nrk.no

Kart og bilder og live video – alt i samme pakke

Kategorier: Nettjenester,Streaming,Video & Windows


Kart er spennende, og nå begynner det å komme så mye data på nettet at kart virkelig tar av. Vi har skrevet om augmented reality før, og på TED-konferansen demonstrerer Blaise Agüera y Arcas fra Microsoft Live Labs at utviklingen har tatt enda et skritt fremover. Hvis du vil bli imponert, hopp til 04:50 og se hva som skjer når de sender live fra mobiltelefoner – og legger live video oppå en 3D-modell av stedet skapt av fotografier.

Så hva kan vi i NRK f. eks. bruke dette til? Jo, tenk deg at det skjer noe viktig et sted, og noen der ute sender live med mobilen sin. Da kan vi legge på live video fra stedet på andre bilder fra stedet, slik at folk kan få et større bilde over hvordan det ser ut. Selv om brukerne der ute filmer bare et lite utsnitt, kan vi vise det «store» bildet.

I videoen viser han dette med bare en live video inn i systemet, men ganske kjapt vil det komme mulighet for å legge inn flere videoer på direkten, noe som gjør at vi kan bygge opp et stort bilde av det som skjer, selv om hver enkelt mobil bare filmer en liten del av hendelsen.

Dette er en interessant tendens: Mange brukere bidrar med små biter av informasjon. Takket være smarte systemer som f. eks. Photsynth, kan man sette sammen alle de små bitene til et stort bilde – og få ny forståelse av verden. Og kart – posisjonen din – er sentralt i dette. Kart og posisjon kommer til å være essensielt i det neste nettet.

6 kommentarer

  1. Lurer på når Google klarer å ta igjen Microsoft på dette området. Føler de ligger noe etter med tanke på integrering av bilder og video i kart. Blir spennende, og spennende å jobbe i denne bransjen!

    Svar på denne kommentaren

  2. Hvorfor får aldri denne mannen snakke mer en 10 minutter! Han har vært på TED to ganger nå og presentert «jawbreaking» teknologi i en annen dimensjon. La mannen snakke!
    Forsett med artikler fra TED, dette liker vi.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.