nrk.no

Twitter får ny retweet-funksjon

Kategori: Nettjenester


Noen brukere har fått enda en ny funksjon på Twitter. For noen uker siden var det lister, nå er det en ny måte å retweete på. Retweeting er når du twitrer om igjen noe som noen andre har twitret før. I dag er konvensjonen at mange skriver RT først, så det man retweeter, så «via» og nicket til den du retweeter. Her er et eksempel, hvor espenseland retweeter kkvalvik:

retweet5

Med den nye retweet-funksjonen funker det ganske annerledes. Kollega Marius Arnesen (@anarkistix) twitrer om at vi tester retweet-funksjonen, og jeg (@osol) ønsker å retweete denne. Det er kommet en egen knapp som heter retweet. Trykker på den…

retweet

Resultatet blir at Marius’ opprinnelige tweet blir sendt ut av meg, men med ekstra melding under; «Retweetet by you»

retweet2

Hver gang noen retweeter en tweet, føyes det flere navn opp på listen under.

Grunlegger av Twitter, Evan Williams forklarer hvorfor de lager en ny retweet-funksjon på bloggen sin. Han sier at Twitter er spesielt oppmerksom på det faktum at mange liker å putte på egne kommentarer bak retweets:

The other thing some people will not like is that, unlike organic RTs, there’s no way to annotate or leave your own comment when you retweet something with the new system. Some people annotate with every retweet, some don’t do it at all. But it’s definitely useful in certain scenarios. We left it out of this first version mostly for simplicity. It’s especially tricky when you consider transports like SMS where adding a lot of structure or additional content is hard. But we have some ideas there, and it’s possible we’ll build that in at a later date.

Man kan fortsatt retweete manuelt selv om den nye funksjonen kommer.

Så hva tror dere? Er dette bedre enn før?

7 kommentarer

 1. Hovedproblemet med den vanlige måten å retweete på er at den tok tegn. Så hvis tweeten man ville retweete allerede tok opp alle tegnene, måtte man redigere den ned, og det er jo ikke bra.

  Jeg forstår det slik at det er unødvendig med den nye funksjonen?

  Svar på denne kommentaren

 2. Jeg synes den nye retweeten er glitrende. Retweet var ikke i API’en i utgangspunktet og er et community-based fenomen som Twitter nå tar til seg på en skikkelig måte. Blir godt å slippe å redigere meldingene, og heller bruke «via» til slik.

  Svar på denne kommentaren

 3. De har jo egentlig bare innført «like»-funksjonen fra Friendfeed, Facebook og Google Reader, og desverre kalt den det samme som en eksisterende konvensjon på Twitter. Den tidligere RT vil enten fortsette på siden eller gå over til en mer generell «via»-konvensjon antar jeg, siden kun den gir verdien av ytterligere kommentarer.

  Svar på denne kommentaren

 4. Jeg har fått beskjed om jeg jeg visstnok er med i en slik betagruppe for å teste ut denne retweet funkjsonen. Men den fungerer jo ikke… Stas. Så hos meg er allting likt, bortsett fra denne beskjeden på toppen av siden om jeg nå kan retweete. Håper jeg får funksjonen når den blir gitt til alle.

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.