nrk.no

Dopet bronseplass

Kategorier: Mobil & NRK


Hver onsdag blir de offisielle uketallene for besøkene på mobiltjenestene til den norske mediebransjen lagt frem på TNS Gallup’s sider.

Vi la om til nye mobilsider i uke 49/50 i 2009 noe som har gitt en økning på 102% frem til første uken i 2010, og ukestallene for 2010 har gitt oss en stabil fremgang.

Men vi tabbet oss…

Bilde av psyberartist – med en Creative Commons-lisens.

14. januar lanserte vi to nye applikasjoner å høre radio på mobil. Applikasjonene har en funksjonalitet som gir brukerne rask tilgang på våre mobilsider. Av hensyn til brukervennlighet viser det seg at leverandøren automatisk laster våre mobilsider i bakgrunnen hver gang applikasjonen starter. Dette registeres som et treff til våre mobilsider, noe som gjør at mobiltallene til NRK denne uken (og neste uke) vil være feilrapportert. TNS Gallup er informert, og feilen vil bli fikset.

Hjelp!

Vi ønsker selvsagt å ha så mange brukere innom vår mobiltjeneste som mulig, og tar mer enn gjerne innspill på hva dere ønsker dere av en mobiltjeneste. Hva bør en mobiltjeneste ha? Hva vil dere ha av innhold, hva er nyttig, og hva tror dere kan drive trafikk?

10 kommentarer

 1. Javel? Slik jeg leste den står det at bakgrunnslastingen ble talt, og at det ikke burde være med (altså første gangs lasting). Slik reglene er skal bare browserbaserte ting telles i TNS Mobile. Mao skal ingen sidevisninger fra Apps registreres.

  Dette fordi apps kan være så forskjellige. I appslistene vil bare sesjoner og brukere registreres, fordi mange apps ikke har sidevisninger. Med det regimet som har eksistert på nett – at alt er DB , VG eller NRK bare fordi det har samme redaktør, kunne det bli det rene kaos på TNS Mobile hvis Apps skulle inn der. Ikke nødvendigvis samme valuta.

  Svar på denne kommentaren

 2. Det er jeg helt enig med deg i. Vi kan nok velge en annen vei på mobil enn på nett hvis vi ønsker, men det spørs om man er villig til å kutte ut yr, nettby, 123spill eller andre eksisterende eller kommende mobiltjenester når man allerede gjør det på denne måten på nett.

  Svar på denne kommentaren

 3. iacob chr. prebensen

  Men Erik,

  Når appsen fungerer som en nettleser, er det da en app eller en nettleser? Det er jo safari som henter innholdet i begge tilfeller?

  Skal vi sortere ut (lar det seg gjøre å sortere ut) brukere som trykker på lenker i facebook og twitterklienter?

  Når siden blir automatisk lastet som i dette tilfellet skal det selvsagt ikke telles, men om jeg klikker på en lenke til en dagbladet-sak på facebooks iphone-app, vil du ikke ha trafikken? Og er ikke den trafikken like mye verdt som annen trafikk?

  Svar på denne kommentaren

 4. Iacob,

  Du var med da vi satte grensen, og den har vært klar så langt. Dette kan sikkert diskuteres på nytt, men hvor setter vi da grensen? Kan du ha yrværet der du er på forsiden av appen deres i et lite browservindu? Kan jeg vise frem en tegneseriestripe i en app og kalle det en sidevisning? Grensene blir fort uklare. Den vi har hatt har vært klar.

  Og skal en bruker telles både i appslista og i TNS Mobile hvis han starter appen deres og leser en mobilside?

  Vi bør nok ta en prat om dette. Skal vi få Engen på banen? 🙂

  Svar på denne kommentaren

 5. Endre Stølsvik

  Er det ikke litt drid at dere laster noe som helst før jeg ber om det? Det har seg jo faktisk slik at jeg må BETALE for det, og hvis jeg ender opp med å ikke se på den siden, så er det jo penger rett i dass.

  Jeg syntes det hørtes ut som en idiotisk ide å bakgrunnslaste ei side om ikke nødvendigvis vil bli lest – vel og merke på en en mobiltelefon hvor det jo fremdeles er vanligst med betaling basert på bruk.

  Svar på denne kommentaren

 6. Andreas Munkelien

  @Endre
  Vi har, med bakgrunn i brukeropplevelsen, valgt å fortsette å laste disse sidene i bakgrunnen (ettersom kosten av dette er såpass lav). Vi slutter derimot å telle disse sidene første gangen de lastes i applikasjonen. Når du starter opp radioapplikasjonen, så starter også radiostrømmen. Denne er vesentlig mer dataintensiv.

  Hvis du ikke har fastpris på datatrafikk på ditt abonnement, anbefaler jeg deg å kontakte din operatør for å avklare hva dette koster deg.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.