nrk.no

NRK Radio på iPhone, Android og Nokia

Kategorier: Mobil & NRK


I dag lanserer vi to mobilapplikasjonar som utvidar og forbetrar radiotilbodet vårt. Vi tilbyr no ein applikasjon for alle NRK-kanalane, og ein for NRK P3.

I P3-applikasjonen er det også eigne kanalar med nonstop sending av Radioresepsjonen, Pyro og National Rap Show.

Applikasjonane er laga for iPhone, Nokia og Androidplattformen (i Nokiaapplikasjonen er det berre mogleg å høyre på radio). NRK er den første her i landet som tilbyr radioapplikasjonar for tre ulike plattformar.

Applikasjonane har også enkel tilgang til yr, nrk.no, trafikkmeldingar, podkast, Facebook og Twitter.

Kvar?

For iPhone: NRK Radio App Store og NRK P3 i App Store

For Nokia: NRK Radio og NRK P3

Programmene kommer også i GetJar, Mobile9, Mobango og Ovi Store når de er godkjent.

For Android: www.android.com/market/

Kanalane

Desse radiokanalane er det mogleg å høyre gjennom NRK-applikasjonen:
NRK P1 – med alle distriktssendingane.
NRK P2
NRK P3
NRK mp3
NRK Alltid Nyheiter
NRK Super
NRK Gull
NRK Klassisk
NRK Jazz
NRK Folkemusikk
NRK Sami radio

I P3-applikasjonen:
NRK P3
NRK mp3
Radioresepsjonen
Pyro
NRS

Les mer om P3-applikasjonen på NRK P3s nettsider.

Kostnad

Det kostar sjølvsagt ikkje noko å laste ned applikasjonane. Men bruk via Edge eller 3G-nettet fører til kostnader for deg.

I tillegg til iPhone, kan applikasjonane brukast på over 30 Nokiamodellar og på telefonar som bruker Android.

Android blir mellom anna brukt i HTC Dream, HTC Magic, HTC Tattoo og HTC Hero. Samsung I7500 bruker også Android. Motorola har i øyeblikket to telefonar med Android, Motorola Droid. Google sin nye telefon, Nexus One, som blei lansert i USA i forrige veke, nyttar også Android. I løpet av første halvår i år lanserer også Sony Ericsson XPERIA X10 med dette operativsystemet.

Kjem vi til å lage applikasjonar for andre telefonar/operativsystem? Vi vil vurdere det dersom applikasjonar for andre telefonar/modellar blir etterspurt.

Lydkvalitet

I øyeblikket er det kun mogleg for oss å streame i mp3. I iPhonen streamar vi med 64 kb/s. Lyden er derfor ikkje optimal. Men NRK jobbar med ei større endring i den tekniske infrastrukturen knytta til streaming. Frå sommeren kan vi derfor levere radiostraumane i AAC-formatet også. Lyden i mobilapplikasjonane kjem altså til å bli betre!

Legg merke til at du på iPhone kan velgje å streame frå Safari, slik at du kan høyre på radio mens du bruker andre apps!

Leverandørar

Etter å ha vurdert moglege alternativ, har vi landa på ei løysing frå tyske Liquid Air Labs. Dei tilbyr ei hyllevare med tilpassingar gjort for NRK. Vi valde denne leverandøren fordi applikasjonane deira har god funksjonalitet, dei kunne levere raskt og til ein ok pris. I tillegg har LAL erfaring i denne marknaden sidan dei har levert applikasjonar til radiostasjonar over store deler av verda. Dei står også bak iPhoneapplikasjonane til norske Radio 1 og Energy (NRJ).

Grafikken til applikasjonane våre er det Scandinavian Design Group (SDG) i Oslo som har levert (same selskap som laga grafikken til NRK Super). Vi har også fått god hjelp frå Høgskolen i Østfold som inntil videre sørger for streaming av NRK sine radiokanalar. Tilpassing av nettsider og anna teknisk er gjort av våre eigne utviklarar.

Kven veit

Du vil kanskje sei ”endeleg!” eller ”det var på tide!” Vi er ikkje først ute med mobilapplikasjonar, men no lanserer vi eit tilbod som inneheld mykje av det innhaldet NRK produserer kvar dag.

Som lisensfinansiert allmennkringkastar har vi som mål, og er forplikta til, å vere der publikum er. Det er derfor viktig for oss å lansere dette tilbodet no. Dei fleste har mobiltelefon og bruken av medieinnhald på mobiltelefonar aukar. Derfor ønskjer vi å tilby denne radiotenesta. Vi gledar oss til brukarreaksjonane og vil gjerne høyre kva de synes er bra med applikasjonane og kva som kan bli betre.

Nett-TV

Om du vil se NRKs Nett-TV på mobil, sjekk m.nrk.no.

PS. I skrivande stund virker ikkje Facebook og Twitter-sidene i iPhone og Androidversjonane av NRK-appen slik dei skal. Dette blir fiksa så raskt vi klarer.

145 kommentarer

 1. Dette er veldig bra, sitter og hører på pyro nå. Men det er en ting jeg virkelig savner, og det er integrasjon med last.fm. Det burde ikke være så veldig vanskelig å få til, siden den allerede viser frem hva som spilles i øyeblikket.

  Svar på denne kommentaren

 2. KRONEKSEMPEL på hvorfor det er en glede å betale NRKavgift – det vi vil ha, tigjengelig og brukervennlig – NÅ!

  (og så skader det ikke at vi alt har betalt for det)

  Ønske: Kan vi få NRK web-TV også på iphone slik?!?

