nrk.no

Uka som gikk (41)

Kategori: Uka som gikk


Da var uke 41 historie, og det er på tide med en aldri så liten oppsummering av det som har foregått her på NRKbeta.

Screen shot 2009-10-09 at 18.01.18

Vi starta uka med å spørre hvem dere der ute egentlig er, resultatet var kanskje ikke overraskende, men morsomt og nyttig for oss uansett.

IMG_0067

Deretter var det tid for litt kraftig brannslukking etter at noen sa noe som de kanskje ikke burde sagt, og som iallefall ikke var riktig. For å gjenta oss selv til det kjedsommelige:

Det blir ikke «dobbelt betaling» på nrk.no 🙂

meteo

Yr-gjengen har jobbet hardt for tiden og i lengre tid slitt litt med hvordan de skulle framstille skydekket på meteogrammene. Ved hjelp av en NRKbeta artikkel der vi spurte om hjelp, kom da også løsningen «rekende på ei fjøl». Vi er veldig stolte over de nye skyene våre 🙂

Cory Doctorow satte handling bak sine ord om «free» og la ut hele boka «Veslebror ser deg» gratis fra Samlaget.

IMG_0081

Eirik oppsummerte mye av det vi har lært her i redaksjonen om effekten av sosiale medier og forsøkte å gi alle landets fotografer sparken i artikkelen «Gi fotografen din sparken«. Av og til er det gøy å leke VG-desken når det kommer til overskrifter også her på Marienlyst 🙂

Ny-Ålesund postkontor. Foto: Helge Kåsin
Ny-Ålesund postkontor. Foto: Helge Kåsin

At dugnad både fungerer og er gøy fikk vi beviset for når vi i sommer arrangerte postnummerdugnad på yr.no. Resultatet kan du lese mer om i artikkelen «Dugnad er gøy»

Hva som skjer med mobiltelefoner når de dør, har kanskje ikke så mange av oss tenkt igjennom. En serie av dokumentarer av Harald Eraker og Inger Sunde, skal sendes på NRK i oktober og setter fokus på akkurat dette temaet.

IMG_0121

«Stop Motion» heter fenomenet hvor du både kan leke Gud, være kreativ og kanskje sette poden i sving som filmregissør. Ved hjelp av et webkamera og enkel programvare, er det nå svært enkelt å komme igang med «Stop Motion».

Verdens Gang dro også igang en aldri så liten dugnad. Denne gangen for å lage en oppdatert liste over alle kommunestyrerepresentanter i Norge. Dele den med alle som ville ha det ferdige produktet skulle de jaggu også 😉

Ellers…

Har det vært delt ut Nobels Fredspris denne uka, noe som resulterte i at USA bomba månen. Vi har lekt oss litt med den svært visuelle søkemotoren Spezify og funnet ut at det er bysykling som er i skuddet.

Dessuten fikk BoingBoing tråkket skikkelig på Ralph Lauren og deres anemiske Photoshop-Fail. «Dude, her head’s bigger than her pelvis». Og vi som har vært på nett siden vi fikk oss modem på åttitallet koste oss over de sosiale mediers komplette historie.

Utover det så er det en stund siden vi har vært nede på Karl Johansgate og sett på ballongklovnene der, men denslags opplevelser kommer aldri til å bli de samme. Og det er mulig vi var sent ute, men til slutt fikk vi også med oss at Bing er for akademikere og Google går rett på sak.

1 kommentar

  1. Haha, knallmoro å lese. Hadde ikke fått med meg at Yr har lagt opp skyer. Det eneste den siden trenger nå er en SMS løsning, så jeg vet om det er bra vær på fjellet slik at jeg kan pakke bilen dagen før og reise rett opp!

    Bra oppsummering av uken.

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.