nrk.no

PST legger bilder fra Treholtsaken på Flickr

Kategorier: Det sosiale nettet & Foto


Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har i dag lagt ut 29 bilder fra Treholtsaken på Flickr. På sine nettsider sier PST

Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker besluttet 15. desember 2008 å avslå Arne Treholts begjæring om gjenopptakelse av dommen mot ham fra 1985. Med denne avgjørelsen ansees saken å være ferdig i rettssystemet og det settes dermed foreløpig sluttstrek i Treholtsaken. I lys av dette er det besluttet å offentliggjøre en del av bildebevisene fra saken. Dette er fotografier tatt under etterforskingen, bilder av sentrale personer i saken, reportasjebilder samt andre bilder i saken. Disse bildene ble fremlagt under rettsaken og har siden ikke vært offentlig tilgjengelig.

Det mest kjente bildet fra saken er dette bildet av Treholt som ble brukt som bevis i saken:

treholt

Treholt, Totov og Lopatin i Wien august 1983 – Politiets sikkerhetstjeneste – med en Creative Commons-lisens

Bildene ligger foreløpig med full copyright, men PST sier på Twitter at dette skal endres slik at andre skal kunne bruke dem. Vi tar derfor sjansen på å ikke få PST på døra ved å bruke bildet over! Alle bildene er nå endret til en Creative Commons-lisens.

Vi i NRKbeta er spesielt imponert over barnevognen med innebygd kamera som ble brukt til å ta bilder i Helsinki. DIGERT kamera inni. Se bildet på full størrelse så ser du foran på vogna. Og her er bildet som ble tatt. Fotoutstyr har krympet mye siden da…

PST har tidligere gjort seg bemerket på sosiale nettsteder ved å bruke Twitter til å sende informasjon til presse og befolkningen.

1 kommentar

  1. Flickr – ditt digitale fotoalbum « Sosial på Nett

    […] vakte også stor oppsikt da Politiets Sikkerhetstjeneste publiserte tidligere hemmeligholdte bilder av spiondømte Arne Treholt på Flickr i sommer. PST har sin egen side på Flickr, der de av og til viser publikum bilder fra […]

    Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.