  Svar på denne kommentaren

  • App for å høre på radio? Hmm, glad jeg har en telefon med innebygget FM radio (HTC selvfølgelig) og slipper å være avhengig av monopolisten Apple og deres overvurderte leketøy iPhone, og ikke minst slippe å betale båndbredde for å høre på radio….

 3. Kult at dere har lagd en radio app som går på flere platformer. Hva slags utviklingsmiljø har dere brukt, dvs «native» (xcode for iphone osv) eller noe tilsvarende Appcelerator Titanium som lager kode for for flere platformer ?

  Selv bruker jeg Drool Radio til å lytte på NRK radio (disclaimer, jeg kjenner de som har lagd Drool Radio, så jeg er sikkert litt farget av det ). Info om den finnes på App Store: itunes.apple.com/no/artist/droolapps-com/id327347563

  Svar på denne kommentaren

 4. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Ang andre/fleire plattformar/modellar: Vi vil vurdere det basert på etterspurnad.

  Øvrige tilbakmeldingar vi får frå publikum og bruk (f.eks brukermønster) vil vere eit grunnlag for videre utvikling av applikasjonane.

  Svar på denne kommentaren

 5. For Iphone, Android og Nokia. Er det symbian du mener? Eller vil applikasjonen laget for «Nokia» fungere på alle Nokia-telefoner uavhengig av plattform? I såfall regner jeg med at applikasjonen ikke fungerer på symbiantelefoner fra andre produsenter enn Nokia.

  Ble ærlig talt litt forvirra nå…

  Svar på denne kommentaren

 6. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Til Nokiabrukarar: Appsen kan brukast på følgande modellar:
  NOKIA S60 3.x devices:
  N71, N73, N78, N81, N82, N85, N93i, N93, N95, N95 8GB
  E51, E52, E61, E65, E66, E71, E72, E75
  6290, 6220 classic, 6120 classic, 6110 Navigator, 6210 Navigator, 6124 classic
  5320 XpressMusic, 5630 XpressMusic, 5700 XpressMusic

  I tillegg har vi fått rapportar om at den delvis virker (!) på N97 også.

  Til dykk som etterlyser applikasjon for Windows (og andre plattformar): Sjå svaret mitt til Mats Taraldsvik.

  Ang tilgjengelig utanfor Norge i iTunes: Det var meininga. Skal sjekke kva som har skjedd.

  Svar på denne kommentaren

 7. Gratulerer til NRK. Denne Appen var lekker. God navigasjon og pent laget. Lyden kan alltids bli bedre. Håper dette er starten på NRKs mobilsatsing og at vi får noe SVT Play liknende neste gang.

  Til alle som syter om WM-støtte har jeg ett tips. Kjøp dere en ny telefon! WM er dødt! Vil du ha godt innhold til din mobiltelefon kjøper du deg en Android-telefon eller iPhone. Så enkelt er det. Mobiltelefonprodusentene har gjort sine valg og kommer til å pumpe ut Androidtelefoner i år på bekostning av nettopp WM og Symbian.

  Svar på denne kommentaren

 8. Veldig fint produkt. Har funnet et par bugs og mangler i Android utgaven.

  1. Rulleteksten på radioene støtter ikke æøå, utf8 feil?
  2. Standard radio er alltid P1 Østfold. Bør være siste brukte eller valg å sette den selv.
  3. I nettleseren (yr, trafikkvarsel) er det ikke mulig å zoome, vanskelig å lese da.

  4. Fikk den til å krasje da jeg startet den en gang.

  Ellers helt supert produkt.
  Håper på video støtte i en seinere oppdatering

  Svar på denne kommentaren

 9. Har ett lite sprøsmål ang. avsnittet «Lydkvalitet»,
  her står det følgende:

  «Lydkvalitet

  I øyeblikket er det kun mogleg for oss å streame i mp3. I iPhonen streamar vi med 64 kb/s. Lyden er derfor ikkje optimal.(…)»

  Er det bare iPhone app’en som streamer med 64 kb/s?
  Eller streamer alle versjonene av denne app’en i 64 kb/s?

  Svar på denne kommentaren

 10. Hurra, takk og jippy!

  Har jo hatt linken på de «gamle» lyd sidene og på de nye mobil sidene til endel kanaler allerede, men å få det som en egen app med store knapper for pølsefingre er genialt.

  Takk, takk og ja takk… Leker med android versionen nå.

  Ønskeliste: Konfig muligheter, så jeg kan ta vekk alle de lokale feedne jeg aldri bruker. Det fører til at *jeg* bruker mindre tid på å finne det jeg skal høre på og mere tid på å lytte 😉

  Svar på denne kommentaren

 11. En annen ting med android-versjonen av P3-appen er rss-podkast-knappen. Trykker man på en av linkene der, blir man forsøkt sendt til podkast delen av itunes, noe som er en smule vanskelig når du sitter med en android. Den vanlige NRK-radio appen er fin, ettersom man får de «vanlige» rss-linkene i tillegg.

  Svar på denne kommentaren

 12. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Torbjørn: Alle applikasjonane streamer mp3 med 64K/s. Men dette blir det altså endring på frå ca juli. Med unntak av iPhone-appen. I følge leverandøren vår er ikkje Apple så glad i høgare rate fordi dei vil skjerme brukarane frå potensielt store utgifter på bruk. Men overgang til AAC vil hjelpe litt på kvaliteten.

  Ang nedlasting i utlandet: Skal vere tilgjengelig utaskjærs. Vi har testa Tyskland, USA og UK. Alle virker. Og Erik som skriv over her bur jo i Paris og har fått det til å funke 🙂

  Svein og Jørgen: Takk for tilbakemelding på Android-versjonen. Skal sjekke det.

