nrk.no

Sølv til NRKs OL-promo

Kategorier: NRK & Video


NRK og regissør Magnus Bjerve vant sølv for «Best sports promo» under Promax i Lisboa forrige uke. Reklamefilmen for NRKs OL-sendinger har vi skrevet detaljert om her på NRKbeta i artikkelen «En promo blir født» – og det bare å gratulere Magnus og alle de andre med prisen – alt arbeidet bar frukter!

Sølv til NRKs OL-promo
Sølv til NRKs OL-promo

Som vi skrev da vi omtalte produksjonen i januar, så er en promo navnet vi i tv- og filmbransjen bruker for en reklamefilm for et tv-program. En promo er ofte en kort liten reklamefilm, som har som oppgave å «selge» tv-programmet til publikum i ukene og dagene før selve programmet går på lufta. Selv om selve promoen sjelden er lengre enn et minutt, ligger det en formidabel jobb bak.

Les mer i «En promo blir født»

Send en gratulasjon til Magnus på Twitter! twitter.com/MrMaggie

Og her er Europas nest beste sportspromo det siste året:

(eller se den på YouTube)

Oppdatering: Såvidt vi kan se så er dette gullvinneren:

Produsert av Devilfish for Canal+

7 kommentarer

  • Øyvind Solstad (NRK) (svar til Jonas)

   Såvidt vi kan se var det Devilfish som vant gull med sin promo for Canal+. Har oppdatert artikkelen med det som jeg er 90% sikker er vinneren. Nettsidene til Promax er omtrent like informative som et middelsk knekkebrød…

  • Magnus Bjerve (svar til Øyvind Solstad)

   Joa, stemmer nok det 🙂 Men som du sier Øyvind, Promax-nettsidene er skremmende dårlige..med tanke på at de deler ut designpriser og sånn..

   Videolinken deres viser forresten en 95% ferdig promo, keyinga på skiløperne, pluss bakgrunnen ble gjort hakket bedre før den gikk på lufta 🙂

  • Øyvind Solstad (NRK) (svar til Magnus Bjerve)

   Magnus: Forbløffende dårlige sider – og pussig nok er dette tilfelle for en rekke bransjeorganisasjoner som deler ut priser for kule ting.

   Ligger den helt ferdige promoen på nettet noe steder – for embedding?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.