nrk.no

Justin Bieber strukket ut

Kategorier: Moro & Musikk og lyd

Justin Bieber 8 x bredere

Strekker du ut musikk langt nok, blir den noe helt annet.

Justin Bieber 8 x bredere
Justin Bieber strukket 8 ganger foto: jake.auzzie på Flickr (Creative Commons)

Shamantis, har moret seg med å strekke ut pre-teenhelten Justin Biebers sang U smile til en 35 minutter lang ambient-låt ved hjelp av gratisprogrammet PaulStretch. Og resultatet er helt forskjellig fra originalen:

J. BIEBZ – U SMILE 800% SLOWER by Shamantis

Ettersom mange synes Justin Bieber er morsom, har dette klippet kommet opp i nesten 600 000 avspillinger på rundt et døgn, takket være heftig aktivitet på sosiale medier, mail og nettsteder som Reddit.

Etter kort tid satte noen andre opp et nettsted, utga seg for å ha gitt ut sangen selv og krevde den fjernet fra SoundCloud. De ble imidlertid raskt avslørt av Reddit-leserne og en oppspeeding til normal fart av Photon Wave Orchestra’s såkalte originalkomposisjon Echoes Across The Astral Wasteland beviste at det de kalte sin egen komposisjon var U Smile strukket ut.

Miley Cyrus’ Party in the USA er blitt strukket ut av en annen SoundCloud-bruker for å vise at det ikke er uvanlig at teenybopper-musikk forvandles til ambient bare den strekkes nok:
MCyrus – Party in the USA 800% slower by ButterMilkPancakes

EDIT: Her kommer NPR Music’s Sami Yenigun og forklarer hvordan denne timestretch’en virker.

9 kommentarer

  • Anders Hofseth (NRK) (svar til Rolf Valle)

   En pre-teenhelt skal bety at han er helt for pre-teens, selv om han selv drar litt på årene. Beklager om det er upresist.

   Arvo Pärt er litt vanskeligere å få til vil jeg tro. Men det er jo en shorten-funksjon i PaulStretch også, du kan putte inn litt Pärt, speede det opp 8 ganger og se om det minner om noe annet som kan slowes ned? 😉

 1. p3.no » Heit eller teit!

  […] Les saken på NRK Beta her! Det er overraskende enkelt å ødelegge en laptop. Bare gi den til en unge. (Foto: shitmykidsruined.com) Surfebrett? Kano? Null stress. (Foto: thereifixedit.com) […]

  Svar på denne kommentaren

 2. Utilgjengelig tilgjengelighetsfunksjon

  […] for synshemmede. Videoen over viser hvordan det høres ut. Det skiller seg ikke vesentlig fra Justin Bieber strukket ut. Det besitter også den samme weirde sjarmen. Og er fullstendig […]

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.