  Til dykk som etterlyser app for andre modellar og plattformar: Eg gjentar at vi vil VURDERE det basert på omfanget av etterspurnad. I mellomtida kan alle som har nettlesar i telefonen sin høyre radio, sjå tv og lese nyheiter via mobilsidene våre. Navigasjonen er enkel. I tillegg er det jo FM-radio i mange mobilar.

  Svar på denne kommentaren

 13. Gratulere med eget mobilprogram!
  Har ikke helt følelsen at programmet er helt ferdig og kunne hatt godt av noen runder sluttbrukere før offesiell slipp men om NRK lytter godt til de første som instl. progr. kan nok dette blir genialt over tid.

  0. Føles ikke helt som en native iPhone app. Mere som et rammeverk som svelger html fra nettsider gjennom en GUI.
  1. Er jeg helt idiot eller kan du ikke sette default radiostasjon for programmet?
  2. Mangler tekstbasert navigasjon i tillegg til den “coverflow” navigasjonen.
  3. Når vi velger (på iPhone) å streame gjennom Safari kunne vi jo ha fått valg om å velge en annen kvalitet. Alt vi trenger er en pen “landing page” der vi kan velge kvalitet. pr. default går jo kvaliteten ned til 56K når vi velger web. radio.hiof.no/nrk-p1-oslo-56 men om man ønsker 128 er det jo bare å endre til radio.hiof.no/nrk-p1-oslo-128.
  4. Navigasjonknappene til safari hvor i all verden er de? Når du velger en underside på NRK, hvordan i all verden skal vi navigere tilbake en side?
  5. Skal denne app. tappe inn i videoinnholdet deres med tiden når dere kommmer sikkerlig i gang med transcoding til H.264?

  MEN en god start. NRK har gjort mye korrekt de siste året når det gjelder deres mediabaserte nettsatsing, mere åpenhet, mere åpne formater, lytter bedre til brukerne (faktisk spørr dem hva de trenger). 10x bedre enn sine komersielle konkurenter i allefall 🙂

  Svar på denne kommentaren

 14. Leif-Kjartan Bjørsvik

  steinmb:
  Synspunk 0: Registrert.
  Spm 1: Nei, du er ikkje idiot. Grunnen til at du ikkje er det finn du i svaret mitt til Helge Øgrim kl 1102 i dag 🙂
  Spm 2: Førstår kva du meiner, men er usikker på om det er ein funksjonalitet vi treng dersom vi får løyst spm nr 1.
  Spm 3: Les svaret eg gav Torbjørn. Forøvrig kan du streame i 128K via m.nrk.no
  Spm 4: Ja, svakheit i dagens versjon. Kanskje betre i ein framtidig versjon.
  Spm 5: Nei.

  Svar på denne kommentaren

 15. Lykkelige Leif

  Leif-Kjartan Bjørsvik, digitalradiosjef

  Takk til det etterhvert stigene antall medarbeider i NRK som har mandat til nytenkning og som bruker dette.

  Denne nye NRK mobiltlf. programvare fungere etter hensikten = bra.
  Jeg kan så å si – med min 3,2″ skjerm (trykkskjerm) – betjene alle mobiltelefonens programmer med mine vanlige «se briller», men NRK’s nye Internett radio, må jeg skifte skifte til lesebriller – og enda er det så vit jeg kan finne frem – med mobiltelefonen nesten opp i nesen. Jeg vil tippe at flesteparten av mobiltlf. i Norge har en skjerm som i snitt ligger på 2″ – 2.2″. Og det er ca. det 1/2 av skjermen min.
  Jeg klare meg, Men da jeg støtter og håper at Digitalradioavdelingen oppnår suksess med sin innsats. Bør Dokk kanskje se på «forstørrelses/lesbarheten» problematikken.

  Et annen annet moment – som storbyenes innbygger kanskje overser – er at NRK har lavet en Internett basert programvare som funger (så langt jeg har hat tid til etterprøve) for mobil.bruker i som kun har Internett-tilbud i EDGE protokoll = meget bra.

  Jeg bruker av og til SHOUTcast Internett radio; men er da avhengig av at de stasjoner jeg velger, enten streamer i lav bit rate (meget ringe lydkvalitet) eller at der streames i AAC. (få kanaler) Jeg vet godt at overføring’s protokollene ikke er NRK bord – det er teleselskapene – men det tydeliggjøre dog at realitetsansen til det Dokk holder på med i NRK.

  (det er ikke få på landet, der i realiteten subsidiere storbyenes tilbud av HSDPA og nu senest 4G)

  Og så over til en radio utfordring:
  Hva ikke alle er klar over, NRK muligens har et av verdens største og beste radioarkiv (også videoarkiv) tilgjengelig. Den dagen Dokk får denne kilde tilgjengelig også for publikum som er «på farten», skal himmelrikets klokker kime.

  Ang. det siste avsnitt: kan du – Leif-Kjartan Bjørsvik – ikke hviske noen inspirerende ord til Gunnar Garfors, så rikdommen i NRK’s video arkiv utnyttes fullt ut.

  Svar på denne kommentaren

 16. Lykkelige Leif

  P.S. Når jeg velger NRK GULL Får jeg melding : Connection error – 8000304
  Er dette innkjøring problemer som ordner seg etterhvert ? ? ? ?

  Jeg likte godt endelig å kunne høre på radio med trådløst høretelefoner; men akk, begeistringen la seg innen lenge. Da jeg koplet fra NRK Internett radio et øyeblikk. Ville radioen ikke koble til Internett igjen – før jeg frakoblet blåtann.

