamera som kan lastes ned fra NRKbeta.no og brukes fritt så lenge man følger betingelsene. Videoene har en Creative Commons by-sa […]

  Svar på denne kommentaren

 14. Kaare K. Johnsen

  Enda et spørsmål om Left/Right-versjonen (i tillegg til spørsmålet om hvorfor den ikke har lyd): Hvorfor er den bare 14 minutter lang? Hvorfor ikke hele turen? Det står jo i informasjonen fra NRK ovenfor her at den også kan brukes til å «sjå heile turen», men det stemmer jo ikke da.

  Svar på denne kommentaren

 15. Rune Møklebust

  14 min fordi vi ikkje hadde kapasitet til å gjere meir etterarbeid. Dette var eit prosjekt for å teste ulike sider ved 3D, så vi prioriterte ikkje lengden. Dessutan var det ein feil med det eine kameraet som gjorde at dei siste ti minutta av turen ikkje vart skrive til minnekortet.

  Det vart tatt opp lyd, eg veit ikkje heilt kvifor det ikkje er med, men reknar med at BUG ikkje prioriterte det i etterarbeidet.

  Heile turen er kun i 2D – og HD….

  Svar på denne kommentaren

 16. Kaare K. Johnsen

  Takk til Rune Møklebust for svar om lengde og lyd.
  Og enda en gang takk for at dere lager disse flotte togfilmene og attpåtil legger dem ut til nedlasting. Jeg ser frem til kommende togfilmer, og jeg deler den våte drømmen din om Hurtigruten! («Slow-TV» var forresten et nytt – og godt! – ord for meg.)

  Andre forskjeller mellom 2D- og 3D-versjonene:
  – 2D og 3D er ikke filmet på samme tur. 3D er filmet på en tidligere dato (det er mer snø på bakken og i fjellene) og senere på dagen (solen står høyere).
  – I forhold til 2D er 3D beskåret nede og oppe, dvs man får mindre med av fjell og himmel, slik at det blir et kunstig widescreen-format.
  – På 3D-videoen er skinnegangen litt til høyre for midten av bildet, så kameraet er enten plassert til venstre for midten av lokomotivet, eller det filmer på skrå ut til venstre.
  – 3D ser ut til å være filmet med mindre vidvinkel («mer tele») enn 2D.

  Jeg har ellers funnet ut at så mye som ca 27 minutter av 2D-togturen består av tunneler og stopp på holdeplasser. Begge deler er stort sett fjernet i 3D-versjonene, så det betyr at 3D-versjonene mangler ca 16 min. med natur.

  Svar på denne kommentaren

 17. Rune Møklebust

  Hurtigruten vil i tilfelle bli 7920 minutt med natur, ingen tunellar…

  Stemmer, 3D vart filma i midten av april, 4-5 veker før 2D. Dette fordi det måtte vere ferdig til Nordiske mediedager første veka i mai.

  Det er lagt på svart oppe og nede, stereograf Francesco Cadoni i BUG forklarer kvifor:
  The black matte was meant to hide some foreground objects that are coming too close to the camera in the upper and lower corners. I can remove it but I will have to push the scene backwards to reset those elements back into the screen. Basically all I have to do is pushing apart the two images so that the zero parallax point falls into the screen all the time. The problem is that pushing the distance further more, will create a lot more ghosting and the eye separation could be so big that the eyes will strain a lot to fuse it. It means headache.  

  Og vi ville ikkje gi dykk headache..

  Plassering av kamera og bruk av vidvinkel har eg ikkje info på her og no.

  Svar på denne kommentaren

 18. Kommer det ny reprise helst på Nrk1 slik at jeg får tatt den opp i HD. Fikk bare med meg slutten på Nrk1 og slutten av reprisen på Nrk2. Har lastet ned hele turen med frontkamera, men har lyst å få med sidekameraer og resten av intervjuer osv.
  Håper dere vil legge ut hele helikopterfilmingen, var utrolig fint å se flåmsdalen fra luften.

  Bra dere hadde kamera frampå loket og med lyskaster slik av det ikke ble helt svart i tunnelene, skulle hatt det i de lange tunnelene på bergensbanen og.
  Ser det er mye mørkere i tunnelene på den jeg lastet ned enn den som ligger i nett-tv.

  Takker for en utrolig flott tur og håper på det kommer flere.

  Svar på denne kommentaren

 19. Rune Møklebust

  Det kjem reprise i HD (dvs NRK1), men vi veit ikkje kortid akkurat no. Det er snakk om jula. Skal poste her så snart vi veit.

  Lyskastaren vår var pop også hos lokføraren, som gjerne skulle hatt ein slik der heile tida. Ja, vi burde hatt det på Bergensbanen, og kjem nok til å ha det på andre strekningar.

  Skal vurdere å legge ut meir helikopter..

  Svar på denne kommentaren

 20. NRKBeta remix: Flåmsbanen 8x FFWD | Life on the edge of /dev/null

  […] in 8x FFWD combined with a matching soundtrack. Since then NRKBeta has published Flåmsbanen as a HD video download as well, and I decided to do the same type of remix this […]

  Svar på denne kommentaren

 21. Ble veldig fasinert da jeg slo på Tven og fikk se Bergensbanen i «realtime». Spennende å se flåmsbanen også. Det som jeg lurer på er om det er planer for flere slike opptak. Det er jo noen jernbanestrekninger igjen. Hadde det også latt seg gjøre å f.eks. gjort det samme på vei. Tenker da på geiranger, trollstigen, lofoten, hardangervidda, sognefjell og mange andre fine veistrekninger.

  Svar på denne kommentaren

 22. Holmenkollbanen minutt for minutt

  […] Bergensbanen tok togfilmgenren til nye høyder. Knallsuksess på kringkastet TV og på nett. Og rekordhøye seertall da den ble sendt på TV i Danmark. Programmet ble fulgt opp av urbane bilder fra bybanen i Bergen og nydelige opptak i 3D fra Flåmsbanen. […]

  Svar på denne kommentaren

 23. San Francisco minutt for minutt

  […] flere NRKbeta-lesere har vært inne på i forbindelse med Bergensbanen, Flåmsbanen og Holmenkollbanen, er ikke kombinasjonen kamera og tog helt ny. Selv en av de første filmene som […]

  Svar på denne kommentaren

 24. Flåmsbana 3D bildegalleri for Nintendo 3DS | Frank Eivinds verden

  […] Det er kanskje ikke så mange som har 3D-TV hjemme ennå og som dermed ikke har fått muligheten til å se Flåmsbana i 3D som NRK filmet. Dette kan lastes ned fra NRKbeta. […]

  Svar på denne kommentaren

 25. Robert Klaus Korner

  Hello.Thanks for filming the amazing Flåmsbana line, and thanks for sharing it, you made a lot of people happy. It would be great if you could film it again, in summertime and in reverse, from Flåm to Myrdal…

  Svar på denne kommentaren

 26. µTorrent på Nynorsk for Windows og mac | Ny Norsk Programvare

  […] TORRENTARLast ned Flåmsbana i 2D og 3DNRKbeta – ei samling av torrentar frå NRK (Om du ikkje finn alt du leitar etter, prøv eit søk litt ned på sida) […]

  Svar på denne kommentaren

  • Justin (svar til Eirik)

   I am having the same problem. I would love to download a copy of the 3d file. is anyone hosting it?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.