nrk.no

Og rekord ble det… (ikke)

Kategorier: Det sosiale nettet, Nettjenester, Streaming & Video


cnn-mj

Tidligere i dag spådde jeg at CNN/Facebooks sending fra minnestunden for Michael Jackson ville få flere seere enn innsettelsen av president Barack Obama. Den sendingen ble sett av 8 millioner mennesker og er dermed den livesendingen som flest mennesker har sett på nett noengang.

I kveld har TechCrunch fått tallene fra analyseselskapet Omniture. Hele 8,9 millioner videostrømmer ble servert av CNN, som hadde 10,8 millioner unike besøkende i løpet av en fire timers periode. Det betyr da at nesten to millioner valgte å ikke se på videosendingen, men likevel ble det ny rekord med over 10% flere seere enn Obamas innsettelse se oppdatering under!

Mashable melder at det ble rekord med antall statusmeldinger sendt via CNN.com/live: Det ble postet en halv million (!!) status oppdateringer fra 300 000 Facebook-brukere. Gjennomsnittlig ble det postet 6 000 statusmeldinger i minuttet, dobbelt så mange som da Obama ble insatt som president. Det blir vel 100 i sekundet det…

Oppdatering: Takk Ole, du har rett! Det var mine tall fra Obamas innsettelse som var feil. Så da ble det ikke ny rekord i antall seere. Obama hadde hele 13,9 millioner videostrømmer (og 1,3 millioner samtidig på det meste) mens MJ endte på 10,8 millioner. Det som derimot VAR rekord, var antall statusbeskjeder som ble postet: Hele 1 million Facebookbrukere logget seg på CNN Live og Facebook, og hele 800 000 statusbeskjeder ble postet fra CNN Live.

Alle tallene er i denne oppdaterte artikkelen på Techcrunch.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *. Les vår personvernserklæring for informasjon om hvilke data vi lagrer om deg som kommenterer.