  Kan forstå på ovenfor stående innlegg, at programmet på må min Nokia 5800 XM, ikke tillater alle de funksjoner som i andre mobiltelefoner. Men jeg er storveis fornøyd med å høre radio ved hjelp av NRK nye programvare.

  Nok en gang til Leif-Kjartan Bjørsvik : for alle de som ikke har mobilltlf. som kan bruke denne nye Internett radio. Er det ikke bare å browse NRKmobil. Jeg får ikke adgang til å streame NRK-lyd med kun EDGE forbindelse.

  Svar på denne kommentaren

 17. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Haakon: «Fungerer delvis» = ustabil. Nokia-appen tilbyr uansett kun streaming av radiokanalane. Dessverre ikkje nrk.no, Yr, trafikk eller podkastsider. Men du kan vel høre NRK via FM-radio i Nokiaen din?

  Per Atle og Ole E: Stillfarne? Det er ikkje mitt inntrykk 🙂 Men alle med nettlesar på mobilen har tilgang til same tilbudet via m.nrk.no som det ein får gjennom desse applikasjonane. Du må berre trykke litt meir 🙂

  Svar på denne kommentaren

 18. Leif-Kjartan: Jeg kan høre NRK utmerket gjennom FM-radioen og gjennom deres nye applikasjon, lurte bare på om det var noe annet jeg gikk glipp av ! Opplever derimot enkelte problemer ved avspilling av Radioresepsjonen, National Rap Show og Pyro på P3-applikasjonen ved at feilmeldingen «Connection error -25» kommer opp etter noen sekunder. Dette tror jeg dessverre er felles for alle S60-telefonene. NRK GULL og NRK SUPER vil ikke spilles av i det hele tatt og feilmeldingen «Connection error -8000304» kommer opp.

  Ellers en veldig flott applikasjon, skulle gjerne hatt tilleggene som Iphone- og Android-brukere får, men det virker som å være noe dere ikke får gjort noe med.

  Nrk.no, yr.no og podcast får jeg uansett tilgang til svært enkelt fra telefonen !

  Svar på denne kommentaren

 19. Leif-Kjartan Bjørsvik: NRK Finnmark fungerer fint på min iPhone.

  Bruker Android Magic, og får beskrevne feilmelding.
  På symbian E51 og N95-8G får jeg «Connection error -8000304»

  Har ikke iPhone så det får jeg ikke testet,
  men Hordaland og Østlandssendingene fungerer.

  Svar på denne kommentaren

 20. Har nå testet litt videre, og det er også problemer
  med Troms sendingen, samme feilmelding.

  Jeg har også funnet Nrk Finnmark på valget for
  Nrk Hedmark, valget til høyre for Nrk Finnmark.

  Svar på denne kommentaren

 21. Simon Strumse

  Hei Leif-Kjartan.

  Da legger jeg inn en stemme for en Maemo-applikasjon her. Det burde være ganske enkelt og mulig å få gjort på dugnad i communitien (maemo.org) siden operativsystemet er debianbasert.

  Svar på denne kommentaren

 22. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Simon Strumse: Notert 🙂
  Jørn Jensen og andre med HTC/Android: Vi jobbar med å finne feilen.
  HTC Tattoo er ikkje offisielt støtta av desse appsa’ men underleverandøren vår jobbar med saka 🙂

  Svar på denne kommentaren

 23. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Oppdatering av iPhone-versjonen av NRK-appen kjem om 4-6 dagar. Ny rekkefølge på kanalane = litt betre navigering. Dessutan bugfix av lydkvalitet og Facebook- og Twittersidene.

  Svar på denne kommentaren

 24. Jeg ønsker meg den podcast-funksjonalitet jeg så langt bare har sett i firefox, nemlig at .rss-sidene presenteres som en liste over ‘castene med overskrift, beskrivelse og link til selve mp3-filen for nedlasting. Hvis jeg får laste ‘castene rett ned til minnekortet på Hero-en min, vil jeg bli overlykkelig.

  (Jeg har ikke sett dette nevnt, vennligst se bort i fra innlegget mitt dersom dette allerede er tatt opp.)

  Svar på denne kommentaren

 25. Takk for en fin app. Jeg lurer litt på når f.eks. NRK Sport blir tilgjengelig i applikasjonen? Er den utelatt pga rettighetsproblematikk (premier leaguesendinger)? Og kunne YR vært litt mer brukervennlig i applikasjonen, med f.eks. mulighet til å sette favorittsted? Noe mer slik den er i den frittstående versjonen fra NRK?

  Svar på denne kommentaren

 26. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Tor Divel: Dersom vi får løyst utfordringa med navigering, dvs favorittfunksjon, kan det bli aktuelt å ta med NRK Sport også. Den, og NRK Båtvær, er ikkje med no fordi det er kanalar med begrensa programtilbod. Sidan navigeringa er som den er, prioriterte vi dei andre kanalane. Håpar du har glede av NRK Sport i nettradio og på DAB 🙂

  Svar på denne kommentaren

 27. Jeg får heller ikke de linkene til å virke … Får beskjed om at filen er ødelagt i musikkspilleren. Har også prøvd å åpne den i flere forskjellige program, men det fungerer ikke på noen av dem. Virker som om noen over her har fått det til å fungere, så det er fullt mulig det er jeg som ikke får det til eller en feil fra min telefons side

  Svar på denne kommentaren

 28. Flott at det blir gjort lett tilgjengelig med en egen app og masse kredz for å dekke flere plattformer. 🙂

  Men personlig ser jeg virkelig ikke poenget med å bruke en egen radio-app som begrenser seg til et fåtall stasjoner. Ihvertfall ikke når denne appen begrenser deg til 64kbps og inneholder reklame (skal ikke Nrk være reklamefri?).

