nrk.no

For mye er for mye uansett

Kategorier: Media, NRK & TV


Vi prøver å publisere klipp her på NRKbeta dersom noen av oss som skriver her opptrer i andre medier. Jeg for min del ligger litt etter skjema og legger herved ut et klipp fra sommeråpent tidligere i sommer.

Klippet inneholder en liten prat om facebook, twitter og alle disse nymotens sosiale mediene. Kan det bli for mye av det gode? Ingerid Stenvold intervjuer Jonas Gahr Støre og undertegnede. Om jeg legger godviljen til fikk det fornyet aktualitet av at utenriksministeren kom seg på Twitter for ikke så lenge siden. Og han ser ut til å gjøre det bra. Dagbladets mediekommentator Jan Omdahl oppsummerer fint hva som er forskjellen på Jonas og Jens på Twitter.

Og som dere skjønner er ikke jeg så redd for at vi skal bli internettstyrte roboter selv om vi i større og større grad benytter sosiale tjenester på nett for å holde oss oppdaterte.

Diskusjonen er jo eldgammel. Jeg for min del har lagt merke til den i forhold til TV, kabel-TV, de første dataspillene, datamaskin uten internett, datamaskin med internett, mobiltelefonen, personsøkeren, chat-tjenester basert på god gammeldags telefon, tamagotchi, walkman og i det hele tatt det meste av nye former for underholdning. For mye er for mye uansett hva det er snakk om.

Tamagotchi_0124_ubt
(Foto: Tomasz Sienicki, creative commons)

Om du fremdeles føler deg bekymret kan du kanskje ta med deg «Everything bad is good for you» som lektyre på neste ferie.

3 kommentarer

 1. Frank Eivind Rundholt

  Jeg synes det er veldig flott at dere legger ut klipp fra både radio og TV der dere medvirker på en eller annen måte. Om temaene kanskje ofte er noe av det samme, er det jo gjerne i nye sammenhenger og derfor interessant å høre/se på.

  Svar på denne kommentaren

 2. Eirik Solheim

  Bra. Det er ikke så godt å vite. Vi får naturlig nok ikke så mange kommentarer på slike artikler som dette. Men jeg ser på Twitter at folk ofte sier «håper dere legger ut klippet på NRKbeta også». Så vi fortsetter nok med det. Et greit sted å samle ting uansett.

  Svar på denne kommentaren

 3. Mats Taraldsvik

  Jeg er, og det har jeg sagt tidligere, veldig glad for direktelinker. Sparer vanligvis sånne klipp (spesielt lydklipp) til sansa-spilleren min, når jeg sitter på toget.

  Selve temaet går jo uansett under paraplyen «sosiale medier» – noe dere har mye bra om fra før. 🙂

  Svar på denne kommentaren

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.