nrk.no

Timelapse-panorama-stich-stop-motion-morph-video?

Kategori: Video


Hva skal man kalle denne teknikken? Fascinerende video hvor noe beveger seg mens andre biter står stille.

Eirik må med andre ord bygge skinner på verandaen for neste års video

Eller se den på Vimeo. Via Kottke.

Skaperen av videoen sier at det er en videreutvikling av en teknikk han kaller «still moving».

I drift, half awake, half asleep. Moving through the city I recall but have never been to. This film was made using a digital stills camera to create a stop motion animation. This video is an evolution of an earlier work/technique called Still Moving.

7 kommentarer

 1. De bruker en veldig lik effekt i musikkvideoen til Puscifer: youtube.com/watch?v=MrQOBcFfEj0 fra ca 15 sekunder og ut et godt stykke. Ikke like smooth som videoen over i noen tilfeller, men det var kanskje heller ikke meningen.

  Hadde vært kult om Eirik fikk laget neste års timelapse med bevegelse, ja. Med en god GPS, er det ikke noe (stort) problem å bevege seg gjennom skogen en halv meter om dagen/uka.

  Svar på denne kommentaren

 2. Mest av alt ser det ut som om jeg har prøvd å fyre opp et nytt spill på den gamle pc-en min. Kjenner jeg blir litt frustrert ved tanken…hakking er jo ikke gøy. Men jeg skal være enig i at tanken er god.

  Svar på denne kommentaren

 3. Eg meiner ein del av denne effekten kan oppnåast med pixel motion i Adobe After Effects CS3 og oppover. Dra ei bileteserie inn i komposisjonen, dra den ut med 1000 prosent og sett frame blending til beste kvalitet.

  Svar på denne kommentaren

 4. Magnus Skarvøy

  Denne teknikken bruker også Lasse Gjertsen («Youtube-Lasse») i sin musikkvideo med den italienske cellisten Giovanni Sollima: youtube.com/watch?v=ldPf3yqq3-8
  Han forklarer sin fremgangsmåte slik: «The forest, river sequence was photographed in a forest in Arona, Italy. I took a picture ca. every five meters, and morphed the images together using WinMorph, matching the pace of the music.»
  Teknikken kommer inn ved 2:36 i videoen.

  Svar på denne kommentaren

 5. Øyvind Solstad (NRK)

  @Magnus: På meg virker det ikke som dette er det samme. Lasse Gjertsen ser ut til å ha brukt vanlig morphing, mens det i videoen i artikkelen er tracking og locking av elementer i bildet mens andre morpher eller bare skifter.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.