  Svar på denne kommentaren

 29. Leif-Kjartan Bjørsvik: Android-versjonen. Reklamen er til og med avbildet i bildet øverst i denne artikkelen: «trippo ice cool language tool». Mulig jeg har misforstått og dette ikke er reklame? Hva er det egentlig?

  Svar på denne kommentaren

 30. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Uberadri: Bildet er frå eit tidlig stadium i prod.prosessen. I same feltet i Nokia og iPhone-appen er det eigenreklame for NRK. Anna reklame skal det sjølvsagt ikkje vere. Har nok lurt seg inn ein feil sidan produsenten vår også leverer ein versjon med annonser. Vi skal sjølvsagt rette dette. Takk for at du sa ifrå!

  Svar på denne kommentaren

 31. Geir Arne Brevik

  (melding jeg sendte til nrk.no/kontakt just nu:)

  Veldig fint at dere har fått iPhone-app for radiokanalene, men det er tre ting ved den som irriterer meg såpass at jeg neppe kommer til å bruke den noe særlig:

  1) At det ikke er en alfabetisk liste over kanaler som er lettere å navigere i enn den CoverFlow-aktige visningen – det er unødvendig tungvint å finne den kanalen jeg vil ha.
  2) At den ikke husker hvilken kanal jeg lyttet på sist jeg hadde den åpen – sannsynligheten for at jeg vil fortsette å høre på det samme kanalen er enorm. Men slik det er nå må jeg gjennom problemene i 1) hver eneste gang
  3) At den ikke lar meg markere favorittkanaler. For meg er det bare to eller tre kanaler som er attraktive. Mine foreldres Tandberg-radio fra 70-tallet hadde mulighet for forhåndsprogrammering av kanaler, og behovet har ikke blitt noe mindre siden da.

  Dette er de viktigste tingene for meg, men jeg må også nevne att app’en er – unnskyld uttrykket – ganske stygg. I stedet for å bruke iPhone-standard grensesnittelementer for f.eks. play og pause, har dere tegnet deres egne, og de hører (slik jeg kan se det) hverken hjemme i NRKs grafiske profil eller i iPhone-landskapet.

  At det er egenreklame-banner i selve appen synes jeg også er litt snodig. Dere har jo allerede fått meg til å laste ned app’en. NRK-reklame her er bare støy.

  App’en er veldig rask, og det er superbra, men enn så lenge kommer jeg nok til å bruke en av de bedre radio-applikasjonene som også har NRK-kanalene. F.eks. TimeTuner. Ta en titt på den.

  Svar på denne kommentaren

 32. Kyrre Vidar Simonsen

  Hei ,Jeg har Htc hd2 med windows mobile,jeg vil ha denne app.
  Kjønner ikke hvorfor det i utgangspunktet er utelukket wm?
  er det så få som har det ?windows mobile?
  Og er det en menneskerett at alle som har apple skal få alt?
  skal det være monopol på apple?
  kjønner ikke dere at når alle skal ha apple så kommer apple til å ta å bestemme alt til sist,og ta godt betalt for det

  Svar på denne kommentaren

 33. Prøvd applikasjonene mot min Nokia n86, men får en feilmelding under installasjon av applikasjonen.

  «This phone model is not supported!»

  Når jeg sjekker installert programmer, så finner jeg det, men det står med 1kB – må bety at ingenting er installert. Ingen ikoner eller noe.

  n86 er en Symbian 9.3-telefon, men det er jo det samme med n97. Vil det komme en app til nyere Nokia-telefoner også?

  Svar på denne kommentaren

 34. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Geir Arne Brevik: Forholda du tar opp i punkt 1-3 har eg kommentert tidligere i denne tråden.

  Kvifor er det snodig med egenreklame? Skal det vere ein prinsipiell forskjell på å ha egenreklame i mobilapps og på dei andre plattformane våre (nrk.no, + radio- og tv-kanalane)?

  Når det gjeld design og utsjånad så er det vel slik at ulike brukarar opplever den ulikt. Slik vil det alltid vere 🙂

  Svar på denne kommentaren

 35. @Kyrre: Windows Mobile har floppet ganske kraftig de siste årene, så det er nok derfor den har havnet bakerst i køen. Symbian er klart størst i antall enheter. IPhone er klart størst på «bruk» – websider, applikasjoner, osv. Android øker kraftig, og selv om den ikke er på iPhones nivå ennå forventer «alle» at den skal ta igjen iPhone etterhvert – rett og slett fordi iPhone er en modell, og Android kommer på stadig flere leverandører. Blackberry er også endel større enn Windows Mobile mange steder, men sannsynligvis ikke i Norge.

  Windows Mobile venter på at WM7 skal komme med alle de nødvendige fiksene for å være konkurransedyktig, etter mange år med få endringer.

  Svar på denne kommentaren

 36. For det første, de fleste windows mobile (htc) har fm mottaker, noe iphone mangler.
  For det andre, om du har windows mobile, hvorfor ikke bare lage en snarvei til streamen du vil ha og åpne i windows media player?
  For det tredje, du har en fullgod ie på windows mobile 😛
  Ikke det store behovet, men nrk kan jo lage en snarvei til streamene sine med en logo ? Eller så kan noen andre gjøre det, og legge dem ut på en ftp server. Krever ikke no app 😉

  Flopp eller ikke flopp, har hørt på nettradio på windows mobile (både nrk og andre kanaler) siden før iphone var annonsert og aldri hatt problemer med det. (Er ikke værre med 6.5 akkurat)

  Svar på denne kommentaren

 37. Eirik Grindheim

  Flott tiltak og en flott applikasjon. Dette er bra!

