nrk.no

SVT får innholdet ut på mobil

Kategorier: Markedsføring,Mobil,Moro,Streaming & Video


Våre venner i SVT er kreative om dagen: I går lanserte de nye sider for SVT Play på mobil. Samtidig kunngjorde de at Play kommer som egen app for iPhone, og i den forbindelse har SVT laget mininettstedet dearstevejobs.com.

Her oppfordrer de Applesjef Steve Jobs om å godkjenne SVTs nye Play-applikasjon så fort som mulig. Genialt markedsføringstrekk, hvor hele 90 000 har «signert» på litt over et døgn. Til og med store nettsteder som TechCrunch har gått fem på. Etter en stund måtte de komme med en oppdatering hvor de erkjenner at dette bare er markedsføring og at SVTs Play-applikasjon bare hadde ligget i kø for godkjenning i et døgn.

dearstevejobs

Applaus for markedsføringen og applaus for SVT Play som sådan. Play er merkevaren på SVTs nett-tv, og vi er har både flott design, bra innhold og god funksjonalitet. På hovedsiden finner du det meste av egetprodusert innhold fra SVT, mens nyhetsnettstedet Playrapport.se viser de siste nyhessakene til enhver tid (tidligere omtalt på NRKbeta).

svtplay2

svtplay.se/mobil finner du den mobil utgaven av Play. Den tilbyr video i et format som kan brukes på de fleste mobiltelefoner, men merkelig nok fungerer den ikke på iPhone. Der er det bare en reklame for applikasjonen som da ennå ikke har kommet ut.

Svenskene har uansett fått masse reklame, iPhone eller annen telefon, og vil få mange brukere til sine mobile videosider. Bransjen hyller kampanjen som noe av det smarteste som er lagd på lenge:

SVT har med sin Dear Steve Jobs fått med allt som krävs för att få maximal effekt och genomslag i alla större sociala nätverk, utan att det känns krystat eller sökt. Facebook, Twitter och YouTube finns alla med i mixen och exponeras på kampanjsajten. Att sända live från Apples huvudkontor i Cupertino är ett strålande drag det med.

Det er heller ikke lenge siden SVT hadde kjempesuksess med Tackfilm, hvor du kunne få skamros for å ha betalt lisensen. Her er min film. Bra trøkk på SVT for tiden!

Her er videoen som viser hvordan den nye SVT Play applikasjonen skal bli:

Hva med NRK?

Og i den forbindelse er det verdt å nevne igjen at NRKs Nett-TV nå også finnes på mobil – sjekk ut m.nrk.no hvor du kan se Nett-TV direkte og se på klippene fra mobil. Pass bare på mobilregningen din om du ikke her en fri dataplan eller wifi. Så du slipper denne julegaven…

Siden mange spør: NRK har pr i dag ingen konkrete planer om egen iPhone-applikasjon for videoinnholdet vårt. Det kommer ganske enkelt av at vi har så sykt mye innhold på serverne våre som må fikses over i et nytt publiserings- og visningsystem for video før vi kan begynne å tilrettelegge for applikasjoner. Men du kan altså bruke iPhonen din – og de fleste andre moderne mobiltelefoner – til å se på NRKs Nett-TV på m.nrk.no.

Vi har en iPhone-applikasjon for yr.no, som stadig er høyt oppe på listen over mest nedlastede i Norge.

5 kommentarer

 1. SVT er i dytten om dagen. På TV-siden har de lagt om profilen slik at SVT2 fremstår som en fantastisk dokumentar-, nyhets- og fordypningskanal. SVT Play er også superstilig og jeg håper at NRK kommer opp med noe lignende etterhvert. Videre er deres Öppet Arkiv et forbilde, tenk å på sikt kunne få digitalisert og lagt ut hele norges kollektive hukommelse fra de siste 50 årene fritt tilgjengelig for alle. Jeg vet at det er et enormt arbeide mht. til rettigheter og at diskusjonen har vært oppe her før, men tenk på hvilke fantastiske muligheter det innebærer!

  Svar på denne kommentaren

 2. Dette er vel og bra, men jeg synes alle som er offentlig finansiert bør lage ting plattformuavhengig, eller til «alle» plattformer.

  Det er utrolig urettferdig for både produsenter og forbrukere av android/winmo/symbian telefoner at alle fokuserer så utrolig mye på iPhone når andre kan kjøre de samme programmene uten problemer.

  Svar på denne kommentaren

 3. Yngve Spjeld Landro

  Flott tiltak av SVT, men «Play»? Eit rart val. Trudde at svensk var eit rikt språk som ikkje trong _engelske_ ord for å uttrykkja seg.

  PS:
  apropos språk: eg ser at eg må trykkja på knappen «Submit» for å senda dette innlegget. Kan nokon ordna det? :-O

  Svar på denne kommentaren

 4. Øyvind Solstad (NRK)

  @Simon: Fokusere så mye på iPhone? En applikasjon? Skjønner ikke hva du snakker om nå…

  @Yngve: Ja, vi vet. Vi skal få norsk språk på WordPress-grensesnittet i neste versjon. Play er et engelsk ord som beskriver noe annet enn det norske ordet «Lek». Det betyr både «lek» og «spill» og assosieres sterkt med medier siden alle ser ordet på kassettspillere, CD-spillere, DVD osv. Jeg liker det!

  Svar på denne kommentaren

 5. Hansen med Svansen

  @Yngve og Øyvind:

  Eg assosierer ordet Play mest med kjend nettbutikk og Press Play On Tape 😉 Så er enig med deg at ordet Submit passer best fram til ein får skikkelig norsk språkdrakt i WordPress-grensesnittet ;)Eg reagerer meir på at Valet står mellom Submit eller Nullstill 😉 (veit det vart vell,mange smilefjes i denne kommentaren,på forhand unnskyld.

  —————————————————————-

  Noko anna meir «viktig» (ja,eg veit vi trenger å være konsekvente i å ikkje tillate alle engelske ord i det norske språket (usikker på orddelingen),men i forhold til det artikkelen gjaldt så lurer eg meir på kva som blir sett på som dei fleste moderne mobiltelefoner?Noen skifter jo mobiltelefoner NESTEN så ofte som dei skifter undertøy..Eg har ein Sony Ericsson K800iv som,eg får tweeket ganske mykje og den blir da ikkje like dum som dum mobil men,ikkje like smart som ein smarttelefon sjølv om den ikkje er så veldig mange skritt bak..Men,om eg bruker den innebygde nettleseren kommer eg fram til websiden men,står kun litt tekst på siden og får ikkje prøvd å streamet videoer.Eg starta opp Opera Mini 5 beta 2,sjølv om eg ikkje får streamet rett i fra den.Da fekk eg opp menyene på siden,men alt var trykt i hop på halve skjermen,til og med når eg hadde j2ME midleten i landskap (mitt ordinære visningsmodus),og haka var av i innstillingene under valet mobilvisning.Såg merkelig og litt rart ut.
  Eg liker tanken på ein web,der innholdet blir automatisk tilpasset enheten eller programmet du prøver å hente informasjonen fra på webben.Og at dykk har lagt til mulighten for å gå til «vanlig» vedside visning 😉

  Bare nokre tanker etter å ha lest artikkelen,prøvd å få testet ut mobil Nett-tv fra Nrk og deretter lest kommentarene som var kommet på atikkelen og norsk ordbruk.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.