nrk.no

NRKbeta på mobil

Kategorier: Mobil & NRKbeta


Vi har akkurat installert to plugins som skal gjøre forsiden vår lettere for mobile nettlesere. For å gi fine sider til dere med iPhone, bruker vi WPtouch – som også funker for HTC Hero såvidt vi kan se. For alle andre mobile nettlesere bruker vi WordPress Mobile Edition, hvor vi har tatt bort iPod touch og iPhone siden vi alt har en plugin som server de.

Spørsmålet er om det funker? Kom gjerne med tilbakemeldinger! Gjerne med skjermbilder (hvis du gidder) – og gjerne med info om hvilken av plugins’ene som «slår inn» på akkurat din telefon.

PS. Du kan velge å se den «normale» forsiden. Du finner lenker for å slå over til normal sidevisning nederst i begge variantene.

44 kommentarer

 1. Dan-Raoul Miranda

  Google ADP1(HTC Dream), med CyanogenMod 4.2.13 og medfølgende nettleser, ser bra ut, men thumbnails går over ingressen på fremsiden(skjer ikke med Opera Mini på samme mobil), og ville gjerne hatt et mer oransje tema(da jeg iallfall føler det er mer NRKbeta-ish). Og synes gjerne dere bør vurdere litt hvorvidt dere skal bruke stock thumbnails på artikler uten thumbnail. Tror gjerne det er bedre uten…

  Svar på denne kommentaren

 2. Øyvind Solstad (NRK)

  @Bernt_S og Jo: Det blir alltid en avveining mot størrelsen. Den nye iPhone-siden er under halvparten så stor som den normale forsiden. Om vi lager større bilder går størrelsen opp igjen og da er det nesten like greit å surfe på den normale siden. Eller?

  Svar på denne kommentaren

 3. Eirik Grindheim

  Ok på e51. Selv om skjermen er liten, ser dette bra og luftig ut i internbrowseren og i Opera Mini 5.

  Har ikke testet kommentatorfunksjonen via mobilen. Det blir for tungvint å skrive kommentarer via mobil, når tastaturet er nærmere.

  Svar på denne kommentaren

 4. HTC Hero viser «doble» thumbnails på første siden, hvor thumbnail nr to er speilvendt, opp ned og ligger delvis over teksten. Enten så er det bare meg, eller så har ingen av de andre HTC Hero testerene som har kommentert her sett så nøye etter 🙂

  Svar på denne kommentaren

 5. Aleksander R. Rødner

  Fungerer fint i standard browser på HTC Magic, får en blank side i Dolphin. Det er forsåvidt greit nok; de (WPTouch) sier jo spesifikt at de kun supporterer den innebygde leseren.

  @Marius: Jeg får også opp doble bilder, jeg tror det er en fancyfied bildevisning vi ser. Men, det bør gjøres noe med.

  For min egen del tror jeg nok jeg kommer til å gjøre det samme rimelig snart.

  Jeg misliker forøvrig det at man må legge inn WordPress Mobile Edition manuelt. WPTouch ser ut som et flott tillegg.

  Svar på denne kommentaren

 6. Jeg vil etterspørre det samme som Eirik Bjørgan.
  Det hadde vært fint med direktelinker til begge versjoner. Jeg bruker Mozilla Fennec på N900 og den laster automatisk inn fullversjonen (da nettleseren identifiseres som Firefox).

  Har erfaring med at på tross av at mange nettsider sender meg til deres standard mobilversjon, fungerer Iphone sidene deres bedre på mobilen min. Det hadde derfor vært flott om dere hadde direktelinker til begge slik at folk kan velge hvordan de vil se NRK Beta.

  Kommentar til NRK Betas hovedside. Dere har for mange artikler med masse flash og diverse medier oppe på forsiden. Selv på pc-en min tar det veldig lang tid å laste hele hovedsiden. På mobil kan det være veldig hemmende.

  Svar på denne kommentaren

 7. Harald Solheim

  Fungerer bra på iPhone. Mye kjappere å følge lenker fra Twitter nå.
  Det ser også bra ut på Nokia 6500 Classic (S40). Den vanlige siden ville nok fungert veldig dårlig på denne mobilen. Er veldig fornøyd.

  Svar på denne kommentaren

 8. Funker stort sett på min Sony Ericsson Satio på tross av at jeg får advarsel om at de ikke er kompatibel når jeg installerer Symbian versjonene på den. Noen kanaler på NRK Radio gir «Connection error» men jeg antar at de ikke sender akkurat nå.

  Mitt største ankepunkt er at den øyensynlig ikke er tilpasset touch-skjermen på Satio. «Select» og «Exit» valgene er ekstremt små nede i hjørnene og man må bruke neglene for å treffe dem.

  Svar på denne kommentaren

 9. Probmlemet til OscarHP er tydeligvis at nettleseren til HTC ikke takler speibildet av bildene, slik det vises på iPhone. Så den viser det dobbelt, istedet for gradert speilbilde under bildet. Om døkk tog den… Så her må det gjøres noe med html/css kodingen av siden. Designet fungerer for øvrig ikke helt 100% om man skal redigere innlegg man har skrevet. Men det fungerer!

  Svar på denne kommentaren

 10. alexking.org/projects/wordpress/readme?project=wordpress-mobile-edition :

  Can I create a link that forces someone to see the mobile version?

  Yes, this is included as an experimental feature in version 2.1. The link can be added to your theme by using the akm_mobile_link() template tag:

  Legge inn en knapp en plass?

  Eventuelt kan vel nettleseren identifiseres. Jeg bruker Opera Mobile til Windows Mobile.

  My mobile device isn’t automatically detected, what do I do?

  Visit the settings page and use the link there to identify your mobile browser’s User Agent.

  Then add that to the list of mobile browsers in your settings.

  Svar på denne kommentaren

 11. Merkelig, min egen wordpress blog vet at jeg bruker mobil nettleser tilsynelatende, men på nrkbeta får jeg bare fullversjon av siden. Enig med Simen, hadde vært glimrende om f.eks. m.nrkbeta.no automagisk ga mobil-versjon uansett.

  Svar på denne kommentaren

 12. Merkelig, min egen wordpress blog vet at jeg bruker mobil nettleser tilsynelatende, men på nrkbeta får jeg bare fullversjon av siden. Enig med Simen, hadde vært glimrende om f.eks. m.nrkbeta.no automagisk ga mobil-versjon uansett.

  Jeg bruker også MicroB nettleseren på N900.

  Svar på denne kommentaren

 13. Dan-Raoul Miranda

  Drar opp i en gammel sak, men irriterer meg til stadighet at jeg med Opera(v. 10.52 snapshot, build 6302, men også tidligere build, siden dere fikk disse sidene) på Ubuntu 9.10 får servert mobilsiden. Går ut ifra at den tolker nettleseren som Opera Mobile/Mini, men det er en litt frustrerende bug…

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.