  Men jeg får ofte(alltid) opp «connection error – 25» når jeg prøver å høre på Radioresepsjonen, og enkelte av kanalene på den øvrige applikasjonen.

  Jeg kjører s60v3 og hører via WLAN.

  Svar på denne kommentaren

 38. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Eirik Grindheim: Vi slit med stabiliteten på nokre av kanalane våre. Utfordringa ligg i distribusjonsnettet vårt, ikkje sjølve applikasjonen. Vi jobbar med dette og kan tilby betre lyd og betre stabilitet om nokre månader.

  Svar på denne kommentaren

 39. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Øyvind Fallet: SR har jo ein slik type funksjon i sin «podradio». På sikt er det nok teknisk mogleg for oss å gjere det same. Men det må vi i så fall kome tilbake til.

  Svar på denne kommentaren

 40. Støtten for Symbian S60 5th edition er veldig dårlig. Applikasjonen for Symbian er tydeligvis ikke laget for bruk med touch-telefoner som Nokia 5800, Nokia N97, Samsung Omnia HD, etc.

  De 2 nederste knappene(select og exit) er så små at de er umulig å trykke på. De to midterste knappene virker heller ikke på min Samsung Omnia HD. De får applikasjonen til å kræsje.

  Jeg blir mektig irritert over at NRK lager en så dårlig løsning for Symbian når iPhone og Android får en mye bedre applikasjon og i tillegg værmeldinger og trafikkmeldinger.

  Listen over tilgangspunkter når man åpner applikasjonen er så dårlig(stor liste selv med kun 2 tilgangspunkter og liten tekst) at det er vanskelig å velge et tilgangspunkt.

  Svar på denne kommentaren

 41. Hei

  Litt skummelt av NRK å snakke om at dette er «gratis» uten å ta skikkelig forbehold om at man faktisk må betale for datatrafikken, og uten å informere skikkelig hva det kommer til å koste hvis man hører så-så mye.

  Folk som har hørt radio en hel måned i den tro at det er gratis kan komme til å få seg en overraskelse… Det er fortsatt svært mange som sitter med abonnementer som er svindyre på data.

  Mao: Her kan det bli en del medieoppslag om en måneds tid.

  Svar på denne kommentaren

 42. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Even Gran: Vi opplyser at datatrafikken kostar pengar. Det kjem tydelig fram i omtalen på våre eigne nettsider og der du kan laste ned appen, f.eks iTunes. Som du vil sjå er det også nemnt i artikkelen over. Bruk over trådlaust nett er (stort sett) gratis.

  Svar på denne kommentaren

 43. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Alle med iPhone: Oppdatert versjon i AppStore no. Litt betre lyd, endra rekkefølge på kanalane og fixa Facebook- og Twittersider. Endå betre navigering kjem i neste oppdatering.

  Svar på denne kommentaren

 44. Hei!

  Med stor forventning lastet jeg i dag ned oppdateringen på appen til min iPhone i dag, 20.01,etter å ha opplevd feil ved Facebook på første utgave.
  Dessverre opplever jeg ennå at Facebook ikke klarer å oppdatere
  nyhetsoppdateringene der. Kjent problem?

  Svar på denne kommentaren

 45. Genial applikasjon. Men har merka meg eit problem med Android(HTC Hero). Når eg høyrer på Alltid RR går det i loop etter ei stund. Sit på Wifi. Brukar Jabra handsfree. Har ikkje testa andre kanalar.

  Svar på denne kommentaren

 46. Kommentartråden begynner å bli lang, men jeg tror ikke følgende har vært berørt før: Vil det komme mulighet for å streame spesifikke programmer «på bestilling», det vil si samme funksjonalitet som man har i dagens lille nettradiospiller på web. Dette er spesielt interessant i og med at en del podkaster, slik som Herreavdelingen, dessverre har gått tilbake til å ikke inneholde musikk; arkivet på nettradioen har dermed blitt viktigere.

  Svar på denne kommentaren

 47. Det står der at den støtter Nokia… Kunne kanskje vært greit og spesifisere at det kun er Nokia med symbian det funker på?
  Kommer dere til og utvikle app for Maemo til Nokia N900 i nær framtid? 🙂

  Svar på denne kommentaren

 48. Gull og sølv på mobil (uten juks)

  […] for de mobile nettsidene, men har likevel grunn til å være fornøyde med responsen etter at vi lanserte to nye applikasjoner for å høre radio på […]

  Svar på denne kommentaren

 49. Leif-Kjartan Bjørsvik

  YngveS: Innspelet ditt har ikkje vore nemnt tidligare. Bra at du les heile tråden! Funksjonaliteten du etterlyser vil vere eit godt tilbud til brukarane. Eg noterer det på lista og så vil framtida vise kva vi prioriterer og kva det er praktisk mogleg å få til.

  Svar på denne kommentaren

 50. hei. jeg har nokia n97. jeg får nrk p1 til å virke, men når jeg velger nrk super så får jeg bare connection error. hva er feil. forøvrig ønsker jeg meg litt mer touch vennlig knapper nede i hjørnene. utrolig smått og vanskelig med fingrene

  Svar på denne kommentaren

 51. Kjempeapplikasjon fra dere i NRK, bare litt irriterende å bla igjennom alle nrk p1-kanalene før en kommer til p2, p3 o.l., men regner med at brukergrensesnittet forandres litt i en oppdatering. Underholdningstilbudet fra NRK blir bare bedre og bedre, vil si at det er en divisjonsforskjell mellom NRK og de andre underholdningskanalene, NRKs tilbud er hvert hver eneste lisenskrone!

