nrk.no

Vi elsker XKCD

Kategorier: Det sosiale nettet,Moro,Musikk og lyd,Nettkultur & Video


Om du er like glad i nettet, programmering, geekete ting, forskning og verden som oss, så leser du helt sikkert tegneserien XKCD. Som får omtrent hver eneste stripe på forsiden av digg, og hvor binky79 alltid kommenterer på digg «this is the best xkcd ever».

Her ligger meta i mange lag oppå hverandre, også i historien om hyllesten til XKCD. Den starter med en UTROLIG nydelig promo for Discovery Channel (jeg har laget promoer for NRKs programmer i åtte år, og hadde jeg lagd denne så hadde jeg tatt helg etterpå):

Så lager XKCD denne stripen:

Så lager NoamR denne videoen:

(Videoen har en CC-lisens, og sangen kan du også laste ned med CC-lisens)

Og til slutt (?) lager Olga Nunes og Elaine Doyle denne hyllesten

…med en en rekke nettkjendiser, som Neil Gaiman, Wil Wheaton, Cory Doctorow
Lawrence Lessig, Bruce Schneier og Jason Kottke.

Hva kan mer man si? Vi elsker internett, og vi elsker XKCD. Alle sammen nå: Boom de yada, boom de yada…

PS. Opp med en hånd de som på et eller annet tidspunkt har vurdert dette

22 kommentarer

  1. Stavelin.com » Blog Archive » Framing – eller hvordan selge kjærlighet og merkenavn på en gang

    […] NRKbeta gjorde meg oss oppmerksom på Discrovery Channel hyllest til verden i ”I love the world”, og tilhørende xkcd-stripe. xkcd-stripen hadde jeg ikke sett fra før, på tross av at jeg abonnerer på RSS'n, men den blir uansett ikke helt det samme uten Discovery Channels video: I denne promoen synes jeg framing-konseptet igjen blir veldig tydelig: Discovery Channel selger seg selv som kanalen om og med mennesker som elsker alle de snåle, vakre og fascinerende detaljene verden består av. Men det er hele tiden menneskene som forteller historiene, som er historien. En catchy sang og enkelt budskap om lovprising av omgivelsene, og snøballen ruller videre (som kampanje) i bloggosfæren og resten av nettverden. […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.