nrk.no

Synge sammen på YouTube

Kategorier: Det sosiale nettet,Musikk og lyd & Video


Nesten 200 mennesker laster ned et enkelt lydspor, spiller det av med hodetelefoner, synger sin stemme, laster opp på YouTube. Så velges det ut, lastes ned, redigeres og mekkes i 3D. Resultatet er virtuelt og vakkert.

Du kan lese mer om prosjektet på Eric Whitacres nettside.

I’d like to take the virtual choir a step further, and see if we can really start to make some delicate, nuanced music together. Our goal this time will be to sing with unified dynamics, vowels, and cutoffs, and to use only a conductor and a piano reduction as our guide. First, I’ll record a conductor track this week, with me conducting and a friend playing the reduction on the piano. I’ll also record a separate video where I’ll discuss the piece, and try to illustrate a few musical concepts that everyone should try to achieve while performing their individual parts.

If you’re interested in auditioning for the soprano solo, you’ll just post a video of the first eight measures of the piece, singing the solo in measures 5-8. We’ll choose our favorite and it will appear in the final video.

Her er noen av de som meldte seg på virtuell auditiion på YouTube.

Nydelig. Noen skulle lagd en dokumentar om alle menneskene som er med og synger. Dratt hjem og sett hvordan de har det, hvem de er – i Argentina, Canada, Filippinene, Irland, New Zealand, Singapore, Spania, Storbritannia, Sverige, Tyskland, USA og Østerrike.

Les også om hvordan verden spiller «Stand by me» sammen – med denne herlige videoen:

5 kommentarer

  1. Hele verden samlet på et nett @ Sandkassa

    […] bruk teknologien på helt egne, og ofte vakre måter. Det første eksempelet på dette så jeg på NRKbeta som kunne fortelle om på Eric Whitacres  prosjekt der han har samlet 200 youtubesangere og mikset […]

    Svar på denne kommentaren

  2. Kulturelle MÅ SE opplevelser fra Youtube! « bleivestad`s blog

    […] Vakrest Eric Whitacre`s Virtual Choir. Dette er en prosjekt som NRKbeta har fulgt en stund. Deres utmerkede artikler om prosjektet kan leses her. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.