  Svar på denne kommentaren

 52. Øyvind Solstad (NRK)

  @Arild: Selve applikasjonen er gratis. Og om du bruker den på wifi så er det også gratis. Men om du bruker den på 3G-nettet, betaler du datatrafikk ut fra det abonnementet du har. Det er det dessverre lite NRK kan gjøre noe med.

  Svar på denne kommentaren

 53. not so happy anymore….
  kjoerer appen paa min nexus one, og konstaterer at etter at jeg begynte aa bruke den spises batteriet opp rekordfort. Dette selv om man ikke lytter (bruker pauseknappen). Vet ikke helt hva den gjoer naar man ikke lytter, men noe er det… Merker faktisk at telefonen er varmere enn den har vaert foer, og det maa vel skyldes at en aktiv prosess kjoerer prosessoren….

  Og saa er det store problemer med aa faa tilgang til streamene. Gull og Super virker aldri, P1 kanalene virker bare av og til. Alltid Nyheter er der stort sett. Vet ikke om dette skyldes appen eller streamserveren, men irriterende er det.

  Please, please, please, fix dette. Saa kult aa kunne hoere radio hjemmefra naar man bor i utlandet

  Svar på denne kommentaren

 54. Harald Brynlund-Lima

  hei,

  kliss ny iphone-brukar her. va lenge skeptisk. og ja, det e nogen minus med apple-telefonen.

  hadde et par innvendinger te nrk sin radio-app:
  – kan man velge fm-modus?
  – kan man manuelt velge hvilken nett-kobling man skal ha? f.eks. når man kommer hjem og har gratis nett?
  – og går det an å hente opp arkivsendinger på lokalradioer, f.eks. det flotte fylket rogaland?

  mvh og takk for et supert eksempel på korfor det e viktigt med almennkringaster uten reklamefinansiering!

  Svar på denne kommentaren

 55. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Mickey: Vi jobbar med å auke stabiliteten. Det er ikkje applikasjonen, men streamingutstyret vårt som er utfordringa. Dette skal bli betre. Hold ut! Nettsidene i appen’ (nrk.no, Yr, trafikk osv) laster og kjører i bakgrunnen straks du startar appen. Det KAN vere ein DEL av forklaringa på kvifor strømforbruket har auka og telefonen er varm.

  Harald Brynlund-Lima:
  – Nei, det er ikkje mogleg å velge FM-modus. Ganske enkelt fordi det ikkje er FM-mottakar i iPhonen (men rykter frå Apple om at den er der og kjem til å bli aktivert i ei framtidig OS-oppdatering)
  – Ja, telefonen finn wifi-nettet ditt og koblar seg på. Dette styrer du sjølv under Innstillinger-Wifi i telefonen.
  – Arkivstoff for distriktssendingar er ikkje tilgjengelig via mobil. Mogleg at dei blir det i ein framtidig versjon.

  Svar på denne kommentaren

 56. Veldig kult! Koser meg stort med alltid radioresepsjonen på min Android-telefon. Dere er sikkert klar over det, men streaming fungerer ikke optimalt. Etter en periode (noen ganger 10 minutter, andre ganger 30min, sjelden veldig mye lengre) snurrer streamen tilbake til der jeg begynte og spiller ca 5sek i loop. Lukker appen og begynner på nytt, da klarer den ikke å koble seg til og jeg må vente en stund før jeg kommer igang igjen.

  Veldig bra start, håper det kommer oppdateringer!

  Svar på denne kommentaren

 57. Det er naturlig å nedprioritere Windows Mobile som plattform hvis statistikk viser at dette er den minste brukergruppen i praksis. Jeg er dog ikke overbevist om at dette er riktig. Jeg tror at flere av f.eks. Nokia-variantene har et mindre antall brukere enn plattformen for Windows Mobile. For noen av de nye plattformene er det mer hype enn brukere enda. Windows Mobile ser også ut til å få fornyet tillit i praksis. Så lenge dere velger hvilke plattformer dere skal støtte på et saklig faktagrunnlag, så er jeg fornøyd. Det er mange nok som har et religiøst forhold til plattformer (les Microsoft-hatere).

  Til slutt: Jeg ville sette pris på om dere kunne legge ut statistikk som dokumenterer valgene dere har gjort mtp. plattformer dere støtter. Utviklingen dere utfører er tross alt finansert av lisenspenger, og da må dere være ryddige mtp. plattformvalg.

  Svar på denne kommentaren

 58. Bjørn Malkjærn

  Hei!

  Endelig trodde jeg at jeg slapp å høre på nordnytt, og det var bra, men når jeg ber om Østlandsendingen, er det kjedelig at det er eneste distriktssending som ikke virker…

  Svar på denne kommentaren

 59. Leif-Kjartan Bjørsvik

  Frå og med i dag streamar vi med 96 kb/s i radioapplikasjonane. Lydkvaliteten er dermed vesentlig betre. Ver obs på at dette kan føre til auka utgifter for deg.

  Vi har også laga ei ordning med backup dersom streaminga av eit dk fell ned. I korte periodar kan ein derfor oppleve å høyre NRK Troms/Finnmark på ein annan straum.

