nrk.no

Bergensbanen konkurranse – frist 1. mars 2010

Kategorier: Fildeling,NRK & Video


For å oppmuntre til kreativ bruk av bergensbanen, arrangerer vi konkurranse for beste gjenbruk. Den som lager den beste nye versjonen vinner et HD videokamera til en verdi av ca. 8 000 kroner.

Konkurransen er helt åpen for alle typer bidrag; video, nett, trykk, grafikk – hva som helst. Vi håper også å presentere vinnere og deltagere på tv og å gi dere oppmerksomhet her på NRKbeta og NRK.no.

Eneste vilkår er at du må følge vilkårene i lisensen beskrevet nedenfor og skrive om bidraget ditt i kommentarfeltet under. Fristen var opprinnelig satt til søndag 24. januar – men fordi vi nå har lagt ut 246 GB i Full HD, så utvider vi fristen en måned.

Siste frist for å levere inn bidrag er mandag 1. mars kl. 01.03 om natten.
01030103 sant?

Vi drar på såpass mye fordi det nok kommer til å ta litt tid å laste ned for mange.

Her kan du laste ned en versjon på 22 GB, og her kan du laste ned en versjon i Full HD – på 246 GB.

Alle artikler om Bergensbanen på NRKbeta.no:

[seriesposts]

Vi har fått mange bidrag allerede, og vi skal samle dem i kommentarfeltet under. Har du ditt eget bidrag så vil vi gjerne se det også der!

Creative Commons

Bergensbanen-videoen er lisensiert med en Creative Commons-lisens. Faktisk en lisens der du både kan bruke materialet til privat og kommersielt bruk så lenge du følger vilkårene:

http://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/no/

Du har lov til…

Du har lov til å dele – å kopiere, distribuere og spre verket (så lenge du følger alle de andre vilkårene)
Du har lov til å remikse – å bearbeide verket (så lenge du følger alle de andre vilkårene)

Dette betyr at du kan klippe om verket, fargekorrigere det, legge på grafikk, spille det baklengs, hva som helst – så lenge du følger alle vilkårene i lisensen.

På følgende vilkår…

Navngivelse — Du skal navngi opphavspersonen og/eller lisensgiveren på den måte som disse angir (men ikke på en måte som indikerer at disse har godkjent eller anbefaler din bruk av verket).

Det som alltid skal merkes er verket er lagd av NRK – og du skal alltid lenke til denne adressen: http://nrkbeta.no/bergensbanen. Om du lager noe på nett skal lenken være klikkbar. Om du lager video skal lenken være med i teksten som beskriver verket, med en klikkbar lenke. Om du lager noe for medier som ikke er klikkbare (tv, lyd, trykk) skal du skrive:

«Bergensbanen» – NRK
http://nrkbeta.no/bergensbanen

Brudd på dette er brudd på lisensen.

Del på samme vilkår — Om du endrer, bearbeider eller bygger videre på verket, kan du kun distribuere resultatet under samme, lignende eller en kompatibel lisens.

Dette betyr at alt du lager må deles videre på samme vilkår som det vi beskriver her. Så om du lager en ny film der du klipper om Bergensbanen, legger på grafikk, egen musikk osv, så må du dele denne med samme Creative Commons-lisens. Det betyr da også at du ikke kan legge på andres musikk (som du ikke har rettigheter til), fordi du ikke kan dele denne videre med denne lisensen. Det betyr også at vi kan bruke det du eventuelt lager på nett eller tv uten å spørre deg om lov, så lenge vi også deler videre det vi lager.

Kommersiell virksomhet

Legg også merke til at du faktisk kan bruke opptakene våre fra Bergensbanen i kommersiell virksomhet, så lenge du følger vilkårene. NSB eller reiselivsbransjen kan da lage reklamer basert på dette, så lenge de deler reklamen sin videre med samme lisens.

Facebook

Husk at du fortsatt kan bli tilhenger av «Bergensbanen minutt for minutt» på Facebook.

5 kommentarer

 1. Kay Sindre Bærulfsen

  Okey, nå sitter jeg på en fil som er 264.319.798.487 bytes stor, noe som lett hadde passet inn på 1.792.533 3″5 disketter. Om vi kunne tenke oss et HD-kamera som bruker disketter som lagringsmedie, så måtte den stakkars NRK ansatte byttet disketter hver 20,7cm av turen!

  Så, nå har jeg fila, men jeg har ikke klart å få ffmpeg til å bearbeide den. Er det noen som har fått det til, eller har tips om hvordan jeg kan gjøre dette i linux?

  Svar på denne kommentaren

 2. Kaare K. Johnsen

  Takk til NRK som har lagt ut videoen til nedlasting – veldig bra! Det er jo denne versjonen med kamera bare rett fremover som burde ha vært vist på TV, uten all den forstyrrende musikken og de delvis forstyrrende bi-innslagene (de kunne man heller vist i et eget program om Bergensbanen).

  Men det er synd at filmen – og opplevelsen – blir skjemmet av at kamera står merkbart skjevt helt fra Nesbyen til Oslo, dvs i 3 timer, nesten halve filmen. Først etter halvannen time, i Vikersund, gjøres det et mislykket forsøk på å rette det opp, og et nytt mislykket forsøk i Drammen. Så jeg håper dere passer bedre på neste gang!

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.