  Svar på denne kommentaren

 60. Espen Ø. Pedersen

  Ser veldig bra ut, synd den er så treg … jobber dere noe med det? Jeg sitter på en iPhone 3G (ikke 3GS) og app’en er såpass tung å kjøre at lyden hakker og brukergrensesnittet blir veeeldig sirup.

  Svar på denne kommentaren

 61. Andreas Haffner

  Her – ØyvindH jan 21st, 2010 at 14:24 – nevnes det at lyden «går i loop». Kan ikke se at dette ble fulgt opp.

  Dette er det samme som jeg opplever på HTC Hero. Det er som ‘hakk i plata’. Kan hende at det begynner når signalet fra den trådløse routern blir litt for svak, men det blir ikke bra dersom man får go signal igjen. Idag tidlig (nrk1, ca kl 5:50, værmeldingen) skjedde det igjen og denne gangen ble de plutselig musikk som begynnte, så det er ikke nødvendigvis den pågående sendingen som får hakk i plata, men kanskje noe fra en eller annen cache.

  Svar på denne kommentaren

 62. Terje Kristensen

  Jeg håper denne nettradioen kommer for windows mobile.
  En del peker på at man kan lime inn url direkte i nettleserene. Kan noen oppgi de ulike url-ene som NRK bruker for de ulike kanalene og båndbreddene?

  Jeg har prøvd SBP sin nettradio for wm og opplever stadig brudd i strømmen når jeg bruker gprs, mens strømmen her stabil på wifi. Finnes det ulike url-er beregnet for gprs slik at kostnadene blir lavest mulig og strømmen mest mulig stabil. I NRK nettradio gadget til win7 kan man velge mellom 16 kbps, 40 kbps og 160 kbps. Finnes noe liknende for nettradioer til mobiler?

  Svar på denne kommentaren

 63. Ingeborg AV

  Jeg har akkurat kjøpt meg HTC Hero og er radio-avhengig! Så jeg gikk på android.com/market/ men fant ikke fram på sidene. Merkelig at de ikke har søkefunksjon! Prøvde å bla meg gjennom, men fant ingenting som het NRK eller som så ut som det kunne passe. Er det mulig å legge inn direkte lenke? Evt. opplyse om hva den heter?

  Svar på denne kommentaren

 64. Nå har jo endelig IPhone fått muligheten til å gjøre to ting på en gang (i teorien), og jeg forstår det som om denne spodtronic softwaren nå kan få til streaming i bakgrunnen på en IPhone. Har dere planer om å få til en oppgradering, slik at vi kan spille radio i bakgrunnen, uten å bruke nettleseren?
  Det ville forenkle hverdagen MYE, nemlig (**,)

  Svar på denne kommentaren

  • Leif-Kjartan Bjørsvik, digitalradiosjef (svar til Linnemann)

   Ja, oppdatering for OS 4 kjem. Vi jobbar med å løyse nokre andre tekniske sider og for å unngå fleire oppdateringar for brukarane ventar vi med ny versjon til alt er løyst. Vi snakkar truleg om veker før ny versjon er ute.

 65. Mediestøtte til nettnyheter: Hva gjør NRK på nett — og hva bør en allmennkringkaster gjøre? « Vox Publica

  […] innhold spres på stadig nye måter i stadig nye former. Her er det podcast’er, applikasjoner til smarttelefoner, samarbeid med eksterne aktører om tjenester som yr.no og ut.no, eget tilbud på YouTube, og bruk […]

  Svar på denne kommentaren

 66. Synes alle disse appene er litt tåpelig egentlig. Sitter på en nokia n8 med internet radio og synes det fungerte utmerket! Alle mine favorittkanaler samlet på en plass. Men ikke nå lenger. Etter siste endringa til NRK, virker ingen av NRKs kanaler på internett radioen.

  Ikke nok med det, NRK radio- og nrk p3-appene som jeg også hadde (men sjelden brukte) virker heller ikke lenger!! Heldigvis har jeg også RDS radio på telefon, så helt krise er det ikke… enda. Men så ivrer jo NRK om å få skrudd av FM og gå helt over til DAB Men da gir jeg opp hele NRK

  Svar på denne kommentaren

 67. Jeg er bosatt i Canada, og lytter på NRK ofte, spesielt fordi jeg vil at min lille datter skal venne seg til å høre norsk fra andre enn meg.
  Dette virket fint på min Sony Ericsson X10 helt til jeg oppgraderte til Android 2.3 (Gingerbread). Nå kommer appen igang, og tekst-tickeren fungerer, men streamingen fungerer ikke lenger. Etter en stund får jeg feilmeldingen «There are some networking/streaming problems, please try later».
  Når jeg går inn på NRK’s nettsider og åpner kanalene den veien fungerer det fint.
  Btw. Er dette eneste måten jeg kan melde fra om problemer?

  Svar på denne kommentaren

  • Tor Knutsen (svar til Jon Maloy)

   Har du prøvd ‘TuneIn’ ? (tunein.com og TuneIn på Android Market)
   Den fungerer fint for meg, både på NRK og andre stasjoner.

 68. Sikker en fin app, hvis den bare hadde virket. Det står og henger (spinner). Ser riktgnok programnavnet og låta som spilles, men ingen lyd. Det var vel poenget?

  Har avinstallert og reinstallert, samt godtatt alt.

  Samsung Galaxy Note II

  Noe galt med telefonen? Vel, det var den aller første app-en jeg installert på den nye telefonen. Kanskje ikke kompatibel med siste versjon av Android, eller noe?

  Trist, er det. Skulle gjerne hørt NRK når jeg er ute og går.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.